Alaptare, ingrasare
Buna, fetita mea acum are 10 luni jumate, eu inca alaptez si nu mi-a venit nici menstruatia. Doctorita mea a spus sa stau linistita ca-mi va veni dupa intarcare. Nu sunt insarcinata, am verificat. Pe mine una nu ma deranjeaza deloc. Ce ma deranjeaza pe mine cel mai tare e ca dupa nastere in loc sa dau jos din kg acumulate in timpul sarcinii, am mai pus inca 4. Deci in timpul sarcinii am acumulat 9 kk, apoi la nastere am dat 6 jos, deci am ramas numai cu 3. Dar de prin luna a 3-a, a 4-a, am inceput sa ma ingras iar. Asa ca acum la 10 luni si jumatate ale Clarei, am ajuns sa iau 4 kg fata de mom. nasterii. Doctorita mea spune ca e si din cauza faptului ca inca alaptez si nu am menstruatie. Si ca dupa ce intarc am sa dau joc din kg. Voi cum stati la capitolul acesta? La voi cum a fost, mai ales la mamicile care au alaptat mai multe luni? Sa sper ca dupa intarcare voi slabi? Oh, am uitat sa precizez ca la un moment dat, vreo luna am renuntat la paine, dulciuri si alte asemenea, am fost la fitnes 2 saptamani zi de zi cate o ora, si nu am dat jos nici un gram. Mi-a venit sa mor cand m-am urcat pe cantar si arata exact aceeasi greutate. Si inca o mare problema. CELULITA cu care m-am pricopsit in timpul sarcinii, o am si in ziua de astazi , ba chiar cred ca mai ceva ca atunci. Nu stiu ce sa fac. Imi vine sa cand ma uit in oglinda. mamicilor
Cu drag, Ruxi
Raspunsuri
Otilia spune:
Eu stiam ca in timpul alaptatului slabim, dar nu a fost si cazul meu...
Eram bucuroasa ca in timpul sarcinii nu luasem decit vreo 8-9 kg... si dupa nastere am slabit... dar tot asa ca tine, acum, dupa un an de alaptat... nu stiu cite kg am in plus (mi-e si frica sa ma cintaresc) dar destul de multe din moment ce nimic nu ma mai incape.
De vina au fost dulciurile (o pofta exagerata de dulciuri in timpul alaptatului, ca niciodata!)
Mie menstruatia mi-a venit la 3 luni dupa nastere... asa ca nu asta e cauza.
In plus, tot in timpul alaptatului m-am pricopsit si cu niste vergeturi pe fundulet... (sau, ma rog, funduloi) asa ca...
Oricum, vroiam sa-ti spun ca nu esti singura!
Sper sa scap cit de curind de kg in plus (trebuie!)
@+...
Otilia & La Adelita
alba spune:
Ruxi & Otilia,ma primiti si pe mine-n club ?
Si eu mincam multe dulciuri si beiam bere dintr-aia de maltz,adica dulce,fara alcol, ca sa am mult lapte!
Lapte am avut girla,dar si vreo 20 de kg -n plus !
Chiar ieri am dat aici pe forum niste sfaturi miraculoase despre cum am slabit eu 20 de kg in 4 luni,dupa ce-am intarcat bebeul!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10836
Pupicei!
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78
Adina spune:
draga ruxi,
intii de toate mi-e tare dor de voi si cit de repede iti voi trimite si un mail.....ieri in graba am sters un mail pe care tocmai ti-l scrisesem....promit sa revin:)))
legat de subiectul postat de tine,eu una sint mai slabanoaga decit inainte de sarcina.....am inceput cu 49-50 de kg,am pus la sarcina 17!!!!!!am dat jos mai intii 6 kg(la iesirea din spital)si de atunci tot slabesc...sper sa ma opresc totusi ca am ajuns la 45 de kile de mi-e rusine ce schiloada sint!!uffff!!!inca mai alaptez si nu mi-a venit "cici".eu as cere niste sfaturi de ingrasat,ca mi-e mila de mine....si celulita pe care am avut-o a disparut cu totul desi arata tare urit si nu credeam ca voi mai scapa de ea....asa ca nu pot spune decit"soi rau"....:)))
laura111 spune:
Buna ruxi!
Eu am luat 27 kg in timpul sarcinii, iar cand am iesit din spital scapasem de 10 kg. Cu restul de 17 kg in plus am ramas pe toata perioada alaptarii, 11 luni, da' nici nu m-am stresat sa slabesc.
Pe urma, dupa ce l-am intarcat pe Vlad, am tinut un regim de 3 luni (regimul disociat) si am reusit sa dau jos inca 9 kg.
Acum mai am 8 kg in plus fata de cat aveam cand am ramas insarcinata, pe care din cauza lipsei de vointa nu mai reusesc sa le dau jos. Sincer, la mine fara regim nu merge slabitul... Nici cu mers de 3 ori pe saptamana la sala (cate 2 ore), nici cu presopunctura...
Reducerea cantitatii de calorii ingurgitate e sfanta !
Cat despre celulita si vergeturi, eu deja m-am resemnat... La 3 ani si jumatate de la nastere tot n-am scapat de ele (oricum, vergeturile sunt ruperi de tesuturi care nu se mai refac niciodata).
Eu zic sa te apuci de un regim cand termini cu alaptatul, acum chiar nu e momentul sa slabesti. Succes !
Laura - mama lui Vlad
Anina_n spune:
Hai sa va povestesc cum a fost la mine !
In timpul sarcinii am pus 13 kg pe mine. Dupa nastere, dadusem jos 6 kg. Un timp m-am mentinut asa. La 5 luni de la nastere mi-a revenit si menstruatia. Alaptam, si credeam ca m-ar ajuta sa slabesc. Dar nu a fost asa. Din contra, cantarul imi arata ca am pus 3kg in plus. Ca si voi, mancam multa cicolata(alba), ma atrageau dulciurile.
Cand micuta mea se apropia de 10 luni, alimentatia fiindu-i diversificata, m-am hotarat sa nu mai mananc seara, decat o cana cu lapte si cereale(musli). Laptele de mama continua sa fie si sa-i placa micutei mele. In 3 luni, am dat jos 4 kg. Mi-am reluat serviciul, am mai fost si la aerobic, am intarcat-o pe Cristina(la 1 an, 3 luni si o saptamana) si am mai scapat de 4 kg. Am doar 2 kg in plus fata de cum eram inainte de a ramane insarcinata. Dar nu ma deranjeaza, sunt mamica, acum !
Nina si Nina-Cristina( 1 an si 6 luni, in curand!)
Doina spune:
ma primiti si pe mine-n club? pai inainte de sarcina aveam 49, am ajuns la 68 si dupa nastere am avut chiar si 52kg (olalala! ce vremuri!) si acum am 59-60 kg, dar sa stiti ca am muncit mult ca sa pun toate kilogramele astea in special m-am straduit din greu sa maninc cit mai multe dulciuri asa ca acum am ajuns sa-mi fie rusine sa ma privesc in oglinda.... bine ca e carla frumoasa grasa si frumoasa
slabire usoara celor cu vointa
Doina&Carlita-iubita
alinaluchian spune:
He, heee ... 4 kg in 10 luni ? Pai e bine, e foarte bine !
Ce ziceti de 4 kg in 2 luni, ca in cazul meu ? Si tot de la dulciuri mi se trage.
Probabil ca asa se face ca Ioana e o "dulceata" Eu tot mai sper ca le voi da jos , asa ca nu ma descurajati, va rog !
Alina
ruxi spune:
Dragelor, dupa ce am citit raspunsurile voastre , m-am intors la subiecte de genul " cum sa slabim" si am ajuns la concluzia ca nu sunt intr-o situatie disperata. Unu : nu sunt singura, , si doi: cred ca ma apuc de maine de dieta disociata si de exercitii fizice. Am citit mesajele voastre si inteleg ca nu afecteaza alaptarea in nici un fel. Asa ca pana oi ajunge la mare la sf lui august sper sa dau jos cele 7-8 kg ca sa ajung la greutatea de dinainte de nastere 48 kg. Of, credeti ca sunt prea optimista ?
Pupici la voi toate si la bebici, bine ca suntem mamici!!!
Adina, si noua ne e dor de voi, astept sa-mi scrii
ninaM spune:
Buna fetelor!Aceeasi problema si la mine...Dupa nastere,nu reusesc deloc sa scap de kg in plus!Sint oEu inca alaptez si nu stiu daca-i bine sa tin acum o cura de slabire,cu toate ca eu tare as vrea...Mai ales ca in Octombrie vin in Romania sa fac nunta!!!Va dati seama ca as vrea sa arat si eu mai subtirica.Ce ma sfatuiti???Va rog tare mult...Pupici multi
Nina&Alex
madalina74 spune:
Si eu am patit la fel. In timpul sarcinii am luat 9 kg. Le-am dat imediat jos. Am alaptat pana la patru luni, perioada in care, desi mancam mult si beam bere, am mai slabit. Ce ma fac acum? Bb are sase luni si jumatate,iar eu din momentul in care am terminat cu alaptatul am inceput sa adun kilograme. Am pus deja cinci si am o pofta de mancare..., iar vointa sa incep o cura de slabire mai deloc!