ajutor pentru gatit...cat platesc?

ajutor pentru gatit...cat platesc? | Autor: moana

Link direct la acest mesaj

Buna!

Ar veni o data pe saptamana si ar trebui sa faca cumparaturi din piata (care e la 15 minute de mers pe jos de noi) - legume si zarzavaturi, caci restul cumparam noi de prin hypermarketuri si sa gateasca trei feluri de mancare - 1 ciorba si 2 feluri doi. Si, evident, sa spele vasele folosite la gatit.

Ce ziceti, 250.000 lei/zi pentru aceste activitati e suficient? Sau e prea putin?

Cu multumiri,
Oana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moana spune:

haideti.....nu ma ajuta nimeni cu nici o parere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Sincer,nu am idee,ca nu am auzit pe nimeni care sa gatesca pentru cineva,dar eu zic ca-i bine!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgetta.cz spune:

mai intai ar trebui sa te gandesti daca tu ai face aceasta munca pentru atatia bani. apoi trebuie sa te gandesti ca sunt persoane care castiga bani numai pentru facutul cumparaturilor. ceea ce vrei tu ii poate lua destul timp, munca, inspiratie. dar mai trebuie sa adaugi responsabilitatea pe care si-o asuma acea persoana penrtu ca acea mancare, indiferent cat de modesta sau sofisticata ar fi, sa fie pe plac familiei tale. deci consider ca suma e extrem de mica si nemotivata. romanii care apeleaza la astfel de servicii ar trebui sa-si si permita sa plateasca serviciile la adevarata valoare. deci te sfatuiesc sa dublezi suma sau faci tu aceasta munca. cu sinceritate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Avand in vedere ca pentru menaj (curatenie) se platesc cam 500.000 lei pentru 5-6 ore, eu zic ca pentru gatit o ciorba si 2 feluri de mancare este suficient 300.000 maxim 350.000. Dureaza cam 2-3 ore gatitul si inca 1 ora (maxim) cumparaturile....

Ingrid si Cristi 4 ani si 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Uite eu tocmai mi-am angajat bucatareasa si ii dau 40 RON pentru 3 - 4 feluri de mancare, cumparaturile le facem noi integral, sunt foarte multumita pana acum dar sa stii ca ii ia minim 4 ore sa faca treaba asta. La sfarsit spala in bucatarie si duce gunoiul si spala si aragazul.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia52 spune:

Eu zic ca 400 e ok! Dar 250 e prea putin... Sa faci piata e o munca in plus, trebuie sa alegi legume de buna calitate si la pret rezonabil, ca pentru altu... Mancarea nu se face asa usor, se face cu multa munca si rabdare. Numai cine nu stie nu apreciaza munca. Nu interveneam in discutie, dar am avut o experienta tare neplacuta.
M-a rugat o doamna (avocat) dintr-un bloc apropiat sa-i fac doua feluri de mancare ca pleca la munte unde avea fetita cu bona. Mi-a dat 1 kg de carne tocata si mi-a zis sa-i fac musaca si chiftele, dar nu la ea ci la mine ca ii murdaresc bucataria de la prajit. Pe langa carne mi-a dat 1 litru ulei, doi cartofi mari si ditamai tava. Restul de legume si condimente, oua etc. le-am pus de la mine. (N-am saracit din cauza asta) Dar ce musaca si chiftele sa-i fac?!? sa ajunga carnea pentru ditamai tava? Cu chiu cu vai am incropit ceva... la chiftele am adaugat mai mult cartof, painica... dar cand a fost la bani nu m-am tocmit... am zis cat vreti dv.
Si care a fost surpriza?!?
S-a scotocit in geanta si mi-a dat 70.000 si restul de ulei ramas zicandu-mi ca ma mai suna cand are nevoie de gatit.
Pai sa ma sune mult si bine... Am muncit 4 ore, musacaua am pregatit-o cu piure de cartofi... cate vase am spalat?!? Cati cartofi am pus? ca din 2 cartofi... si se tot mira ca ii pleaca menajerele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Eu n-am prea vazut oameni cu bani asa de zgarcti cu propria persoana - ca sa vrei sa faci 2 feluri de mancare din 1 kg de carne si 2 cartofi e prea de tot.
La musaca daca nu-i pui condimente , plante aromate ,evantual ciuperci , ou , smanatana mai bine n-o faci
Mai ales ca o faci sa manaci tu , nu menajera , bona au ce-o mai fi.
Nu va contrazic , dar mi se pare absurd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Eu am aflat de la 2 prietene ca una ii dadea 4-500.000, iar alta 700.000 de fiecare data. Si gateau cam 3-4 feluri de mincare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si mie mi se pare putin 250 mii, asta inseamna vreo 10$. Eu stiu ca trei feluri de mancare si curatat dupa imi ia vreo 4 ore. Mai bine o platesti la ora. 120-150 RON pe ora as zice ca e rezonabil.

Persoana cu doi cartofi. Trebuia sa ii spui de la inceput ca nu se poate face musaca din doi cartofi si sa ii dai lista de ingrediente/cantitati si discutat pretul dinainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Mai fetelor daca paltim 120 mii ora pt bucatarie rezulta ca 50 mii pe ora la bona e putin....si uite asa creste salriul bonei iara ca vb aceea lucreaza cu copil nu cu cratite,

Mergi la inceput