MAMICI DE ITALIA (10)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Buna dimineata fetelor,eu sunt putin deprimata azi,m-am certat rau cu sotul, Giulia e somnoroasa dar nu inchide ochisorii si in plus sunt plina pana-n cap de lapte ma dor sanii de mor!

Cristina + GIULIA 21.09.2007
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Slimatei-eu vin cu placere! ma duc sa mai fac o cafea ca parca nu am baut
Roxali-ce putin mai ai pina nasti! cum ati decis sa o numiti pe micuta? poate ai mai scris si n-am fost pe faza....

asa cresc eu

GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

Cristina-imi pare rau,lasa ca trece cearta
incearca sa scoti laptele cu pompa si vezi ca il poti congela laptele se mentine la fel de bun timp de 6 luni destul sa scri cind l-ai congelat,asa ne-au spus de la spital cind am nascut eu si e pacat sa-l arunci poate mai incolo nu o sa mai ai si iti prinde bine sa-i ai decit sa-i dai lapte praf

asa cresc eu

GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Neata !!!!

Am inceput perioada de insomnii si dormit prost. Am facut o gramada de treaba ieri si azi dimineata ... adica schimbul de haine, curatenie, spalat ... mai am sa fac de mancare (da' nu stiu ce) si calcat. Insa iau o pauza dupa-amiaza ... pt. plimbare, shopping...

ginger - bine ca acum e totul ok. Da' de la Mangiagalli te-au trimis la Pavia sau te-ai decis tu sa schimbi? Si unde ai fost internata pana la urma, la Pavia? Ca si eu tre' sa ma internez inainte de termen (asa mi-a zis dr.) pt. niste probleme si poate ma trimite in alta parte .... oooffff ...

cristina - poate are nasucul infundat ... sau alte probl. cu caile respiratorii de nu suge, se inneaca ... zic si eu. Ai intrebat pediatrul de asta? Iti spun din experienta pt. ca si mama a avut probleme de-astea cu mine ... nu sugeam din cauza polipilor si isi storcea piept ca sa ma hraneasca. Si pana la urma am facut operatie de polipi ... la 3 luni.

katia - 6 luni se poate mentine laptele in congelator????? Mi se pare enorm de mult si nu am mai auzit asa ceva ... o fi !!!

ali - stiu ca sunt castane pe toate drumurile ... de aia am si zis ca ma duc sa-mi cumpar ...

Mergi la inceput

Petcost-da asa ne-au spus in spital ostretichele care se ocupau de noi si ne ajutau sa punem bb la sani
ma gindesc ca nu ne-a spus aiurea dar am mai auzit

asa cresc eu

GIULIA-20/06/07

Mergi la inceput

katia - da, te cred pe cuvant ... numai ca mi se pare mult ...

Edit: Aha, uite ce am gasit despre conservarea laptelui matern ... aveai dreptate . Am mai aflat ceva pe ziua de azi !!!!

"Secondo le indicazioni della "La Leche League", una associazione internazionale che ha lo scopo di promuovere la pratica dell'allattamento materno, il latte della mamma si conserva, senza perdere alcuna delle sue proprietà, per 24 ore alla temperatura di 15 gradi, per 10 ore a 19-22 gradi e per 4-8 ore a 25 gradi. Se invece viene tenuto in frigorifero, si mantiene per 5 giorni a 0-4 gradi, anche se è consigliabile consumarlo entro 48 ore.

E' anche possibile congelarlo: in tal caso si conserva per circa 3-6 mesi se tenuto in un freezer (i tempi variano a secondo del tipo di freezer e a secondo di quanto frequentemente viene aperta la porta del freezer).

Per quanto riguarda il tipo di contenitore per conservare il latte materno, possono essere adoperati sia i biberon di vetro (Pyrex) sia quelli di plastica (polipropilene).

Per scongelare il latte, è consigliabile porre il biberon in un contenitore di acqua tiepida oppure, in modo più graduale, spostarlo prima dal freezer al frigorifero, mantenendolo alla temperatura di 4 gradi. Per evitare la distruzione di fattori immunologici ed enzimatici, il latte materno congelato non dovrebbe essere tenuto troppo a lungo a temperatura ambiente o scaldato con forno a microonde o con acqua bollente.

Una volta scongelato, il latte può essere nuovamente conservato in frigorifero per 24 ore; non va invece tenuto a temperatura ambiente o ricongelato."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

fetelor Giulia nu are nasucul infundat,nici polipi ci doar o deranjeaza fluxul abundant de laptic ced ii inunda gurita si o ineaca..stiu sigur ptr ca am vazut ca atunci cand sanul este aproape gol Giulia suge bine si cu pofta insa atunci cand este plin,i se umple gurita de lapte,inghite greoi tuseste si se ineaca

Cristina + GIULIA 21.09.2007
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss

Mergi la inceput

katia - da, am gasit ... ne documentam in acelasi timp se vede...
Pagina data de tine nu se deschide, dar m-am lamurit intre timp ... merci de informatie!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cristina85ss

fetelor Giulia nu are nasucul infundat,nici polipi ci doar o deranjeaza fluxul abundant de laptic ced ii inunda gurita si o ineaca..stiu sigur ptr ca am vazut ca atunci cand sanul este aproape gol Giulia suge bine si cu pofta insa atunci cand este plin,i se umple gurita de lapte,inghite greoi tuseste si se ineaca

Ooofff, mititica !!! Nu stiu ce sfat sa-ti dau atunci. Cu pediatrul ai vorbit despre asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

buna dimineatza cicasssss.comme va???
ginger bun venit acasa si sper sa fie bine de acum incolo!!riposo la patut si simte-te ca o printesik

liliana felicitari ptr sarcina.sper sa fie totul ok pupici di pt tine

fetelor pt auguri

poiiii..noi am fost la pediatru am luat 500 de grame intr.o luna si 2 sapt...dak o tin tot asa ma bag la completare!Avem deci 6150gr si 66 de cm

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Mergi la inceput