@ construit CASA! (11)
Raspunsuri - Pagina 19
eveline spune:
Ca veni vorba de preturi, eu mi-am deschis un caiet in care am trecut tot ce a tinut de constructia casei. Eu am facut-o in regie proprie, angajand pe etape echipele de care am avut nevoie (zidari, altii pt acoperis, altii pt fosa, altii gardul, electricieni, inst termice, finisaje, parchet, gresie, faianta etc). In caietul cu pricina a avut sotul ideea sa trecem absolut tot tot, inclusiv am trecut si sucurile si apa ce am luat-o pt muncitori (nu era stabilit cu ei asa ceva insa au fost niste calduri teribile anul trecut in vara si efectiv ne-a fost mila de ei si le-am luat...cam zilnic). In prima instanta am zic ca incheiem caietul cand terminam cu finisajele, insa am continuat si am trecut si contravaloarea mobilei de bucatarie si a aparaturii electrocasnice (frigider side by side, plita, cuptor, chiuveta, masina de spalat rufe si vase, wc, cada etc).
Una pestea alta am ajuns undeva la 90.000 euro. Eu cred ca am iesit relativ ieftin, insa nu poti contabiliza timpul si nervii cheltuiti cu supravegherea lucrarilor. Daca sunteti dispusi sa faceti ceva sacrificii (referitoare la timp si la nervi) eu una va sfatuiesc sa faceti in regie proprie constructia. Macar stiu ce am bagat acolo, ce beton, ce instalatii, ce izolatie si asa mai departe.... Si poate aveti posibilitatea (eu am avut-o, nesperat...) sa negociati preturi la materiale. Nu poti sti de unde ai ocazia sa iei o caramida, un ciment sau un lemn mai ieftin....nu se stie niciodata. Si din una in alta mai iese o economie, pe cand cu un constructor la cheie nu stiu daca poti negocia pretul la materiale, indiferent de etapa constructiei.
Nu pot decat sa va urez spor la treaba si mutare cat mai curanda!
kim222 spune:
Eveline super!!!! Mereu cind intrebam in jur..primeam acelasi mesaj..nu mai stiu ca nu am notat...
Ce suprafata are casa si din ce ai construit-o?..aaa...si cind?![]()
eveline spune:
KIM am inceput-o anul trecut in aprilie-mai si am terminat-o anul asta. Am facut-o din caramida porotherm si are o suprafata locuibila in jur de de 300 m patrati. E acoperita cu tabla gen Lindab si e izolata cu izolatie de 10cm. Am tras gazul, curentul si am facut fosa. Apa o aveam deja trasa pe parcela cand am cumparat-o.
Geamurile sunt termopan, usa de lemn stratificat. Usile in interior sunt tot de lemn. O caruta de bani mi s-a parut ca m-a costat scara interioara (e turnata de beton si acoperita cu lemn).
Trebuie sa tii cont ca eu sunt din Suceava si nu ar fi de mirare sa fie si preturile (cel putin la manopera) mai mici decat in alta parte.
eveline spune:
quote:
Originally posted by danamiha
eveline, casa te-a costat 90.000 cu sau fara teren?
Fara teren... ar fi prea de totsa ma fi costat atat cu teren..
kim222 spune:
90 000 mi se pare un pret fabulos de bun! Multumesc pentru detalii!!!
Nici noi nu o construim in Bucuresti..
Nu mai construieste nimeni?![]()
danamiha spune:
quote:
Originally posted by evelinequote:
Originally posted by danamiha
eveline, casa te-a costat 90.000 cu sau fara teren?
Fara teren... ar fi prea de totsa ma fi costat atat cu teren..
Eu m-am gandit asa, dar sotul a insistat sa te intreb

jone spune:
ti se pare fabulos?
nu pre este sa stii.cand ai casa la rosu fara geamuri (sa zicem) poti considera ca ai dat 1/3 din bani sau mai bine zis este deabea la inceput.restul intra in izolatia exterioara finisaje exterioare,interioare, acoperis trotuare.sa nu mai zic geamurile.
in regie proprie intradevar poti negocia preturile sau poti cauta sa iei mai ieftin din alta parte.
cand o faci cu firma e jale.daca noua la o lucrare de bransare apa care materialele costau 1500 ron (fara tva) taxa de aprovizionare a costa 10% mi-a picat fata cand am vazut devizul.si ca sa numai zic ca toata lucrarea a ajuns 42 de mil.
si ar fi multe de spus.
daca faci in regie proprie ar fi ideal sa ai sculele.sau sa gasesti echipa cu scule.
muncitorilor nu le platii tot odata.risti sa nu mai vina.tot timpul noteaza stabilesti cu ei, ce masuratori faci. ei au talentul de a se razgandi.sau de a "uita" mici aspecte care deja au fost discutate.
fiti tari pe pozitie.intreaba-i tot timpul ce amestec fac si gasiti voi pe careva sa intrebati daca aia fac bine.si nu va lasati impresionati ca ei sunt mesteri si voi nu.banul cine il da.
peretii sa iasa drepti din ridicare ca apoi e jale (noi am patit-o ca vezi mama draga lu socru'meu ii fu jena sa le zica,sa mor si mai bine nu)
sa nu fure materiale si tot asha.
noi suntem un caz aproape fericit ca am schimabt 3 echipe.
daca eu puteam sa fiu acolo ii schimbam pe mult pe primii care au sapat temelia aiurea si a iesit casa mai mica.
pupici si bafta
jo
si alexandra
recomandari,
home sweet home!
kim222 spune:
Pretul mi s-a parut fabulos..la suprafata descrisa, materiale folosite si faptul ca include si dotarea casei! Eu eram pregatita la 140 000...fara dotari!:(
Multumesc de sfat..daca nu ma insel ai construit in C-ta...deci vorbim de acelasi oras![]()
edit..cred ca a fost o neintelegere..fabulos de bun!!!![]()
jone spune:
da in preajma Constantei.
ai terenul deja?
jo
si alexandra
recomandari,
home sweet home!