Comori de nov-dec 04(157)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Miha mutumim de intrebare da ne-a trecut in 2 zile.Au trecut si cojitele de la bubele de topogan, asa ca am din nou un baietel intreg, numa bun de pus in rama repede pana nu face altele...
La gradi minunea a tinut doar o zi, adica din a 20-a zi a inceput sa planga cand il las si nu merge bagat in clasa decat cu forta.Sper sa-i treaca mai repede ca nu prea rezist.Educatoarea imi zice ca ii trece in 5 min, dar eu vreau sa-l duc zambind.

Yannis are mai putini muci, am cmparat si aparat de aerosoli ca ne-a recomandat doctora 5 zile si daca-l duc acolo 5 zile sigur ma aleg cu vreun virus.Oricum la cat costa sedinta...in 10 sedinte imi scot investitia.

Poze noi jun.

Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Try, imi pare rau ca nu au iesit analizele asa de bine, sper din tot sufletul sa fie doar o chestie de moment.

Cassandra, bine ati revenit, sunteti niste frumosi.Eu stiam ca la varicela e indicat sa stea in casa din cauza ca este si organismul lui foarte sensibil si receptiv la diversi alti virusi, etc, deci in primul rand pentru binele lui. Nu toata perioada, desigur.

Miki, bine ca sunteti "intregi". Nu te stresa cu gradinita, de obicei mamele sufera mult mai mult decat copiii in situatiile astea. Lor le trece in 10 minute maxim-maximorum si noi ne perpelim toata ziua.Iti zic eu pe cuvant de pionier , ca mama de 2 gradinari(bine, sunt si copii care plang incontinuu, in cazul lor cred ca trebuie renuntat si incercat mai tarziu). . Important e ca el sa stie ca vine cineva dupa el, ii spui asta, l-ai pupat si te-ai dus. Cu cat stai mai mult prin preajma, cu atat criza ia proportii mai mari. Dupa ce l-ai lasat, poti sta sa asculti pe la usa, vezi in cat timp se potoleste. V-am zis ca si Mihnea a bazait vreo 3 zile saptamana trecuta cand il lasam acolo, culmea , dupa 2 saptamani in care nici nu l-a interesat ca plec. Acum iarasi a revenit la normal, sper sa fi scapat definitiv de lacrimi.Deci daca te-ai horatat sa-l duci, fii un pic perseverenta pana ajunge sa-i placa. Cat il lasi acolo, 4 ore sau mai mult?

Roxana&Co

POZE CU PITICII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cassandra spune:

Monica, Andreea, Roserb, multumim pt raspunsuri si incurajari. Speram sa trecem cat mai usor peste chestia asta desi tot ii mai descopar cate o bubita, iar de ieri am descoperit si un ganglion umflat in spatele urechii. Dr a spus ca e normal si sa ii dau Nurofen, 2,5 ml de 3 ori pe zi. Noaptea trecuta s-a tot trezit plangand spunandu-mi ca il doare, dar nu am reusit sa aflu ce cu exactitate. Probabil il mancau bubitele rau de tot.
Miki, apropo de gradinita, si la noi era o tragedie dimineata. De cum deschidea ochisorii spunea ca nu merge la gradi. Acolo cand ajungeam nu plangea insa se vedea ca e trist. In ultima perioada imi spunea sa plec repede (probabil ca sa nu se razgandeasca )si ma tot imbratisa de mama focului. Educatoarea imi spune si mie la fel ca isi revine imediat dupa plecarea mea. Paradoxal e ca in prima saptamana cand mergeam sa il iau nu vroia sa plece, dar nu ca sa ramana cu copiii ci ca sa ma pedepseasca (se ascundea fie dupa dulap, daca era in interior, fie dupa un copac, daca era afara). Probabil suferea tare pt ca il lasam acolo. In ultima perioada insa a fost din ce in ce mai bine. Dimineata cand ajunge la gradi intreaba unde e d. Monica si e tare vesel daca o vede. pe asta am si mizat f mult cand l-am dat la gradi: stiam ca daca ii place de educatoare totul va fi ok.Asa ca sunt sigura ca se va obisnui si prichindelul tau cat de repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
try, of...una calda una rece...imi pare tare rau ca a scazut valoarea...Doamne ajuta sa fie doar o chestiune de moment si sa-si revina repejor si pe tine si pe prichindei.
andreap sa nu fie niste personaje din desene animate pe care nu le cunosti tu atata timp cat nu o sperie eu zic ca n-ai de ce sa-ti faci griji...si alex mai facea asa dar i-a trecut repede
miki, sanatate piticutului sa se faca bine repejor
noi suntem ok doar cu rasfatul de rigoare ne luptam in fiecare zi
va pup pe toate

monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
http://picasaweb.google.co.uk/MonicaElizabet/Prajituri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Try speram si noi langa tine sa se stabilizeze nivelul la unul safe pt Adrian cat mai curand.Deci si acolo au tendinta doctorii sa mearga pe principiul asteapta si trece...

Mnique stai ca nu e corect !!! acum a citit ochiul meu fara ochelari link-ul de la semnatura...pai tocmai cand sunt mai pofticioasa de zici ca am samburica in burtica (nici o grija n-am nici o sansa).Acu ce fac??/ te intreb la fiecare cum se face sau ma instalez la tine la usa cu farfuria de plastic? tu m-ai incurcat tu sa ma descurci.

Roxana Alex sta la gradi pana la 17.30, nu ne-am incurcat cu program scurt.Si da ai dreptate, in 5 min se potoleste, dar tot vorba ta, eu tot toata ziua ma gandesc la el.Noroc ca mai am si strumful tipator care-mi mai ocupa timpul si mai uit.L-am tinut in casa zilele astea si parca i-au mai trecut mucisorii, sper sa plecam fara ei in Canada.

Poze noi jun.

Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Miki, din pacate, nu ai ce face, nu poti interveni pt ca a interveni poate fi neinspirat in cazul lui. De regula e bine sa lasi corpul sa vezi daca paote el si daca el nu paote sa produca atunci vii tu si suplinesti prin stransfuzii necesarul de celule rosii sau mergi pe steroizi care ajuta la stimularea productiei de celule rosii. Dar acest ajutor din afara are tendinta de obicei de a inhiba productia naturala a organismului. Deci nu se intervine decat cand scazi sub o anumita valaore considerata periculoasa. Eu nici atat nu vreau sa intervina astia prea repede, ci sa-i dea sansa sa vedem daca se restabileste singur nivelul. Acuma, avand in vedere ca o parte din scaderea de hgb se datoreaza socului operatiei de asteptat este ca acea pierdere sa fie recuperata dupa un anumit timp de la operatie. Nu e insa obligatoriu.
Stiti cum e cu productia lui de celule rosii? La un copil sanatos, productia de celule rosii merge struna, e greu de dezechilibrat, e ca o masina buna, sa zicem un Volskwagen. La Adrian e ca la o dacie mai veche. VW tine la drum lung, la socuri si intemperii, dacia te mai lasa pe ici pe colo si odata ce-au inceput problemele te poti astepta sa nu se repare asa usor. Faptul ca el e in remisie ii confera doar aparenta de "la fel ca orice copil", in sensul ca produce ca orice alt copil. In fond el e totusi fragil dpdv al acestei functii a organismului. Oricand acesta productie poate incetini sau opri, ceva minor poate strica aceste echilibru care la el e fagil, dar care la alti copii e foarte puternic.
Dar in general da, medicii aici nu se inbulzesc imediat sa te trateze decat daca stiu ca e ceva serios sau daca asteptarea e in defavoarea sanatatii pacientului, altfel lasa organismul un pic sa lupte sau sa-si faca datoria. Si eu nu-s impotriva acestei idei, din contra, mi se potriveste ca o manusa. Asta insa nu e echivalent cu a neglija o problema de sanatate.

Azi am fost si ne-a scos tubuletul si acum avem una bucata putza libera. Dr. a zis ca arata foarte bine si ca evolutia recuperarii/vindecarii este foarte buna. Mai mergem peste 2 luni la control.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

bravo, try...ma bucur ca e bine putzica...of mititelul si Doamne ajuta
miki , te astept la mine cand doresti si cand poftesti
miria...voi ce faceti ?, nu ati mai aparut de multicel...sper ca sunteti ok amandoua si tie si damianei

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

monica_elizabeth nu face nimik cu listuta....am crezut doar ca m-ati uitat. eu stiu ca ochii care nu se vad se uita...si am zis ca asa s-a intamplat.

andreap si teo ma mai lasa masca cu ...diverse persoane. spre exemplu zice: "mami vezi ca te mananca goanga" cand il intreb care, imi arata undeva pe sus, pe tavan, sau in colutl camerei...dar nu e nimik....si rade...el se amuza chiar...sau, imi zice ceva de genul "mami uite pe nenea...sau mosul...sau mai stiu eu pe cine" ...sta pe scaun, sau in pat etc....sunt prietenii lor imaginari. pe mine una ma amuza. apropae toti copii, daca nu chiar toti au prieteni imaginari. eu consider ca astfel isi dezvolta imaginatia. stai linistita.

fetelor pe mine m-a apucat dragul sa mai fac un bebe mic.........de nu va pot descrie in cuvinte. sotul ma roaga de vreun an...dar mie acum 2 saptamani mi s-au aprins calcaiele....ca sa zic asa, dupa idee. luni am programare la dentist, ca mai am ceva d elucrat, si cum termin, dau jos steriletul ca deja are 2 ani si....sa ne tineti pumnii. stiti ca teo a venit mai greu...am mai pierdut doua sarcini si era sa il pierd si pe el.... imi este frica sa nu mai pierd o alta sarcina. psihic nu stiu daca as mai putea trece printr-un chiuretaj....unul singur am facut la viata mea, cand am avut o sarcina oprita din evolutie...si pot zice ca a fost cosmarul vietii mele...nu durerea fizica cat psihica, pt ca stiti cat imi doream copilul. of...o "iau pe drojdie"...o sa ma gandesc doar la lucruri frumoase, ca sa am putere sa o iau de la capat...si sa mai facem un bebe...poate o bebitza momoshica foc

anne-marry mamica lui teodor alexandru pozele mele
pozele noastre2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39227" target="_blank">ziua in care am devenit mamica

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

buna fetelor
Anne-marry, bafta multa si Doamne ajuta sa ramai graviduta cat mai repede.
cam liniste azi pe=aici...pe unde sunteti?
ruxi vad ca trage putin de nas...sper sa nu fie vreun inceput de raceala
va pup pe toate si pe copilashi

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

monica chiar ca este liniste....hm...unde o fi disparut toata lumea?

anne-marry mamica lui teodor alexandru pozele mele
pozele noastre2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39227" target="_blank">ziua in care am devenit mamica

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput