Mamici de noiembrie- decembrie ( 94 )
Raspunsuri - Pagina 12
pufulet74 spune:
Buna dimineata burtici :)
------------------------
Flory 35+ Joshua Raphael
AMR 5 saptamini !!
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
vali_delide spune:
"Neata, burticile...cam liniste pe aici, sunteti somnoroase?
Stefania, faci tu, sau o dau eu in dimineata asta?
Darleena, cu cine te-a trimis dr. tau sa faci eco la Medlife? Acolo o sa nasti, ai zis, nu? Cred ca daca papusica ta si-a mentinut ritmul de crestere, e ok, dar e bine sa ai si a doua parere.
Kiva, pana acum cum a crescut bebe? E prima oara cand iti spune ca e mai mic? Incearca sa faci repede eco si la altcineva, vezi ca la Centrul de diagnostic si trat. "V. Babes" cred ca poti obtine programare mai rapid...eu am fost acolo tot pt. aceeasi problema si m-au programat cam in 2 zile.
Valentina 31+ Cristina Stefania
noi doi
printesa
geany_bc spune:
quote:
Originally posted by bb_yasmi
sper sa nu va suparati, am copiat aici intrebarea, poate-poate stie cineva....
stiti cumva cat timp e valabila adeverinta de la servici precum ca se plateste la cas pt noi?>?? cea de acrea vem nevoie pt spitalizare?? oare trebuie si un extras de cont sau e valabila doar adeverinta????
Cand te internezi in spital nu ai nevoie de adeverinta de la servici, pentru ca platesti CAS. Nasterile sunt gratuite asa cum sunt si analizele pe care le faci cand esti insarcinata.
Eu acum 5 ani lucram in cadrul Ministerului Apararii si plateam asigurarile la alta casa de asigurari si cand am intrebat-o pe doctorita mea daca o sa am probleme, mi-a raspuns ca nu o sa am probleme pentru ca nasterile in Romania sunt gratuite, nu se plateste spitalizare, cum se plateste pentru o spitalizare normala.
Deci fiti fara grija din acest punct de vedere. La internare aveti nevoie doar de cartea de identitate sau buletin.
Geany 34+ Miruna Elena si
Alexandru Cristian 13.12.2002
kriss79 spune:
Te contrazic geany_bc..ai nevoie la internare de adev. de salariat!(care dovedeste ca s-au platit darile la sanatate)
In Ro este intr-adevar nasterea gratuita..dar spitalizarea nu! Daca nu vrei sa ti se ceara bani pt. spitalizare, treb. sa duci acea adev.
Mie mi-a cerut..si la toate pers. cu care am vb. la fel..
Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia
Cristina 37+ cu Alessia Stefana
AMR 9 ZILE!!
geany_bc spune:
quote:
Originally posted by kriss79
Te contrazic geany_bc..ai nevoie la internare de adev. de salariat!(care dovedeste ca s-au platit darile la sanatate)
In Ro este intr-adevar nasterea gratuita..dar spitalizarea nu! Daca nu vrei sa ti se ceara bani pt. spitalizare, treb. sa duci acea adev.
Mie acum 5 ani nu mi s-a cerut.
Eu am platit spitalizarea pentru ca am vrut sa stau in rezerva platibila, in care puteam sta cu bebe in camera. Daca optam pentru salon normal, nu plateam nimic.
Geany 34+ Miruna Elena si
Alexandru Cristian 13.12.2002
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by kriss79
Burtik
Nasi 7/07/07
Pentru Alessia
Cristina 37+ cu Alessia Stefana
AMR 9 ZILE!!
La CFR 2 si Municipal nu cer adeverinta pentru nastere .
Vorbesc de nastere normala si nu cezariana programata ( desi nu cred ca cer nici la aia ).
La fel pentru internare de urgenta la gravide nu se cere adeverinta daca internarea nu depaseste 72 de ore .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
Roxxy80 spune:
Neata si de la 2 puturosi. As vrea si eu o cafeluta, dar cred ca om sa beau totusi un suculet de portocale.
Dany 2007, ma bucur ca te simtit mai bine.
Darleena, Kiva, eu zic ca totul o sa fie bine. ma gandesc ca daca era grav, doctorii v-ar fi internat pe loc si ar fi provocat nasterea.
Kiva, ar fi bine sa mai ceri parerea unui doctor.
Roxxy 32+Matei
_
AMR 8 SAPTAMANI
annitha_cl spune:
Neata fetele! Scuze ca nu am mai intrat dar Brianna a fost cam maraita si in plus am fost la doc meu de familie pt. postnatal si la medicul fetii ( ca a trebuit sa o inscriu)... Vad ca voi ati fost foarte harnicute...
Revenind la povestea nasterii ( partea a treia si finala sper eu)...acum incepe adevarata parte interesanta pentru voi... :)
M-a controlat doc meu, ma intreaba la cat timp am contractiile ( le aveam din 2 in 2 min si ca durata in timp durau cam 2 min) si imi spune ca nu am decat dilatatie 4 si ca trebuie sa mai asteptam si imi spune ca orice as simti sa nu imping ca sa nu-mi rup colul. Eu ii raspund zambind (de fapt strangeam din dinti) in timp ce o contractie tocmai isi facea de cap ca nici o problema ca mie imi vine sa strang din bazin nu sa imping. El imi zambeste larg si imi spune ca acum asa simt dar de pe la dilatatie 6 nu o sa mai fie asa... Ma dau jos dupa masa ajutata de moase, ma pune pe pat imi baga o perfuzie cu glucoza si incepem sa discutam ( eu il intrebam si el raspundea) despre anestezii si cezariene. El ma anunta triumfator ca nu facem nici anestezie si nici cezariana si imi explica calm ca ii poate dauna fetii si ca orice as spune eu el nu se va lasa induplecat pentru ca el site ce e mai bine pentru fata mea..
Dupa ce doc a plecat a inceput petrecerea.. pana la dilataie 6 totul a fost mai mult decat suportabil dar de la dilatatie 6 spre 8 a faost foarte greu de suportat . Durerea o mai suportam eu dar faptul ca nu trebuia sa imping a fost cel mai greu pentru ca efectiv simteam ca nu pot sa nu imping.. Tin minte ca strangeam stativul ala de la perfuzie si ca ma uitam la biata moase care imi spunea sa nu imping si faceam calcule daca as lovi-o din prima cu stativul ( imi venea sa-i sparg capul) . A fost cea mai lunga perioada de timp din viata mea desi a durat doar o ora... In cele din urma m-a controlat moasa si imi spune ca am dilatatie 8 iar dupa 5 minute eu ii spun ca nasc. Ea zambeste la mine si imi spune ca nu am cum iar eu ma uit uin ochii ei si ii spun ca NASC! Ea, ca sa-mi faca pe plac ma controleaza si face ochii mari si pana sa deschida gura a si aparut doctorul meu. M-au suit pe masa si doc imi spune sa il ascult pe el si pe moasa si sa fac tot ceea ce imi spun ei...
Imi aduc aminte ca am facut exact ce au spus ei. Moasa m-a invatat cum sa respir ( sa trag are pe nas si sa-l dau afara pe gura) cum sa imping ( sa trag are pe nas, sa-l tin in plamani si sa imping pana imi spune ea sa iau pauza), tin minte cum ma deranja masca de oxigen ( eu aveam senzatia ca imi opreste respiratia si tot incercam sa o indepartez), tin minte cum ma apasa pe burta saraca moasa si cum isi cerea scuze... dar nu-mi mai aduc aminte durerea... tot ce stiu este ca atunci cand a iesit capul fetii am simtit o arsura puternica dar suportabila jos ( atunci a fost miomentul in care mi-a facut taietura jos). Imi aduc aminte foarte clar cand doc a spus putin speriat ca fata e mult mai mica decat s-a vazut la eco si de atunci nu-mi mai amintesc nimic pana in momentul in care doc era langa mine, eu eram in pat si imi tot spunea ca fata e bine si sanatoasa si imi tot spunea sa nu adorm. Imi aduc aminte zambetul lui si atat.
Apoi incet am auzit discutiile dintre moase (era schimb de tura) si cum povesteau ca am vrut sa ma dau jos dupa masa pentru ca nu auzeam fata si ca daca nu ma prindea una din ele puteam sa-mi rup ceva.. Le-am auzit cand spuneau sa-mi spuna ca fata e foarte bine pentru ca sunt in stare de soc... Apoi au inceput durerile de retragere a colului si de reasezare a oaselor pe care nu o sa uit niciodata. Mi s-a facut un calmant si doua oare nu am fost lasata sa dorm si am fost masata continuu pe burta. La fiecare 10 min venea doc sa ma vada si sa-mi spuna ca fata e ok. Dupa cele doua ore mi s-a spus ca pot dormi si mi s-a mai facut o injectie si toata lumea a plecat de langa mine. M-am ridicat din pat si cu perfuzia dupa mine m-am dus la sectia de copii. Stiu ca am intrat pe usa si am vazut un pui de om, intr-o cutie ( era de fapt incubatorul) cu perfuzii pana si in cap si legata la tot felul de aparate si nu mai stiu nimic.
Seara pe la 5 m-am trezit in rezerva cu doc langa mine, era negru saracul, si cu ai mei. Am inceput sa plang instantaneu si i-am spus doc ca m-a mintit, copilul meu nu e deloc bine. Au aparut in 5 min 2 infirmiere care m-au luat pe un scaun si m-au dus la puiul meu (era copilul pe care eu il vazusem mai devreme) care nu mai era legat chiar la atatea aparate, am vb cu pediatra care mi-a explicat unele lucruri si m-am mai linistit. Am stat o luna de zile in spital, o luna de cosmar( dar asta este cu totul alta poveste), dar acum suntem acasa si suntem bine .
copilul meu
alte poze
Cristina 25+
Briana Maria
"Nici o alta bogatie nu e mai scumpa decat copilul, fiindca copilul e rupt din suflet si legat de el."
annitha_cl spune:
La spital ai nevoie de adeverinta de la servici cum ca ai platite darile la stat!!
copilul meu
alte poze
Cristina 25+
Briana Maria
"Nici o alta bogatie nu e mai scumpa decat copilul, fiindca copilul e rupt din suflet si legat de el."
Lala_D spune:
Cristina felicitari pentru micuta
Dupa cum se poate observa chestia cu adeverinta este loterie : unele spitale cer in mod expres , unele nu .
Cert este ca la internare puteti merge doar cu buletinul insa la externare veti avea nevoie de buletin, certificat de casatorie in original ( sau de nastere daca nu sunteti casatorite) si adeverinta de salariat ( unde e ceruta ).
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )