Mamici de noiembrie- decembrie ( 92 )

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Neata! Mai ce harnicute gravidute! Dar aveti grija cu efortul...nu faceti excese, mai lasati-i si pe altii sa va ajute!

Eu am fost ieri in vizita, am papat, dar...binenteles ca m-au si suparat discutiile de pe acolo, ca toti stiu sa isi dea cu parerea de ce trebuie sa ii faci sau nu copilului, ce sa-i cumperi, cum sa/l speli, etc. si binenteles critici la adresa "gabaritului" - iar eu, care nu m-am stresat deloc pana acum cu chestia asta, am si plans putin...dar eram intre rude apropiate (adica frate si sora). M-au mai pus si pe ganduri ca n-o sa ma descurc singura in primele saptamani dupa nastere, mai ales daca fac cezariana (ca ma gandesc tot mai mult la varianta asta).
Voi o sa aveti pe cineva la voi sa va ajute dupa nastere?

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

neata fetele!!!!
citesc din urma si revin!!!

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!

35+ si bubulina IASMINA ALYSSA

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">

bubulina noastra

AMR maxim 3-4 sapt!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

creem unde vezi tu harnicute ..eu bantui pe aici de dim..dar nu e nimeni ...ops...poate ca n-am dat cafeaua... au dreptate ..sunt somnoaroase
dau o

sa avem o zi buna!

Stefania X 2 30+
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
"Unii se plang fiindca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini" ...Shakespeare

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by simonicutza
vroiam eu sa adaug ceva apropos de ceaiuri, e bine de evitat ceaiul de menta ptr. ca are ceea mai mare concentratie de teina (mult mai tare decat cofeina din cafea).

Simona 33+ TOBIA
AMR 7 SAPTAMANI !!!
http://www.flickr.com/photos/12428784@N05/show/

simo, te rog sa ma scuzi dar asta este cea mai mare prostie pe care am auzit-o!!!![alcool]

uite aici mai multe informatii:
"Ceaiurile se impart in doua mari parti mari si late:

1) ceaiurile din frunze ce provin din arboreal de ceai (Camellia Sinensis), ce pot fi, in functie de felul de preparare a frunzelor: negre, verzi, albe si oolong

2) ceaiurile de plante (#8220;herbale#8221;) #8211; adica toate celelalte ce nu provin din prelucrarea frunzelor din arborele de ceai (si la rindul lor pot fi medicinale sau nemedicinale).

Ceaiurile ce provin din prelucrarea frunzelor arborelui de ceai au cofeina, dar continutul acesteia difera - ceaiul negru are cea mai multa, ceaiul alb cea mai putina, ceaiul verde e undeva la mijloc. Aceste ceaiuri, in cazul in care nu contin cofeina (daca scrie lucrul asta pe ambalaj) inseamna ca sint DECOFEINIZATE, pentru ca ele in stare normala o contin.

Celelalte ceaiuri (de plante medicinale si nemedicinale) NU contin cofeina.

Continutul de cofeina al ceaiului ar trebui sa apara pe ambalajul respectiv.

=>In general:

-cafeaua: 100-200 mg cofeina pe 250 ml

-ceaiul negru: 40-80 mg la 250 ml

- Coca Cola: 30-60mg

- oolong: 12-60 mg

- ceaiul verde: 10-30 mg

- ceaiul alb: 6-25 mg

- ceaiul decafeinizat: 1-5mg

- ceaiurile de plante: 0mg

Deci daca bei ceai verde/alb/oolong n-ai cum sa fii mai agitata decit daca bei cola, iar faptul ca au ceva cofeina paleste in fata proprietatilor lor.

Ceaiurile de plante de obicei calmeaza, in nici un caz nu agita. Unele din ele sint energizante (Yerba Matte, Rooibos) dar nu din cauza ca ar contine cofeina."

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!

bubulina noastra

AMR maxim 3-4 sapt!!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by AngeliquedeS

Fetelor, hop si eu.

Eu toata sarcina nu am poftit nimic, decat o singura data cand am vrut... mamaliga... Dar am citit acum la voi ca spunea Ramonella si BB Yasmi de lapte cu banane... si vreau si eu!!! Desi nu stiu cum se face si ce e. Nu imi spuneti si mie?

Pupici,
Angelique 28+ bb Victor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

ange, eu la o cana de lapte pun o banana si bag la blender!! acuma daca ai imaginatie bogata, mai poti pune o lingurita de miere sau altceva ce vrei tu!! sper

bubulina noastra

AMR maxim 3-4 sapt!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

BUna dimineata burtici :)
Eu iar ma apuc de cealalta jumatate .....din pacate trebuie facute si cum nu avem cine sa ne ajute musai sa le facem noi si am zis ca acuma le fac ca intr-o saptamina nu cred ca mai sunt in stare de nimic ..
Si mi-e mila sa il las doar pe omul meu sa lucreze

Creem, eu zic sa nu ii lasi sa te necajeasca, eu renunt la a mai discuta sau zic ceva de genul ca o sa ma gindesc sau ca o sa fac cum cred si simt eu ca e mai bine pentru copilul meu ...

------------------------
Flory 34+ Joshua Raphael
AMR 6 saptamini !!

Is it really true ... ?

Homepage: www.almarl.tk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

BB Yasmi,

Pupici,
Angelique 28+ bb Victor

noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

creem pe mine o sa ma ajute mama si sotzul. dar mai mare nadejde am in mama!! cred ca o sa fie greu dupa cezariana sa faci ceva de una singura mai ales daca sotzu' lucreaza si nu poate fi langa tine.

bubulina noastra

AMR maxim 3-4 sapt!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

creem daca te poate ajuta cu ceva...
sa stii ca si eu sunt singura in tara asta de...
doar eu si sotul... poate si de asta cateodata am si ganduri mai negre.. fara, nimeni mai apropiat...nu zic ca nu avem destule cunostinte si nu stam bine...dar sunt cunostinte ..nu pot chema pe nimeni prieten..cu adevarat... asa ca suntem singuri..caci la greu..nu e nimeni langa... toti sunt prieteni doar cand ai si dai...

iar ma lungesc..spuneam ca nu am nici mama nici tata...pe nimeni...si cateodata ma gandesc cum o sa fac..sotul imi va fi la munca.. eu singura cu bb... voi fi capabila..?la care tot eu imi raspund... trebuie... oricum o mama... simte exact ceea ce mai bine pt. puiul ei... intervine instinctul.. ma gandesc ca la inceput poate voi fi mai indemanatica ..dar cu timpul sigur voi deveni o mama experta....sunt sigura ca DD ma va ajuta asa cum e mai bine sa am grija de comoara mea...

pai mama cum a facut saraca..tot dupa instinc..si ea era singura venita de putin timp de la tara la oras ca sa-l urmeze pe tata ...asata e..nimeni nu s-a nascut invatat... pai si ce crezi ca ea nu era speriata..saraca ...la inceput..ma gandeam sa o aduc sa stea cu mine sa ma ajute..dar pana la urma mi-am dat seama ca nu pot sa o dezlipesc si sa o sacrific si pe ea pt. comoditatea mea de a avea totul pe tava.. asa ca tot ea mi-a deschis capul..ca daca vrei poti...pt. trebuie oricum cand ai sa-ti vezi comoara.. vei sti exact ce tb sa faci.... zic si eu.. asa ma incurajez sa merg inainte...
ai grija de tine si gandeste color

Stefania X 2 30+
www.flickr.com/photos/13068460@N06/sets/" target="_blank">foto
"Unii se plang fiindca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini" ...Shakespeare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by creem

Neata! Mai ce harnicute gravidute! Dar aveti grija cu efortul...nu faceti excese, mai lasati-i si pe altii sa va ajute!

Eu am fost ieri in vizita, am papat, dar...binenteles ca m-au si suparat discutiile de pe acolo, ca toti stiu sa isi dea cu parerea de ce trebuie sa ii faci sau nu copilului, ce sa-i cumperi, cum sa/l speli, etc. si binenteles critici la adresa "gabaritului" - iar eu, care nu m-am stresat deloc pana acum cu chestia asta, am si plans putin...dar eram intre rude apropiate (adica frate si sora). M-au mai pus si pe ganduri ca n-o sa ma descurc singura in primele saptamani dupa nastere, mai ales daca fac cezariana (ca ma gandesc tot mai mult la varianta asta).
Voi o sa aveti pe cineva la voi sa va ajute dupa nastere?

34+

O sa te descurci minunat !
Nu lasa pe nimeni sa iti bage idei debusolante in cap
Nu spun ca este usor, este dificil dar in niciun caz nu este imposibil sa fi o tanara si noua mamica care sa fie perfect stapana pe situatie.

Eu am nascut normal si in afara primelor doua zile de la iesirea din maternitate cand a venit mama / soacra/ nasa / prietenii diversi in vizita nu am fost decat cu sotul meu .
De copil nu ne-am ocupat decat noi, noi doi i-am facut prima baiata, noi l-am plimbat in prima noapte prin casa cand plangea, amandoi i-am dat cu lingurita primii mililitri de lapte praf in prima noapte acasa ( mie inca nu imi venise laptele ).

Ajutor din afara nu am apreciat decat daca s-a referit la calcat o rufa, un dat cu matura sau o mancare gatita ( astea le mai facea mama mea ocazional in primele saptamani dar mai mult de dragul de a sta prin casa pe langa copil decat ca as fi necesitat cu adevarat - venea o ora/ doua apoi pleca acasa ).
Eu am fost cam closca in prima luna cel putin, nu prea am agreat pe cineva pe langa noi.

Dupa 3 luni insa s-a schimbat situatia in sensul ca a trebuit sa imi incep partial lucrul si atunci mama mea s-a transformat in bona pentru cateva ore pe zi.

Edit : am uitat sa spun ca acum nu voi beneficia de nici-un ajutor . atat mama cat si soacra lucreaza astfel incat voi fi singura cu 2 copii.
Sunt convinsa ca va fi insa absolut ok.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput