despre Peritol
Raspunsuri - Pagina 9
cl spune:
diana, contextul era asta:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by clquote:
Originally posted by denizel
...
Efecte naspa: te transforma intr-o leguma care doarme :-(((Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
nope. depinde de fiecare, cum rectioneaza la el. unii n-au nici pe naiba, crede-ma.
peritolul ala a fost prescris alaturi de nurofen, probabil, si dat datorita efectului calmant (daca nu doarme, are insomnii, nu? ce altceva preferi sa-i dea, sedative puternice??? nu e de preferat ceva mai slab?). un copil care nu-si face somnul si pierde greutatea si da de altele, nu doreste nimeni, nu? nu cred ca toti medicii sunt cretini. ca unii prescriu aiurea (nu toti!), nu contest. dar aici nu mai e vina parintelui, sunt unii care se incred 100% in medicul lor si actioneaza ca atare.
am mai zis, noi nu detinem toate datele, nu avem dreptul sa judecam. si fiecare parinte este raspunzator pentru copilul lui.
Cum sa fie prescris Peritol impreuna cu Nurofen?Scrie clar in prospect ca nu se asociaza peritol cu analgezice si antiinflamatoare.
Pai , si daca Peritolul nu are efecte sedative, de ce il mai dau parintii, copiilor cu probleme de somn?
Si nu inteleg de ce de preferat Peritolul, unui somnifer clasic. Au exact!!! acelasi efect!
Dar deh! parintii nu dau somnifer la copii, ca doar nu vor sa-i transforme in legume. Le dau banalul si dragutul Peritol.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
quote:
Originally posted by diana21
Asta a vrut mamica respectiva
quote:
Dragi mamici spuneti-mi si mie ce parere aveti despre administrarea Peritolului pe perioada eruptiei dentare si daca ar putea fi folosit ca un calmant in aceasta perioada? Baietelului meu de 9 luni ii dau dintisorii de sus si este f. trist, umflat, face temperatura si nu prea mananca. I-am dat nurofen, gel de calmare a durerilor si ma gandeam daca i-as administra Peritol poate ca ar fi mai linistit - asa mi-a spus o prietena. Ce parere aveti? Astept sfaturi, multumesc!
Cl, spun ca te-ai aprins pentru ca nu vrei sa vezi ce sustinem cele din tabara cealalta...ca e bun pentru altceva, nu pentru ce e folosit abuziv...dureri de dinti??? Hai, sa fim seriosi! Esti de acord ca nu se da pentru dureri de dinti???
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
diana, eu m-am aprins, voi nu
in ce conditii se da, medicul decide. eu l-am dat pentru alergie si tuse urata de tot. in rest nu stiu, nu ma bag, e treaba fiecaruia. nu fac nici o acuza (gen legume...)!
diana21 spune:
Cl, nu vreau sa te jignesc!
Spun doar ca noi vorbim despre dat Peritol pentru dureri de dinti, febra sau neadaptare la gradi, iar tu vorbesti depsre dat Peritol atunci cand chiar trebuie dat!
Si pentru ca nu am vazut nicaieri scris de tine "da, mai, inteleg ce sustineti voi, ce nu vi se pare in regula... Asa e, de foarte multe ori se prescrie aiurea-n tramvai, doar asa, sa fie...dar hai sa discutam despre ce facem atunci cand chiar trebuie dat!" Asa as fi inteles ca vrei sa intelegi. Ma intelegi acum?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti
cl spune:
of, credeam ca m-am exprimat clar!
gata, ultima data.
am spus clar ca nu pot condamna un parinte care da peritol, la sfatul medicului, indiferent pentru ce-l da. apoi depinde doar de parinte ce face, de increderea lui in medic. dar nu o sa-l acuz niciodata ca isi vrea leguma copilul, pentru ca-i da acel peritol.
initiatoarea subiectului a pus niste intebari, fiecare si-a dat cu presupusul. acuzatiile insa nu mi-au placut, poti sa-ti expui parerea si fara a face etichetari.
ce fac unii si ce cred eu, e alta mancare de peste.
denizel spune:
Leguma = cetatean
care nu mai raspunde la stimuli, indiferent de intensitatea acestora.
Cazuri concrete
1. dureri date de eruptia dentara
stimul= durere (uneori foarte pronuntata), stare de disconfort
reactia copilului: plans, agitatie, lipsa somnului
In prezenta Peritolului (un antihistaminic, cu efect sedativ, nu un anlagezic!!!), copilasul nu mai reactioneaza la durere, ci doarme profund!!!.
Concluzia: lipsa de reactie, chiar daca durerea (in lipsa unui analgezic), inca exista!
2. neadaptarea unui copil de 2 ani, la gradinita.
stimul: un mediu nou si complet strain copilului.
Un copil de 2 ani, se trezeste intr-o buna dimineata ca e luat din pat, imbracat si plasat intr-un mediu complet strain, gradinita.
reactia micutului: se sperie, nu intelege ce i se intampla, plange la gradi, plange acasa, plange si tipa prin somn si nu poate sa doarma
In prezenta Peritolului (un antihistaminic, nu un parinte care incearca sa ofere confort copilului), copilul nu mai reactioneaza, doarme profund!!!!, chiar daca stimulul si problemele cauzate de acesta, inca exista.
Concluzia: lipsa de reactie a copilului
Deci, copiii carora li se prescrie un antihistaminic, care nu are nicio minima legatura cu cele prezentate mai sus, este un copil care, in prezenta unor stimuli puternici, nu mai reactioneaza.
Cum se cheama un astfel de copil, spuneti voi! :-(((
Si, ca sa nu se mai supere Cl, si eu sunt un soi de leguma cand iau analgezice pentru migrena. Edemul cauzat de migrena inca exista, dar io is bine si voioasa :-))
Spre deosebire de mine, care sunt activa, chiar daca iau analgezice, un copil sedat cu Peritol (ca sa nu mai simta nimic), doarme bustean si habar nu are ce este cu el.
Acuma sa nu ziceti ca si cu peritol si fara, e la fel, ca nu va cred. Daca nu ar fi nicio diferenta, nu ati mai da peritol pentru lipsa somnului ;-).
alessia80 spune:
quote:
Leguma = cetateancare nu mai raspunde la stimuli, indiferent de intensitatea acestora.
Cazuri concrete
In prezenta Peritolului (un antihistaminic, cu efect sedativ, nu un anlagezic!!!), copilasul nu mai reactioneaza la durere, ci doarme profund!!!.
Concluzia: lipsa de reactie, chiar daca durerea (in lipsa unui analgezic), inca exista!
Tu ori nu vrei sa intelegi, ori nu stii sa citesti pana la capat, ori nu poti sa intelegi!
Tocmai am scris 2 exemple in care copilul meu sub efectul-'halucinogeno-legumivor'al peritolul s-a trezit si cu febra si cand era ud-deci definitia ta pt un copil care a luat peritol[leguma]e infirmata cu brio!!!
Acuma sa nu ziceti ca si cu peritol si fara, e la fel, ca nu va cred. Daca nu ar fi nicio diferenta, nu ati mai da peritol pentru lipsa somnului ;-).
Singura diferenta este ca doarme mai linistit fara insa -si trebuie sa repet pt ca vad ca altfel nu prea intelegi- a-i anihila simturile si a-l transorma in leguma.
Vad ca oricat ti-ar explica CL si oricine altcineva despre 'jignirea'-pt ca pana la urma asta e- pe care o adresezi mamelor odata cu folosirea acestui termen oricum nu intelegi.
Am salvat topicul pt ca vad ca va puteti certa la infinit. Cand voi avea nervi,voi sti unde sa intru si sa ma descarcZero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Originally posted by cl
of, credeam ca m-am exprimat clar!
gata, ultima data.
am spus clar ca nu pot condamna un parinte care da peritol, la sfatul medicului, indiferent pentru ce-l da. apoi depinde doar de parinte ce face, de increderea lui in medic. dar nu o sa-l acuz niciodata ca isi vrea leguma copilul, pentru ca-i da acel peritol.
initiatoarea subiectului a pus niste intebari, fiecare si-a dat cu presupusul. acuzatiile insa nu mi-au placut, poti sa-ti expui parerea si fara a face etichetari.
ce fac unii si ce cred eu, e alta mancare de peste.
1. Cl, cred ca esti de acord cu mine ca, in orice tara din lumea asta, exista medici supercompetenti si medici mai pe de-alaturea, asa..
Si, daca tot exista minunea asta de net si minunile astea de forumuri, de ce sa ai inceredere oarba intr-un medic si de ce sa nu treci si prin filtrul propriei gandiri, ceea ce el iti recomanda.
Mai mult, in Romania este o adevarata moda a peritolului, domle.
Cu atat mai important ar fi deci, sa mai plecam urechea si pe la ce zice unu' sau altu' ;-).
In situatii e criza, cand trebuie si e absolut necesar sa faci exact ceea ce iti recomanda medicul, e clar ca nu mai vii sa pui intrebari pe forum.
Cum durerile de la eruptia dentara nu sunt situatii de viata si de moarte, cred ca ar fi nimerita mai multa relaxare si acceptarea ideei ca unii doctori mai prescriu medicamente si aiurea-n tramvai si ca sa scape de gura parintilor
quote:
dar nu o sa-l acuz niciodata ca isi vrea leguma copilul, pentru ca-i da acel peritol
Si cine, ma rog, a facut o asemenea acuzatie?
cl spune:
quote:
...Spre deosebire de mine, care sunt activa, chiar daca iau analgezice, un copil sedat cu Peritol (ca sa nu mai simta nimic), doarme bustean si habar nu are ce este cu el.
Acuma sa nu ziceti ca si cu peritol si fara, e la fel, ca nu va cred. Daca nu ar fi nicio diferenta, nu ati mai da peritol pentru lipsa somnului ;-).Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

no acuma ne faci si micinoase!!!! LOL!
denizelule (chiar nu m-am suparat si m-am si amuzat la subiect), vorbeste cu un medic, sa-ti spuna el cum e cu medicamentele astea, ca un medicamet are un efect la un pacient si altul la altul. sunt tratamente care functineaza la unul, iar la altul, la exact aceeasi boala, acelasi tratament, nu are absolut nici un efect.
in rest, crezi ce vrei
.edit: inca ceva, peritolul nu se da pentru lipsa somnului!!!! ca are efect secundar (la unii) asta, e altceva!
LOL!
edit2: daca al tau copil ar avea migrene groaznice, nu ar dormi, ar avea la activ cateva nopti albe si nu ara vea efect nimic homeopatic, iar medicul i-ar prescrie peritol, i-ai da? nu, ca nu vrei sa devina o "leguma", nu?
denizel spune:
quote:
Originally posted by alessia80quote:
Leguma = cetateancare nu mai raspunde la stimuli, indiferent de intensitatea acestora.
Cazuri concrete
Tu ori nu vrei sa intelegi, ori nu stii sa citesti pana la capat, ori nu poti sa intelegi!
Tocmai am scris 2 exemple in care copilul meu sub efectul-'halucinogeno-legumivor'al peritolul s-a trezit si cu febra si cand era ud-deci definitia ta pt un copil care a luat peritol[leguma]e infirmata cu brio!!!
Singura diferenta este ca doarme mai linistit fara insa -si trebuie sa repet pt ca vad ca altfel nu prea intelegi- a-i anihila simturile si a-l transorma in leguma.
Vad ca oricat ti-ar explica CL si oricine altcineva despre 'jignirea'-pt ca pana la urma asta e- pe care o adresezi mamelor odata cu folosirea acestui termen oricum nu intelegi.
Am salvat topicul pt ca vad ca va puteti certa la infinit. Cand voi avea nervi,voi sti unde sa intru si sa ma descarcZero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Ah, ma doari ochii

Alessia, esti nervoasa, puiu?
ia zi-mi, cum ii cu dozajul ala? Te lamurisi? Am vazut ca dr. ti-a recomandat de fapt, 2,5 - 5 ml, la 10 kile. Mai aplicam o data regula de trii simpla?
putzuruca spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by putzuruca
Ghici...
Roxanade Andreea-Iuliana(19.09.2006)
Medic care sa nu considere Peritolul o a enspea minune a lumii, nu esti sigur!
Si nici psiholog competent nu esti, daca nu esti de acord cu mine ca o trauma psihica nu se rezolva prin sedarea copilului.
Deci...ce ne mai ramane?Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Cred ca nu prea stii ce inseamna o trauma psihica. Daca la tine durerea de dinti, alergia si tusea sunt traume psihice...
Si ce conteaza ce sunt eu atata timp cat tu ai o obsesie pentru Peritolul asta.
Roxana
de Andreea-Iuliana(19.09.2006)
dov spune:
stati asa, ca eu nu pricep ceva: am recitit, si nu am vazut nicaieri ca vreuna din mamicile care au dat peritol la copii, sa-l fi dat pentru somn, pentru prosteala, ci pentru ca durerile astea de dinti se asociau si cu o flamanzire acuta, si cu multe altele....ba mai mult, din cate am citit, la copilasii astia atomici nu prea a avut efectul asta cu somnul, asa ca chiar nu inteleg de unde si pana unde atata aratat cu deshtul.

Scrie clar in prospect ca nu se asociaza peritol cu analgezice si antiinflamatoare.