Ce este mai important,sanatatea copilului sau jobu

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Este cat se poate de normal ca atunci cand un copil este introdus in comunitate se va imbolnavi des o perioada de timp. Cu timpul, dupa ce a facut contact cu virusii care circula in comunitatea respectiva, va dobandi imunitate si se va imbolnavi mai rar. Nu inteleg de ce sunt atat de multe mamici mirate ca se imbolnavesc copiii in primul an de gradinita. Este cat se poate de firesc si nu cred ca se poate preveni in vreun fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Sunt putini cei care se mira ca un copil se imbolnaveste des in primele luni de contact cu o noua colectivitate. Nu mai insistati atata cu metaforele clopotului de sticla caci nu despre racelile usoare este vorba la acest topic.
Subiectul dicutiei sunt parintii care confunda gradinita cu salonul de boli infectioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Capcaunule, daca ai sa citesti prima postare cand s-a deschis subiectul, s-a specificat ca nu e vorba de copii cu febra, hepatita etc.

Ci doar de un copil caruia ii curge nasul.

Sigur ca sunt exagerari, insa in ambele parti.

Ideea este sa fim rezonabili si sa nu sarim in sus cand un copil vine la gradinita si ii curge nasul. Sau mai tuseste. Atata tot, ok?

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

Sunt putini cei care se mira ca un copil se imbolnaveste des in primele luni de contact cu o noua colectivitate. Nu mai insistati atata cu metaforele clopotului de sticla caci nu despre racelile usoare este vorba la acest topic.
Subiectul dicutiei sunt parintii care confunda gradinita cu salonul de boli infectioase.

Nope. Subiectul este mai degraba un sondaj de opinie : "ce este mai important: sanatatea copilului sau jobu'?". Acum, sincer, cati parinti crezi ca pun pe primul plan jobul si nu copilul? Daca se vroia o discutie sincera, despre cum se duc copiii la gradi, altfel trebuia formulata problema ( exp: "parintii care confunda gradinita cu salonul de boli infectioase" si in alta parte (la scoli, gradi...).
No, capcaunule cel bun, sincer, la voi la gradi asa e, vin mereu copiii bolnavi, zac acolo?

Mergi la inceput

Da Claudia, o fi vorba de gradinita de infectioase Matei Bals , cu domnul educator Streinu

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Raspunsul meu e identic cu al Ramonei D.
Personal am cu cine sa o las acasa (bona).
O las sa stea acasa daca are febra sau daca ii este rau. Daca e doar "un pic racita" merge la gradi. Nu pentru ca n-am posibilitatea de a o tine acasa ci pentru ca asa mi se pare normal - daca nu are nimic contagios iar ea se simte bine, e vioaie si activa care e problema?
Pe de alta parte eu nu pot sta cu ea acasa si nici n-as face-o (pana acum n-am avut probleme de sanatate serioase) pentru raceli sau chestii usoare / banale.
Chestia cu exemplul personal e importanta si pentru mine. Si Monica deja spune ca ea va fi mamica si "inginer constructor"

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia
Capcaunule, daca ai sa citesti prima postare cand s-a deschis subiectul, s-a specificat ca nu e vorba de copii cu febra, hepatita etc.
Ci doar de un copil caruia ii curge nasul.

Mea culpa . Am recitit-o. Asa este.
Am fost derutat de postarile celor care includ Matei Balsul in lista gradinitelor acreditate si imunizarea cu orice pret in curricula .
quote:

Sigur ca sunt exagerari, insa in ambele parti.

Corect. Eu unul mi-am exprimat puctul de vedere.

Mergi la inceput

Cred ca multe postari la care te referi sunt ale fetelor ce nu locuiesc in Romania. Aici te mai invarti de o zi libera, de o invoiala...

Imi povestea o prietena ca pe usa medicului de familie in Montreal era scris un truc cum sa-ti duci copilul la gradinita cu febra si sa ti-l primeasca: ii dai doza de paracetamol cu o ora inainte, il duci la gradi si ti-l primeste, iar pana suna de la gradi sa vii sa iei copilul ca iar a facut febra numai bine ai prestat jumatate de norma...

Trist dar adevarat.
Sa nu uitam ca suntem totusi printre cei favorizati de soarta.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Eu sunt profesoara si de cite ori am venit virusata de la scoala nu spun.Dar ce sa faci,nu poate copilul lipsi pt. fiecare raceala daca nu e grav.Iar daca este copilul in clasele mici cu cine il lasi acasa daca nu ai bona sau bunica disponibila.Sefii de multe ori sunt oameni care nu inteleg asa ceva,nu poti avea concediu pt. copil peste 3 ani iar de invoire nu prea poate fi vorba.
Iar slujba nu prea iti permiti s-o pierzi.

poze

Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

"Gripa se transmite pe cale aerian#259; la omul s#259;n#259;tos direct prin tuse sau str#259;nut, indirect prin obiecte proasp#259;t contaminate - batist#259;, prosop, vesel#259;. Contagiozitatea este mare, dar de scurt#259; durat#259; - 2-4 zile de la debutul bolii.
Manifestarea gripei la om īncepe brusc la 1-2 zile de la contact cu un bolnav #351;i se caracterizeaz#259; prin febr#259; 39-40, frisoane, cefalee, dureri musculare, sl#259;biciune, congestionarea faringelui, r#259;gu#351;eal#259; pān#259; la pierderea vocii, tuse frecvent#259;, uscat#259;, obositoare, inapeten#355;#259;, gre#355;uri, v#259;rs#259;turi."

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput