Viata in Germania (47)
Raspunsuri - Pagina 17
Miriluta spune:
Amonar, ca sa afli net din brut la clasa III, imparte brutul la 1,56 si o sa ai netul, cu o aproximatie de cativa euro.
misha-germ spune:
Amonar...e cea mai buna clasa 3 si dai cel mai putin impozit...si acele sunt cifrele copiilor...0,5 e un copil...dac ai 3 copii, ai 1,5 logic..
miki-mami de trei muschetari!
Amonar spune:
Mersi MIRILUTA si Misha! Ma distreaza faptul ca 0,5 inseamna 1 copil...
Si Olanda a avut cam acelasi sistem de trepte, sper sa ma pot descurca...dar totusi m-ar interesa cat este "freibetrag"" ul. Am sa folosesc metoda ta MIRILUTA, e bine ca se poate afla si in acest mod.
livia spune:
quote:
Originally posted by
am promis ca o sa revin cu vesti noi despre ce am mai facut cu cetatenia...
Mi-am scos de pe net informatiile scrise de tine(osolita) si cu ele in dinti am purces la primarie.... M-am dus glont la saracul functionar tinerel si nou angajat care (vazand hartiile) se scuza ca nu a avut timp sa se informeze fiind inceparet iar eu, cetatean roman amabil l-am ajutat putin donandu-i extrasele mele ca sa stie pe viitor si sa nu mai fie pus in incurcatura!
Am incheiat prin a primi niste formulare urmand ca atunci cand strang toate actele necesare sa aduc doasarul la procesat...
Asa ca,informaati-va si duceti-va cu dovezi negru pe alb ca sa-i dezarmati ca ei intr-adevar nu stiu(in majoritatea cazurilor) si ca sa scape repede (ca toti functionarii de fel) arunca diverse replici inteligente ca sa te lecuiesti de intrebat !
Vin cu o alta intrebare: eu mi-am tradus certificatele de casatorie si nastere din Ro,credeti ca le-ar accepta aici ?
ps:ai dreptate ,nu te trimit la cursuri...vor doar un atest ca ai facut ceva aici in De(eu de ex.am testul de limba,altcineva are atest ca a facut curs de calificare,altii ca au facut scoli pe aici).
De la anu´,pt.cei ce nu au nimic facut aici se va da test, dar in cadrul primariei(organizat de ei,primesti invitatie)si va costa in jur de 87 euro dar pt.cine vrea sa dea testul acum va trebui sa se adreseze la scolile care fac cursurile de integrare si sa se anunte la ele ca vor sa dea examenul de limba(nu sa urmeze cursurile-asta in cazurile in care stiti limba)dar costa mult mai mult in jur de 155 euro.Testele acceptate incep de la Zertifikat Deutsch stufe B1 in sus....
quote:
Originally posted by osolita
Fetelor, linkul cu schimbarile legii cetateniei este asta:
http://www.bgblportal.de/BGBL/bgbl1f/bgbl107s1970.pdf
Ce e important pentru noi gasiti la paginile 34-35. Mie imi accepta dosarul acum (in februarie fac 7 ani) pe baza paragrafului:
(3) Weist ein Ausländer durch die Bescheinigung des Bundesamtes für Migration und Flüchtlinge die erfolgreiche Teilnahme an einem Integrationskurs nach, wird die Frist nach Absatz 1 auf sieben Jahre verkürzt. Bei Vorliegen besonderer Integrationsleistungen, insbesondere beim Nachweis von Sprachkenntnissen, die die Voraussetzungen des Absatzes 1 Satz 1 Nr. 6 übersteigen, kann sie auf sechs Jahre verkürzt werden.
Nu mi s-a cerut sa fac Orientierungskurs si nici sa renunt la cetatenia romana.
misha-germ spune:
Livia..asa se procedeaza si in landul nostru, dar fiind noua legea, normal ca functionarii nu o cunosc. Cat despre traduceri trebuie sa intrebi personal, ca la mine de exemplu pt recunosterea diplomei la Mainz la Min Culturii nu mi-a primit decat traduceri din Germania, chiar m-au atentionat...si ce sa zic ca inca mai dureaza, asa de greu se misca astia. Normal ca in tara costa f putin..poate nici 50e, iar aici m-au costat 350e, norocul meu ca nu le-a trebuit apostilate.
Revin cu intrebarea mea, chiar nu cunoaste nimeni adresa sau unde pot gasi Banaterzeitung?
va pup si duminica faina
miki-mami de trei muschetari!
maraki spune:
Buna ziua fetelor,
Am intrat sa intreb fetele din Munchen daca stiu un pediatru bun, am baiatul bolnav cu gastroenterita de o sapt. Am fost de doua ori la urgenta si de 3 la med pediatru, face febra tot timpul pana la 40,in fiecare zi fara exceptie! Nu prea am incredere in trat. dat aici, doar paracetamol, nurofen si glucoza ( pe care nu o vrea) Au spus ca important este ca bea multa apa si se hidrateaza, de mancat, mananca atat cat poate dar nu mi se pare normal cu febra asta de duminica trecuta sa nu i se dea si antibiotic .Nici macar furazolidon nu i.au dat, nimic decat antitermice. Intru mai tarziu sa vad daca ati raspuns, vreau sa.i schimb pediatru si daca ati avut copilasii cu gastroenterita, sant curioasa ce trat au dat aici in Germania. Ieri am fost la farmacie si nu au vrut sa dea fara reteta furazolidon.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
tinatache spune:
maraki, si al meu a facut, cirucla un virus nenorocit acum. A avut 3 zile febra, peste 39, apoi a disparut dintr-o data si a inceput diareea. Nu a vomitat deloc, dar a avut crampe cumplite, saracutul, ii faceam masaj, ii puneam Wärmflasche la burtica.
Am vrut sa-ti pov. din exper. noastra, trecuta tot fara medicamente, de epediatru nu-ti pot spune nimic ca ne-am mutat si nici pana acum n-am gasit unul bun in zona. Vineri am fost la Dr. Grigorescu (medic generalist), e in Perlach, cu fata, dar ea e mai mare.
Azi cum se simte piticul tau?La harlaching ai fost, e un spital f bun pt copii. Tot o sectie buna pt copii e in Schwabing. Eu una nu am auzit de antibiotice la Magen-Darm-Grippe dar... cine stie?
Amonar, daca sotul lucreaza tu iei clasa III la salariu? sau calculezi pt el?
Si apropo de functionari: inca se mai fumeaza in inst. publice?? Aici e interzis demult. In München la Kreisverwaltungsreferat mie mi s-a parut civilizat, chiar nu am avut ce-i reprosa. Acuma unde ne-am mutat noi mergem la primaria satului, e un birou pt straini, cu una venita de pe alta lume. Ei trimit actele la centru, nu le prelucreaza si sa vezi faza. Tipa de aici nu si-a dat seama ca de la 1 ian suntem in UE si ne-a incasat 5€, si aia de la "Kreis" (de la centru, unde trimit actele) a sunat-o si a pus-o sa ne dea 5€ inapoi. Nici noi nu stiam si sincera sa fiu, nici nu cred ca as fi cerut aia 5€ Da' daca ne-o dat, cu placere!:)) Asta asa, ca glumita despre birocratia de aici. E drept ca nu-s tot timpul cu zambetul pe buza ca la reclama de la McD., da's ok.
Cristina
-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor!
Alina spune:
Maraki,
Du-te la Harlaching,e f buna clinica de copii,au zilnic urgente si noi am mai fost in uikend...ca tot asa se intimpla,Doamne fereste!
iti dau pm.
Alina
maraki spune:
nici nu stiu la ce spital am fost, va scriu mai pe seara care este..de duminica o tine in febra mare, cam la 2 ore de la antitermice incepe sa se ridice, totusi sant aproape 4 ore de la nurofen si vad ca se prezinta bine cu febra...e prima data cand vad asa fel de tratament...
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
maraki spune:
la Harlaching am fost si noi de doua ori la urgente...multumesc mult pt informatii fetelor,Alina sun maine acolo ..pupici la toata lumea....
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3