Copiii din 2002! (38)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Fetelor vreau si eu un sfat...
David de 3-4 zile vorbeste in fiecare zi de moarte...
A murit mama uneia din educatoare si alta educatoare le-a spus ca oamenii cand sunt bolnavi sau batrani mor si devin una cu "universul"...
Eh...de atunci...David deseaneaza numai planete si "morti", ma intreaba cand o sa moara si el???
Ca lui o sa ii fie frica sa zboare in univers si sa nu fie intr-un avion...
Ca vrea sa vada si el cum zboara "mortul" prin univers...(cand ii spun ca de fapt sufletul "zboara" imi spune ca atunci sa ii cumpar un film unde poate sa vada sufletul)...
Ca noi cand vom muri?
Mi-a spus azi ca "numai oamenii din Germania mor" (asta pentru ca educatoarea este nemtoaica, si cand a murit mama ei a plecat in Germania)...
Acum ii e teama sa fie bolnav...si ii e teama ca noi suntem destul de batrani...
Eu nu fac mare caz de asta, ii raspund ca si cum ar fi ceva normal...dar el tot insista...
Ai vostrii vorbesc de moarte??? Si ii obsedeaza atat????



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ruxij, eu cred ca e foarte bine ca isi ia apararea prin cuvinte cand este lovit sau bruscat!!!! Nu cred ca ar trebui sa il descurajezi...si nu cred ca il vor ocoli copiii din cauza asta...poate doar cei batausi!!!!
David uneori mai raspunde la o palma cu alta, si mie de asta imi e jena...as vrea ca mereu sa isi foloseasca cuvintele!!!! (de cele mai multe ori insa o face!!)


Nicoleta, eu sunt in plina libertate in ceea ce priveste magazinele de bebelusi...cumpar intr-o fericire pentru finutz...Atat de mult imi face placere in cat ma bate gandul sa ma gandesc si eu la inca un bebe!!!!
De abia astept sa ne spui daca Stefan va avea un fratior sau surioara!!!!


Mira, haha...nu e usor sa fii copil de profesor... Si cu muuulti prieteni tot profesori...(imi aduc aminte de prietena mamei cea mai buna - de mate - care mereu cand venea in vizita ma intreba tabla inmultirii...stateam cu orele in baie doar doar pleaca si scap!!!!!


Dodo-pui, ai un scump de baietel!!!! Ce gest frumos!!! La ce gradi mergeti? Tu esti educatoare?

Aida, ce mai face Ema??? nu ne-ai mai povestit ...ce activitati mai aveti??


Karina, sanatate lui Bogdan!!! Eu uneori ma intreb daca datorita climei de aici ne ocolesc racelile...Desi cand ii vad uzi de transpiratie cum intra in AC-ul care le bate in ceafa mi se pare atat de nesanatos!!!!!


Cristina22, cum e la tenis?? Sotul meu face cu David o data pe sapt...nu stiu ce fac ei, Radu spune ca David se descurca destul de bine...
Aici sunt rachete de diferite marimi si greutati...noi am luat una care ne-a fost recomandata pentru el...e micutza cu manerul scurt si usoara...


Elena, ce mai fac puiutii??

Katty, cum e la gradi????


Noi ne distram la kung-fu...nu stiam nimic de sportul asta pana cand nu am vazut ca se fac intr-un centru foarte aproape de noi...antrenorul este roman si pare tare de treaba...si sotia lui e tot antrenoare de kung-fu (sau arte martiale)...
Cu inotul ne este destul de greu sa mergem in fiecare zi...dar ne tinem de program!!! David are 2 antrenoare...una romanca (hahaha) care e tare buna si cealalta americanca...
Mai e o fetita in grupa lor de 5 ani care inoata ff bine...mama ei spune ca de la 2 ani inota asa...(nu stiu daca se lauda...dar cine stie???)

Gata...am fugit...



It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sanziana, eu din ce am citit asta este varsta la care copiii intreaba de moarte, deci este normal. Si Bogdan a intrebat si mai intreaba, dar a cam trecut deja de faza asta. O sa ii treaca.
Cum e Kung Fu asta? Eu am vazut niste lectii de Tai Kwan Do si parca l-as da acolo, da' nu prea inteleg diferentele intre sporturile astea. As vrea sa invete putin Bogdan un sport cu contact fizic, sa se mai obisnuiasca. La anul poate il dau la fotbal european, desi mi-e tare lene ca tb sa te duci de 2-3 ori pe saptamana. Dar ne-ar trebui si un sport de echipa.
Ai dreptate, e bine sa se apere prin cuvinte, dar mi se pare ca face prea mare scandal :))

Dodo, ce scump e Bogdanel! Ce gest emotionant!

S-a facut si la noi frig si ploaie. Noi totusi am iesit afara azi, ca eu am pata pusa de acum cu miscarea. Ne-am luat costum de Halloween. De fapt doua. Pt. iesit afara la "colindat" am luat doar o masca urata si un baston cu cap de mort. Pentru in casa am luat un costum dragut, cu tema "Cars". Anul trecut am luat Batman si a fost prea subtire pt. afara si a aracit copilul, desi i-am pus geaca pe deasupra, dar pantalonii au fost prea subtiri. Anul asta nu il mai las in costum pe afara, punem doar masca aia.
La scoala pare a fi mai bine, aduce totul facut. Am inceput si eu sa ii spun ca ce draguta e invatatoarea ca bla bla, ca sa il influentez sa o asculte. Mi-a povestit de la scoala, ieri un alt baietel nu isi facea lucrul si i s-a facut observatie, iar el continua sa se joace cu caietul ala prin aer, iar educatoarea a zis: "ti-am spus sa lucrezi, nu sa imi arunci foile in fatza", iar fi-miu a gasit de cuviinta sa rada, ca i s-a parut f. amuzanta imaginea cu foile in fatza educatoarei, asa ca a fost si el certat nitel :)) (Matthew, ce ti se pare atat de amuzant" )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

scriu pe fuga, nu am timp acuma de stat.. suntem ok... daca pot spune asta.. de 2 zile nu putem iesi din casa din cauza la fum, la scoala nu ii lasa sa iasa in pauza, se joaca in clasa... nu avem voie sa tinem usi, geamuri deschise... Focurile nu imi afecteaza casa mea, si nu vor putea ajunge la casa mea, dar cenusa si fumul e groaznic, alea apar si aici si bazinul imi e negru de cenusa, curata azi dimineata.. acuma arata groaznic. Simnt ca nu mai am aer in casa sa respir, si afara e cenusiu inchis si innecacios...
suntem in centrul focurilor.. unul e la 49 de mile de noi, altul la aproape 21 de mile, unul la 75 de mile... le-am zis pe cele mai mari care sunt in 3 directi opse de unde locuiesc eu si eu sunt in centrul lor.. si ami sunt alte 4 mai micute...

pup si sanatate

Sanatate si numai bine


Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Gabriela-despre ce focuri vorbesti??

Sanzi-Andrei depune eforturi la tenis, il vad hotarat sa-nvete!Dar totusi e novice...Racheta lui e mica si usoara, habar n-am cel jeneaza. Si pe langa asta, de cate ori avem ora de tenis, e friiig si vant, caci deocamdata se face pe terenul de afara. Asa ca i se usuca pielea pe manute.
Aseara am avut si ora de karate. Va trebui sa mergem sa-i cumparam kimono, ca ne tot bate la cap ca are nevoie!
Cat despre moarte si Andrei a avut o perioada in care vorbea des despre asta si normal ca nu-mi placea.
Acum cel mai tare il inspaimanta batranetea. Chiar duminica a inceput sa planga pe motiv ca el nu vrea sa-mbatraneascaaaa, si cum o sa arate el cand o sa fie batran?? daca mama e batrana? cum o sa fie fata mamei cand imbatraneste etc, intrebari-intrebari!!
Deh, e varsta!!

Aida-si eu am tot folosit firstul pr Andrei, dar sa stii ca nu-l tin in frigider. Stiu doar ca se tin la rece sucurile de aloe, din gama asta.
Btw, Andrei isi pune singur first si in gat si in nas

Dodo-sensibil Bogdanel...

Ruxi-costum cu caaaarsss??!! ce frumos!! sa ne pui poze, sa ii arat lui Andrei, ca-i mare fan!

Nicoleta-pupici pe burtici!! Ne mai tii in suspans?? VREM SA STIM CE AI IN BURTIK!!

cristina si nazdravanul Andrei (22.11.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Aida, dar eu nu am zis nimic de incalzire inainte de a-l pulveriza. Un puf sau doua intr-o nara ce rau ii poate face? Da, il tin in frigider si i-l administrez asa. Pana acum a fost ok.

Sinzi, Stefan nu a pus decat cateva intrebari pana acum (cand a murit uchiul meu nu i-am spus si lui... si alte decese de care sa auda... doar Patriarhul... si mai intreaba de ce a murit etc.), noi am tot amanat explicatiile... insa se joaca pe tema asta (eu sut Alba-ca-Zapada, el e Doc, tati e printul, iar trebuie sa ma asez in sicriu sa vina printul sa ma sarute si sa imi iasa maruo din gat... deci nu e serioasa treaba...).

Gabb, imi pare rau ca sunteti in asa o situatie,sper sa se termine repede, sa se stinga si sa aveti iar aer curat.

Dodo, ce pui sensibil ai! Sa fie sanatos si sa aiba progrese constante!

Ruxi, felicitari pentru baietelul mai ascultator!

Cristina, Aloe First se tine la frigider dupa desigilare. Iar eu i-l administrez asa mai rece in nas (mai cu forta...), in gura nu am sanse... si chiar daca e mai rece, eu ma gandesc ca ajuta la inflamatie :).

O zi buna,

Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna dimineata tuturor este o zi oribila la Constanta(ploua,ploua...)noaptea trecuta a tunat si a fulgerat dimineata a plouat,s-a oprit de putin timp,dar dupa cum se vede va incepe din nou ploaia.
Sinzi_ana:nu sunt educatoare dar il insoteam pe Bogdan pt ca altfel nu mi-l primeau(el nu mergea singur anul trecut in septembrie iar de vorbit din vara aceasta a inceput putin cate putin).Eu sunt inginer de industia alimentara(si am lucrat la fabrica de eugenii din Braila,acelea care erau in vremurile trecute).
Gabbriela sincer ma bucur ca sunteti departe de focare si speram sa fie stinse mai repede ca sa puteti respira aer curat.
Da dragutelor asa este copilul meu un sensibil si un tandru,doar al meu e cel mai ....
Sanatate si pupici la toate mamicile si toti piticii.

Invata de la toate ca toate-ti sunt surori
Cum treci frumos prin viata,cum poti frumos sa mori.(R Kipling)
Gabi mami de Bogdanel(29.10.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Nicoleta pt raspuns. Am si eu un Aloe First in frigider si e bine de stiut ca il pot folosi si asa la nevoie.

Sanzi mi se pare groaznic ca este afectat de moarte si am amintiri urate in privinta asta. Sora mea cand era mica a facut un soc din cauza ca mintea ei nu putea sa proceseze informatia asta.
La sora mea totul a pornit de la ora de religie , iar mama nu vroia sa inteleaga ca are o problema.
Sa fi atenta daca intervin schimbari: frica , sa bea prea multa apa ... vezi tu ... atunci inseamna ca se instaleaza ceva si trebuie consultatie de specialitate.
Pana mama mea a dus-o pe sora mea la dr.au trecut ceva ani si se agravase problema. Acum e bine , dar a luat mult tratament si a facut multa psihoterapie.
Emma nu intreaba de asa ceva ca tot timpul am ferit-o sa afle astfel de vesti. Si eu i-am explicat ca oamenii cand sunt batrani ... pentru ca mai povestesc de nebunatica de strabunica-mea sau de bunicul meu.
Eu din cauza asta nu sunt de acord cu religia in scoala pt ca stiu cat rau i-a facut surioarei mele.

Problema la voi e ca el intreaba si deseneaza despre asa ceva de cateva zile. Poate ar trebui sa intrebi pe cineva ce sa ii zici. Eu as incerca sa ii abat gandurile dupa explicatie. si sper din suflet sa nu fie nimic.

Nicole acolo in fiecare an se declanseaza focuri asa mari?
Sper sa scapati repede de ele ... of cred ca este groaznic.

ruxij e foarte bine ca isi ia apararea si nu se lasa.

Emma este bine. Vineri am fost la eco (il facem la o luna) si este bine. Cu ploile astea si cu frigul asta a fost mai greu sa o duc in parc sau prin oras (prea multe viroze) ... asa ca am ramas in curte.
A gasit si ce sa faca . Avem un plici , confectionat cu cauciuc , si a gasit de cuviinta ca Liza trebuie sa simta. Asa ca tot urmareste catzeaua cu pliciul , nu ca ar avea o sansa sa o loveasca.

Am vrut sa ii cumpar cizme de cauciuc , dar nu am ajuns. Probabil zilele aste voi merge sa caut ... si ploaia nu ne va mai tine in casa

Imi place ca a inceput sa se joace singura ... si si-a descoperit intr-un dulap niste jucarele abandonate mai de mult.
Rade tot timpul ... ne jucam 'pisicutz' (de fapt e magarus , dar am lipit un pisicut pe carte) si 'solo' si se lasa cu multa gadileala si multe rasete

Va pe toate si va doresc sanatate la puiuti



Aida - mama de pisica mica.


nov2006 , vara2007 , septembrie2007

Matza Emma in actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Salut!
Eu sunt ca intr-un film de ala tragi-comic, din cauza uneia dintre educatoare (Ruxi, ma aliniez cu tine, am nimerit si noi una care nu are nimic de-a face cu educatia copiilor).
Problema a aparut de la bani, desigur, pentru ca aici noi platim totul. Nu mai am putere sa povestesc pentru ca sunt varza si acum ma gandesc ce sa fac pentru George, sa beneficieze de o educatie pe masura banilor pe care ii investim. Aceasta educatoare, care de altfel e tanara si aveam incredere ca va fi ok, ar trebui schimbata pentru ca, am aflat in sfarsiiit aseara de ce colaboreaza ffff greu cu doamna care e mai in varsta si pe care noi o apreciem la capitolul educatie, este fiica unei profesoare din scoala, ajunsa cu pile aici, nu aude bine, de asta urla la copii (am mai zis), nu ne raspunde la salut noua parintilor si copiilor, astia mici sunt bulversati. George acasa nu vorbeste cu noi ci striga... am observat asta de anul trecut dar nu intelegeam de ce, acum am priceput. Acu' trebuie sa fiu calma si sa ma gandesc ce voi face, cu cine voi discuta prima data. Intre timp incerc sa caut un loc la alt camin, desi e ffff greu la ora asta si mai ales in gr. mare. Am povestit pe larg la scorpiute ce s-a intamplat, acum sunt nedormita de la stress, George e acasa... nu am curaj sa il mai las acolo. Poate exagerez eu, dar acum asta am zis ca facem, pana se gaseste o solutie.
Sanzi, la noi e tema veche moartea si incerc sa nu il sperii eu prea tare (cu atat mai mult cu cat mie mi-e greu sa voprbesc pe tema asta). Am salvat pe blogul meu o discutie cu George, si am sa o copii direct aici sa vezi faza:
"Noroc ca aveam salvate niste perle a la George, sunt recente si m-au pus pe ganduri. (..)
George: "Tati, tu ai sa fii batran?"
Tati: "Da"
George: "Oamenii batrani mor?"
Tati: "Da"
George: (trist rau de tot) "si tu ai sa mori?"
Tati: "Da, dar muuult mai tarziu"
George sta, se gandeste si...: "ba nu, tu nu mori ca esti tata"
Ca de obicei, el are ultimul cuvant!"
Eu zic ca ii afecteaza mult cand aud sau vad, insa nu stiu nici eu cum sa ii explic, de aia prefer sa evit discutiile. Dar ce ii trece si lui David prin cap... pfuiiii aveti treaba, nu gluma!
Cristina22, bravo lui Andrei, sportiv adevarat! Deci tot urata e vremea si la voi!
Dodo, m-am topit cand am citit, ce copil scump ai!
Gabbriela, am vazut la tv ce nenorocire e in California, bine ca sunteti in siguranta. E aiurea si cu fumul ala, e oribil.
Ruxi, ii faci poze in costume? Nostim Bogdan la faza cu invatatoarea, pai ei sunt sinceri, daca ceva ii amuza nu se abtin, vad si la al meu. Cred ca sunt cam mici sa se controleze la faze de astea.
Nicoleta, mi-ai amintit de moartea patriarhului, mama mea tot urmarea stirile, zicea ceva de genul ca ii pare rau, la care George ma suna pe mine si imi zice pe un ton grav: "mami, sa stii ca imi pare rau ca a murit Teoctist" (eu era sa pic langa telefon... m-am abtinut si am schimbat discutia)! Mi-am dat seama atunci ca intr-adevar ei copie si din emotiile oamenilor mari din jurul lor.
Aida, pupici Emmei, ai mai pus poze, eu ma mai uit cand am vreme! Rezolva repede de cizme, cred ca abia asteapta sa poata iesi! Vad ca e inventiva, la faza cu pliciul, hehehe!
Karina, sanatate lui Bogdan si petrecere frumoasa. Poate gasesti costum, eu am vazut prin Metro, in caz ca avem nevoie vreodata sa stiu de unde cumpar. Sau de la locurile de joaca, oare nu se pot inchiria pentru 2-3 ore, pe aici am vazut ca au de tot felul?
va pup pe toate, s-a trezit mandra, mergem la facut ordine la jucarii, George a zis ca face luna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Apropo de discutii delicate... Stefan are o obsesie cu batranetea, nu ii place ideea.
Deloc... cand ii spun in gluma ca sunt batrana si obosita se supara pe mine... nici de bunici nu vrea sa ii spunem ca sunt batrani... o fi tot frica de moarte, dar mai voalata.
Nicoleta

Mergi la inceput