Ce fel de mere sunt aceastea?
Poate nu trebuia postat aici?!!!
Daca va pricepeti la tipuri de mere imi spuneti ce fel sunt cele din poza? Am un mar pe camp (nu l-am plantat noi) si fructele seamana oarecum la gust cu ionatanele (Jonathan), parca putin mai acre...
Poza e aici, a doua din album:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/
Multumesc!
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Raspunsuri
Mada spune:
eu zic ca sunt cretzesti nu stiu alta denumirie
mama mea le manaca ca au continut de zahar ma mic, ea avand diabet
eu una nu le pot manca... prea acre
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
numeioana spune:
Intr-adevar, par mere cretesti, dar poate au alt gust... cine stie?! Arata foarte bine, pofta mare!
Ioana
20+David
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
buli spune:
http://www.statiuneabaneasa.ro/soiuri/index.php?id_soi=84
uite colea ... sigur te lamuresti
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
ML spune:
Multumesc fetelor si de pohta si de link! F. interesant! Acum aflu ca fainarea si rapanul sunt paraziti si Jonatahnul se trage din SUA.
Mai citesc si le mai astept o saptamana sa se coaca mai bine. Poate li se ia acreala si se transforma in ionatane !
april spune:
quote:
Originally posted by ML
Multumesc fetelor si de pohta si de link! F. interesant! Acum aflu ca fainarea si rapanul sunt paraziti si Jonatahnul se trage din SUA.
Mai citesc si le mai astept o saptamana sa se coaca mai bine. Poate li se ia acreala si se transforma in ionatane !
nici vorba....rapanul si fainarea sunt BOLI nu daunatori!!!
Andrada
ML spune:
Ai dreptate April, multumesc. Aseara tarziu am gasit pe un alt site cate ceva drespre boli si daunatori cu denumirile in latina langa si am amestecat paduchii cu virusii si altele. Aici e textul:
Daunatorii de temut in livezile de mar care pot distruge productia si livada sunt: paduchele lanos (Eriosoma lanigerum), paduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), insectele minatoare si defoliatoare, afidele si acarienii, gargarita florilor de mar (Antonomus pomorum) si viermele merelor (Cydia pomonella). Toti acesti daunatori se pot distruge folosind produse insecticide si acaricide.
Bolile cele mai raspandite care dijia o pauzasc sau distrug in totalitate recolta de mere sunt: rapanul (Venturia inaequalis), fainarea (Phodosphaera leucotricha), focul bacterian (Erwinia amylovora), moniliozele, bolile de scoarta, virusurile latente si proliferarea marului.