Piersicutze de iulie-august 2006 (56)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Crissa- mancarica de mazare (sau cu fasole verde in loc de mazare)
Pun la fiert carnea de pui si cand a dat intr-un clocot arunc apa si pun alta noua. Mai pun acolo morcov, ceapa taiate marunt sa se fiarba toate. Apoi pun mazarea sau pastaile de fasole si las sa fiarba pana scad ca lumea. Spre sfarsit pun o rosie taiata mic, patrunjel (la fasole) sau marar (la mazare), putin ulei de masline si gata. Poti sa faci un sos de rosii separat sa adaugi: o lingura de faina, pasta tomate sau rosii cubulete din conserva si lasi nitel sa fiarba, amestecand sa nu se faca guguloaie.
Ai inteles ceva?

Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)


http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

i'm back!
multumesc mult de primire si aprecieri! acu citii din urma, de-acu doi ani, ca sa-mi improspatez memoria (m-au cam apucat si nostalgiile, ce sa zic?!): am fost alaturi de voi din cap. 3 pana-n cap. 15 al Odiseei, desi nu foarte "tastareatza" (adicatelea, vorbareatza). Sabana, ne-am si "conversat" un pic p-atunci.
Mada, La Multi Ani si de la o mamica de Strumfica!
Acu va las, tre' sa pregatesc masa domnishoarei, ca e pe punctu de a se trezi.
Zi frumoasa va doresc!



mami de Olga Cristiana 5.07.07

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Olguttza, misto asta cu 'nervii prashtie' ...cam asa sunt io azi

Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)


http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piersicutze spune:


Mada "La multi ani"!

Olgutza cred ca m-am ramolit

Fetele fata mea e plecata cu tati la SIAB. I-am facut bocceluta, i-am pus pampers, servetele, papa si tulea. Eu i-am zis clar, ca eu nu am nervi de trafic, destul sunt plecata cu capul. Asa ca cei doi se plimba. Am dat acum un telefon de control si pitica era ok, nu facuse inca scandal. Sa vedem ce o fi pana la final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Cristina-Ioana:Sarumana!!!!
Io dupa capul meu prost si fricos, nu prea i-am bagat facut chestii din astea cu mazare, cu faina, cu unt topit..sau rosie intreaga(cu seminte si coaja!)si altele cate mai cate!
Imi dau seama ca gresesc si ca exagerez dar imi e frica!!!!!!!
Noi am fost internati cand avea el 11 luni cu diaree..care i-a trecut dupa 2 zile..am venit acasa si la o saptamna l-a apucat iara...si am ramas cu o frica de nedescris!!
Atunci am clacat psihic..am si facut ceva pe sitem nervos ca de-atunci am zile cand ma scarpin, la propriu,din cap pana-n picioare!!
Asa ca dermatologul mi-a dat peritol(care cica se da si la copii pt. pofta de mancare!), iar mai nou, ca deh, daca mama e truli..mi-a dat ..ce credeti?!..ce credeti?..Calmogen...Haaaaaaaaaa...Bine iau decat unul seara..dar totusi
Asa ca... iti scrie acum cineva cu state vechi de "nervii prastie".
Iar asta cu "las ca trece, las ca trece cu un pahar de apa rece"..i-o cant lui Cipi cand urla ca s-a lovit sau se trezeste plangand...Nu stiu de unde e!Din mintea mea dusa pe coclauri!!
Deci trebuie sa-mi iau inima-n dinti si sa-ncep sa-i fac..ca acusi trece timpul si nu e bine sa-l invat sensibil.
Pupici ca iar m-am intins!!

http://new.photos.yahoo.com/cristosmora/album/576460762313281122#page1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

crissa, mie imi pare rau ca n-am inceput sa-i dau unele alimente (permise)inca demult; acum s-a invatat si nu-i place orezul, pastele,pestele, iaurtul simplu, cascavalul, dovleceii,
mamaliguta...si pt altele pe care nici nu le-am incercat si sunt sigura ca n-o sa am succes, dar macar o sa le incerc;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:



Olgutza bine ai revenit, eu imi aduc aminte de tine si chiar am semnalat fetelor cand ai ramas din nou si ai intrat la odisee..

Mada " LA MULTI ANI !!!"

Cine imi da si mie reteta de orez cu lapte ca eu nu am facut niciodata ptr. mine, sa nu radeti dar ne facea mama cand eram acasa. Voi puneti si zahar?
Banuiesc ca gris cu lapte se face la fel.

Cristina mai scrie si tu ceva retete din lista aia de mancare: ex. budinca cu branza (dulce sau sarata?), sufleu de dovlecei, ardei umplut,ciulama de pui.

emilia cu si Alexandru Paul(16.08.2006)



poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

emiliapop, eu inca n-am incercat reteta asta, dar cand imi faceam mie, fierbeam orezul in apa si cand se evapora toata si orezul era aproape gata, puneam laptele sa fiarba putin impreuna, altfel mi se prindea;
pt bebei tot lapte din comert dati?

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)

Motzata
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Din ciclul 'cu nervii prashtie' azi am mancat 3 clatite cu finetti, lume buna..nu una, nu doua....ci trei si uite-asa tot wd-ul o sa mananc numa' frunze de salata

Emilia, ma bag acu' sa iti mai scriu niste retete, dupa care gatesc io:

Ciulama de pui
1 kg pui,
100 g unt,
200 g f#259;in#259;,
1 ceap#259;,
1 morcov,
1 r#259;d#259;cin#259; de p#259;trunjel,
piper,sare
Puiul se pune la fiert cu zarzavatul #351;i cu sarea, se spumeaz#259;, iar cānd este aproape gata, se scoate #351;i se #355;ine īn alt vas cu ap#259; #351;i sare pentru ca s#259; se men#355;in#259; carnea alb#259; #351;i s#259; nu se usuce. Separat, īntr-o crati#355;#259;, se īnc#259;lze#351;te untul, se adaug#259; f#259;in#259;, se amestec#259; pe un foc domol 2-3 minute, apoi se stinge cu ap#259; īn care a fiert puiul. Sosul trebuie s#259; fie gros. El fierbe amestecānd mereu 10-15 minute.
La masa buc#259;#355;elele de pui se pun īn sos pe o farfurie, se stropesc cu unt topit #351;i se servesc cu m#259;m#259;ligu#355;#259; cald#259;.

Sufleu de dovlecei
3-4 buc. dovlecei mijlocii, 3 linguri de unt (netopit), 3 linguri de faina, 3 oua, 3 linguri de telemea rasa, o ceasca de lapte, 2 linguri de smintina.
Se rad dovleceii de coaja, se taie in felii pe lat si se pun la fiert cu apa putina. Separat se pregateste un sos alb din unt, faina, lapte si smintina, care se clocoteste 10 minute. Se ia apoi vasul de pe foc si, cind s-a racit, se pun telemeaua rasa, pe rind, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma tare. Se potriveste de sare, se scurg dovleceii de apa, se paseaza si se amesteca impreuna cu sosul pregatit. Se pune totul intr-o tava unsa si se da la cuptor. Cind sufleul este frumos crescut si rumen, e gata. Presarati compozitia cu putin cascaval ras.

Ardei umpluti
6-8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, patrunjel, o frunza de telina, 30 g faina, unt, 400 g carne tocata de vita, 60-100 g orez, sare, piper, 100-200 ml smintina, 60 g faina, zeama sau sare de lamaie, otet, ceapa, marar, suc de rosii.
Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea tocata impreuna cu ceapa se pun la inabusit. La tocatura se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege ca o smintina subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smintina, la masa.

Budinca cu branza de vaci

Pentru 10 portii:
600 g brinza de vaci,
600 ml lapte,
3 oua,
200 g zahar,
zahar vaniiat,
250 ml sirop de fructe,
250 g gris,
50 g unt.
Ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri, gri#351;ul se fierbe. Restul de lapte (500 ml) se fierbe cu 100 g zahar, amestecind continuu timp de cca 10 minute. Se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu brinza de vaci, grisul fiert, galbenusurile si albusurile batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza īntr-o tava unsa cu unt si tapetata cu zahar. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, la o temperatura moderata, timp de 30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza, servindu-se calda cu sirop de fructe deasupra.

Eu dupa retetele astea gatesc, dupa cum vedeti sunt pt mai multe portii, mancam si noi din astea.
Emilia, mai era ceva, mi-a scapat vreuna?




Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)


http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

La ciulama a iesit o varza, incerc sa o rescriu again

Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)


http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1

Mergi la inceput