Mamici de noiembrie- decembrie ( 92 )
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bb_yasmi/bb_yasmi.jpg)
bb_yasmi spune:
eu cred ca va fi destul de greu dupa cezariana sa faci totul singura, si aici nu ma refer la copil, pt ca pe langa copil mai ai de facut mancare, un pic de curatenie, trebuie sa ai grija si de tine un pic!! de asta ar fi ideal sa te ajute cineva, nu ma refer strict la bebe!!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!
35+ si bubulina
IASMINA ALYSSA
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">
bubulina noastra
![](rugaciune.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
BB ai si tu dreptate insa solutii exista cand nu ai incotro :
- in primele 2 saptamani pana te refaci cat de cat si bebe incepe sa se adapteze curatenia va trebui sa astepte sa ii vina randul la executat doar o ordine asa " pe unde vede soacra ".
- mancarea : eu voi baga in congelator tot soiul de chestii care necesita doar o preparare minima , voi executa mancaruri simple , la minut ( eu sau sotul ) gen o friptura la gratar, un ostropel, o supa cu galusti etc .
Trebuie sa ne descurcam cumva.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
slimatei spune:
quote:
Originally posted by bb_yasmi
uite aici mai multe informatii:
"Ceaiurile se impart in doua mari parti mari si late:
1) ceaiurile din frunze ce provin din arboreal de ceai (Camellia Sinensis), ce pot fi, in functie de felul de preparare a frunzelor: negre, verzi, albe si oolong
2) ceaiurile de plante herbale#8221;) adica toate celelalte ce nu provin din prelucrarea frunzelor din arborele de ceai (si la rindul lor pot fi medicinale sau nemedicinale).
*-Ceaiurile ce provin din prelucrarea frunzelor arborelui de ceai au cofeina, dar continutul acesteia difera - ceaiul negru are cea mai multa, ceaiul alb cea mai putina, ceaiul verde e undeva la mijloc. Aceste ceaiuri, in cazul in care nu contin cofeina (daca scrie lucrul asta pe ambalaj) inseamna ca sint DECOFEINIZATE, pentru ca ele in stare normala o contin.
*-Celelalte ceaiuri (de plante medicinale si nemedicinale) NU contin cofeina.
*-Continutul de cofeina al ceaiului ar trebui sa apara pe ambalajul respectiv.
*-In general:
-cafeaua: 100-200 mg cofeina pe 250 ml
-ceaiul negru: 40-80 mg la 250 ml
- Coca Cola: 30-60mg
- oolong: 12-60 mg
- ceaiul verde: 10-30 mg
- ceaiul alb: 6-25 mg
- ceaiul decafeinizat: 1-5mg
- ceaiurile de plante: 0mg
Deci daca bei ceai verde/alb/oolong n-ai cum sa fii mai agitata decit daca bei cola, iar faptul ca au ceva cofeina paleste in fata proprietatilor lor.
*-Ceaiurile de plante de obicei calmeaza, in nici un caz nu agita. Unele din ele sint energizante (Yerba Matte, Rooibos) dar nu din cauza ca ar contine cofeina."
multumesc ...
![](pupic.gif)
Stefania X 2
![](gravida.gif)
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
"Unii se plang fiindca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini" ...Shakespeare
![](images/user_woman.png)
pussi spune:
buna dimineata,
am terminat injectiile cu DEXAMETAZONA.. asa Tustele or sa iasa cu niste plamani maturi de o sa le stie tot spitalul cum urla sau pana imi inchide mie cezariana or sa stea cu tati la
si
in asteptare de papa
stefania nu-mi pot imagina ce ati papat?
referitor la ceai de menta, cafea
, cola
. Eu am procedat in felul urmator... poate am gresit, dar asta este:
- una mica de tot /zi dimineata ca sa nu fiu constipata ... la mine are efect diuretic, am incercat cu decofeinizata primele 2 sapt. de sarcina, efectul a fost 0 + dureri de burta si crampe si ma panicam ca nu stiam de ce ma doare burta!
- am baut acum cand am fost racita la recomandarea medicului
- o doza pe zi de vreo 2 sapt.... cand mi-e pofta!
creem eu o sa am ajutor: mama si sotul, dar e situatia mai grea fiind . Iar cu indicatiile din exterior
... sa sti ca ma enerveaza la maxim...
Acum de exemplu mi-a spus o prietena ca am ales nume prea scurte pt. Tuste si nu merg cu numele de familie si incerca sa-mi dea variante si ce i-ar place ei! si insista de numa..........
Alta: de ce nu cer imprumut un cantar...decat sa dau banii pe el, si sa ma gandesc cui ii vand hainele ce raman mici Tustelor
de irina are cineva noutati???
PUSSI
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](fetita.gif)
BURTICA ROZ
MAI AVEM 7 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by slimateiquote:
Originally posted by bb_yasmi
uite aici mai multe informatii:
"Ceaiurile se impart in doua mari parti mari si late:
1) ceaiurile din frunze ce provin din arboreal de ceai (Camellia Sinensis), ce pot fi, in functie de felul de preparare a frunzelor: negre, verzi, albe si oolong
2) ceaiurile de plante herbale#8221;) adica toate celelalte ce nu provin din prelucrarea frunzelor din arborele de ceai (si la rindul lor pot fi medicinale sau nemedicinale).
*-Ceaiurile ce provin din prelucrarea frunzelor arborelui de ceai au cofeina, dar continutul acesteia difera - ceaiul negru are cea mai multa, ceaiul alb cea mai putina, ceaiul verde e undeva la mijloc. Aceste ceaiuri, in cazul in care nu contin cofeina (daca scrie lucrul asta pe ambalaj) inseamna ca sint DECOFEINIZATE, pentru ca ele in stare normala o contin.
*-Celelalte ceaiuri (de plante medicinale si nemedicinale) NU contin cofeina.
*-Continutul de cofeina al ceaiului ar trebui sa apara pe ambalajul respectiv.
*-In general:
-cafeaua: 100-200 mg cofeina pe 250 ml
-ceaiul negru: 40-80 mg la 250 ml
- Coca Cola: 30-60mg
- oolong: 12-60 mg
- ceaiul verde: 10-30 mg
- ceaiul alb: 6-25 mg
- ceaiul decafeinizat: 1-5mg
- ceaiurile de plante: 0mg
Deci daca bei ceai verde/alb/oolong n-ai cum sa fii mai agitata decit daca bei cola, iar faptul ca au ceva cofeina paleste in fata proprietatilor lor.
*-Ceaiurile de plante de obicei calmeaza, in nici un caz nu agita. Unele din ele sint energizante (Yerba Matte, Rooibos) dar nu din cauza ca ar contine cofeina."
multumesc ...chiar as fi vrut sa stiu astea si ma intrebam mereu...oare..oare....?
Stefania X 230+
"Unii se plang fiindca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini" ...Shakespeare
stefania, cu placere!! eu i-am spus ieri sotzului si a inceput sa rada de mine, ca, cred tot ce scrie pe forum si atunci am inceput sa ma documentez!!!
da lala, asa e, ai dreptate, dar daca poti beneficia de ajutor e de preferabil sa acepti. eu cel putin voi accepta ajutorul mamei mele, primele 2 luni, cat sta in tara pt asta, dupa care va pleca (dupa botez).
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](zana.gif)
bubulina noastra
![](rugaciune.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
slimatei spune:
noi ne pregatim de baita...numai cand sunt cu tati acasa am curajul sa ma bag in cada sa ma spal cu totul... mi s-a mai intamplat sa alunec sau sa nu mai pot sa ma ridic din cada asa ca tb vreau nu vreau sa.. fac cand e el acasa....
apropo de ce nu pot face baie cu apa calda..? caci eu fac cu apa calie da pana termin se raceste de tot si ma ia un frig..asa am auzit ..ca apa nu tb sa fie prea calda... dar nustiu motivul..de ce...?
Stefania X 2 30+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Stefania poti face baie cu apa calda dar nu fierbinte sa te inrosesti ca un rac , asa placuta ....
Apa fierbinte favorizeaza contractiile.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
bb_yasmi spune:
ma uitam pe net ce scumpe sunt caruselele muzicale pt patutz!!! voi ati cumparat????
35+ si bubulina
IASMINA ALYSSA
bubulina noastra
![](rugaciune.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
pufulet74 spune:
Pe mine o sa ma ajute sotul, si-a luat concediul acela de inrgijire asa ca o sa stea 3 saptamini cu mine si eu sunt foarte happy, vreau sa ne descurcam doar noi doi si sa facem cum credem noi ca e bine pentru bebe.
In general am facut tot timpul asa si sunt f multumita, pretul e ca de multe ori e greu insa eu cred ca rasplata e mare, suntem independenti si nimeni nu are ce sa isi bage nasul...
------------------------
Flory 34+
Joshua Raphael
AMR 6 saptamini !!
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
pussi spune:
pufule si pt. mine important sa fie sotul cu mine.. mai are 15 zile de concediu de odihna si il ia si pe cel de paternitate 5+10.. asa ca o sa stea 6 sapt.1 Pt. moralul meu.. cel putin acum ... asa simt, ca trebuie sa fie cu noi! Undeva cred ca e si normal dupa atata stat la pat ...
PUSSI
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
![](fetita.gif)
BURTICA ROZ
MAI AVEM 7 SAPTAMANI DE STAT IN BURTICA! DOAMNE AJUTA!