Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

quote:
Originally posted by denizel

Sa presupunem ca cc copilasul adus cu antibioticul la gradi, se simte deja bine, e vioi si nici macar nu-i curge nasul :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

inseamna ca acel copil nu mai este contagios si nu de la el a racit copilul tau!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by anca_vlad

quote:

Sa presupunem ca cc copilasul adus cu antibioticul la gradi, se simte deja bine, e vioi si nici macar nu-i curge nasul :-))

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

inseamna ca acel copil nu mai este contagios si nu de la el a racit copilul tau!

POZE VLADUT

Corect !

Uite de exemplu un caz de dus copilul in tratament cu antibiotic la gradinita : pentru o timpanita ( lichid in spatele timpanului ) , boala proprie a copilului , se face tratament 10 zile cu antibiotic si antinflamatoare.
In aceste 10 zile copilul nu are absolut niciun simtom : nu febra, nu mucisori, nu tuse !
Intrebare : il tinem acasa doar pentru ca este sub tratament ?

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu am citit pe undeva ca nu numai copiii bolnavi vizibil poarta virusi, ci si cei sanatosi dar care au devenit imuni la acei virusi. Cu alte cuvinte chiar daca nu e nici un copil bolnav in grupa, un copil care tocmai a intrat la gradinita se poate imbolnavi.

Eu cred asa: cind duci copilul la gradinita e clar ca se va imbolnavi, nu e nevoie sa vezi muci si antibiotice si sa poti sa arati cu degetul pe cineva.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai, voi cand suntati doar asa, nitel raciti si va curge nasul, aveti chef mare de mers la servici? sau ati terminat raceala si v-a ramas o tuse din aia nasoala, dar nu mai aveti febra. Sau doar e nasul infundat.
va concentrati bine la treaba?

eu ma gandesc la copii, saracutii.Eu sunt convinsa ca numai de activitatile de la Gradi nu le arde.....

PS Copilul e contagios pe toata perioada bolii. ca doar stranutul sau tusea nu contin parfum de albastrele......

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

ar fi bine sa incheiem aici acest subiect ca deja au aparut exagerarile si datul in barci.

si sa facem bine sa ne vedem fiecare barna din gradina lui nu spinul din ochiul altuia!

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by anca_vlad

quote:

POZE VLADUT

Da?
Adica, daca i s-ar intrerupe administrarea antibioticului, nu i-ar reveni boala?
Nu prea cred! In cazul asta, ar trebui dat antibiotic 3 zile si la revedere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Denizel uite ca-ti scrisesem un mesaj lung si detaliat, dar pentru ca nu eram logata s-a pierdut.

Reiau, ceva mai scurt si mai la obiect:

1. Pe mami cu antibioticul o injur in gandul meu grupat cu educatoare si cu directoarea gradinitei si am grija sa tin minte daca se repeta faza.

2. Daca se intampla MULT PREA DES schimb gradinita (am si facut-o o data), n-am cum sa fac eu ordine acolo.

3. Sunt si parinti pentru care well beingul gradinitei in ansamblu nu prea conteaza, de obicei ei procedeaza astfel: sa spunem ca seara la culcare mami il vede pe fi-su cu febra, ii da un ceai fierbinte cu lamaie, ii face o frectie, ii da un nurofen. A doua zi dimineata, iar un cei si un nurofen, daca e si mai maricel (pe la 5 ani asa ceva) copilul este chiar vioi, este doar prima zi de viroza. Il duc ela gradi und eeducatoarea nu vede ca are febra, nu se uita in gatul lui ca nu se pricepe si il baga in clasa. Incepe masa, activitatile, iar masa... daca grupele nu sunt separate copilasul nostru deja a intalnit cel putin jumatate din copii din gradi. Raceala si febra "il picneste" in dormitor, pe la ora 14 sa spunem cand educatoarea o suna pe mami "doamna veniti sa-l luati". Raspuns: "da, da, vin pe la 16" si vine si il ia si il tine acasa.

Intre timp mami a avut 8 ore la dispozitie sa-si aranjeze cele mai urgente intalniri, sa discute cu seful, sa amane doua zile restul de treaba, etc, a impacat si capra si varza, adica si jobil ei si copilul ei (ca oricum il lua boala si oricum prima zi e mai usoara). Ce conteaza ca jumate din grupa mica peste alte 3 zile e acasa cu febra?

4. Punctul 3 l-am trait pe pielea mea de mama de copil de grupa mica... pana m-am decis sa schimb gradinita. Conducerea gradinitei este in masura sa-si dea seama daca o mama procedeaza astfel in mod sistematic si poate sa ia masuri daca vrea. Dar daca nu vrea sa rezilieze contractul (in caz ca e particulara) sau daca a luat plicul de la mami, singura solutie pe care eu o vad este sa-mi iau eu catrafusele si sa plec.

5. Mai exista si o alta solutie. Sa chem sanepidul.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by Sabina

mai, voi cand suntati doar asa, nitel raciti si va curge nasul, aveti chef mare de mers la servici? sau ati terminat raceala si v-a ramas o tuse din aia nasoala, dar nu mai aveti febra. Sau doar e nasul infundat.
va concentrati bine la treaba?

eu ma gandesc la copii, saracutii.Eu sunt convinsa ca numai de activitatile de la Gradi nu le arde.....

PS Copilul e contagios pe toata perioada bolii. ca doar stranutul sau tusea nu contin parfum de albastrele......

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sabina,

Nu trebuie sa comparam adultii cu copii.

1. copilul meu e vioi si cnd are febra; odata, l-am dus sanatos la cresa, nu avea nik; ma suna la 4 educatoarea ca are 40°; si si-a dat seama ca are temperatura ptr ca a pus mana pe el sa il schimbe, altfel, shupeta mea alerga voioasa cu ceilalti copii. Si nu era prima data cnd avea febra 40 (poate iti aduci aminte cat de disperata am fst la primul lui de 40), si totusi el alerga.
Eu la 39 nu iti mai sunt buna de nimic.

2. Sunt cazuri cnd nu poti sa lipsesti. Pur si simplu. De cate ori nu am mers la munca cu antibioticul in geanta, febra 38, frisoane.. Medicul imi dadea concediu 3 zile, insa nu erau suficiente.. Nu am ajuns la pneumonie din cauza unei raceli prelungite?

In alta ordine de idei, aici in Franta, nu se dau medicamente la copii. Nici macar daca duci reteta. La cresa li se da antitermic, si te anunta. Antibioticul il dai tu! Ori vi de la munca si ii dai doza, ori vorbesti cu medicul sa ii dea antibiotic de o doza/8 ore. Astfel ca ii dai dimineata o doza, si seara cnd il iei alta doza..
Nici macar sirop de tuse nu li se da.
Iar iarna si primavara ar insemna sa imi iau concediu fara plata la cat de des se imbolnaveste Dav (adica muci si tuse, fara febra).

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

cine face asa ceva e problema lui, chiar nu pot sa cred ca un parinte responsbil nu stie ca un antibiotic trebuie dat 5-7-10 zile, atunci vb despre astfel de parinti pt care accesul la informatie e limitat ce ne spune despre conditia acestor parinti si copii lor!

POZE VLADUT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Din pacate sunt multi carora nu le pasa daca imprastie un virus in colectivitate. Am auzit de persoane care scot in parc copii cu variola sau pojar pe motiv ca trebuie sa-si aeriseasca copilul chiar daca e bolnav. Normal ca stai acasa cu copilul bolnav sau acolo unde se poate il lasi la bunici, familie. Educatorii au destule pe cap intr-o grupa de copii nu stau ei sa doftoriceasca un singur copil.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput