Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a - 2

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Andreia, imi pare tare rau pentru ce a patit Bianca. Si aici se intampla multe in scola. Andrada nici nu iese in pauza in curte, sau la WC pt ca baietii imping fetele. E speriata mereu. Bine macar ca nu e manutza cu care scrie.

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Andreia, imi pare rau de ce a patiti Bianca. Asa ceva... am crezut ca numai la noi se mai intampla.

Noi avem pojar si mai avem de stat in casa doar (!) pana pe 11 noiembrie. Simt ca nu mai pot!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Andreia pupici Biancai , sa se faca repejor bine

Cristina si voi sa treceti repede peste pojar , offf.

O zi excelenta !
Lala.

_

Fratele mai mare!

Bubu mic! AMR maxim 9 saptamani!

Mergi la inceput

Multumesc.
Adevarul este ca nici nu stiu de ce stau in casa. Bubu am avut doar 2 zile. Trebuie sa merg neaparat la doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Grea intoarcerea dupa vacanta, nu-i asa? Si doamna noastra a inceput in forta, cu multe teme

Helbi, imi pare rau pentru ce a patit Bianca! Tare nasol intr-adevar! Adevarul este ca au copii astia un stil de a se juca...Am fost anul trecut intr-o pauza sa-l iau pe Victor de la scoala si m-am ingrozit de felul cum se jucau copiii de la diverse clase(impins, lovit, pus piedica, dat cu usa-n cap, tavalit pe jos - inclusiv la WC-uri-, alunecat pe balustrada scarilor-in timp ce altii se distrau impingandu-i.........ce sa mai....in 5 minute cat am stat acolo m-am umplut de nervi). Si la noi in pauza nu-i supravegheaza nimeni. Sanatate multa, sa scape cat mai repede de ghips!

CristinaT, esti sigura ca e pojar? Nu a fost vaccinata de 2 ori impotriva lui (la 9 luni si in clasa 1)? Sanatate multa va dorim!

RamonaD, si noi suntem in aceeasi situatie. Din banii parintilor s-a zugravit clasa, s-a cumparat mobilier, catedra, s-a raschetat parchetul. Nu-mi pare deloc rau gandindu-ma la bani si sunt incantata ca au o clasa atat de frumoasa, dar minciunile alea din presa cu banii alocati scolilor imi fac sila. Probabil ca sunt cateva scoli care au beneficiat, dar in majoritatea cotizeaza parintii.

Andrada, intrebai de lucrurile pe care le fac copiii de clasa a 2-a la scoala si despre teme. La Victor in clasa se lucreaza acum foarte mult la romana la partea de comunicare, inventat dialoguri in diverse situatii (autobuz, parc, librarie, etc), raspuns la intrebari. Se studiaza fragmente din diverse texte literare (Cuore, Piatra Pitigoiului, Ciubotelele ogarului, etc) diverse poezii si apoi se tot raspunde la tot felul de intrebari legate atat de text cat si din invatamintele care se trag de aici. Vad ca au inceput sa discute si despre proverbe, sinonime, antonime. La mate nu au trecut inca la adunarea si scaderea cu trecerea peste ordin, si fac tot felul de execitii cu nr. pana la 100 si mai ales, tot felul de probleme (gen "la suma nr. ....., adaugati cel mai mare nr. impar de 2 cifre diferite" si variatiuni pe tema asta). Doamna noastra tine foarte mult la un anume tipic de a rezolva problema, adica nu conteaza sa rezolvi doar problema dar sa stii si unde scrii raspunsul, cand e cazul sa mai repeti odata intrebarea (dupa ce ai scris "rezolvare"), chestii de genul asta.
Teme au suficiente, la romana: fise, intrebari din lectii (4-5), uneori inventat dialoguri. La mate: au de facut 2-3 exercitii (cu 2-3 subpuncte fiecare) plus 3-4 probleme dupa caz. Uneori au si fise si lucreaza dupa culegeri. Eu personal sunt foarte multumita de doamna, e foarte organizata, e si blanda dar stie sa se impuna, le verifica mereu temele si pune notele asa cum trebuie, fara menajamente (adica daca o lucrare e de suficient, apoi e suficient nu "-bine" sau variatii de-astea).

Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Andreia, multa sanatate Biancai.
Si aici e tot asa, copiii se joaca, imbrancesc in pauze. Victor s-a plans la un moment dat ca il batea un copil mai mare.
Lasa, ca stati mai mult timp impreuna.

Cristina, cine are pojar ? Oana ? Sanatate multa si rabdare.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ana71

CristinaT, esti sigura ca e pojar? Nu a fost vaccinata de 2 ori impotriva lui (la 9 luni si in clasa 1)? Sanatate multa va dorim!

am fost la doctor.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cge
Cristina, cine are pojar ? Oana ? Sanatate multa si rabdare.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

da, Oana.

Dar am fost si eu bolnava un timp, acum mi-a trecut. Un fel de
nu-stiu-ce in care aveam ochii ca la melc in cap si cu dureri de cap ingrozitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Multa sanatate copilasilor bolnaviori!

Despre ce fac acum la scoala: au o dictare de 10 cuvinte in fiecare saptamina (cuvintele sint in general grupate pe sunete), invatam cuvintele toata saptamina si vineri are dictarea. Are un caiet de caligrafie in care face pagini intregi (pe litere).
La matematica fac adunari cu trecere peste ordin, cu numere pina la 100. Fac un pic de geometrie (traseaza linii intre puncte, masoara laturile unui triunghi). Au inceput niste probleme usoare (care se rezolva prin adunare) si se pregatesc pentru inmultiri. Citesc texte si raspund la intrebari sau trebuie sa deseneze ce au inteles din tect. Au facut un pic de geografie (despre Africa). La engleza invata cuvinte uzuale (oral si scris). Fac ceva jocuri pe calculator (ca sa se obisnuiasca). Au o ora de muzica si in care in general pregatesc un spectacol de cor. Mai au si ore de desen si mici bricolaje. Inainte de vacanta au fost la o ferma si au studiat viata albinelor. Saptamina viitoare se duc la alta ferma si sa vedem cu ce vine de acolo. In decembrie merg la teatru. Au terminat cu piscina (au fost 10 sedinte). Din ianuarie vor avea 2 ore de sport pe saptamina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ana, Oana multumesc, si Marcu face in mare acelasi lucru, numai ca temele mi se par putine..
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput