Copiii din 2002! (38)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Chiar asa , ca tot veni vorba de Craciun , ce surpriza as putea sa ii fac?
Voi cum ati procedat de Craciun? Ati adus mos acasa?
Nici macar nu stiu ce as putea sa ii cumpar. Am incercat subtil sa ii spun ca trebuie sa scrie scrisoare ... , dar continua sa spuna ca nu vrea nimic.
Pe de alta parte are tot felul de idei , cum ca o sa il prinda anul asta cand ii pune cadoul sub brad si o sa ii 'hotomaneasca' sacul cu jucarii.
Si are tot felul de idei ... cu ce o sa il serveasca ... si ca il trage de barba ...

Habar nu am cum sa fac.

Toate cele bune si multa sanatate!



Aida - mama de pisica mica.


nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Noi de regula nu facem nimic special de Craciun, adica nu aducem mosh, e greu aici, nu avem f. multi prieteni apropiati pe care sa ii costumam si eu sunt si genul asa mai lasa-ma sa te las cand e vorba de chestii din astea. Adica mi-e lene sa ma complic. Bogdan zice ca ii scrie un email mosului cu ce vrea sa ii aduca. Si are o lista f. lunga :)) El pe unde mergem cere sa ii cumparam ceva si nu ii cumpar intotdeauna, ca nu mi se pare educativ si atunci ii zic sa puna pe lista pt. mosh. Si mai mult, ideea listei i-a fost intarita de mama prietenului lui si de alta lume. Odata eram la prietenul lui si Bogdan imi spunea ca vrea si el sa ii cumpar nu stiu ce jucarie pe care o are el, eu i-as fi raspuns "da, cumparam" , dar mama prietenului lui Bogdan a raspuns ea in locul meu "daca esti cuminte, ti-o adue mosh craciun, pune-o pe lista si ii vei trimite un email". Altadata eram la Borders, o librarie si ma batea la cap sa ii cumpar un calendar cu animale si l-a luat din raft. Eu i-am zis sa il puna la loc si era o doamna acolo langa el cand l-a pus la loc si ii spune bogdan doamnei "pun calendarul la loc, ca nu vrea mama sa il cumpere". Da' doamna cica: "nu-i nimic, pune-l pe lista pentru Mosh Craciun". Asa ca are o idee f. bine infipta despre lista asta.

Azi am cedat si i-am luat un CD cu o cantareata de 14 ani, Hannah Montana. Voia neaparat asta.

Altfel, eu stau prost cu greutatea si m-am apucat de un regim de slabire. Incerc sa scot total painea, cartofii, orezul si dulciurile. Pana acum mergeam zilnic cu bicicleta, dar nu ajuta, e prea usor de mers. Am hotarat sa merg pe jos, posibil sa si alerg cu timpul, ca acum pot sa alerg asa o lungime de bloc din ala din Ro si atat.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxij, David e exact cu un an mai mic decat Bogdan, noi suntem in feb 2003!!!!
El reuseste sa mearga singurel, dar nu poate sa plece singur de pe loc si de multe ori cand se opreste cade!!!!
Si eu am vazut copilasii in Germania mult mai mici care merg cu bici fara roti ajutatoare (de acolo mi-a venit ideea sa renuntam la roti) si mergeau chiar pe strazi cot la cot cu parintii lor!!!!

Ah...si cred ca avem si noi ceva "Hunter day" cum povesteste Ruxij, e in nov...uite poze de anul trecut:
http://family.webshots.com/photo/2056616860087737923IaZdXW
cam asa a fost si la voi????

Hahaha...si eu ma gandesc sa ma apuc de un stil de viata mai sanatos...caci de cand am venit din Ro imi "merge bine"


Aida, anul trecut nu a venit mosul in persoana...dar cred ca i=am luat cam multe jucarii...a primit si multe!!!!
Anul asta vom fi mai "modesti", ma gandesc sa ii cumpar o singura jucarie (oricum va primi multe) si cea mai mare surpriza sa fie de fapt drumul in Ro si o mini-vacanta la munte...(cred ca isi va aduce aminte cu mult mai mare placere decat orice jucarie i-as cumpara!!!)

Si David are o lista foooarte lunga pentru mos...mereu mai pune ceva in ea in magazine cand vede ceva ce l-ar interesa - si il intereseaza ff multe!!!!


Mai nou ne intreaba in fiecare zi cand va avea 5 ani si se masoara toata ziua sa vada cat a mai crescut!!!!




It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, sanziana, cam asa a fost si la noi, ca in pozele tale. Noi, isteti, am luat aparatul si l-am uitat in masina si am parcat cam departe, asa ca atunci cand ne-am adus aminte deja intrasem, platisem, nu ne-am mai intors. De fapt dc. ieseai puteau sa iti puna o stampila pe mana, dar am observat chestia asta cand chiar plecam. Ma rog, oricum eu nu fac un good job cu facutul pozelor.

Stiam ca David e mai mic, da' ma gandeam cu vreo sase luni. Ma gandisem si eu la un moment dat sa intru si la subiectul copii de 2001, dar am vazut ca acolo nu e activitate mai deloc. Cu bicla, asa a facut si Bogdan la inceput, cu probleme la pornire si a mai cazut o vreme. Inseamna ca e pe drumul cel bun,de fapt a invatat, acum tb sa se specializeze doar :)). Puneti-i saua f. jos. Cum ziceam, la noi in cartier am urmarit copiii anul trecut si am vazut ca cei care mergeau pe bicicleta aveau 5 ani, asa ca noi nu ne-am mai straduit deloc, am asteptat sa faca cinci ani Bogdan. Dar vad anul asta ca se poate si mai devreme. Anul trecut a invatat sa mearga cu trotineta aia doar (scooter).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Salut! George deja nu mai poate sastea in casa, am convenit cu mama sa il ia la tara 2 zile, pentru ca e ffff frig la noi, 4 grade si acolo face foc in soba, mai schimba putin aerul si i se mai cauta in cornite!
Aida, pai daca fata vrea sa traga de barba, cauta un mos cu barba, ca daca ramane cu un pamatuf in mana... pe mine mosii de la camin m-au cam lasat rece, mastile mi se par aiurea, pentru ca deja ei sunt mari si vad... acasa nu i-am adus, doar am pus sub brad, ma rog, am creat o "diversiune" sa creada ca Mos Craciun a fost! Anul asta sunt in pana de idei, cam are de toate, vrea de toate... vedem!
Ruxi... pai si la noi e luuuunga lista, dar el stie ca bugetul mosului e la fel pt toti: adica o jucarie, maxim 2, si ceva dulciuri! Noi la cumparaturi aplicam metoda ALEGE, adica vrei 3 chestii??? Bun, am bani de una, care din astea? Asa am procedat de micut si acum da roade. Cand vede altceva decat are in cos ma intreaba daca poate sa ia, ii zic nu (trebuie sa fiu consecventa, chiar daca am bani) si apoi sta si se gandeste si alege singur, merge la raft inapoi cu lucrul si ii zice "te iau data viitoare" Nu mai am treaba cu el la cumparaturi, decat fff rar, dar iesim intregi si isi cere scuze! Am zis ca indiferent cat il iubim, daca ii dau tot ce viseaza el, ii fac rau pentru mai tarziu, si va fi greu sa inteleaga de ce s-a putut tot pana atunci si brusc... are de ales. Sper sa ne iasa si cu Gabi, cata vreme il are de model, poate poate!
Sanzi, faine pozele! Tigancile erau tiganci reale?
Mai, nu vorbiti de slabit ca... eu ma depresez! sa vedeti ce imi zice George: "mami, stiu de ce ai burta mare! mai ai un bebe!" Am incercat sa ii explic asa la nivelul lui cum e cu burta mea, insa nu ma crede... acum daca tot nu ma crede, macar sa nu zica la altii, ca e gura sparta! Nu am vreme sa imi fac abonament la sala, poate dupa ce vine iarna si e si mama mea mai libera o sa merg macar o data pe saptamana! Sa vad daca ar putea merge si George pentru spate! Oricum, am o maaaare curiozitate daca va dori sa mearga la inot, eu prezint atat de roz situatia, si el tot imi zice: "sa fie apa mica" (hehehe, daca as putea sa fac vraji...)!
Va pup, am prins un somn de-al puiutei! George are treaba cu un lego de ieri, e cu sute de piese si toooot construieste (e cadoul de la Craciunul trecut).
Duminica frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Cristina cat si Mariucai.Stiu ca ne stii.Ne-am vazut atat pe 3 aprilie,la ziua de nastere a lui Bogdan al nasei,in vara asta in fata la cazinou in Mamaia unde au avut fetele spectacol(Andrada si Mariuca).
HelleneC in primul rand insanatosire rapida lui Stefan iar Gabitzei sa creasca mare si sanatoasa.Da avem aniversare pe 29;normal ca avem si poze dar nu am tot ce-mi trebuie ca sa le pun pe forum.Progresele lui Dodo imi dau putere samai departe atat cu boala cat mai ales cu rautatea umana.
Sinzi_ana,sincer si eu astept Mosul,cei drept stiu ca n-o sa vina pt ca"mancat"tot(am 50 kg) si n-am dormit la pranz.Toti copii il asteapta,Dodo a vazut in supermarket mosii de ciocolata si a intrebat "da tit-tit"(in vara i-am spus ca daca va fi cuminte...bla,bla mosul ii va aduce masina cu pedale )pe care n-o s-o primeasca pt ca de acei bani o sa cumparam Risatarun pt la anul.
Pupici tuturor,multa sanatate,

Invata de la toate ca toate-ti sunt surori
Cum treci frumos prin viata,cum poti frumos sa mori.(R Kipling)
Gabi mami de Bogdanel(29.10.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ce pacat ca nu suntem in Romania, noi avem o masina, dar nu cu pedale, cu baterie, apasa copilul pe acceleratie si o conduce. I-a ramas mica lui bogdan, el arata ca un copil de clasa a 2a, e inalt. Ma tot gandesc cui sa o dau ca e pacat de ea.

Elena, ce bine ca George e mai bine si merge la tzara. Du-l la inot, o sa vezi ca o sa invete. Prima data cand a mers Bogdan la inot, a stat numai atarnat de gatul instructoarei, de frica, dar incet, incet si-a dat drumul si acum inoata asa ca David al Sanzianei. Noi pe langa lectia particulara de vineri, o sa ne reinscriem si la o lectie de grup, pentru distractie de iarna. Iarna nu putem iesi afara asa des si ne plictisim, asa ca mergem duminica la inot, unde ne intalnim cu o fetita de la fosta gradinita (o fetita care cica il place pe Bogdanel :))), dupa care mergem impreuna undeva acoperit sa ne jucam.

Azi ne intalnim cu niste prieteni de ai lui Bogdan, la lunch. Mi-e si frica de fapt, ca mergem la un restaurant si desi Bogdan e dresat bine, adica in restaurant se sta la masa nu se alearga pe acolo, copilasii astia sunt lasati sa circule prin restaurant si sa faca galagie. Si va face si Bogdan in condtiile astea, se antreneaza cu ei, iar barbata-miu face ca trenul cand vede chestii din astea si imi spune mie ca e copilul prost crescut si ne facem de ras. Sper sa iasa bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Revin cu scoala :)) Am citit aseara pe net despre legea asta de aici din USA cu "no child left behind" (nici un copil lasat in urma) si m-am ingrozit pur si simplu. Se pune accentul pe copiii cei mai slabi, nivelul este coborat (testele usoare), copiii mai buni pur si simplu sunt pedepsiti cum s-ar zice, nu se invata mai nimic la scoala. Se plangea cineva pe alt forum ca copilul lui de clasa a 2a e exasperat ca repeta intr-una adunari cu suma pana in 10. Am hotarat ca prin clasa a 2a o sa il dam pe Bogdan la o scoala particulara, ca asa nu se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Sanziana, ti-am vazut pozele de la festival, superbe....mi-au placut tare mult ....ce festival era totusi? Scuze daca ai mai spus...Si David, un scump cum inota el in piscina....bravo . Am citit si ca va duceti in RO parca la iarna? Sint convinsa ca avid va fi cel mai incantat de iarna, obiceiuri, Mos si rasfatul in general acordat de bunici.

Ruxij, daca ti se pare ca bate copilul pasul pe loc si financiar e ok, poate e o idee buna sa-l schimbi la o scoala privata. Sint curioasa si eu de diferente, sa ne tii la curent. Eu deocamdata vreau sa o vad pe Yasmine cum se va descurca la scoala la anul in a treia limba, va avea destule challenge-uri, sarmana de ea

Hellene, sa stii ca nu esti singura ingrijorata de aspectul estetic de pe aici banuiesc ....cred ca asta e problema cu care ne confruntam majoritatea cu copii si cu timp limitat. Cum sa le facem pe toate si sa nu ne neglijam nici pe noi ? Eu tot mai astept vreo solutie salvatoare, in conditiile in care bunicii nu ne sint la indemana. Eu m-am boierit in duminica asta, am trimis-o pe fiimea la dans cu taica'su, asa ca ma rasfat cu voi aici, iar dupa amiaza avem musafiri .

O duminica relaxanta sa aveti .

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Khristin, nu il schimb chiar acum, mi-ar prinde si mie bine un an de scoala gratuita ca deocamdata platim (chiar si la kindergarten costa 300/luna). Ma gandesc ca prin clasa a 2a-a 3a. Dar ce citii despre no child left behind mi se pare o calamitate pt copii. Cica e ca sa ii ajute pe negri si pe mexicani si alti defavorizati, dar copiii normali de ce tb pedepsiti?? Imi vine sa emigrez, tara asta merge cu curu'n sus, da' nu stiu unde sa ma mai duc, ce ghinion :(

Mergi la inceput