Fondul de ten, intre mit si realitate
Raspunsuri - Pagina 3
Carrye spune:
Cand vorbesc de mai inchis sau mai deschis nu ma refer la o gramada de tonuri diferente ci unul singur.
Este insesizabil, reuseste doar sa confere tenului un aspect deosebit. Intr-adevar, tendinta este de a cumpara fondul de ten cu vreo 2 tonuri mai inchis, nu stiu de ce...nici cu vanzatoarele nu mi-e rusine (no ofense) dar nu stiu nici pe ce lume traiesc majoritatea. Recunosc ca imi place sa le pun in incurcatura pe majoritatea, iar la final sa imi aleg produsul pentru care intrasem in magazin. :p
Eu dupa ce am terminat cu fondul de ten inainte de iluminator, blush si apa termala, ma uit in oglinda, las capul in jos si incerc sa uniformizez culoarea fondului de ten cu gatul, tocmai sa evit orice tentatie a fondului meu de ten sa provoace efectul ala de masca, nedorit, evident.
Oricum, daca va e teama de fondul de ten, il puteti pune pe fata o data cu crema de zi, o sa se intinda mult mai usor si intra mai repede in piele.
Nu mai intru la capitolul calitate, marci, etc.
Ellinia, , cu varfurile degetelor se aplica cel mai bine pe fata.
Ma bucur sa citesc tot mai des depsre apa termala! :)
stefiuta spune:
fetelor, eu m-am decis, vreau un fond de ten de la Max Factor, dar care???????? din experienta voastra, care ma sfatuiti?
leuta
manumanu spune:
Stefiuta, eu sunt foarte multumita de "colour adapt" de la Max Factor... usor ca textura, usor de aplicat si arata bine.
ilse spune:
eu am invatat un truc de la un make-up artist, amestec puncticelul de fond de ten cu putina crema de fata, devine mai fluid, se amesteca bine si acopera fara a fi asa "evident"...in plus trebuie si el(fondul de ten) luat special pentru varsta noastra, exista cele "hidratante" pentru fetele tinere, cele "anti-rid" pentru cele trecute de 30 de ani si asa mai departe.
si inca ceva: nu trebuie folosit 7 zile din 7, tenul trebuie lasat sa respire, in weekend sa zicem, sau daca tenul arata bine, sunt zile si zile, nu
?? atunci lasat asa, acoperite ceva pete doar cu "corectorul".
manumanu spune:
Ilse, ai dreptate cu zilele de pauza... eu de ex. in weekend nu ma machiez aproape deloc, nici rimel, nimic (si genele, saracele au de suferit de la rimel), poate doar putin baton corector antiseptic, daca e cazul.. si tenul meu se "simte" foarte bine asa, am mai putine probleme de cand am adoptat metoda asta.
magduta-sv spune:
Fondul se alege in functie de tipul de ten pe care il avem. Demachierea este esentiala seara, exfolierea macar o data pe saptamina. Dimineata folosesc o crema usoara pe care o amestec cu fondul de ten, o aplic usor cu degetele
, iar daca la final mi se pare putin incarcat tenul, surplusul il sterg usor cu un servetel moale.
Nu cred in mitul ca fondul de ten imbatrineste, apar riduri..etc si mi se pare excelent in sezonul rece. De obicei imi aleg nuanta pe mina, daca nu se observa diferente, e potrivit.Pentru mine.
Magduta
Annnca spune:
Eu mi-am luat un fond de ten marca Jade.Nu stiam mai nimic despre el.Mi l-a recomandat vanzatoarea,mi-a placut textura,are putere mare de acoperire.E singurul de care am fost multumita pana acum.
addiana spune:
intrebarea mea: dupa fondul de ten aplicati si pudra? eu folosesc doar fondul de ten (l'oreal infaillible) si daca vorbesc la telefon ramane pe acesta, se ia si pe haine...sunt dezamagita. apoi am auzit la o emisiune ca fondul de ten se ia daca nu este aplicata si pudra....
e mai bine cu pudra sau fara?
diana, denisa si raisa
poze
manumanu spune:
Nu are legatura cu pudra... daca pudra e de aceeasi "calitate", va face mai mult rau! pe mine m-au dezamagit demult fondurile de ten de la l'oreal, ca de altfel aproape toate produsele lor! Intr-adevar, se iau pe orice, unele se aduna pe fata, altele ingrasa tenul ingrozitor...