Mamici de septembrie-octombrie 2007 (94)
Raspunsuri - Pagina 7
Roxana_G spune:
Cecilia, nu ii dau Gripe. Nu i-am dat decat ocazional, de 4-5 ori si oricum nu vazusem nici un rezultat. Eu perseverez cu Espumisan si sunt multumita. Crizele de plans de seara sunt un fel de agitatie nervoasa, nu prea par de la burtica. Stiu ca Gripe ar trebui sa ajute si pentru asta, ca doar am batut apa in piua cu efectul sedativ, insa mie nu mi s-a parut.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Alice_ spune:
Buna seara fetelor,
Eu de doua zile ma simt destul de rau, desi am crezut ca la mai mult de 3 saptamani de la nastere m-am refacut. Am febra, frisoane, dureri de cap, nu este raceala, nu prea pot dormi ziua, si ma dor toate oasele, bratele, picioarele...ce o fi oare??? Ati patit careva asa ceva?
Am banuit la un moment dat ca e furia laptelui, dar dupa atata timp??? Si chiar asa de tare nu ma dor sanii, iar Sasha suge din prima zi bine si regulat.
Pls help !!!!
de Sasha Gabriel 14.09.2007
http://community.webshots.com/user/Alice
LoredanaG spune:
Buna seara!Venim si noi cu vesti proaspete,vineri 5 octombrie la ora 9 a venit pe lume Antonia Theodora a avut 3,080 si 50 cm, nastere naturala cu epidurala (traiasca epidurala)la 39 de saptamani. Apgar 8 din cauza de dubla circulara de cordon,iar la 5 min apgar 9.O sa revin cu poze si povestea nasterii in alta zi pentru ca abia am ajuns acasa si incercam sa ne acomodam.Va doresc tuturor bebelusi sanatosi, iar celor care urmeaza sa nasca o nastere usoara la fel ca a mea.
LoredanaG
Puiul meu dragAntonia Teodora
Roxana_G spune:
Alice, cred ca e o raceala. Multa sanatate!
Loredana, felicitari, sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
Rox ,
Poze
betty78 spune:
buna fetelor,
Va rog mult aveti mare grija cu virozele, gripele, etc...
Eu am o problema f f f grava cu bebe Mario. Ieri seara l-am dus la Euroclinic si mi-au spus ca este o viroza si i-au dat ceva medicamente, am plecat acasa iar la 4-5 dimineata a inecput sa se sufoce, asa ca l-am dus la Grigore Alexandrescu, (euroclinic nu are sectie de pedriatrie, si nu stiu de ce naiba le platesc asiguarare pt bebe) unde l-au internat, i-au facut ceva antibiotice, iar la ora 16 situatia s-a inrautatit...i-au pus oxigen apoi l-au mutat la terapie intensiva. NU va doresc sa vedeti cum poate sa cada un copil in cateva ore. Medicii sunt ingrijorati datorita evolutiei rapide si mi-au spus ca au reusit sa il stabilizeze si ca este "relativ" bine. Eu am reusit sa ma cazez in centrul MC Donald (asta in urma scandalului pe care l-am facut din cauza asigurarii) sa nu ma duc acasa....si sa fiu aproape de puiul meu. Nu imi dau voie sa il vad si nu imi ramane decat sa ma rog la DD sa fie bine.
Va pup si aveti grija de puiutii vostrii
Betty78deMario-Alexandru 16aug2007
toate pozele
poze noi cu bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra
diwana spune:
Danuta, iti relatez din experienta mea privind alaptatul si sper sa iti fie folositoare . Rares a fost un super dormicios in primele lui zile in afara uterului. Se trezea sa manance de la maica-sa cea fara sfarcuri, si cand vedea ca n-are de ce sa apuce, se culca. Deh, perseverent rau fiu-meu . Asa ca a papat doar biberon in maternitate, unde toate asistentele ma faceau sa ma simt cea mai denaturata mama cand mergeam sa le cer biberon. "Mai incercati" imi spuneau madamele de la nou-nascuti. Patru la numar au fost cele care au venit sa ma ajute sa alaptez, dar macar ma simt razbunata, ca au vazut si dansele ca nu era vina mea ca bebe nu papa de la mama Fulga, care fie vorba intre noi, abia devenea Fulguta. Pe langa faptul ca eu nu aveam inca prea mult lapte, sfarcuri deloc, mai era si bebe Rares atat de obosit, ca nici macar nu avea instinctul de a suge. Mi-am pus chiar si sfarcuri de silicon, si tot nu i s-au parut sanii mei apetisanti. Insa, trecand peste zilele de depresie, si plansetele, si nervii, ca fiul meu nu va manca conform recomandarilor medicilor, si rudelor, si etc., am perseverat, si in final AM REUSIT! Sfatul meu e sa nu cedezi, sa incerci in continuare sa pui bebe la san. Iti recomand cu tarie sfarcurile de silicon, si de asemenea utilizarea pompei inainte de alaptat (atat cat sa-ti formeze sfarcul). Si incet, incet poti renunta si la metodele ajutatoare. Rares are 3 saptamani si 3 zile, i-a luat 2 saptamani jumate sa ia sanul fara sfarcul de silicon. Recunosc ca nu alaptez exclusiv pt. ca e un super mancacios, si la san doarme, asa ca nu-si ia portia doar de la san, dar ma mulg si ii dau si biberon. Acum urmatorul pas este sa il alaptez cat mai mult, si sa recurg la biberon tot mai rar. Si dupa cum arata situatia acum, nu ma indoiesc ca se poate. Scuza relatarea asta lunga, dar lung imi fu si chinul pana am ajuns aici , dar am scris mai amanuntit si pt. alte mamici suparate din cauza alaptatului. Desi pare fara iesire la inceput situatia, si esti convinsa ca nu se mai poate face nimic, uneori poti ramane surprinsa de final.
Asa ca, DANUTA, mult, mult succes si rabdare. Poate la capitolul rabdare stai mai bine ca mine, ca mie imi venea sa urlu de deznadejde cand il vedeam pe ala micu' ca urla ca din gura de sarpe cand ii bagam "sfarcul" in gura. Mentionez ca nici acum nu le am formate bine, dar siliconul si pompa ma ajuta nespus. Iti tin pumnii!
Iertare pt. mesajul lung
danuta36 spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Danuta, fii atenta aicisha:
iei fata bine in brate in felul urmator: o tii cu o mana cu capul pe interiorul cotului si degetele pe piciorus, ca sa fie zdravan apucata.Mana corespunzatoare piciorului strans trebuie sa fie prinsa sub bratul tau cumva.
mana cealalta trebuia bagata pe langa corpul tau. Dupa ce ai prins=o asa, cu mana cealalta te ocupi de san.pui palma pe torace si cu degetul 2 (aratatorul) tragi sanul in jos ,degetul sa fie pe areola. Sanul se ingusteaza si cand deschide bebitina gura, mare, o aduci cu mana aia cu care o tii strans la san, si ea face"hap" si gata! e ancorata la san!
tot timpul tii f f bine sanul, ca sa nu ii scape din gura si sa nu ii atarne.
si eu am mamelon obmilicat la sanul stang, dar cu sistemul asta reusesc sa alaptez.
Bun, daca bb nu poate si nu poate sa apuce, baga-i tu sanul in gurita ca la maternitate, apouci cu 2 degete areola si i-o bagi in gura.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb GheoCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Sabina,merci mult de sfaturi,am sa incerc sa fac cum mi-ai zis tu,sa vedem daca reusesc,ca era o problema si sa-i bag tzitzi in gurita.La dreapta reusesc,dar la stanga,f. greu,chiar si cu doua degete(strangand pe verticala,ca pe orizontala mi se parea ca nu-i intra in gurita)..
Dana,mami de Miruna Andreea(01.10.2007)
http://community.webshots.com/user/bogdan_mihaisidana
danuta36 spune:
quote:
Originally posted by diwana
Danuta, iti relatez din experienta mea privind alaptatul si sper sa iti fie folositoare . Rares a fost un super dormicios in primele lui zile in afara uterului. Se trezea sa manance de la maica-sa cea fara sfarcuri, si cand vedea ca n-are de ce sa apuce, se culca. Deh, perseverent rau fiu-meu . Asa ca a papat doar biberon in maternitate, unde toate asistentele ma faceau sa ma simt cea mai denaturata mama cand mergeam sa le cer biberon. "Mai incercati" imi spuneau madamele de la nou-nascuti. Patru la numar au fost cele care au venit sa ma ajute sa alaptez, dar macar ma simt razbunata, ca au vazut si dansele ca nu era vina mea ca bebe nu papa de la mama Fulga, care fie vorba intre noi, abia devenea Fulguta. Pe langa faptul ca eu nu aveam inca prea mult lapte, sfarcuri deloc, mai era si bebe Rares atat de obosit, ca nici macar nu avea instinctul de a suge. Mi-am pus chiar si sfarcuri de silicon, si tot nu i s-au parut sanii mei apetisanti. Insa, trecand peste zilele de depresie, si plansetele, si nervii, ca fiul meu nu va manca conform recomandarilor medicilor, si rudelor, si etc., am perseverat, si in final AM REUSIT! Sfatul meu e sa nu cedezi, sa incerci in continuare sa pui bebe la san. Iti recomand cu tarie sfarcurile de silicon, si de asemenea utilizarea pompei inainte de alaptat (atat cat sa-ti formeze sfarcul). Si incet, incet poti renunta si la metodele ajutatoare. Rares are 3 saptamani si 3 zile, i-a luat 2 saptamani jumate sa ia sanul fara sfarcul de silicon. Recunosc ca nu alaptez exclusiv pt. ca e un super mancacios, si la san doarme, asa ca nu-si ia portia doar de la san, dar ma mulg si ii dau si biberon. Acum urmatorul pas este sa il alaptez cat mai mult, si sa recurg la biberon tot mai rar. Si dupa cum arata situatia acum, nu ma indoiesc ca se poate. Scuza relatarea asta lunga, dar lung imi fu si chinul pana am ajuns aici , dar am scris mai amanuntit si pt. alte mamici suparate din cauza alaptatului. Desi pare fara iesire la inceput situatia, si esti convinsa ca nu se mai poate face nimic, uneori poti ramane surprinsa de final.
Asa ca, DANUTA, mult, mult succes si rabdare. Poate la capitolul rabdare stai mai bine ca mine, ca mie imi venea sa urlu de deznadejde cand il vedeam pe ala micu' ca urla ca din gura de sarpe cand ii bagam "sfarcul" in gura. Mentionez ca nici acum nu le am formate bine, dar siliconul si pompa ma ajuta nespus. Iti tin pumnii!
Iertare pt. mesajul lung
Merci mult de totNu renunt,mai incerc in continuare.Azi a fost si pediatra la noi si mi-a zis sa-l hranesc si asa,mixt,daca mai mult nu se poate...
Dana,mami de Miruna Andreea(01.10.2007)
http://community.webshots.com/user/bogdan_mihaisidana
Roxana_G spune:
Betty, doamne ajuta sa se faca repede bine Mario. Nu imi vine sa cred ce patanie, va doresc multa multa sanatate, si tie putere multa ca e nevoie in situatii de astea. Stiam de Euroclinic ca nu au sectie de pediatrie, eu sunasem sa ma duc cu Andrei la lampa cand voiam sa ies din spital pe semnatura. Nici Medlife si niciunul din spitalele private nu au sectie de pediatrie. evolutia rapida este problema la bebelusi, ca nu au deloc imunitate. Tocmai de aceea ma tem de bolile aduse de Alex. Sufocarea este de la laringita, bebelusii au gatul ingust si la inflamare nu e loc suficient ptr aer. Eu am patit asa cu Alex pana pe la 2 ani jumatate din pacate.
Rox ,
Poze