Piersicutze de iulie-august 2006 (56)
Raspunsuri - Pagina 13
Cristina_Ioana spune:
Ciulama de pui
2 buc piept pui , 2 cutii ciuperci , 300 g smantana ,3 linguri faina , sare , piper,ulei , patrunjel si apa
Pieptul se taie bucatele si se pune la rumenit cu ciupercile si sarea (dupa gust) Uleiul se freaca la foc mic cu faina pana la omogenizare , apoi se adauga treptat smantana , apoi apa , frecandu-se rapid pana creste ( subtire sau gros dupa preferinte ) Se adauga pieptul cu ciupercile si patrunjelul . Se lasa la fiert 30 min amestecandu-se incer. Se pun piper si sare dupa gust. E foarte bun cu mamaliguta.
Reteta se poate face si cu ciuperci...eu nu i-am dat ciuperci lui Luca inca.
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
Cristina_Ioana spune:
Bonus pentru azi, poate ma calmez si eu scriind: 
Cartofi frantuzesti
700-800 g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet, sare
Cartofi de marime mijlocie,ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca. Dupa ce s-au fiert se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intr-un vas si se fierb cu o lingurita de sare cca 5-6 min, apoi se curata de coaja. Intr-un vas de 1-2 l uns bine cu unt se pune jumatate din cantitatea de cartofi peste cartofi se pun 2 oua taiate felii rotunde presarand o jumatate de lingurita de sare fina. Se procedeaza la fel si cu jumatatea de cartofi, oua si sare. Deasupra se distribuie jumatatea din cantitatea de smantina, pesmetul care a fost infierbintat, un minut cuuntul.Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min, inainte de servire.Dupa ce sascos din cuptor se pune restul de smantina.Preparatul se serveste ca fel intai sau ca felul doi asociat cu salata verde sau cu alte salate. Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.
Muuh spune:
olgutza eu te tin minte si chiar "v-am urmarit" pe tine si pe Cristina - ana in odiseea cea noua. Sa iti traiasca pitica si iti stam la dispozitie cu sfaturi, idei si ceva experienta.
Doamna C ce retete ne-ati postat. M-a luat o pofta teribila.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
emiliapop spune:
Doamna C
vb lui Muhh merci tu
ptr. retete, maine fac de papa la comun si ptr. Alex si ptr. noi daca zici ca si voi papati din astea si sunt bune.
Noroc ca abia am papat ca altfel
...si clatite
noroc ca nu imi plac cu finetti da' cu inghetata da
...vreau si eu
!
emilia
cu
si Alexandru Paul(16.08.2006)
poze cu noi
crissa71 spune:
Cristina_ioana: multumim de retete!sunt super!
Azi i-am facut pireu cu ficatei si i-am pus lapte dorna 3,5 dar nediluat!
Se cam trezeste, se foieste, si burtica-i forfote la greu!Poate fi de el?Sper sa nu avem probleme!
Va sarut si va doresc o noapte linistita!
http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1
avmaria spune:
Salutam fetitele frumoase, care nu prea sper sa ne mai tina minte, ne-am conectat ultima data azi-vara in vacanta la Mamaia, intamplator dealtfel caci imi lasasera mesaje pe mobil de la servici si cautasem in disperare un calculator cu net sa raspund, asa ca am profitat de ocazie sa va salut si sa tentez o intalnire cu Sarilla, care bineinteles ca nu a iesit. In rest nici de citit nu prea am apucat, intre servici, Vlad, treburile casnice dupa ce Vlad adoarme nu mai ramane mare lucru.
Profit de ocazie in acest inceput de we sa va pup pe toate, cu piersicute cu tot, sa urez o sarcina usoara si bebei sanatosi tuturor mamicilor in devenire.
Despre noi, in cateva cuvinte : crestem frumosi si sanatosi (cu ceva exceptii totusi, am zambit in barba citind subiectul de la generale cu dragostea de copii si gradinita, io bineinteles facand parte din parintii care nu-si iubesc suficient copiii), iubim compania ceilorlalti copii, ne place tare mult sa umblam in 4 labe si sa ne tot ridicam - ca inca nu mergem singuri fara ajutor- asa ca mami ma tot duce in parcuri la locurile de joaca unde aici este un fel de cauciuc pe jos si unde ma tot tavalesc, si la groapa cu nisip ... Imi dau seama ca intre timp am schimbat persoana intaia si tin sa va lamuresc : eu sant Vlad, nu mami, si vreau sa va spun ca desi am crescut, sant un mamos si cand mami imi spune da-mi un pusi ma lipesc tot de ea -ea se topeste - i-am dat de inteles ca io nu-s fraier si pricep tot ce-i de priceput : Vlad unde-s pantofii etc, la mami nu-i vine sa creada ca io pricep si in franceza si in romana, desi mami vorbeste cu mine numai romaneste - de parca as fi fost un dobitoc. Imi place s-o exasperez pe mami dimineata cand se grabeste la servici si santem in intarziere, asa ca ii intand piaptanul si mami ma piaptana iar, desi m-a mai pieptanat o data, desi simt ca turbeaza in sinea ei aruncand un ochi la ceas, oricum e cool mami ca nu se enerveaza ca i-am scos iara totul din dulap si de abea mai poate calca pe jos facand slalom (nu-i vina mea ca a uitat iara sa puna securitatea la dulapuri cand a umblat la ele). Sant ingerul ei pazitor asa ca nu o las sa mearga la baie singura, nici sa faca dus fara supravegherea mea. Vreau sa ma asigur ca totul e in ordine si sub control, indiferent cat e ceasul si daca santem in intarziere sau nu. In rest imi place mult sa ma joc, mai nou sa scot limba cum m-a invatat vanzatorul de la legume spre disperarea lui mama, asa ca scot limba la cine imi da atentie, strig toti cainii de pe strada de mult, si mami tot de mult timp e perplexa ca nu stie daca "abu-abu" (aproape primele mele cuvinte) inseamna ham-ham sau wouaf-wouaf. Oricmu in limba mea abu face cainele, si cateodata, da mai rar, si porumbeii. Asa ca restul ce conteaza? O sa vedem noi mai incolo cum face cocosul si o sa ne lamurim si cu cainele, daca o fost roman, francez sau corcitura.
Acestea fiind spuse, va pupam cu drag, si eu si mama, nu vreau sa va plictisim mai mult, si asa ne-am intins pe masura absentei ... Numai bine va dorim !
Muuh spune:
avmaria ce ma bucur ca ne mai scrii. Chiar ma gandeam intr-o ce mai faceti voi doi. Aia cu iubitul mai putin eu nu te cred. Uite asa sunt eu mai neincrezatoare si cand spui tu asta nu te cred. Hai sa fim oameni seriosi si realisti sunt situatii in care, ca parinte, nu ai ce sa faci ii mai duci si cu muci la gradinita. Dar cum spuneam il pupam pe Vlad si pe mamica lui si ii rugam sa ne scrie mai des.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Cristina_Ioana spune:
Doamna C, hahahhhahhah, sunt o duamna, deh
...am si io un statut si niste pretentii ![]()
Pai ce sa va zic, sa mancati sanatosi si cu pofta si sa-mi ziceti daca v-au iesit...o sa va mai trimit ce mai facem noi
De exemplu clatitele ieri le-am executat asa: putin Finetti d-ala juma cioco alba, juma neagra si cu cateva felii de banana....stiti cum poa' sa fie? 
Clatitele sunt marea mea nebunie, as manca vagoane intregi
asa ca fac mereu tot felul de combinatii cu ele. Aseara de ex i-am dat lui Luca clatita cu mar copt si un stop de miere 
Sau...cu branza de vaci, stafide bagate nitel la cuptor..de astea cred ca stiti...
Sau...cu ton din conserva scurs bine, ardei gras si masline
Sau...cu mozarella/parmezan sau cascaval ras, sunca de Praga si un dressing ceva ca sa aiba ungere 
Mai zic? 
Avmaria- pupam apasat fata si pe Vlad 
Miruna, iti multumesc ca imi intretii imaginea, o sa discutam despre comision pe mess 
Crisa, mai lasa domn'le panica asta ca atragi raul...lasa copilu' sa experimenteze si daca obs ca nu ii prieste ceva nu ii mai dai.
Uite, noua ne-a iesit rez la analiza aia cu sensibilitati si cica e alergic la nuci, alune, arahide, seminte si variatiuni pe tema...asa ca stim ca pan' la fro 3 ani nu consumam asa ceva
Am mai constatat io ca si la cacao face bubite, deci am sters-o si p-asta...capisi? 
Tweety7 spune:
Salutare, gagicutze burticoase si mai putin burticoase!
Eu am inceput munca de-o saptamana, asa ca va citesc printre randuri.
Crisa, Olguta, avmaria bine ati revenit!
Cristina multumesc pentru retete! 
Dariana ma bucur ca ati scapat cu bine de operatie!
Nicolica super faza cu "fight for kisses". 
Sarilla, Consi nu mai vorbiram de mult! Thinking of u!
Am si eu o intrebare la voi. Clara are o prietena, Lara, in varsta de 1 an si 8 luni. De vreo 2 luni, ea nu mai doarme noaptea decat foarte putin, mananca mai mult aer decat papa si urla mai tot timpul. Mama ei a mers la pediatrii din Calarasi, dar n-au reusit sa depisteze vreo problema. Masele nu-i ies, racita nu e, la urechi n-are nik s.a.m.d. Va imaginati ca maica-sa e disperata si extrem de obosita. S-a ma confruntat vreuna dintre voi cu asa ceva? Ea m-a rugat sa ii recomandati un medic pediatru foarte bun in Bucuresti, fiindca nu mai stie ce sa faca si nici cunostinte de acest gen nu are acolo. Va pup pe toate si astept raspuns cat mai curand posibil.
www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!

Alessia Anca(14.08.2006)