Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a - 2
Raspunsuri - Pagina 11
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by CristinaT
Noi avem pojar si mai avem de stat in casa doar (!) pana pe 11 noiembrie. Simt ca nu mai pot!
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
pojarul este varicela ?!!am niste amintiri foarte urate legate de varicela. sper ca v-ati facut bine

alina71
a fi om e lucru mare...
helbi spune:
Multumim pt toate gindurile bune!
Luni noaptea a avut dureri f mari, n-a inchis un ochi asa ca marti iar am stat 2 ore in spital. I-a desfacut ghipsul si i l-a facut in alt mod (circular si taiat pe misjloc). Speram ca se va rezolva totul in 3 sapt si sa nu avem apoi complicatii.
M-a scirbit atitudinea parintilor baietelului. Nu au dat nici un teöefon sa intrebe macar cum se simte Bianca. Ea lucreaza in Hort-ul de la scoala si nu a trecut prin clasa sa se intereseze de Bianca. baiatul lor nu-si cere iertare de la Bianca, desi invatatoarea l-a pus sa faca asta. Pur si simplu, refuza.
Azi am avut intalinire cu directoarea si invatatoarea. De la baiat nu a venit nimini, iar ulterior pe strada ne-am intalinit cu mama, care initial, s-a facut ca nu ne vede, dar apoi, salutata direct nu a mai avut incotro.............incearca sa nege totul si sa puna pe seara faptului ca fetele au atitat baietii si ca ei au raspuns
La scoala ni s-a spus ca in pauza sunt mereu 2 invatatoare de serviciu. Insa, parerea noastra este ca sunt insuficiente la 250 de copii care alearga prin toata curtea scolii. Apoi, au mai zis ca ei nu au constatat ca osul e rupt si de-aia nu au luat in seama durerile Biancai si nu ne-au anuntat

A ramas ca va discuta directoarea si cu cei 4 copii aflati atunci la locul accidentului (Bianca, baiatelul care i-a pus piedica si inca 2 copii).......
Speranta mea e ca Bianca sa nu ajunga la operatie.........
O sa revin in alt mesaju si cu ce fac ei acum in clasa a 2-a.
Mercedes spune:
helbi- tinem pumnii sa nu ajungeti la operatie, imi dau seama prin ce treci. Pai daca mama abia saluta ce pretenti poti avea de la copilul ei, nasol de tot oricum... macar sa si fi cerut scuze copilul ca doara sunt colegi.
helbi spune:
Mercedes, directoarea chiar mi-a zis azi ca: ei incearca sa educe copii. Pe parinti, din pacate, nu-i pot educa

cge spune:
Andreia, ce mai face Bianca ? O mai doare rau mana ?
M-am tot gandit la voi asta seara, ca si Victor a plans intruna ca il bate un coleg la scoala.
El s-a mai plans si acum vreo 2 sapt de colegul asta, dar noi am zis ca sunt copii, ei se cearta, ei se impaca si nu am intervenit la invatatoare.
Dar luni ma duc sa vorbesc.
Cea mai amuzanta faza este ca mi-a zis ca nu da in Sebastian(batausul), ca asta e "contravention" si ca daca are "contravention", nu mai are voie in "recreation".
Ana, si lui Victor i se pare ca e asa o mare pierdere de timp facutul temelor, cand ai putea sa te joci.
El pe la 6-6.30 isi incepe temele: la 5 sunt acasa, mananca, si il obligam sa stea linistit in camera lui vreo 20 minute.
Oana, si pentru noi, luni seara e cel mai greu, are cuvinte noi si teme. In restul saptamanii, reia tema de luni.
In weekend, nu are teme deloc.![]()
Mie imi placea in Romania, ca la "after-school" (service de garde) isi faceau si temele. In Canada, am inteles ca numai incepand din clasa-4-a si le fac la service de garde, pana atunci considera ca au teme prea putine ca sa se compice cu ele.
Un weekend placut va doresc,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
camelia72 spune:
Sanatate multa puiutilor bolnaviori!
Helbi,sper din tot sufletul sa nu ajungeti la operatie cu Bianca!Si la scoala Georgianei sunt accidente in pauze,un baietel a cazut cu gura de banca si si-a rupt doi dintisorii din fata,sunt f. nazdravani colegii ei,au o energie fantastica...fie-mea nu iese din banca,e f. speriata,mai ales ca nu sunt supravegheati de nimeni,d-na pleaca in pauze si sunt lasati singuri!
Mult succes tuturor scolareilor!
Camelia,mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE
helbi spune:
Cristina (cge), nu lasa pb asa. Mergi si discuta cu invatatoarea. POate scapati de un incident neplacut. La noi pb nu s-a luat in serios la cazurile anterioare, de aceea s-a ajuns aici. Iar acum se va discuta in consiliu profesoral de luni. Nu merge asa: 2 supraveghetoare la 250 copii, cu o curte mare si posibilitati de catarat sau ascuns..........
Ziceam ca o sa scriu cite ceva idn ce fac ei aici:
La cunoasterea mediului au mers inainte de vacanta la ZOO sa vada puiul de girafa nounascut si nu numai.
Acum, dupa vacanta au vorbit despre toamna: ce se recolteaza toamna, apoi despre pomi, au invatat frunzele pomilor si au avut test sa recunoasca copacii, fructele si frunzele lor si sa raspunda la un set de intrebari.
La mate fac adunari si scaderi pina la 100 dar nu cu trecere peste ordin inca (asta facem noi acasa). Au invatat semne de circulatie si au avut un test sa le recunoasca intr-o intersectie. Au facut ceva geometrie, apoi au invatat banii. Fac exercitii de genul:
20+ Y - 40 = 50 si sa-l afle pe Y
si apoi multe exercitii gen "piramida" de care intreba la un mom. dat anul trecut CristinaT.
La germana au facut articolul hotarit. Dau dictari la fiecare 2 sapt, dar daca la prima dictare numai 5 copii n-au avut nici o greseala, acum aproape toata clasa face dictarea fara greseala, pt ca au posibilitatea de a o exersa acasa. De aceea, invatatoarea a decis ca la urmatoarele dictari va folosi cuvintele din dictarea din manual, dar in alte propozitii.
Li se dau de cca 2 sapt poezii f grele de invatat. Daca acum 2 sapt poezia nu a avut rima, dar au avut un WE pt a o invata, miercuri au primit o poezie de 4 strofe, imposibila de citit, dar de invatat.........va spun ca plingea si spunea ca ea nu invata porcaria aia. Am fost sunata de o alta mamica, cum ca sotul ei neamt nici macar nu o poate citi, asa ca baiatul nici nu se pune pb sa o poata invata si ca a scris un mail invatatoarei cum ca poezia e f grea. Asa a fost. O porcarie fara logica, dar era in programa si.....intre plinsete a invatat-o perfect.
La engleza au invatat culorile, citeva forme de salut si un cintecel pe care-l cinta cind incep ora. Acum cu Halloween-ul au invatat cuvinte specifice.
La Kunst au facut o "lanterna" pt St. Martin, o serbare care a fost aseara pe inserat (se "colinda" cu aceste lanterne, se cinta, apoi se maninca covrigi, se bea suc cald sau vin fiert si se sta de vb linga un foc de tabara,- care ieri a lipsit din cauza ploii si a vintului).
La muzica nu prea fac nimic, ca invatatoaea lor e si profa de muzica din scoala si ora de muzica o foloseste pt germana.
Teme au multe si in cursul sapt. dar primesc si pe fiecare WE.
Temele inca de la inceput si le-a facut imediat dupa masa de seara in Hort. Cind o iau acasa, in general le are terminate (numai daca ae ceva neclar, lasa sa lamurim impreuna). Mie ora 18-19 mi se pare f tarzie pt inceputul lectiilor. Am vazut-o miercuri, cind a lasat poezia pt acasa sa o invatam impreuna.........Pe linga faptul ca era f grea, oboseala si-a spus si ea cuvintul si, in loc sa-i ia max. juamte de ora, i-a luat vreo ora si ceva sa o invete.
Eu nu stau linga ea sa-si faca lectiile. Unde nu stie lamurim, si apoi si le face singura.
Asta e ce imi vine in cap acum desre ce fac la scoala. Ea, cum am mai spus, a si nimerit intr-o clasa f buna is cu o invatatoare f buna si, daca nu -i ocupa mereu, se "ocupa" singuri si ati vazut ce a iesit
P&ANA spune:
dupa ce v-am citit postarile,constat ca ar trebui sa fiu fericita ca nu sunt pusa in asemenea situatii(ma refer la violenta
exccesiva din scolile de stat.))deja ma gandesc la sc.generala cu groaza...
andeia,cum se mai simte Bianca? o mai doare asa tare mana?
la mate si noi facem acelasi lucru.chiar astazi si-a facut tema de WE cu pb indicate de tine(le-a facut singuuuuuraaaa ! uraaaaa!)
alina71
a fi om e lucru mare...
helbi spune:
Alina, merci de intrebare. E mai bine acum. Dureri mai mari are dimineata, poate pt ca in timpul noptii nu circula bine singele...habar nu am.......
Voi sunteti la scoala privata?
P&ANA spune:
quote:
Originally posted by helbi
Alina, merci de intrebare. E mai bine acum. Dureri mai mari are dimineata, poate pt ca in timpul noptii nu circula bine singele...habar nu am.......
Voi sunteti la scoala privata?
Andreia
ma bucur pt Bianca !
da,tot aici a facut si gradi din 2002.
sunt doar 10 elevi in clasa .
alina71
a fi om e lucru mare...