Viata in Germania (47)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

Deci am avut dreptate Miriluta...pe nemti nu prea reusesti sa-i pacalesti.
Eu am fost la Forte azi si am venit desumflata rau, in sensul ca nu nici o problema sa fac firma, problema este ca trebuie sa mai fac un curs de Ernährungsberater...nimic nou pana aici, ca m-am informat cat ma costa, dar lor le trebuie numai in anumite institutii, si culmea nu se fac nici in orasul meu si nici in alte orase din apropiere, decat la mama naibii in Hamburg sau München, si plus de asta nu-l plateste. Si, culmea sa faci un curs de 3 ani, dupa care trebuie sa investesti in cabinet si alte, alte. Varianta cea mai convenabila e ca pot sa fac cu ingineria mea, controlor ...adica OPC-ist, dar si acolo trebuie sa ai pile la primarie, ca se pare ca si aici e mai rau ca in Romania. Fara spaga si pile nu faci nimic.Asa ca o sa vad ce o sa fac..
Iar, cu firma..de la 1 ian poti sa ai firma in Romania si sa ai activitate aici, nu trebuie sa te complici cu firma in Anglia.
va pup

miki-mami de trei muschetari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

fetelor, imi pare rau ca nu veniti cu vesti bune... Desi eu eu stiu ca facturile pt Handwerker se deduc, ca fuse discutia cu Zulage pt casa, ca au scos-o de tot da' putem in schimb deduce facturile alea. M-ati facut curioasa si am sa intreb si eu la mine. Noi nu avem nimic ca Handwerker, ca ne-am handwerkuit singuri in casa, iar materialele nu se deduc.
Cu firma e fain de tot!!! facem firme in Ro de-acuma. hihi! am si eu o intrebare: cum ne controleaza marele fisc romanesc sa mai ia spagutza?? Ca noi o sa avem treaba cu fiscul german.

miki, de ce tb sa faci cursul ala? Ai facut ceva de industria alimentara si voiai sa se privatizezi in domeniu?

Cristina
-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor!

Mergi la inceput

Tinatache..am terminat Chimie alimentara si Beraterul meu mi-a zis ca pot face un curs de nutritie aici si ma fac Nutritionist, ca nu e ca in rom sa faci Medicina. Apoi el stia mai multe informatii, ca ma poate ajuta fortele, sa fac un curs gratis, ca cica noi avem dreptul o data in viata sa facem un curs in De si ca te mai si ajuta cu cateva sute de euro, apoi sa deschid un cabinet de nutritie, sa colaborez cu un medic internist, pe care l-am gasit deja si care m-ar fi ajutat...dar nu mai am rabdare sa fac 2 ani cursuri si departe de familie, stii cum e o data ce ai copii. Dar se poate sa fie diferit de land, ca Beraterul se afla in alt Land. Ce sa fac ghinion..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Sa ii ia naiba, ca nu vreau sa ii pacalesc pe astia de la taxe, dar chiar ma uitam azi la stiri si ziceau ca 70% din Handwerker lucreaza la negru, si se mai si mirau de ce. Dupa cum spuneam, ma costa toata distractia 20k si din astia 4k sunt taxe pe care nici macar nu le recuperez, adica din banii mei, eu dau statului 4k moca si trebuie sa mai zic si ''sarut-mana''?
Si cica inclusiv pentruWärmedämmung, nu primesti bani inapoi de la taxe ci doar ai posibilitatea prin Kfw sa iei credit cu dobanda subventionata.
Iar cu firma, merge numai daca prin firma respectiva iti exerciti meseria, al meu e inginer Flugzeugbauer iar eu ...studiez, asa ca nu prea avem ce sa exercitam de acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Eu din ce in mai mult vad similitudini intre Romania si Germania.Acum inteleg de unde au invatat Romanii anumite lucruri. Si nemtii sunt nebuni dupa formulare peste formulare si instantii peste instantii. Cand ma duc la primarie, pe cuvant daca imi vine sa cred ca ma aflu in occident....domnul de la ghiseu se uita in gol ca nu are ce face, cu tigara in gura...tot holul miroase a nicotina, birourile sunt mohorate, imbibate cu miros de vechi..iar functionarii sunt unii draguti iar unii moracanosi de eu raman cu gura cascata. In Olanda nu vezi asa ceva, i-au driluit si pe functionarii de stat ca si pe lucratorii care lucreaza pt profit. Se poate ca pt ca ma aflu intr-o zona de sat/comuna ca modernizarile nu patrund. Probabil in orasele mari este altfel. Dar oricum nu ne dam batuti, ramanem aici ca ne plac alte lucruri care in Olanda sunt dezavantajoase.
Stiam de firma din Romania ca se poate. Dar uite noi ne chinuim sa aducem o firma Romaneasca de constructii care sa ne faca casa si ne lovim de tot felul de legi si regulamente care interzice lucrul asta sau cel putin spus il ingreuneaza. Nu stiu cate formulare avem nevoie si la nu stiu cate instantii trebuie sa facem tot felul de minuni, iar daca ne prind cu o hartie uitata suntem buni de amenda la vreo 12000 euro cel putin. Asa ca cred ca o lasam balta. Nici o firma din Olanda nu e usor sa o aduci aici. Ce mai, Germania nu se sinchiseste de EU....pe cand Oalnda ii tot da cu EU-ul in sus si in jos si de abia asteapta sa introduca tot felul de legi ca sa le fie mai usor antrepenorilor.
Na, ca m-am descarcat....sper sa nu va suparati..

Mergi la inceput

Fetelor aveti idee cum se numeste ziarul de pe aici la care te poti abona..sau o adresa de web: banaterzeitug...ma intereseaza ziarul asta si nu dau de el.
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by misha-germ

Tinatache..am terminat Chimie alimentara si Beraterul meu mi-a zis ca pot face un curs de nutritie aici si ma fac Nutritionist, ca nu e ca in rom sa faci Medicina. Apoi el stia mai multe informatii, ca ma poate ajuta fortele, sa fac un curs gratis, ca cica noi avem dreptul o data in viata sa facem un curs in De si ca te mai si ajuta cu cateva sute de euro, apoi sa deschid un cabinet de nutritie, sa colaborez cu un medic internist, pe care l-am gasit deja si care m-ar fi ajutat...dar nu mai am rabdare sa fac 2 ani cursuri si departe de familie, stii cum e o data ce ai copii. Dar se poate sa fie diferit de land, ca Beraterul se afla in alt Land. Ce sa fac ghinion..

Misha,
Sa stii ca am indoieli ca beraterul tau stia exact cum stau lucrurile cu nutritionistul.Nu vreau sa te superi,dar fiind oarecum in bransa,2 ani de studiu ca sa te faci nutritionist mi se par absolut necesar,am vazut la o colega care face in paralel un curs din asta(e studenta la medicina)si desi are maaaarrre legatura cu medicina,nu e medicina,nu e industrie alimentara.
Acum faptul ca nu-ti plateste Arbeitsamtul cursul nu ma pricep prea bine,mie nu-mi plateste nimeni nimic(is prea batrina pt bursa si chiar de n-as fi,ar trebui sa avem un venit mic) si fac doctorat de un an si ceva de zile si probabil ca mai fac si multaaa din treaba altora platiti .In fine,important e ca-mi place ce fac si ca imi sporeste considerabil lista de posibilitati cu meseria mea.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

Buna fetele,ce faceti?
Sunt asa de happy ca am cotrobait aseara prin dosarele mele cu acte si am gasit buletinul din Romania (pe care n-am mai pus mana de 5 ani de cand am venit in De) si am vazut cu stupoare ca e inca valabil!!!!!!!
Asta inseamna ca nu mai trebuie sa ma duc la Bonn cu pasaportul expirat sa-l prelungesc,pt ca la Rathaus cand am intrebat ce-mi trebuie pt einbürgerung au zis ca un buletin sau pasaport valabil,egal pe ce nume (dinainte sau de dupa casatorie).Banuiesc ca trebuie sa-l traduc si sa.l legalizez si apoi pot aplica.Poate pana in primavara o sa fiu (si) nemtzoaica cu patalama

Pana una alta urati-mi bafta ca azi la 5 am interviu la o scoala de pragatire unde platesc super fain si sper sa incep de saptamana viitoare(daca ma accepta,desigur).As vrea cam un curs pe saptamana,maxim doua ca apoi castig prea mult si nu mai am timp de casa.

Si aici vreau sa va intreb despre taxe,poate stie cineva.
Eu sunt inregistrata pe 400 de euro basis la firma la sotz si mi-au intrat bani pe cont din iulie ...pana in ianuarie 2008 inclusiv.
Din august am inceput sa lucrez la o scoala privata de pregatire,freiberufliche basis,unde fac eu factura.Nu e mult,in jur de 100-130/luna. Din septembrie am inceput la scoala privata,tot liber profesionist,tot factura si tot cam o suta si ceva.Acum daca incep si la a treia scoala banuiesc ca e tot cam in jur de o suta si per total se mai fac cam 400 din facturi.Eu sunt inregistrata si declarata doar cu cei 400 de la firma sotzului. Incalc cumva legea? In ianuarie se termina contractul la firma si imi raman doar orele la scoli.Acum eu stiu ca ma incadrez in legea aia cu pana la 19 mii/an,dar daca depasesc cei 400/luna (sau 350?) nu ar trebui totusi sa platesc taxe? Efectiv nu stiu ce sa fac acuma si nu vreau sa dau in vreo belea pana imi ies actele.
Daca se pricepe cineva poate imi explica si mie.

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.

Anca
carnaval
Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Mamica dulce, din cate stiu eu o persoana are voie sa castige 400 euro pe luna ohne steuer, daca castigi mai mult trebuie sa platesti deja steuer!!
Egal cate joburi ai, nu ai voie sa depasesti astia 400 euro 4800 pe an .
Eu am un job de 400 euro , si acum nu de mult am primit marire de salar adica un pic mai mult euro pe stunde si automatic mi-au redus orele pe luna, ca as fi depasit 400 euro si atunci platesti steuer.
Ceea ce pot sa-ti zic , ai grija cu steuer ca daca te prinde platesti totul rückgängig plus amenda .

Poate este cineva care se pricepe mai mult!!

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Stiti cumva care este suma libera "freibetrag" la steuer in cazul in care esti in clasa III? Am incercat sa calculez bruto-neto pe un site dar nu am stiut ce sa raspund la intrebarea asta. Si in legatura cu copiii, ce inseamna cifrele 0, 0,5, 1, 1,5 samd? Banuiesc ca nu nr de copii??

Mergi la inceput