Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a - 2

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Legat de violenta din scoli: la scoala lui Antonia se pune mare accent pe respect intre copii, au chiar un program special numit "Vers le Pacifique", in care fac o analogie intre oceanul Pacific si relatii "pacifiste" intre copii. La inceput de an invata o serie de reguli de comportare in recreatii si le repeta pe parcusul anului. In curtea scolii au supraveghetori si daca se intimpla ceva, copiii se duc imediat la ei. Pe urma anumiti copii mai mari sint pregatiti ca "mediatori" intre copiii mai mici, si ii ajuta la reglarea conflictelor in mod civilizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by helbi

Alina, merci de intrebare. E mai bine acum. Dureri mai mari are dimineata, poate pt ca in timpul noptii nu circula bine singele...habar nu am.......
Voi sunteti la scoala privata?

Andreia

Multa sanatate!

Noi suntem asa si asa, adica avem voie sa mergem la scoala din cauza pojarului, dar cand am ajuns la scoala i s-a facut rau. Am lasat-o la scoala si am vorbit cu doamna sa ma anunte daca este ceva. Asa ceva .... si era ata de bucuroasa de dimineata.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

CristinaT, multa sanatate .

aveti ideie cand este programat concursul SMART ?

o saptammana plina de satisfactii va doresc

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
http://www.crisa.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

alina, uite aici despre SMART
http://www.concursurilesmart.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=49
cica sapt. viitoare incep....pana in dec.

Andrada

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by april

alina, uite aici despre SMART
http://www.concursurilesmart.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=49
cica sapt. viitoare incep....pana in dec.

Andrada

,multumesc !

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
http://www.crisa.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by oanagabriela

Legat de violenta din scoli: la scoala lui Antonia se pune mare accent pe respect intre copii, au chiar un program special numit "Vers le Pacifique", in care fac o analogie intre oceanul Pacific si relatii "pacifiste" intre copii. La inceput de an invata o serie de reguli de comportare in recreatii si le repeta pe parcusul anului. In curtea scolii au supraveghetori si daca se intimpla ceva, copiii se duc imediat la ei. Pe urma anumiti copii mai mari sint pregatiti ca "mediatori" intre copiii mai mici, si ii ajuta la reglarea conflictelor in mod civilizat.

Oana, mama lui Antonia

Oana, si ei au un curs despre aparare si cum trebvuie as se comporte in pauza si nu numai. La fele si la ei: in cazul unui incident in pauza unul din copii cheama de urgenta unul din supraveghetori. In cazul mai multor incidente, se decide cazul mai "grav" din lipsa de supraveghetori (2 la peste 25o copii). Pb a fost ca, desi ea a primit primul ajutor de la invatatoare ei care e si asitenta medicala, a avut ghinionul sa aiba oscioarele ruote, ceea ce nu se putea vedea sau simti la palpat ci numai la radiografie.

Scoala la care e, e cotata ca una din cele mai bune din Frankfurt cu rezultate f bune. De aceea am si mentinut-o la aceasta scoala, desi noi ne-am mutat si am scoala la 10 min de mers pe jos (altfel facem cam 40-45 cu 2 mijloace de transport in comun + mers pe jos).

Acum e mai bine. Azi au avut cerc pedagogic, si e acasa. Datorita faptului ca e mina stinga, isi poate face lectiile, poate scrie, minca singura. La spalat e mai greu putin.........de imbracat - dezbracat jumate poate singura.......restul primeste ajutor.
Mai repede de 26 noiembrie nu scapa de ghips. E f important sa stea cu el aceste 3 sapt. Sa speram ca nu va fi nevoie de mai mult.

CristinaT, multa sanatate Oanei.

O sapt. frumoasa si mult succes copiilor la scoala si la concursurile care urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Cristina T,

Si de la noi, multa sanate Oanei, sa se faca repede bine .

Helbi,

Cred ca accidente se intimpla si in cele mai bune scoli...Insa este tare greu cind este vorba de copilul tau...Ii doresc refacere cit mai rapida.

Din experienta mea (confirmata de fizioterapeuta), este f.important sa-si foloseasca mina cit se poate de mult, deci sa nu o tina imobilizata (eventual sa faceti excercitii acasa, de exemplu sa balanseze mina din umar,etc). Articulatiile de la umar si de la cot (daca nu este in ghips) trebuie folosite, ca altfel se anchilozeaza si recuperarea dureaza mai mult. La fel si degetele, daca sint libere, sa faca miscari cu ele. Eu, datorita serviciului, am scris la ordinator tot timpul chiar si cu mina in ghips, si asta m-a ajutat f.mult dupa aceea, am avut mai putin de recuperat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Oana, merci de sfaturi. Mina nu o are toata in ghips. Degetele, cu exceptia celui mare sunt libere, iar de la cot in sus la fel. O misca, se ajuta de ea, dar nu e ca atunci cind nu avea ghipsul, normal! Azi e o sapt de la accident si dr mi-au zis ca in primele 2 sapt sa fiu atenta sa nu se accidenteze mai rau. Asa ca, pe cit posibil, am stat cu ochii pe ea.
Si, ai dretpate, doare cel mai tare cind e vb de copilul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

CristinaT, multa sanatate Oanei.

Andreia, incet-incet trec si saptamanile astea.

Eu sunt multumita, am reusit sa ajung azi la scoala la Victor si am vorbit cu invatatoarea. Mi-a spus ca s-a mai plsns mama altui baietel de batausul asta, si ca fiind a doua plangere, o sa ceara ajutorul psihologului scolii ca sa il consilieze.
Va vorbi inca o data cu mama batausului.
Si ca va cere o persoana care sa stea in permanenta cu baietelul bataus pana se mai rezolva din probleme.

Ei sunt la Accueil si sunt destul de frustati ca inca nu isi pot exprima toate trairile in franceza, dar de la asta, si pana la a bate ceilalti copii, e cale lunga.
Cu ocazia asta, am aflat ca in 2 sapt., vom avea o discutie intre 4 ochi cu invatatoarea privind rezultatele scolare.

Chiar ma bucur ca aici lucrurile se misca, se iau masuri cand sesizezi ceva.
Si ei sunt invatati ca nu e ok sa te bati, si ei supravegheati in timpul pauzei. Cand a fost lovit, Victor a mers la profesorul supraveghetor, acesta l-a certat pe bataus si s-a dus la alti copii.
Dupa cearta, baietelul respectiv a continuat sa il loveasca pe Victor.

Sper sa fie din ce in ce mai bine.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cge

Chiar ma bucur ca aici lucrurile se misca, se iau masuri cand sesizezi ceva. Si ei sunt invatati ca nu e ok sa te bati, si ei supravegheati in timpul pauzei. Cand a fost lovit, Victor a mers la profesorul supraveghetor, acesta l-a certat pe bataus si s-a dus la alti copii.
Dupa cearta, baietelul respectiv a continuat sa il loveasca pe Victor.

Sper sa fie din ce in ce mai bine.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

-Oare cand vom spune si noi in RO acelasi lucru ?

in alta ordine de idei, vineri sunt invitata (in cadrul scolii)la un spectacol "regizat" de mandra mea,)) - nu au ajuns la un comun acord cine sa fie "sefa" ,pentru un singur sectacol,asa ca fiecare colega organizeaza intr-o alta zi (fiind 6 fete)

alina71
a fi om e lucru mare...
Aici e povestea Crisei:
http://www.crisa.z1.ro/

Mergi la inceput