Fetele din America (92)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sint scumpe cartile pe ecampus! Pe half.com sint mai ieftine. Iar pe ebay si mai si.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by ocebine

De obicei, cind se blocheaza la ceva, le spun sa mearga mai departe si sa incerce din nou la sfirsitul temelor. Functioneaza de cele mai multe ori. Daca nu merge, ii descos si incerc sa ajunga singuri la rezultat.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Asa fac si eu. Temele le face singur. Daca nu intelege, ii explic cum se face. Daca tot nu intelege rezolvam un exercitiu impreuna.
Daca nu si nu... imi sare tandara! Glumesc, nu ajungem acolo.
De obicei vine si ma intreaba cind e obosit sau fara chef sa se concentreze. Nu stiu de ce se oboseste, ca stie ca il trimit inapoi sa se gindeasca mai bine. Cred ca ma verifica el pe mine, sa vada pe unde sint si ce fac.

Al meu copil face prezentari de business pe Powerpoint. De exemplu zice ca are agentie de real estate si isi face reclama in felul ala. M-a impresionat, eu nu stiu sa fac chestiile alea.
Zilele astea numaram cu Anuta pina la cinci (in engleza, ea abia acum incepe s-o invete si pe asta). Apoi am zis si eu "six", iar ea mi-a raspuns "seven". M-a pufnit risul. Doamne cum ii subestimez pe copiii astia!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine

Ramona, eu cind am venit am intrat direct in clasa XI si engleza am facut-o doar in regim ESL (in liceu)...abia la college am intrat in engleza obisnuita.

Eu am facut cursuri obisnuite si ESL in paralel. Dar mi se pare ca in perioada aia nu am avut cursuri obisnuite de literatura. Uite ca nu mai stiu! Oricum, faceam Biologie, Istorie etc. Vorba vine, ca nu prea stiam ce zic!
Oricum, am fost singura vorbitoare de lb. romana la ESL (mai erau altii in scoala, dar vorbeau bine engleza) si in trei luni eram artista! In rest erau hispanici, care cred ca si dupa un an erau tot incepatori la engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Liceul aici pentru mine a trecut intr-o goana...stiu ca turnau istoria in mine cu pilnia (si eram socata de versiunile de aici) pentru ca nu aveau cum sa-mi echivaleze creditele respective. Apoi clasa XII am facut un soi de internship (un semestru)...mergeam la "servici" 4 zile si o zi aveam seminar sa discutam ce am invatat. Eu am facut internship la compania de ciorapi Hue (pe vremea aia erau amplasati vizavi de Empire State Building). A fost o experienta unica pentru mine. La seminar mi-am cunoscut sotul

Anamaria

Mergi la inceput

Cool!
Aceeasi poveste cu Istoria, m-a surprins versiunea de aici. Si eu am fost pe fuga cu creditele astea. Chiar am ramas singura in ultimul an de liceu, cind ai mei s-au mutat la NY fara mine - am ramas sa termin liceul, ca se bateau cap in cap cerintele de credite de la un stat la altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare
Vazui ca vorbirati de engleza. Eu la scoala am optat pentru ESL ca m-am gandit ca o fi mai usor, pe straini i-o lua cu chestii gramaticale, ceva mai introductiv. Cand colo avantajul era ca profesorul are mai putini studenti in clasa. Atat. Programa e aceeasi ca si pentru celelalte clase. Intr-adevar in clasa noastra suntem numai 5 studente, toate vorbesc perfect engleza, ioc accent strain, insa ce sa te faci cu mine??? Dezastru. Imi este foarte greu. Nu am facut in viata mea eseu, analize retorice, sa il interpretez pe Aristotel s.a.m.d. Noroc cu cei de la tutoring ca sunt clienta fidela de-a lor. Ma stiu ca pe calul breaz.
Dar lasand gluma la o parte fac un efort dublu sa rezist in scoala.
Puiul meu este bine azi. Ieri nu a mancat decat biscuiti si ceva lichide.
Va doresc un we fain.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Ciuf, poate nu sinteti destui si va pune in aceeasi oala. De obicei te testeaza si urmezi cursuri la nivelul tau. Nu dispera, ca se rezolva.
Bine ca s-a rezolvat si indigestia, aveti si voi un weekend linistit.

Mergi la inceput

Ciuf, noi depanam povesti la gura sobei din liceu...la college am intrat in rind cu lumea si n-am habar. Eu aveam in clasa la ESL mai mult asiatici si rusi. Eram singura romanca, abia urmatorul an am mai sosit un roman.

Incet-incet va face "click" cu engleza si va merge lin...

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Pai asa am crezut si eu ca o sa ma puna sa trec un test de limba engleza. Si cand colo nimic. Ca m-au trecut ca transfer student, pentru ca in Ro am facut 3 ani de colegiu, in care am invatat si engleza.
Pai, Ramona, incerc sa nu disper. Dar engleza e singura care ma trage in jos. La celelalte am inceput sa imi intru in mana. Primele examene au fost mai grele pana am vazut cam cum merge treaba. Acum fac mult mai bine. Dar engleza nu o pot invata intr-o luna, ca naiba, sunt de 7 ani in tara asta. Una e sa fii capabila sa faci o conversatie, sa te intelegi cu oamenii si alta e sa treci la compozitie.
Hai ca am chef de taina. Sunt prin zona. Nimeni nu e la serviciu. Si eu lucrez la subsolul unei cladiri, iar azi avusei prima disectie. Asa ca ... mi-e cam frica.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Ciuf...Spooky!!!

Anamaria

Mergi la inceput