Alaptatul - Help Line (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

aseara am lasat-o la san cat a vrut. cam 3 ore am stat cu ea, bineinteles ca nu a supt tot timpul, mai tragea, mai se molfaia, mai dormea (suge in somn). am ragait-o de vreo 2 ori pe la mijloc. in final a adormit si a lasat sanul, dar eu cred ca de epuizare, saraca.dupa nici o ora s-a trezit flamanda. i-am mai dat eu ce am mai avut (adica aprox nimic - nu se mai auzea ca inghite) si am cedat, cu lapte praf.

http://sheknows.com/pregnancy/ticker/pregnancy/pregtickers13-27-1194940800-0.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siara spune:

Olimpia,eu i-am dat vreo 5 zile vitamine cand a mancat ff putin,apoi a mai avut o per proasta cand aruncam bib de lapte dar atunci am descoperit cauza, si-a marit intervalul intre mese de la 3 la 4 ore,eu ii dadeam la 3 ore si manca f putin ca nu-i era asa foame si-i dadeam tot programul peste cap asa ca l-am lasat in pace sa manance cand are chef,lasa pauze mari pana mi-am dat seama ca mananca la 4-4ore jum.Dpopdaca tot ii dai din bib cateodata n-ai incercat sa-ti mulgi laptele sa-i dai de-al tau pana isi revine?asa mentii lactatia,daca ti-e frica ca bb nu va gasi mult mulge putin si amesteca cu cel praf.Asa ma gandesc eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siara spune:

m-monique,multumesc de raspuns,eu desi sunt la al doilea copil nu mi-am dat seama ca asa arata limba"lipita"si n-am stiut ca-l deranjaza la supt, nu era f lipita,e,bine de stiut pt alte mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Noi am realizat ceva progrese. Puiul meu a facut vineri 3 saptamani. Si a inceput sa suga ceva mai "in forta". Adica si-a micsorat durata suptului la o ora! Oricum imi propusesem sa-l alaptez oricat de des, dar sa nu-l las mai mult de o ora la san fiindca nu era eficient si molfaia numai sanul. Acum mai am de rezolvat suptul de noapte/ dimineata. La 4-5 dimineata nu suge suficient, apoi nu reuseste sa adoarma si tot asa. Ne chinuim si 2-3 ore sa ajungem din nou in patutz.
Dpop, chiar daca-i dai completare fa-o cat mai rar posibil si tine-o cat mai mult la san. Poate peste vreo 10 zile ai sa mai vezi ceva progrese (la noi asa s-a intamplat). O sa invete sa traga mai cu forta si de la san.

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oimpia_76 spune:

Micuta mea a inceput sa pape mai bine de cateva zile, insa dupa o sapt. buna, iarasi am impresia ca suge cam putin.
Iata ce vreau sa va intreb: am observat ca fetita mea e cam lenesa, pt. ca trage si aud cum inghite la inceput, cam 2-3 min., dupa care molfaie sanul, ca pe suzeta. O trec la celalalt san, suge si acolo bine la inceput, dupa care adoarme. Pana peste 3-4 ore, nu mai cere mancare. Eu mai am lapte in sani supa ce suge ea cat suge, asa ca singura concluzie la care am ajuns este ca e si lenesa, si cam nemancacioasa. DEci intrebarea este ce sa fac in aceasta situatie, sa extrag lapte de la mine si sa ii dau pe biberon, caci daca vine mai usor laptele, poate asa va manca mai mult? Am incercat de vreo 2 ori, dar refuza clar biberonul. Pe de alta parte, nici nu stiu daca as scoate cu pompa tot laptele din sani, pt. ca de cate ori incercam sa ma mulg, nu prea reuseam, desi mai era lapte in sani.
Ce ma sfatuiti, caci eu intorc problema pe toate partile si am obosit gandindu-ma cum e mai bine.
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

olimpia bb tau e marisor deja. sanul nu se mai goleste complet la fiecare supt. plus ca, la inceput, laptele vine mai usor, apoi din ce in ce mai greu. e perfect normal cum mananca ea. nu inseamna ca e lenesa. inseamna ca mananca cat ii trebuie. daca nu ar mai fi iesit lapte dupa ce sugea ea, nu te-ai fi speriat mai tare ca nu-i ajunge? COPILA TA NU E LENESA, E PERFECT NORMALA. iar de-a lungul timpului felul de a suge si durata se vor schimba. ai incredere in ea si in tine. totul e in regula.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oimpia_76 spune:

Dianocica, iti multumesc pt. raspuns. Sincera sa fiu, pe mine ma streseaza ca nu ia destul in greutate, caci daca ar merge lucrurile bine la capitolul asta, nu n-as stresa deloc ca nu mananca destul.
Oricum, raspunsul tau m-a incurajat, poate mai revin pe parcurs cu intrebari.
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

la mine problema e cam tot pe acolo..beb mai mananca, mai doarme..mai molfaie..problema e ca dupa ce il pun in patut il apuca plansul..
ieri spre ex a dormit toata ziua, adunat..2 ore...infim de putin la varsta lui..
azi a dormit ca a fost afara..ca iarasi face "scandal", desi doar ce a mancat si nu are temei.doarme 5 min, se trezeste, tipa..il las in patut ca m-am saturat de stat cu el in brate..ufffffffffff
eu nu am incercat cu lapte praf, pt ca eu am lapte..

se poate totusi sa nu fie satios laptele meu????sau e numa banc?

deci..nu stiu cum sa mai fac..nici macar nu l-am cantarit ca sa nu ma strezsez si mai tare..mai astept o sapt pana cd mergem la dr de fam in ctrl...

mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Victo ce varsta are bebele tau?? daca inca e foarte mic atunci comportamentul lui e perfect normal... la inceput sta mai mult la san, il apuca foamea chiar si dupa 5 minute...
In primele zile stateam cu fecioru agatat de san cate 2-3 ore cu pauze intre de maxim 10 minute.. e greu la inceput dar nu e decat o etapa care trece si de care (crede-ma ) iti va fi dor mai tarziu.
Sfatul meu este urmatorul: ia-l si pune-l la san daca asta vrea..el stie cel mai bine. Nu incerca sa-i faci program..Nu-l lasa sa planga ..nu e nici un "santaj" din partea lui. Gandestet-te ca a stat in uter timp de 9 luni intr-un spatiu stramt, primitor si calduros. Afara e total diferit si are nevoie de bratele si sanul mamei ca sa se simta ocrotit. Crede-l pe el si nu "binevoitorii" care probabil ca iti repeta ca "il rasfeti prea tare". sa-i dai papa cand si cat doreste unui bebe atat de mic nu e nici un rasfat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

quote:
Originally posted by darleena

Sunt o mamica cu o minune de 7 zile. Ma confrunt si eu cu o problema legata de alaptat.
Nu am mameloane. Am incercat sa o pun pe bebelina la san, insa nu are de unde sa apuce si atunci se enerveaza si incepe sa urle, asa ca am ajuns sa ma mulg pentru a-i da lapte cu biberonul.
As dori din toata inima sa pot sa o alaptez exclusiv de la san, insa nu stiu cum. In maternitate mi s-a spus ca nu am ce sa cer de la copil, ca e ca si cand i-as cere sa suga dintr-o minge....deci nu prea am avut incurajari.
Daca poate cineva sa ma ajute....plz, astept orice sfat.

cu baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC

Uf, tot vreau sa raspund de ceva zile si nu gasesc momentul...
Tin sa nu trec cu vederea caci mi se pare important, cu atat mai mult cu cat nu sunt de acord cu raspunsul pe care principe l-a dat darlenei. Cum ea zice ca accepta orice sfat, cred ca e interesant sa avem mereu puncte de vedere diverse ca sa putem alege solutia cea buna.

In primul rand ceea ce ti-au spus in maternitate mi se pare de o cruzime de nedescris, e incredibil ca profesionisti isi pot permite sa faca afirmatii stiind cat de dureros poate fi efectul... auzi la cine ti-a spus, copilul trage ca din minge.

Eu am o viziune holistica despre lucruri, incerc sa le vad in semnificatul lor intreg: tu crezi ca natura te-a facut asa (fara mameloane) ca sa iti impiedice alaptatul? FUNCTIA CREEAZA ORGANUL.
Eu eram in cazul tau si la 3 saptamani de viata ale bebelusului aveam sfarcuri vizibile. Ceea ce nu s-ar fi intamplat daca as fi utilizat protectoare de extrasilicon super fine, sigur.
Si ca sa anticip opinia ca "poate tie ti-a mers bine asa, dar altora poate le merge bine cu protectoare", pot sa-ti spun ca am cunoscut destule mame care au incercat (si reusit) sa se lase de ele! De ce sa incerci sa te lasi de ele, daca asa bine mergeau?

Pe de alta parte, mai cred sincer ca orice artilugiu interpus intre san si bebe deplaseaza cumva cursul natural al lucrurilor, sper sa fiu inteleasa. Protectorul nu protejeaza mamelonul d eleziuni, ci doar disimuleaza o realitate care trebuie infruntata, reparata, corectata: leziunile nu isi au locul, nu trebuie sa ai leziuni, daca le ai inseamna ca ceva nu merge bine (in general pozitie incorecta, bebe care nu "se prinde bine"). Leziunile se corecteaza punand bebe bine la san, si in cazul tau asta e foarte important, caci dupa cum spui bebe "nu are de unde sa apuce". Stai linistita, sigur ca are, si aici gasesti des detalii despre cum trebuie sa se prinda bebe bine, introducand parte din areola, nu doar neexistentul tau mamelon, care surpriza!(si vestea buna pentru tine) nu e chiar asa de obligatoriu: unele femei au,la altele nu iese asa flagrant. Si bebe suge in ambele cazuri, asta poti sa ai clar in cap.
Cineva care ajuta multe femei sa alapteze a vazut odata o mama care chiar nu avea un mamelon, i-l extirpasera prin interventie chirurgicala. Ei bine, acea mama dadea piept si din sanul fara mamelon.
Pe de alta parte, cum s-a mai spus in paginile acestea, areola e importanta, iar laptele iese din mugurii de sub areola, la o simpla palpare si tu poti simti.

O idee care e tare frumoasa: am trecut ca femei gravide prin ea: ca si linia alba( eu personal nu am avut), areolele sanului devin mai mari si mai inchise la culoare in timpul sarcinii, si pigmentatia aceasta se diminueaza treptat in lunile dupa nastere. Am citit ca areola ia culoarea si forma atat de intense pentru a semnala bebeluului ca ACOLO trebuie sa caute! Frumos, nu???

Sunt sigura ca daca natura ar fi crezut necesar sa fie asa, in timpul sarcinii ne-ar fi iesit la toate mameloane lungi de minim 1 cm. Nu e nevoie. Cu o buna imbucatura (foarte vizuala expresia, caci de mancare e vorba) in parte din areola falsa problema e rezolvata.

Concluzie: in locul tau nu m-as chinui cu tristetea ca n-ai mameloane, nici cu ideea ca un protector te va ajuta: mai multa incredere in resursele proprii si ale bebelusului ajuta mai mult decat orice petec de silicon, oricat de aderent ar fi.

Mult succes si scuze pentru textul lung, dar mi se pare util ca inrtebari sa aiba dublu raspuns, caci uneori, pentru alte cititoare care parcurg aceste pagini poate reiesi ca a nu avea mameloane e o tragedie sau ca protectoarele de la avent salveaza situatia. deloc, o inrautatesc, si uneori iremediabil.

Numai bine!

Mergi la inceput