Cum intervievam bona la noi acasa?
Buna,
stiu ca era pe undeva cum procedam cu bona cand vine la interviu la noi acasa....va rog frumos sa ma ajutati ce si cum sa fac...imi printez lista, normal!![]()
Mi-am luat inima-n dinti si-am programat o bona(c-am 5 la nr)....maine la ora 10. La telefon mi s-a parut super....asta stiu ca e nesemnificativ....
Din 8 nov. trebuie sa ma intorc la servici. si sincer nu stiu daca o s afie bona asa cum doresc dar incwercare moarte n-are, nu?
TORTURI SI PRAJITURI
FLORI DIN FONDANT
Veronica
siStefan Peter
- 07.11.2005(1 an si 10 luni)
Raspunsuri
Hildegard spune:
nu ma ajuta nimeni...nu pot da acuma cautare ca-mi spune ca e prea ocupat serverul si nu se poate..
TORTURI SI PRAJITURI
FLORI DIN FONDANT
Veronica
siStefan Peter
Mihaelutat spune:
Hilde eu nu am intervievat bona acasa prima oara. M-am dus la agentia care mi-a gasit-o si am stat de vorba,.
In primul rand mi-a aratat analizele, facute la un laborator, nu adeverinta de la medicul de familie, din punctul meu de vedere aia e irelevanta. Apoi i-am cerut cazierul judiciar.
Discutia s-a invartit in jurul sarcinilor ei. I-am comunicat programul, cerintele mele relative la copil, mancare, spalt calcat hainele lui, programul de iesit afara. Am intrebat-o daca e dispusa sa stea peste program sau sa vina in afara programului ocazional si cu plata suplimentara evident si, nu in ultimul rand, pretentiile salariale. De fata la discutie mai era si un psiholog din partea agentiei, de fapt patroana, care a imaginat cateva scenarii, de genul " face febra mare, ce faceti in cazul asta" sau "plange de trei ore si nu reusiti sa il calmati" sau "ia foc ceva pe scara ce faceti cu copilul".
Dupa interviul asta la care pe langa bona pe care am ales-o ulterior au mai fost 3 persoane, am chemat-o o luna de proba. I-am descris detaliat fiecare pas din programul copilului, i-am lasat lista cu toate cantitatile de lapte, mancare, Titi avea 6 luni atunci, deci inca mai cantaream si masuram totul, i-am lasat numerele noastre de telefon si cele de urgenta salvare, politie etc, precum si medicamente de urgenta gen Nurofen, supozitoare etc. I-am dat de citit din colectia mea de reviste de gen metode de interventie in caz de febra, voma, cazatura etc., dat nu prea m-am stresat prea tare cu astea ca eu lucrez la 10 min. maxim de casa si i-am spus sa ma sune in secunda 2 dupa eveniment.
Si acum este la noi si sper sa ramana. Si inca ceva, am stat cu ea acasa vreo luna. In timpul cat era ea eu plecam si veneam pe nepusa masa, mai ascultam pe la usa, din astea de detectivi din filme proaste, dar asa credeam eu ca sunt vigilenta.
Cam asa ma procedat eu.
Mihaela
album dn Titi
Andries spune:
Daca are referinte si a mai lucrat, ii ceri numar de telefon de la familia respectiva si o intrebi ce facea pentru ei. Las-o sa vorbesca si liber, sa-si exprime opinii in mod voluntar, in felul asta poti sa-ti dai seama de firea ei. Discuta neaparat si cu familia respectiva.
Daca nu are nici un fel de referinte.. e mai delicat ca o probezi pe pielea ta.
Ce mi se pare mie important desi nu are legatura directa cu copilul;
daca fumeaza;
daca are o stare de sanatate ok, care sa ii permita sa se tina dupa un copil de 2 ani, daca ia medicamente si ce fel;
daca nu are vreo religie ciudata (secta);
daca are sau nu animale in casa;
daca e de acord sa ii faci o vizita sa vezi in ce conditii de igiena locuieste (ma rog.. nu-i spui ca vrei sa vezi daca-si spala bine wc-ul dar cam asta e ideea, cat de curata e la ea acasa);
daca nu cumva are o situatie mai delicata in familie (copil cu probleme, adolescent cu probleme, sot alcoolic, mama imobilizata la pat, etc), daca are asa ceva trebuie sa te astepti sa-ti mai lipseasca de la job, acum depinde si de serviciul tau, daca tu ai un program mai flexibil poate nu e o asa mare problema, la mine de exemplu ar fi o reala problema sa ma sune in mod sistematic la 8 dimineata ca nu vine ca nu stiu ce s-a intamplat;
daca are vreo restrictie alimentara/pretentie alimentara;
daca are ea ceva special sa-ti spuna.
BAFTA
Andries
Hildegard spune:
Multumesc din suflet fetelor
. Am sa printez tot ce mi-ati scris aici.
TORTURI SI PRAJITURI
FLORI DIN FONDANT
Veronica
siStefan Peter
martie spune:
Pe langa ce au spus fetele, as mai adauga: sa fii atenta, in timpul interviului, cand este acasa la tine, carui aspect ii da mai mare importanta: locuintei, mobilei, florilor de apartament, etc. Eu cred ca trebuie ca toata atentia ei sa se indrepte catre copil, daca nu se intampla asa, cred ca nu e o bona buna.
ligeea spune:
daca ai gasit bona spune-mi si mie la ce agentii ai apelat sicare ti s-au parut mai serioase -e un pas important
Amethyst spune:
Andries, daca bona e musulmana sau baptista sau budista e vreo problema? ce inseamna religie ciudata??
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
ruxandraru spune:
Sigur ca e esentiala religia bonei! Si, mai ales, modul in care alege sa si o exprime. eu nu as lua in nici un caz o bona musulmana care sa ii imprime credintele ei. si in nici un caz o membra a sectei martorii lui iehova. mi a fost recomandata o doamna in aceasta situatie, care nu bea, nu fuma, nu aia nu aia, dar care, in schimb, vorbea un limbaj care m ar fi ingrozit sa ii intre copilului meu in urechi. religia este o alegere intima si fanatismul mi se pare o amenintare reala, mai ales in cazul unui copil mic dispus sa creada orice, fara nici un filtru personal.
Amethyst spune:
Dar nu a zis nimeni de fanatism. Si atat timp cat nu il invata pe copilul meu religia ei, cu ce m-ar deranja ca are o alta religie? Eu nu am idei preconcepute fata de religia omului, conteaza sa fie om si sa se poarte ca atare. Ca daca are aceeasi religie si injura in fata copilului, cu ce ma incalzeste? Deci pentru mine ar conta in primul gand gradul de educatie, parerile despre ingrijirea copiilor, recomandarile+experienta, atitudinea fata de boacanele copilasilor si altele de felul acesta. Poate fi o bona atee minunata si una ortodoxa groaznica, nu credinta/necredinta in sine il face pe om mai bun sau mai rau. De altfel exista destui fanatici ortodocsi. Pana la urma conteaza daca persoana este sau nu echilibrata. E putin probabil sa fii un fanatic religios si foarte echilibrat in alte privinte...fanatismul vine la pachet cu mai multe![]()
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
martie spune:
Da, din pacate si eu am ajuns la concluzia ca religia e un aspect esential, repet am zis din pacate.