Pedepsim de la 2 ani? CUM???
Raspunsuri - Pagina 2
J G spune:
quote:
Originally posted by Annie80
eu mas preface ca il las acasa singur. as iesi as incuia usa si apoi as asculta la usa ....cum plange. dupa ii explice ce si cum
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Scuza-ma dar asta e o cruzime! Poate glumesti, mi-e greu sa-mi imaginez ca te gandesti serios la asa ceva!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
pitzinuca spune:
quote:
Originally posted by Annie80
eu mas preface ca il las acasa singur. as iesi as incuia usa si apoi as asculta la usa ....cum plange. dupa ii explice ce si cum
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
sa speram ca ai incercat o gluma. nesarata rau, de altfel...
b
filofteia spune:
Giana, asa cum a spus si Adrianaa, baietelul tau este gelos pe cel mic. Nu cred ca este o tactica buna sa-l pedepsesti pentru ca-l loveste pe celalalt, nu va face decat sa-l considere vinovat pe bebelus pentru pedeapsa lui. Incearca sa prevezi cand vrea sa-i faca ceva si sa-l "intorci" din drum. Nu-i lasa niciodata singuri amandoi.
In ce priveste magazinul, ar fi bun un ham, daca accepta. Daca nu unul dintre voi sa stea afara cu el.
Este un copil absolut normal, iar din ce povestesti, eu nu l-as pedepsi pentru asta. Cum sa pedepsesti un copil ca alearga printre rafturi! Asa faca toti copii la varsta asta. Daca ar avea peste 5 ani, mai vorbim!
Aleniram spune:
Cind eram mica,pina sa merg la scoala,tatalui meu i-a murit un coleg de servici.Sotia celui mort chema la parastase fostii colegi ai sotului,printre care si tata.Nu eram obisnuita sa-l vad plecind fara mama decit la servici sau uneori la cumparaturi.Asa ca la intrebarea mea:"unde pleaca tata?"stiti ce mi se raspundea?"la Vasileasca"-Vasileasca fiind vaduva.Vedeau cit de tare ma afecteaza raspunsul si rasuceau cutitul in rana pina incepeam sa pling.Dupa care imi ziceau :"AM GLUMIT".Ai idee Annie80 ce dezastru poate sa faca in sufletul unui copil o gluma idioata,negindita?Cite nopti n-ar dormi copilul tau gindindu-se ce face daca ramine singur?pentru ca el ar intelege ca este abandonat.Explicatia alor mei,explicatie gasita de mine,este ca e diferenta mare de gindire intre noi,pentru ca eu sunt copil facut "la batrinete".Ei au fost crescuti ca pe vremuri,cind se punea accent numai pe bunsimt.Dar explicatia ta care este?Ai crescut in alte vremuri ar trebui sa gindesti altfel.Parerea mea este ca inca nu ai copil,sau a fost un gind de moment.
simali spune:
quote:
Si la mine merge de multe ori cu distragerea atentziei. Dar ce ma fac cu el cand mergem la cumparaturi...nu face scandal ca vrea cu orice pretz ceva. Intzelege daca ii spun ca nu avem bani de acel lucru scump...luom ceva mai mic,nu tzipa nu se tavaleste. Dar se plictiseste si vrea sa-l dam jos din carucior de unde o ia la fuga printre rafturi.Ne face o mie de nervi. Stiu ca ar trebui iesit cu el pe sus dupa ce-l avertizam...dar ce ne facem daca nu terminam cumparaturile?Ca prea des nu avem cum ajunge. Doar o data pe saptamana.
quote:
Si pentru ca mergeti la cumparaturi doar o data pe saptamana probabil ca stati 3-4 ore in magazin.
Cand ai un copil mic si genul care se plictiseste repede nu ai de ales si trebuie ca, o perioada sa va "ajustati" voi, adultii.
- sa mergeti la cumparaturi mai des dar in reprize mai scurte (cat suporta copilul 1/2 ora, 1 ora).
- daca vreti sa faceti cumparaturi mai lungi sa mergeti in magazinele cu cos-masinuta (desi al meu se plictisea dupa o ora oricum);
- sa alternati cumparaturi-activitati care-i fac placere copilului chiar daca asta presupune ceva mai multa trambaleala (1 ora cumparaturi - platiti- mers la o inghetata-iar cumparaturi-loc de joaca sau magazin de jucarii une-i luati si lui ceva-iar cumparaturi).
Ideea este ca atunci cand familia iese undeva cu copiii, fiecare membru trebuie sa aiba ocazia sa se simta bine. Iar sa pedepsesti un copil mic pentru ca nu considera defilatul printre rafturi cu electronice, ulei si detergenti ca fiind distractia vietii lui nu este deloc rezonabil.
Sigur ca de la un copil mai mare - sa zicem peste 7 ani - poti incepe sa ai pretentia sa inteleaga (pana la un punct) nevoile familiei.
alice
poze cu noi pe Iraklia
http://community.webshots.com/album/560944415azJSjN
Alexa Ioana spune:
simali, si eu procedez cu alexa exact la fel (are 2 ani si o luna).
in timeout am pus'o doar de vreo 3 ori pana acum, si doar pentru lovit (a invatat de la cresa sa loveasca, si asta e un comportament de care clar vreau sa scap cat mai repede cu putinta).
la noi inca mai merge cu distrasul atentiei.
chestia cu recompensele nu'mi place, ca prea suna a dresaj... asa zise "recompense verbale" sau afective ("bravo" sau pupici sau imbratisari) primeste oricum tot timpul.
dar la alexa am observat ceva. daca e tot timpul ocupata cu ceva, nu are timp sa faca prostioare. asa ca am tot timpul pregatite cateva "chestii de distragere a atentiei". la ea functioneaza cel mai bine un caiet si niste creioane...
daca totusi apuca sa faca prostioare, incerc sa nu ma enervez, sa nu ridic tonul, si ii repet (de 100 de ori daca'i cazul) pe un ton ferm ca nu accept genul acela de comportament, pentru ca ... (si incerc sa ii explic de ce). probabil nu pricepe tot, dar sunt sigura ca ceva-ceva tot intelege...
iar chestia cu testarea limitelor la varsta asta, e clar... ce mi se pare foarte important e sa fiu consecventa... la acelasi comportament al ei sa reactionez intotdeauna la fel...
nu'i usor, mai ales cand ajung seara acasa, dupa 10 ore de serviciu... da' stiu ca'i "musai"...
si vad ca la noi functioneaza....
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...
ellinia spune:
Si eu am procedat cu faza gen "pun o jucarie pe dulap", numai ca nu i-am mai dat inapoi lucrul luat, ca sunt sigura ca ar lua-o de la capat. Mai precis, are o masuta si un scaun de plastic mici, de copii. De o vreme tot se suia pe scaun in apropierea geamului de la bucatarie, o facea ca sa ajunga la diverse lucruri, la care nu avea acces de altfel pana m-a scos din minti. I-am dus scaunul in balcon. A plans dupa el de m-a innebunit. A doua zi a inceput sa taraie masuta prin casa si sa se suie pe ea. I-am spus ca o duc in balcon si nu a incetat. Asa ca am scos-o in balcon pana la urma. A plans bineinteles si am incercat sa-i explic ca am sa i-o dau inapoi, dar nu acum, ci atunci cand o sa inteleaga ca la masa trebuie sa stai sa scrii, sa desenezi, nu sa te plimbi cu ea prin casa si sa te cateri pe sus.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
Principesa spune:
In contextul acesta eu as evita utilizarea termenilor de pedeapsa si recompensa pt ca se pare ca cel putin uneori au o incarcatura peiorativa
Dar as utiliza sintagma disciplinare pozitiva, care este un proces de lunga durata si cu o finalitate pozitiva si securizanta pentru copil.
Recompensele sunt foarte utile atunci cand stimulam dezvoltarea unor comportamente sau abilitati noi, ele nu trebuie excluse ci doar folosite cu masura.
Iar atunci cand comportamentul este inacceptabil, copilul nu trebuie recompensat pentru absenta lui ci trebuie sanctionat pentru prezenta comportamentului problematic. Altfel copilul invata ca poate manipula.
Si bineinteles ca sanctiunile si recompensele nu sunt universal valabile ci trebuie personalizate pentru fiecare copil.
Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita
Bee spune:
Fetita mea nu are inca 2 anisori, dar de vreo 2-3 luni am inceput si eu niste timide actiuni de disciplinare. Pedeapsa suprema e s-o duc in camera ei, unde o las 2 minute singura. Dupa care o iau in brate si-o iubesc. Sunt sigura ca intelege despre ce e vorba. Evident, inainte de a aplica metoda asta, incerc s-o potolesc prin orice alte metode: explicatii, distragerea atentiei, etc. La cumparaturi, nu stau niciodata mai mult de 30-45 de minute. Si vorbesc mereu cu ea, ii arat ce cumpar, ii mai fac mici pofte (nici a mea nu e isterica sau pretentioasa). Daca insa intrece masura (nu ma refer aici la nerabdare ci la crize de "isterie"), o las sa-si dea in petec si unul din noi o scoate afara din incinta pana se potoleste.
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
MissParker spune:
Giana, citeste articolele de pe linkul urmator, legat de cum sa fii parinte bun si intelept fara sa pedepsesti:
http://nospank.net/nurture.htm