Alaptatul - Help Line (6)
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_woman.png)
emaaimee spune:
ma bucur mult ca suteti asa active si raspundeti asa sensibil .
imi pare rau ca nu am timp decat de citit un pic. fata mi-e racita si la serviciu sunt super busy.
amethyust, e tare greu, stiu. lasa remuscarile. si eu am patit la fel cu fata, m-am chinuit aprox 2 luni. ziua era f greu, imi venea sa plang de ciuda ca nu vrea sanul. o adormeam si cand era semiadormita papa cu o pofta. ne iubeam f mult, am stat cu bustul gol si m-am jucat cu ea, nu am fortat-o sa suga. faceam cercuri cu sanii mei pe manutele ei, ma apuca de ei. o mangaiam cu sani pe fatzuca cu pe capusor. ii mai lua sa ii linga. ca mai storceam cate o picatura de laptic din cand in cand pe buzele ei sa ii fac pofta. si i-am facut, a durat ceva, dar am reusit.
as mai sta cu voi, dar trebuie sa plec.
ALAPTATUL HELPLINE
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
emaaimee spune:
am vazut ca suntem la pag.21.
as vrea sa schimb cap, daca mai asteapta moderatorii o sa fac asta cand ajung home.
ALAPTATUL HELPLINE
![](mamica.gif)
m-am facut maricica
![](foto.gif)
principe spune:
quote:
Originally posted by Amethyst
Am nevoie de ajutor va rog. Situatia sta in felul urmator: am (avut) o perioada foarte stresanta si obositoare (chiar daca am scris pe forum mai mult in ultimul timp), de o luna fetita mea a inceput sa refuze sanul tot timpul, era foarte agitata (din cauza mea, bineinteles), cantitatea de lapte s-a diminuat iar eu i-am dat completare pana la urma. Acum ma straduiesc sa fac in asa fel incat sa revina laptele dar nu stiu daca nu cumva e prea tarziu. Doar noaptea suge bine la ambii sani, in timpul zilei zici ca-i dau otrava. Am cumparat pompa sa stimulez lactatia dar scot foarte putin, 40ml din ambii. Beau ceai de lactatie, iau galactogil dar nimic. A fost o imbunatatire a situatiei saptamana trecuta cand ea a fost in toane bune si a supt mai mult dar acum e din ce in ce mai rau.
Imi vine sa plang cand vad ca nu mai vrea sa suga iar eu pierd laptele. Nu stiu ce sa fac, ea e foarte mancacioasa, nu sta mai mult de 3h nemancata ziua si nu o pot lasa mai mult cu gand ca va accepta sanul. Din luna a treia pana intr-a 4 a luat doar 400gr. S-a nascut cu 3.100 si 52cm. La 4 luni avea 6.100 si 68cm.
In afara de asta, are reflux si vomita foarte mult din ceea ce suge si mai ales cand da laptele meu afara sunt tare mahnita.
Mai este vreo sansa sa alaptez in continuare?
www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Draga Amethist,laptele nu dispare, indiferent de cat de agitate suntem noi mamele.inchipuieste-ti ca si in timpul razboaielor copii tot la san erau hraniti,iar mamele nu erau scutite de stress sau agitatie.mama poate transmite starea ei de agitatie bb-ului dar nu numai prin lapte,in timpul suptului.
laptele s-a disminuat in momentul cand ai introdus"completarea", datorita faptului ca pieptul nu mai era stimulat si deci, producea atat lapte cat i se crerea.
cu pompa ai extras doar 40 ml de lapte,ptru inceput,asta nu inseamna ca tu doar atat poti produce,ci inseamna ca senzorii de la nivelul mameloanelor nu recunosc cauciucul sau plasticul pompei,deoarece este ceva nou ptru acei stimuli,ei recunosc doar limbuta si gurita bb-ului,cu care sunt obisnuiti.asemenea li se intampla bb-eilor care au fost hraniti cu biberon si apoi li se da piept,sau li se schimba biberonul cu un altul..refuza pieptul sau un biberon nou, deoarece nu-l recunosc.daca se insista,apare obisnuinta,recunoasterea.deci, daca vrei sa stimulezi mai mult lactatia,ARUNCA LAPTELE DE FORMULA,si continua cu alptarea si mulsul.dupa fiecare masa a bb-ului,pune pompa si mulge,fara sa dai multa importanta la ce cantitate ai muls.lapticul acesta il poti congela,si folosi peste cateva luni,la pureuri,creme.nu te preocupa,ca laptele nu dispare ca prin magie.cand alaptezi,bea inainte un pahar de apa,aseazate comod(eu alaptam in pat,culcata)asculta o melodie de muzica suava.in timpul alaptarii mai bea un pahar de apa,iar dupa alaptare,inca unul.este bine sa te mulgi,avand bb-ul aproape.secretia de lapte mai este stimulata si olfactiv si vizual.apa,pe care o bei atat inainte cat si in timpul alaptatului,nu are rolul doar de a te hidrata ci are si rolul de a transmite pshicului mesajul "sunt in pauza"( ca atunci cand te asezi sa bei o cafea si te relaxezi).
Nu renunta,daca continui cu stimularea pieptului poti hrani..... nu un bb ci doi sau trei, cu laptele tau.
edit ...vezi daca nu cumva ii dau dintisorii,cand acestia apar,de cele mai multe ori refuza sa suga la san.
DACA VREI SA MANANCE SAN CAT MAI MULT TIMP,RENUNTA DEFINITIV LA BIBEron..chiar daca v-a fi mai greu la inceput,v-a refuza sanul,v-a plange...dar indiferent de cat de greu v-a fi ptru tine ,ptru bb este infinit mai sanatos.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117