Pedepsim de la 2 ani? CUM???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Va multzumesc din suflet pt toate sfaturile si pentru ideile pe care mi le-atzi dat.Intr-adevar,micutzul meu nu are de ce sa fie pedepsit.Adevarul este ca nici nu face lucruri cu adevarat rele.Nu-si mai loveste fratziorul de mult...a avut o perioada de gelozie la inceput cand doar ce venisem cu bb de la spital.Insa i-a trecut repede pt ca i-am aratat ca noi pe el il iubim la fel de mult ca si pana sa se nasca Luca.

Dar stitzi ce-am observat? Daca il tzin in bratze pe cel mic si Dani vine spre noi grabitm,inainte aveam tendintza de a-l trage,a-l proteja pe bb.Inconstient! Ei...exact atunci se repedea sa-l loveasca.Cred eu ca se intampla asta pt ca ma vedea ca-l apar de el.
Acum nu mai fac asa iar Dani vine numai sa-l pupe si sa-l mangaie.Si daca ma vede pe mine ca-l iubacesc pe cel mic nu-i gelos.Vine siintra in jocul nostru pupandu-l pe fratziorul lui si pe mine...si eu pe amandoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Giana, felicitari!

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Giana o alta idee legata de mersul la cumparaturi pe care am vazut-o functionand aici la emisunea supernanny englezeasca e sa il implici in cumparaturi. Cum? Simplu:cumperi o tablita magnetizata si fructe si legume care au magneti, pui fructele si legumele de care ai nevoie pe tablita si aceea este "lista" lui de cumparaturi adica pe acelea el trebuie sa le gaseasca in magazin si sa le puna in cos. Am observat ca functineaza la toate varstele, eu baiatului meu ii dau acum lista scrisa si i se pare tare "fun" sa gaseasca el tot ce e pe lista.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3683" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3813" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

offfffffff, sunt varza.1 ora si 50 de min m-a frecat al meu pana sa adoarma.timp in care a plans vreo ora si ceva fara sa il pot impaca.de cand cu asta mic plange din orice s nu stiu cum sa il impac.l-am lasat si singur cateva minute .normal ca a plans de-a rupt.a adormit ragusit.
si ma oftic ca inainte nu plangea deloc si era super cooperant

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Annie80

eu mas preface ca il las acasa singur. as iesi as incuia usa si apoi as asculta la usa ....cum plange. dupa ii explice ce si cum

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

mi se pare si mie si sper ca glumesti

Mie nepotrivit si umilitor mi se pare si pusul la colt; nu mai vorbesc de pusul la colt la gradi printre alti copii

Mi-a placut mult cum descrie Simali ca se comporta cu bb
Si Bia se apropie de 2 ani si testeaza frate toate limitele Nervi buni si tari am, mai ramane sa il conving si pe sot sa fie consecvent; ca daca eu ii explic ei de 100 de ori ca nu se picteaza cu smantana pe masa si in minutul urmator el o lasa, n-am rezolvat nimic, corect?
E cel mai aiurea cand ai in casa "good cop" si "bad cop" ca parinti, ai mei, din fericire() erau amandoi "bad cop", dar macar erau consecventi

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore71 spune:

--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Annie80

eu mas preface ca il las acasa singur. as iesi as incuia usa si apoi as asculta la usa ....cum plange. dupa ii explice ce si cum

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!

--------------------------------------------------------------------------------

mi se pare si mie si sper ca glumesti

Mie nepotrivit si umilitor mi se pare si pusul la colt; nu mai vorbesc de pusul la colt la gradi printre alti copii

Mi-a placut mult cum descrie Simali ca se comporta cu bb
Si Bia se apropie de 2 ani si testeaza frate toate limitele Nervi buni si tari am, mai ramane sa il conving si pe sot sa fie consecvent; ca daca eu ii explic ei de 100 de ori ca nu se picteaza cu smantana pe masa si in minutul urmator el o lasa, n-am rezolvat nimic, corect?
E cel mai aiurea cand ai in casa "good cop" si "bad cop" ca parinti, ai mei, din fericire() erau amandoi "bad cop", dar macar erau consecventi

Super chestia cu politistii!Mi-a placut ;))
Cat despre pedeapsa cu ..coltul...hmm.Faptul ca un copil este pus la colt, inseamna excluderea lui, pentru o perioada de timp - care pt pitic poate insemna o eternitate- din comunitate, daca e la gradi, sau din microcosmul lui , daca e acasa.Pusul la colt poate avea drept urmari fie: 1) izolarea copilului :s-ar putea sa se plictiseasca in clasa, sa nu-i placa educatoarea etc etc si chiar sa-i placa acele minute de excludere, adica statul la colt si ,drept urmare sa faca tot posibilul sa ajunga din nou acolo - ori asta nu inseamna ca-l educam, nu? sau 2) obtinem un copil frustrat, care se poate inchide in sine, si e posibil sa nu mai comunice cu exteriorul , oricare ar fi el:mama, educatoare, rude si sa traiasca un acut sentiment de neintelegere din partea celor din jur.Adica: daca copilul face ceva inacceptabil pt un adult,si daca adultul nu ii explica gradul de inacceptabilitate, copilul e frustrat, se simte neinteles, pedepsit pe nedrept si exista riscul razvratirii:ori prin retragere in sine,ori prin repetarea accentuata a comportamentului anterior.De exemplu: copilu vrea sa ajute la curatenie si toarna frumos apa pe gresie/parchet/covor apoi scoate toate servetelele si incepe ca un bun gospodar sa "spele" pe jos; apari tu, MAMA si vezi acest tablou, il iei de urechi, il pui la colt sau urli la el.Ce intelege copilul din toate astea?Intentia lui a fost cat se poate de laudabila, nu?Tu , in locul lui nu te-ai simti frustrata? Oricum, fiecare adult si fiecare copil are povestea lui de viata si propriul scenariu, asa ca eu consider ca fiecare mama simte cel mai bine cum sa-si pedepseasca prichindelul. Si ideal ar fi sa ii explicam unde anume a gresit,cu cuvintele noastre, caci el intelege m,ai multe decat suntem noi dispusi sa credem!In ce priveste crizele de plans, incercati sa va intrebati copiii, chiar in cursul unei crize :"ce vrei sa-mi spui si nu reusesti? ce anume te face sa te porti asa? "sau chiar sa verbalizati in locul copilului :"stiu ca ti-e greu sa fii copil, e o lume dura si tu esti mic si ai vrea sa fii mare; te inteleg si te iubesc" - si toate astea pentru ca copiii nu au suficiente cuvinte sa-si exprime starile :daca-l doare burtica plange, daca e emotionat - plange, daca ii e foame - plange etc; in afara de faptul ca in fiecare zi din viata lui poate trai o noua forma de emotie care-l sperie - ce, pe noi nu ne sperie necunoscutul?nu ni se intampla sa spunem:"n-am stiut ce sa-i raspund? sau m-am blocat? , asa si ei, mitetii se blocheaza la tot ce e nou, pentru ca n-au experienta de viata si nu au suficiente expresii si cuvinte sa ne transmita verbal tot ce simt!Vorbiti voi, mamicile in locul lor, si se vor linisti miraculos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

loredana,

Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Eu n-o pedepsesc niciodata (nici a mea nu are inca 2 ani). Daca face ceva rau (loveste in ecranul tv) o iau de acolo si ii spun ca sting televizorul. Se potoleste. Dar de regula incearca sa-mi atraga atentia, asa ca stiu ca nu o face cu rautate. Nu o las in camera ei singura niciodata, nici ca pedeapsa, nici altfel. Si merge foarte bine explicatul. O data, de doua ori, de 100 de ori, calm si cu rabdare.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Esti de apreciat Ingrid!Sa-ti traiasca minunea si sa fie sanatoasa!

Acum,referitor la pedeapsa - reguli si metode:desigur , sunt momente in care uitam de toate metodele de parenting si de toata psihologia care am citit-o si de emisiunile pe care le-am vazut DAR: merita sa numaram pana la 10(nu e gluma!) si sa ne gandim asa: de cate ori pe zi ii interzic copilului meu :gesturi,fapte,atitudini,vorbe,expresii,acces la...robinetul de la baie,la tv,la oalele din camara?De atatea ori el are frustrari si cum e un mic omulet, va trebui sa le defuleze si cum face asta? pai se tranteste pe jos, tipa, nu te asculta, initiaza niste mici crize si parca nu-l mai recunosti. Lasa-l asa, ca are nevoie si de aceste mici-mari descarcari, si tu mai trantesti cate o usa ,te enervezi macar in trafic si mai tragi o injuratura printre dinti.Are si el nevoie de asta, nu? Dar cand are criza, e bine sa fie insotit, nu lasat singur sa treaca prin uragan:adica incerci(ca oricum nu ai sa reusesti) sa-l iei in brate,sa-i explici ca esti langa el si il iubesti si important e sa-ti amintesti ca TU esti adultul si esti modelul lui: nu se va intampla nimic miraculos nici din prima , nici din a 5-a astfel de "reactie "partea ta, dar copilul va invata ca o astfel de criza nu-i aduce nimic, nici macar pedeapsa.O alta regula, pe care mie mi-a fost frica s-o aplic copilului meu, dar pe care mi-a expus-o unul din formatorii mei , este aceea a inducerii sentimentului de jena sociala:pana la urma copilul traieste in societate si trebuie sa se inscrie in canoanele acesteia , asa ca ar fi util sa inteleaga si sentimentul de inadecvare si rusine "sociala" - caci daca nu il inoculam noi cu picatura, o vor face altii- straini, cu polonicul si fara menajamente! Ii poti spune ca e rusine ca se poarta asa, se uita lumea la noi etc.Desigur, e alegerea fiecarei mame, in final...
Acum, Giana
Copilul tau nu face nimic neobisnuit ; pe scala stresului, un loc principal in viata omului il ocupa aparitia unui frate! doar ca ne invatam sa traim cu acest"stres" si pana la urma uitam si-l iubim.
Cand apare fratiorul, primul nascut simte ca nu mai are parte de toata atentia, si pentru ca nu are experienta de viata, el confunda impartirea atentiei cu impartirea iubirii.El are acum nevoie de confirmari, sa i se repete obsesiv si sa i se arate ca e iubit si acceptat.Cand fuge de langa voi, e ca si modul lui de a vedea daca va pasa:adica"daca ma ascund, ma vor cauta? daca ma cauta inseamna ca ma iubesc".Incearca, daca ai cum si cu cine, sa imparti putin timpul petrecut cu cel mai mic:adica roaga bunica, sotul, bona matusa etc sa stea cu cel mai mic timp in care tu sa faci o activitate exclusiv cu cel mare:oricare ar fi aceasta:mers la cumparaturi, gatit, joaca, colorat o carticica, petreceti voi doi!un timp numai al vostru, dar pe care-l poti folosi sa-i explici cum a venit el pe lume, cum tu si tati l-ati dorit si dorinta vi s-a implinit, mai apoi ati mai dorit un copil pentru ca v-ati gandit ca fratii sunt importanti unul pentru celalat si, daca voi parintii proveniti din familii cu mai multi frati, poti exemplifica.Nu te gandi ca nu te asculta, ba mai mult, el te si intelege si stii cum realizezi asta? gandindu-te ca este copilul tau, facut din tine!
Spune-mi te rog cat are cel mic-mic!Explica-i si lui cum e cu fratia, caci si el sufera in felul lui gangurit.
Poti folosi negocierea, si chiar asa sa-i si spui copilului:negociem:daca faci asa, iti cumpar/fac/dau asta.Nu va ajunge santajist, stai pe pace, e chiar indicata.
Despre aspectul cu lovitul fratiorului, sa stii ca exista in cazuistica copilasi care ascundeau biberonul de lapte al fratiorului mai mic, in speranta ca acesta va muri de foame, sau ii puneau perna pe fata ,sau plecau de acasa - adica lucruri mult mai "serioase" caci cel mic e intrusul din viata primului nascut, e cel care capteaza, fura atentia si deci dragostea tuturor celor din jur.Apoi, empatia apare in jurul varstei de 4 ani, asa ca degeaba ii spui(daca-i spui) ca il doare pe cel mic, ca el ,cel mare,nu va intelege- el crede ca tot ce simte si traieste el , e doar al lui, e inventatorul senzatiilor si nimeni din lumea asta nu mai traieste si simte .Doar EL.Cu drag ,

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Luna1

Giana o alta idee legata de mersul la cumparaturi pe care am vazut-o functionand aici la emisunea supernanny englezeasca e sa il implici in cumparaturi. Cum? Simplu:cumperi o tablita magnetizata si fructe si legume care au magneti, pui fructele si legumele de care ai nevoie pe tablita si aceea este "lista" lui de cumparaturi adica pe acelea el trebuie sa le gaseasca in magazin si sa le puna in cos. Am observat ca functineaza la toate varstele, eu baiatului meu ii dau acum lista scrisa si i se pare tare "fun" sa gaseasca el tot ce e pe lista.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3683" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3813" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!

EX-CE-LENT!!!! e o idee extraordinara, sa stii , dar aplicabila la copii trecuti de varsta de 3 - 3.5 ani .Multumim mult!

Mergi la inceput