Sterilet

Sterilet | Autor: Dava

Link direct la acest mesaj

Mi-a spus cineva ca prin folosirea steriletului ca metoda contraceptiva se poate ajunge sa se faca un avort in fiecare luna deoarece embrionul se formeaza, iar apoi, pentru ca intalneste un corp strain in uter, moare. Stie cineva exact care e mecanismul? Pentru ca nu mi-ar surade deloc ideea (mi-ar fi frica de Dumnezeu) sa fac cel putin cateva crime pe an.



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

draga dava...duüpa ce am facut un pui cu pastile si apoi m.am ingrasat vreo 15 kile in 3 luni de la injectie...am ajuns sa cred ca steriletul(spirala) e salvarea mea.
nu e adevarat
asa este,poti sa ramai insarcinata cu steriletul,dar e risc mare de sarcina extrauterina,in plus,s.a demonstrat clar ca femeile care poarta mult timp sterilet ,in timp de ani de zile pot dezvolta celule cancerigene,si procentul acestor femei e destul de ridicat
in plus aici in germania costa a naibii de mult-cateva sute de euro
acum ce sa zic,depinde si de calitatea steriletului si a "manoperei" dar riscuri sunt cam cu toate metodele contraceptive.
oricum eu m.am lecuit de ideea cu steriletul.


voiam sa deschid un subiect.dar e bine ca l.am gasit pe acestavreau sa va intreb..am auzit ceva despre ..filmulete contraceptive..ce sunt astea?
sunt sigure?
cum le procur?
alte metode sigure..in afara de pastile si injectii???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Filmulete sau folii contraceptive. Am inteles ca au o sigurantza de 60%(deci dupa parerea mea foarte putin). O prietena de-a mea folosea si faza criminala e ca luna asta si-a dat seama ca e insarcinataAm inteles ca foliutele astea se introduc cam cu 5 minute inainte de contact si se topesc la temperatura corpului. Dar rezultatul cica e cam "umed"si in concluzie partenerul e cam lipsit de "senzatii extreme" Aha! Ea cica si le cumpara de la oricare farmacie.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Eu am nascut de 5 luni si desi alaptam si alaptez, la 2 luni de la nastere mi-am pus un sterilet deoarece consider ca este metoda contraceptiva care mi se potriveste in aceasta perioada. Inainte de a ramana gravida am luat 5 ani pilule care au fost foarte eficiente dar acum parca nu mai am chef sa mai am si grija lor. Ai dreptate Dava, mecanismul de actiune al steriletului este sa impiedice ca un embrion sa se nideze ( sa se prinda) de mucoasa uterina pentru a se dezvolta. Practic un viitor bebelus moare ...chiar unul pe luna. Orice ovul poate fi fecundat! Dar nu cred ca trebuie sa privim lucrurile atat de fatalist. Sa spunem ca este o metoda eficienta de contraceptie pentru femeile care au deja un copil. Principalele dezavantaje ale steriletului sunt: menstruatii mai abundente ca inainte ( eu inca nu stiu pentru ca nu a aparut prima menstruatie dupa nastere) si posibilitatea de a nu a mai ramane gravida dupa ce renunti la el. Eu cred ca inainte de a decide trebuie sa ai o discitie amanuntita cu medicul tau ginecolog. Eu am decis pentru mine (sunt medic).
Pentru mamica dulce: unde ai citit ca steriletul predispune la cancer?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Eu am avut de 2 ori sterilet, dar doctora mea, sä träiascä, nu mi-a spus cä ar fi cancerigen si nici nu väd cum ar putea!!!
Eu o apreciez f. mult, cä este o tipä care te informeazä intii despre tot si iti räspunde la toate intrebärile cu multä räbdare si cu zimbetul pe buze!!!
Singura chestie pe care mi-a spus-o este cä ar fi posibil, ca corpul meu sä nu-l accepte, fiind un corp sträin!!!
Nu am avut aceastä problemä, in schimb, in apropierea sfirsitului anilor de functionalitate ( in cazul meu erau pt. 3 ani...existä si pt. 5 ani ), mi-au inflamat colul, si s-a läsat cu dureri in perioada aceea...mi l-a scos si mi-a zis cä o lunä de zile trebuie sä mä feresc, pt cä nu poate sä introducä altul, pinä nu se vindecä colul!!!

Pupici,

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Si eu sunt la al doilea sterilet primul l-am purtat 5 ani, acum se vor face iar 5 ani. La anul trebuie sa-l schimb iar anul trecut mi-am facut tot felul de analize si examinari tot de teama sa nu apara vreo complicatie.Doctorii au spus ca este ok (da Doamne sa nu se fi inselat!) Dar cand am optat pentru sterilet nici unul din doctori nu mi-a spus ca exista vreun risc de cancer.Doar ca exista un risc sa nu mai pot ramane insarcinata (nu am copii) si ca o sa dureze un pic pana organismul se acomodeaza,dar ca si asta depinde de organismul fiecaruia.Nu mi s-a spus nici de menstruatie abundenta, si nici nu am observat o schimbare.

In orice caz, chiar astazi cautam in farmaciile din Germania un sterilet pentru o prietena din Romania, recomandat de doctorita Moisa Anca (cine o cunoaste?). Se numeste Multiload si costa 25 €.

Daca insa sunt riscuri mai mari cu acest sterilet ma cam ia frica.Fetele care au scris ca este cancerigen ...sper sa nu aveti dreptate
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

draga crystinne..eu sunt cea cu bagatul spaimei..acum nu trebuie sa fiu crezuta pe cuvant,eu am zis ca am auzit ca ar putea duce la aparitia acestor celule,bineinteles ca sper sa fiu combatuta si sa zica mai multa lume ca nu.i asa,
daca e totul ok o sa.mi pun si eu,e o metoda buna zic eu,fara bataiea de cap cu pastile si hormoni de la injectii.
faza e ca cel mai ieftin strilet(spirala-cred ca e aceeasi chestie) e 130 de euro ,dar mai sunt si la 200 sau 300..
asta de 25 ..e sigur???

inca ceva...sa te crucesti cate se mai aud..eu mereu am auzit ca atunci cand scoti steriletul ramai imediat insarcinata-opusul a ceea ce ati scris voi ca nu mai ramai deloc.Ma gandesc ca are logica,dat fiind ca sunt atatea cazuri de sarcina CU sterilet.
si faza cu cancerul o stiu de la cativa medici de familie si de la verisoara mea care lucreaza de ani buni la salvare intr.un spital mare.

NU MAI STIU CE SA CRED

MI:A VENIT O IDEE:::HAI SA:L INTREBAM PE DOMNU' DOCTOR ,sa vedem parerea lui,nu sa dam noi cu presupusul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu te-as sfatui sa-ti pui sterilet, e foarte periculos.
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arian spune:

Hai sa facem niste precizari privind directiile principale ale acestui topic:

1. Modul de actiune al steriletului. Dispoziivul intrauterin (DIU) impiedica atat fecundatia, cat si nidatia prin mai multe mecanisme:
a. impiedicarea fecundatiei se realizeaza prin:
prezenta unui corp strain in cavitatea uterina, care determina "turbionarea" fluxurilor de drenaj al secretiilor tubare si uterine si prin aceasta "dezorientarea" spermatozoizilor in drumul lor spre tubele uterine, unde are loc in mod normal fecundatia (spermatozoizii au tendinta naturala de a se deplasa in contra sensului de curgere al lichidului in care se afla);
reactia inflamatorie suferita de mucoasele endocervicala si uterina prin contactul prelungit cu firul si respectiv corpul steriletului, ce are drept urmare o modificare a calitatii secretiilor acestora, ceea ce produce o diminuare a capacitatii de progresiune a spermatozoizilor in tractul genital feminin;
la steriletele cu spirala de cupru se produce un camp electric (o pila galvanica) ce are drept urmare o totala dezorientare a spermatozoizilor, care nu mai parasesc cavitatea uterina;
obstruarea orificiilor uterine ale tubelor uterine (in cazul steriletelor in T), care impiedica trecerea spermatozoizilor in lumenul tubelor.
b. impiedicarea nidatiei se realizeaza prin fenomenele inflamatorii ce afecteaza mucoasa uterina, mentionate anterior.
De mentionat existenta asa-numitelor sisteme intrauterine (SIU), care sunt sterilete (DIU) a caror tija contine o substanta progestativa ce se elibereaza in mod constant in ritm controlat. Acestea au drept urmare blocarea ovulatiei ca mecanism suplimentar de impiedicare a instalarii unei sarcini. Siguranta oferita de acestea din urma este echivalenta sterilizarii chirurgicale (legarea trompelor), cu avantajul de a fi reversibila.

2. Complicatii ale utilizarii steriletului. Complicatiile steriletului deriva pe de o parte din accidentele si incidentele ce pot surveni in momentul insertiei si extractiei DIU din cavitatea uterina, sau pe parcursul purtarii DIU.
a. in timpul insertiei steriletului se poate produce perforarea peretelui uterin (ce poate conduce la necesitatea unei interventii chirurgicale), infectarea cavitatii uterine (prin transportul germenilor din canalul cervical in cavitate), sau plasarea incorecta a steriletului in cavitate (ce va duce posibil la sangerari, dureri/discomfort, precum si la diminuarea eficientei protectiei);
b. in momentul extractiei steriletului se poate constata imposibilitatea efectuarii manevrei, fie datorita disparitiei firului de tractiune (steriletul nu a fost inserat suficient de sus in cavitatea uterina, firul a fost taiat in aceasta pozitie, apoi DIU ascensioneaza singur in pozitia corecta, tragand restul de fir in interiorul cavitatii), fie datorita inclavarii (includerii) steriletului in peretele uterin; rarissim se poate produce inversiune uterina (intoarcerea uterului ca un deget de manusa prin propriul orificiu) prin tractionarea exagerata a unui sterilet inclavat;
c. pe parcursul purtarii DIU creste riscul endometritelor si anexitelor (datorita prezentei unui corp strain in cavitatea uterina, tulburarii drenajului secretiilor, sai a firului ce trece prin canalul cervical si stabileste o legatura cu vaginul, bogat in flora microbiana), al cervicitelor (in special endocervicite si cervicite erozive, datorate prezentei cronice a firului de tractiune in canalul cervical) si al sarcinii extrauterine (in special tubare, datorita obstructiei orificiului intern al tubei uterine); extrem de rar poate aparea perforatie a peretelui uterin (sterilete incorect montate in cavitate); tot un accident este considerata sarcina instalata peste un sterilet montat (si care trebuie intrerupta). Reactia de respingere a steriletului de catre uterul primitor este rara, dar posibila (si necesita indeprtarea DIU si alegerea altei metode conraceptive). Cancerul enometrial si cervical au fost puse in discutie dupa introducerea steriletelor cu spirala de cupru, dar s-a demonstrat lipsa de fundament a acestei acuze.

Inca trei precizari:
steriletul NU este periculos nici prin el insusi, nici prin complicatiile pe care le poate genera (complicatiile serioase sunt extrem de rare);
embrionul avortat in eventualitatea producerii fecundatiei NU este o fiinta umana, ci un cumul de celule aflate in inmultire si extrem de putin diferentiate. Problemele dumnezeirii (care oricum nu are ce cauta in medicina) si a crimei sunt complet, total si definitiv artificiale in acest context. Este ca si cum s-ar considera o crima administrarea de antibiotice: si acestea servesc la distrugerea si deci omorarea unui ansamblu de celule (microbii);
un sterilet de buna calitate, corect montat si pastrat in cavitate sub termenul maxim de utilizare NU are influenta asupra fertilitatii feminine ulterioare extragerii DIU din cavitate. Cu alte cuvinte, dupa indepartarea steriletului nu se produce nici o favorizare, nici o reducere a instalarii unei sarcini. Oricum, nu este recomandabila instalarea unei sarcini in cadrul aceluiasi ciclu in care s-a extras un DIU.



"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dava spune:

"embrionul avortat in eventualitatea producerii fecundatiei NU este o fiinta umana, ci un cumul de celule aflate in inmultire si extrem de putin diferentiate. Problemele dumnezeirii (care oricum nu are ce cauta in medicina) si a crimei sunt complet, total si definitiv artificiale in acest context."(arian)

Eu cred ca spiritul vine de la Doamne Doamne in momentul fecundarii... pentru cine crede ca mine, embrionul avortat ESTE o fiinta umana. Scuze, arian, asta e parerea mea.
Multumesc pentru toate informatiile depre cum functioneaza steriletul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Arian (sau Teo , nu stiu cum se prefera)
Multumesc si eu pentru raspuns. Imi explica multe din intrebarile care mi le-am pus referitor la sterilet.Desi sunt la al doilea sterilet nu am avut niciodata atatea informatii referitoare la sterilet.

Indraznesc si eu cu ceva intrebari suplimentare . Ce inseamna un sterilet de buna calitate? Presupun ca nu intotdeauna cele mai scumpe inseamna cele mai bune.Adica mai precis ce ar trebui sa cer la farmacie? Acest sterilet Multiload costa intr-adevar 25 €.Asta inseamna ca nu este bun?

Citez <<De mentionat existenta asa-numitelor sisteme intrauterine (SIU), care sunt sterilete (DIU) a caror tija contine o substanta progestativa ce se elibereaza in mod constant in ritm controlat. Acestea au drept urmare blocarea ovulatiei ca mecanism suplimentar de impiedicare a instalarii unei sarcini. Siguranta oferita de acestea din urma este echivalenta sterilizarii chirurgicale (legarea trompelor), cu avantajul de a fi reversibila.>>

Ce inseamna asta? Ce fel de sterilet este acesta , cum se numeste?Este de preferat in locul celui ce contine cupru?
Ce sterilet recomandati?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Alina

Mergi la inceput