Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (90)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

quote:
Originally posted by Mirona

buey buey - gata cu atata admiratie pentru ginerica al nostru. Mai ales mamicile de fetite, da?
Apoi voi nu stiati ca e dat???
Tre sa stea Kara cu sa-l pazeasca .... are niste ochi ... mai cuscra mai ... m-am topit toata, si niste gene ...

admirat si pozele shoshikai. Incantata de cunosteala.

Dolores voi cum sunteti?

noi? am luat ceva virusi de prin spital ... ca suntem tot familionu AGAIN raciti - bineinteles Kara e si mucioasa.
deci tratament la greu. Cum e si racita - schimbarea planului a picat cum se poate mai prost.
Ieri am adoptat strategia: Kara papa singurica. Si www.flickr.com/photos/8904209@N07/1497452211/in/set-72157602291329959/" target="_blank">iata ce-a iesit. Azi am adoptat strategia: INFOMETAREA - si tot varza a iesit. I-am dat cam asa:

un fel de meniul zilei:
6.00 lapte (130 ml)
10.00 cereale cu iaurt de fructe borcanel (100 ml)
15.00 legume coapte+carne vitel (50 ml) + 80 ml budinca de biscuiti nestle
19.30 cartof copt cu unt si cascaval ras (50 ml) + 2 lingurite cereale
22.30 lapte (120 ml)

Nimic intre mese, doar ceai.
Deci nici asa nu e ok. Nici mese dese si putin cantitativ nu sunt ok, nici mese rare ... ca ea tot atata papa.

ceva sugestii? Dar fara de-alea ... "calmeaza-te", "relaxeaza-te", "esti prea incordata" sau mai stiu eu ce ... plizzz.

va pup pe toate si ma duc la culcare

Miro

Mirona, chiar daca ai spus sa nu iti spunem sa te calmezi, eu indraznesc sa-ti spun. De ce?
Uite, Ada a mancat la super regim 2 zile si acum nu mai vrea nimic ce are gust (fructe, legume).
Nu imi fac deloc probleme, fiindca ii dau lapte completare si macar mananca ceva.
Eu nu ii masor niciodata mancarea, mamanca cat poate. Niciodata nu mi-am facut probleme la cantitati. Vad ca aici toata lumea vorbeste in grame, dar sincer eu cred ca nu conteaza atata de mult acum , la aceasta varsta. Mai bine concentrat caloric, decat cantitativ, asa cum sspunea si Dia.

Daca te uiti la schema de diversificare a Doniei ( in la albumul ei), vei vedea ca pana la un an acolo se sugereaza dupa fiecare masa lapte, iar cantitatile de macare sugerate nu sunt asa de mari.

Cel mai important lucru e ca atunci cand ii dai de mancare, tu sa nu fii stresata, sa nu o fortezi si sa o lasi sa manance cat are chef. Si da-i mai mult lapte, daca vezi ca nu mananca bine masa de solide.
Cam astea vad eu ca ar fi solutiile. Te pup pe tine si pe Karina si sa treceti cat mai repede peste acest hop.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

quote:
Originally posted by kikineata

si eu astept cu interes raspunsurile.
plange rau la batista bb-lusului

quote:
Originally posted by dianocica

Fetele care aveti batista bb in varianta fara aspirator. de care aveti? e silentios?

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

http://picasaweb.google.com/kikineata

eu am o varianta fara aspirator, tragi tu deci nu face nici un zgomot, dar tot urla cand ii trag
oricum pun ser fiziologic sa.i inmoaie apoi dupa 3 minute trag

asta e varianta
http://www.babymarket.it/babymarket/narhinel/metodo.htm

http://community.webshots.com/user/dayannara

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica

kikineata scos afara neaparat, aerul e mai umed, ii face mai bine la nas, se mai desfunda. sa fiti pregatite pt cand intrati inapoi in casa..sa vezi atunci muci...sters cu mana sau direct batista bb. sanatate multa

noi suntem rau. da' rau rau. e a doua noapte in care s a trezit de 500 de ori...urelete, scandal..nurofenul tre oprit ca facem deja 4 zile, mai bagam cate un paracetamol si calgel cat cuprinde d'..e rau...fetele cu bbi cu 0-1-2 dinti..va rog din suflet nu va mai plangeti...fiti fericite ca vor fi deja mari cand ajung la masele. care nu se compara...nici cand i au iesit dintii de sus, la interval de o sapt unul de altul, 4 la nr, nu a fost asa rau..nici pe aproape..sper doar sa ma mai tina spatele, si sa reusesc sa-l distrag ...

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius

la mamica si la grasunel, sa nu se mai chinuie atat.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:

Uf ce noapte n-am dormit aproape deloc. Mucii rauri rauri. Aspirata noaptea de vreo 3 ori se trezea din sfert in sfert de ora.
INTREBARE?? Pot iesi afara cu ea asa mucioasa tare??

A-deju....cum dadeai fluimicil?? de cate ori pe zi? ala albastru de 100 nu??

un plic pe zi (i-am dat vreo 4-5 zile, nu mai stiu exact) dizolvat in 100 ml de apa, in biberon, il bea singur-singurel (deci banuiesc ca e bun la gust.. parea a fi ceva de protocale). da, din ala de 100.. si din nou da, eu l-am scos la plimbare, ca era frumos si cald si nu batea vantul.. ceea ce nu pot spune despre week-end-ul care abia ce-a trecut... pfuuu, ce m-am 'nervat... dar asta e alta discutiune :)) sanatate multa va dorim!!

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

quote:

Cu ce ati sters la nasuc bebeii muciosi ca sa nu se irite??

cu servetele umede de la pampers, de-alea sensitive.. intial pt ca curgeau rauri si ala a fost primu' lucru pe care mi-a cazut mana, si dup'-aia pt ca am vazut ca se stergeau super bine si nici nu se inrosea/irita nasucu' :)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by asiza

quote:
Originally posted by marani

ASIZA, am citit intrebarea ta, n-am dat usturoi si nici nu stiu cand se da. Stiu ca e f bun pt organism. Eu aceiasi intrebare o aveam despre ciuperci, nu bureti din padure sau ghebe, ci champignions din comert.

Ajutati-o pe Sonia

mamica de bubamara (02.12.2006)

Da, da si eu ma gandeam la champignoanele din comert...dar zau ca habar n-am cum sa le gatesc...in cartea mea de retete pentru bebici zice ca ar fi ok ciupercile la varsta lor...ai vreo idee de cum pot fi gatite ( ca eu doar ciuperci din conserva foloseam pana acuma)?

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

intr-o tava unsa nitel cu unt, asezata fiecare palariuta in care puneti:
- fie piciorusele de ciomperca maruntite bine bine bine
- fie branzica cu iaurt sau smantana
- fie nimic (asta asa.. pt prima oara, eventual).
ulterior, se pot face nshpe mii de combinatii, implicit cu amestecul facut si din piciorusele maruntite, si branzica, si galbenus de ou.. iese ceva super miam-miam :).
mai merg si ca atare, pe gratar (de-ala din fonta, greu, cu maner de lemn, de pus pe aragaz... stiti voi la ce ma refer..), doar palariutele, sau ciupercile intregi.. tot miam-miam iese, dar gatite asa sunt mai mult pt noi, pt ei poate de mai incolo, cand or mestece cum trebuie...
aveti grija totusi ca si ciupercile sunt foarte alergice, da??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Buna fetele,

nu am citit nimic in weekend si acum am intrat de la serviciu. e prima zi in noul job si am o multime de facut. plus ca tr sa ma grabesc sa ma duc dupa adina.
noi suntem bine, Adina e mare amatoare de chefuri - concluzie trasa sambata la un chef, cand nu a dormit 9 ore si nici nu dadea semne de oboseala, nici mancare nu a vrut doar sa o tinem in brate sa dansam cu ea. noroc ca eram multi si ea se ducea la toti. cum se oprea muzica se maraia, cand incepea muzica incepea sa bata din picioare.
hai ca tr sa fug la o intalnire. intru sper deseara sa si citesc ceva.

va pup

Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Monicab si Acs bine ati revenit din concediu!

Am vizionat poze cu 3 muschetari: Mark, Tudor si Dani. Se pare ca fulguletii devin tot mai frumosi. Sa va traiasca, mamicilor!

Ingeras, va doresc sa ramai cat mai repede insarcinata si sa va bucurati de minunea ce o sa vina.

Asiza, nu i-am dat inca usturoi. Ciupercile crude le cureti de pielicica si le fierbi(vor deveni ca cele din conserva dar cu alt gust). Le poti taia marunt si le faci un sos alb sau rosu.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirona

quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Mirona, ca sa vezi daca o strategie are sau nu succes tb sa ai putina rabdare. Adica nu poti spune dupa numai 1 zi ca mesele la interval de 4-5 ore nu merg si Kara papa tot prea putin. Incearca asa cel putin o saptamana si apoi tragi o concluzie. Plus ca incet-incet va incepe sa-si faca si fierul efectul. Tinem pumnii!

gand la gand cu bucurie - chiar asta am si hotarat - sa raman o perioada pe aceasta strategie - infometarea. Cand nu mai vrea si se stramba - ii pun castronul in fata si gata joaca ...
Fier inca nu-i dau - avem de luat alte picaturi si pastilute ... mai fierul lipseste.
Cand incheiem tratamentul asta ... incepem cu fier. Apropo - parca intreba si Flore cum dati fierul? In lingurita, cu seringa de la nurofen? In papa? In lapte?
shineva sa repete si pentru o baba surda/oarba/ignoranta.

Miro

fierul nu se da in mancare si in nici intr-un caz in lapte, sau asociat cu vreun produs care contine calciu, pt ca nu se mai absoarbe nika.. :) se da cu lingurita, la cam doua ore dupa masa (si se tine cont sa nu urmeze o masa care sa contina produse lactate..), iar dupa respectiva lingurita se da apa/ceai cu picaturi de vitamina C (eu ii puneam 3 picaturi in 50 ml) sau cateva picaturi de lamaie (deci o juma' de lamaie din care se stoarce nitel in apa sau ceai) sau cu controversatul suc dee portocale .. :)) alegeti care cum doriti :))
daca se adiministreaza si fier si calciu in aceeasi zi, unul din ele se va da dimineata, si celalat seara, tot din motive de absorbtie.. de la fier se poate sa aiba o scadere a poftei de mancare si o usoara diaree sau constipatie (depinde... la noi a fost o diaree, foarte departe de a fi usoara, de m-am chinuit cu ea cam 10 zile.... si de-atunci nici nu i-am mai dat vreodata fier, chiar daca i-a mai fost recomandat.. prefer sa isi ia putinul care se absoarbe din alimentatie, ca io prin asa ceva..nu mai vreau sa trec!!).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

dianocica vroiam sa zic ca danita are pompita din aceea, e la fel ca a dayanarei. eu am incercat cu batista sa trag eu ( adica florin), iese mai mult decat la pompita, mai putin decat la aspirator.
miro lasa-le sa imi laude si mie odorul. ca privitul e liber. cat despre ultimul filmulet....n-am avut sonor, asa ca nu stiu.... era dat drumul la aspirator? ca la noi asta e problema .... cum vede/aude aspiratorul incepe sa planga, cu batista nu are nici o problema, daca i-o bag in nasuc sta tare cuminte. nepotica mea are 3 ani si si acum fuge din camera cand se da drumul la aspirator.
sunt tare amarata.....surioara mea a facut otita, m-a sunat plangand de durere, ea care a nascut 2 copii fara anestezie....va dati seama cum o doare!!!! si e singura cu matei si e si racita, asa ca nu pot nici eu sa ma duc cu dani la ea. offf, mi-e asa de mila de ea!
vroiam sa mai zic, dar nu mai stiu ce si cui, asa ca ma las pagubasa
a! da, vroiam sa zic yagmur mai scrie o data mesajul ala ca io chiar n-am pricipit nimic, doar ca bona te certa ca daca il musca....am banuit ca e vorba de caine, nu?
pupici

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput