Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a - 2
Raspunsuri - Pagina 10
Mercedes spune:
Bine ai venit andrada si marcu!
Multa sanatate copilasilor bolnaviori si mamicilor.
pentru bianca sa i treaca sperietura. Stiu ca se mai intampla si la cristi in scoala, oare cand se vor linistii acesti copii?
In alta ordine de idei am terminat cu inotul pentru anul acesta si de doua saptamani a inceput pianul. Deocamdata ii place f mult si de ex. ieri a cantat la 4 maini impreuna cu profa lui. Avand in vedere ca a fost a treia sedinta eu zic dar si profa ca merge f bine. Cel mai mult ia placut pedala pianinei probabil se credea in
desigur glumesc.
Sincer nu stiu daca e doar un moft de al lui cat il va tine dar deocamdata merge bine.Deja ia spus profa ca daca va continua tot asa il va lasa la o lectie deschisa sa cante, sa vedem...
La scoala merge bine sincer a primit un B la mate deoarece nu a fost atent, asta e se mai intampla in rest are doar FB uri.
columbiana spune:
Buna,
vin pe topic cu o intrebare pentru Oana, si nu numai: copiii vostri au carte/caiet separat de gramatica^; eu am primit buletinul copilului si are la toate FB si B cu exceptia acordurilor gramaticale( singular/plural, nume/adjectiv), iar ieri am primit un mesaj de la acompaniatoare (care ii asigura incadrarea disciplinara unde avem inca probleme) ca au avut lucrare si se descurca greu cu acordurile in scris, cu determinantii (la, le, les,des...);pe de alta parte n-am gasit nicaieri in caietele lui vreo explicatie, iar invatatoarea mi-a spus la intilnire ca acordurile astea se invata de fapt in clasa a treia;
eu i-am facut acasa o schema pe o pagina cu exemple: determinante, nume, adjective... si copilul le-a invatat intr-o seara, dar ma intreb ce metoda or fi aplicind ei sa le explice, ca eu n-am gasit nimic urme scrise.
despre teme, cred ca-i cronica problema in America de Nord la scolile de stat pentru ca nu au aproape nimic de facut (au un tabel in care le da citeva indicatii ce sa lucreze in saptamina urmatoare si cam atit...noi de obicei lucram intr-o seara tot ce e acolo), deci lucram din culegeri, dar este greu sa respectam programa in felul asta.
vreau sa va mai intreb daca ai vostri (baieti in special) vin singuri la teme, pentru ca noi negociem in fiecare seara, isi numara fiecare minut pina la ora 7 cind stie ca incepem si apoi trage de timp cit poate, iar la opt fara citeva minute deja e in talpi, cica i s-a terminat programul de lectii, indiferent cite exercitii am reusit sau nu sa facem
; intre timp bea de nspe ori apa, mai viseaza cu ochii pe pereti, etc.
au facut pina acum la matematica: adunari pina la 100, scaderi tot pina la 100 dar cu diagrame, adunari/scaderi, aflat secvente (+/-5, +/-10, etc) pozitia cifrei in numar pina la 500 (desparte centaine/dizaine/unite), ceva geometrie (metru, corpuri solide sau plane);
literatura: au o lectie pe saptamina: citit/povestit/intrebari+ capsule gramaticale si un caiet de caligrafie, o lista de aprox. 10 cuvinte/saptamina de memorat, o dictare saptaminal cu fraze ce contin cuvintele respective (unde le corecteaza si acordurile) plus diferite proiecte proprii sau in echipa, o prezentare semestrial: ieri a prezentat un monstru in clasa (dezvoltarea imaginatiei); primesc lucrari de ex: x animal fantastic are 2 urechi rosii, un nas verde, patru brate portocalii...si el trebuie faca desenul respectind indicatiile, culori...; au avut tema despre livada cu meri, lucrari, desene, dictari, etc, totul legat de tema respectiva (pe linga lectiile saptaminale)
vad ca am scris o poveste intreaga
Ana
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Ramona J spune:
Lectiile le faceti mereu la acelasi ora? Poate e prea obosit deja?
Alexandru face lectiile imediat dupa ce vine de la scoala. Rareori l-am lasat sa se joace inainte, numai in situatii deosebite.
Asa am procedat de la inceput si de acum stie ce are de facut de cum intra pe usa.
Practic are de ales: maninca intii sau face lectiile si maninca dupa... Decit sa manince, mai bine face lectii!![]()
Andrada (si celelalte fete), stiti de site-ul asta? www.mathfactcafe.com E bun, mai pot lucra suplimentar copiii.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Andrada spune:
Ana si al meu se fitiie de pe un picior pe altul pina terminam, e un adevarat circ. Inainte incercam sa mai facem din niste carticile in plus fata de teme, dar erau atitea proteste ca acum incerc exercitii cu el orale, fara carte, cum se scrie cutare cuvint, ce inseamna celalalt, exercitii mintale de matematica.
Cred ca ar trebui sa revin la un program sa mai scurtez din proteste,
Mercedes, multumesc. O sa am si eu intrevederea cu invatoarea martea viitoare, sa vedem atunci, ca unele teme facute in clasa sint absolut jegoase.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ramona J spune:
Eu nu stau cu el pina face lectiile, ma invirt prin preajma si le face singur. Citeodata se lalaie si amenint cu timer!
oanagabriela spune:
Ana,
Gramatica inca nu au facut oficial.Mie mi se pare ca baiatul tau este mai avansat la toate materiile decit Antonia. Dar cred ca fiecare programa scolara are propiul ei ritm.
Ei au in general carti si caiete de excercitii la materiile principale (matematica, citire, engleza), si caiete speciale de caligrafie.
La lectii se petrece la fel ca si la voi: dureaza mult, ba ii este foame, ba sete, ba a auzit nu stiu ce...
Acum nu mai negociaza inceptul lectiilor, am trecut de faza asta. Dar este greu sa-i dau ceva in plus, atunci parca incheiem tratat de pace...
Lectiile sint rezonabile spre usoare...De exemplu luni a avut de citit un text nou pe 2 pagini scrise marunt, de invatat cele 10 cuvinte pentru dictare (le scriem de mai multe ori, pina reducem numarul de greseli la minimum), si adunari (am facut vreo 20).
Marti: la fel ca luni, plus o mica poezie de citit. Miercuri: acelasi text de citit, aceleasi cuvinte de scris, plus de invatat anotimpurile si lunile anului.
columbiana spune:
Andrada, mai linistit cu neatentia si agitatia si toata nevoile fiziologice possibile exact atunci cind incep temele, vad ca-i simptom comun:));
Oanagabriela, probabil ca invatatoarea lor nu aprofundeaza, de aceea trec un-doi prin toate si nu stiu cu ce ramin
; azi am avut intilnire si i-am mai cerut odata sa-mi trimita toate caietele in fiecare vineri, sa pot urmari cit de cit programa; "avantajul" e ca el neavind teme deloc, e de acord cu tot ce-i dau eu drept tema de prin culegeri, inca nu negociaza.
Ramona, am incercat sa-i schimb programul, dar Tudor e extrem de rigid la schimbari de genul asta...el si-a format astfel programul in toamna cind dupa 17.30H cind ajung eu sa-l iau de la scoala de obicei, mai prindea o ora de baie in piscina, si asa a ramas; oricum pina ne adunam toti si mincam numai bine se face 18-18.30 si el se mai joaca.
Ana
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.
Ramona J spune:
Asta o fi, e grea trecerea de la joaca la lectii. Cred si eu!![]()
april spune:
Toti incearca sa traga de timp...pe mine asta ma dispera. Lalaie toata ziua cartile alea si tot mai are teme. Nu sunt organizati. Poate mai incolo...printr-a cincea???
...desi ma indoiesc. O prietena ce are baiat intr-a cincea era disperata cu comentariile la romana...mai avem de tras...
Andrada
P&ANA spune:
buna mamici !
am fost mai mult pe "drumuri" si nu am mai scris, dar v-am citit!
andreia,refacere rapida 
alina71
a fi om e lucru mare...