Sterilet
Raspunsuri - Pagina 2
arian spune:
quote:
Originally posted by Crystinne
Arian (sau Teo , nu stiu cum se prefera)
Multumesc si eu pentru raspuns. Imi explica multe din intrebarile care mi le-am pus referitor la sterilet.Desi sunt la al doilea sterilet nu am avut niciodata atatea informatii referitoare la sterilet.
Indraznesc si eu cu ceva intrebari suplimentare . Ce inseamna un sterilet de buna calitate? Presupun ca nu intotdeauna cele mai scumpe inseamna cele mai bune.Adica mai precis ce ar trebui sa cer la farmacie? Acest sterilet Multiload costa intr-adevar 25 €.Asta inseamna ca nu este bun?
Citez <<De mentionat existenta asa-numitelor sisteme intrauterine (SIU), care sunt sterilete (DIU) a caror tija contine o substanta progestativa ce se elibereaza in mod constant in ritm controlat. Acestea au drept urmare blocarea ovulatiei ca mecanism suplimentar de impiedicare a instalarii unei sarcini. Siguranta oferita de acestea din urma este echivalenta sterilizarii chirurgicale (legarea trompelor), cu avantajul de a fi reversibila.>>
Ce inseamna asta? Ce fel de sterilet este acesta , cum se numeste?Este de preferat in locul celui ce contine cupru?
Ce sterilet recomandati?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Alina
Alina,
In momentul de fata in Romania prin sterilet de buna calitate se poate intelege absolut orice DIU care are un ambalaj decent ca functionalitate si aspect si pe care se mentioneaza in clar si evident producatorul si locatia acestuia. Steriletele aflate in mare circulatie in momentul de fata, fabricate de fapt si de drept in China, desi pe unele dintre ele scrie "Made in EEC", si care se comercializeaza la preturi ridicole de genul 3-500.000 lei sunt opusul precedentelor, adica nu de calitate proasta, ci de-a dreptul infecta (scuzati frantuzismul). Unde mai pui ca unele pretind cu nerusinare ca pot fi mentinute in cavitate 8 ani!!!
Despre sistemele intrauterine (SIU) am postat ceva mai pe larg in Clinica Virtuala, in cadrul topicului meu. Fapt pt care ma rezum aici a reaminti ca singurul asemenea SIU disponibil in Romania este produs de firma Schering si se numeste MIRENA. Costa cca 5 milioane si se procura numai la comanda (nu este disponibil in farmacii). Se mentine in cavitate pt 5 ani.
Personal sunt incantat de eficacitatea Mirenei, DAR unul din efectele secundare ale acestuia este reducerea cantitativa pana la disparitie a menstruatiilor. Desi aparent este un efect benefic pt purtatoare, dpdv psihic absenta menstruatiei la o femeie tanara nu este catusi de putin binevenita. Altfel, Mirena este alegerea ideala.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski
miha spune:
La sfarsitul acestei luni am hotarat cu dra. mea sa-mi puna sterilet si mi-a recomandat sterilet Cooper T, model 380.
Presupun ca o sa gasesc numai chinezisme pe piata. Ce sa fac?
Dupa ce m-am hotarat destul de greu penrtu montarea unui sterilet, acum ce sa fac daca pe piata o sa gasesc aceste produse proaste calitativ.
GABRIELAB spune:
Eu zic ca steriletul e loterie : ori merge fara probleme ( in cele mai rare cazuri )ori ai tot felul de surprize :nu te acomodezi cu el si il respringe organismul, provoaca sangerari abundente si dureri menstruale mari , sterilitate sau in cel mai nefericit caz (asa am patit eu )o sarcina extrauterina cu operatia de rigoare .
Eu una nu mai imi pun asa ceva !!!!!
melinav spune:
Eu am ramas insarcinata folosind folii contraceptive, dar am hotarat sa pastrez copilul fiind prima sarcina. Dupa sarcina am trecut pe pastile, pe Microginon, le-am luat cam 1 an de zile, dar apoi am hotarat sa renunt, pentru ca ma ingrasasem foarte mult, aparuse si o stare de nervozitate si o pigmentare accentuata a fetei.
Asa ca am hotarat sa trec pe sterilet. Mi l-am pus la Medsana, la doctorul Urleteanu. Am facut un set complet de analize la secretie, inclusiv Papanicolau si a fost Ok. Mi l-a pus in primele zile dupa ciclu. Nu simti, cand ti-l pune, decat o mica ciupitura.
Acum menstrele sunt mai abundente si dureroase uneori. Dar am trecut si prin emotii cu el. Mi s-a intamplat o data sa nu imi vina ciclul pana la 42 de zile. Eram disperata. Am fost la doctora, la alta (era chiar in prejma sarbatorilor de iarna) si mi-a spus ca s-ar putea sa fiu insarcinata!!! Pana la urma insa, peste vreo inca 4 zile, mi-a venit totusi ciclul! Faza asta cu intarziatul pana la limita s-a mai repetat de vreo 2 ori!
Doctorul Urleteanu mi-a spus apoi, cand am fost la el la control ca a avut o pacienta care a ramas gravida cu sterilet, i l-au scos la nastere!
Melina