Cresa buna in Cluj-Napoca?

Cresa buna in Cluj-Napoca? | Autor: EllaX

Link direct la acest mesaj

In curand trebuie sa reiau serviciul. Ana noastra are 1 an si 3 luni si ne-am gandit sa o dam la cresa. Ne-ar interesa o cresa cu program prelungit, curata, luminoasa si vesela, cu educatoare/ingrijitoare de treaba si la care sa putem sta un picut cu fetita in primele zile, pana se adapteaza. A, si, daca avem de unde alege , am vrea sa fie in Manastur sau prin centru (Motilor, Piata Unirii, Piata Avram Iancu, Piata Mihai Viteazul, in apropiere de strada Clinicilor - pe acolo, pe undeva).

Nu conteaza daca e particulara sau de stat, atat timp cat costul lunar merge pana pe la 400 RON/luna (daca se poate, mai putin...).

Stiti crese care sa corespunda?

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Nu sint eu foarte informata, dar ai putea incerca la cresa/gradinita din Grigorescu (parca e nr. 63) de langa sectia de Politie.... imi pare rau ca mai multe detalii nu stiu...
Multa bafta!!!!Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
slide Luca
varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

ella, acu' recent am facut si eu o "prospectare a pietei". la cresele de stat nu prea mai sunt locuri... eu am inscris'o pe fetita mea inca din primavara...
la cele particulare, cu toate costurile treci bine de 400 lei. cam 400 - 450 lei e taxa lunara, la care se adauga mancarea, care e in jur de 7 lei pe zi. deci totalul ajunge undeva in jur de 550-600 pe luna...
alexa mea (2 ani si o luna) merge deja de la inceputul lui septembrie la cresa din grigorescu (cresa nr. 5 parca ii zice, cea de care iti zicea si yagmur), si noi suntem super multumiti.
e curat, ingrijitoarele sunt super dragute, directoarea e chiar ok. alexa s'a obisnuit foarte repede, din prima zi a dormit acolo fara probleme. deja s'a atasat foarte tare de una dintre ingrijitoare (ulea, cum ii zice ea - o cheama iulia), iar dimineata abia asteapta sa plece la copii...
deja dupa prima saptamana a inceput sa vrea sa manance singura (dupa ce m'am chinuit eu luni de zile cu ea sa o invat, fara nici o sansa), acum se imbraca si se dezbraca singura, cere olita aproape de fiecare data (la pishu mai avem ceva probleme, dar suntem clar pe drumul cel bun), iar de cele mai multe ori dimineata scutecul este uscat...
invata foarte multe (si chesii nasoale, pe care ma chinui din rasputeri sa i le elimin, de genul ridicat mana sa loveasca... dar asta era inerent). saptamana asta de exemplu invata despre toamna (sa alinieze frunze, sa le sorteze dupa culoare, etc)... oricum, totul este mult peste asteptarile mele...
daca vrei mai multe detalii, trimite'mi pm.

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

ella eu stiu doar doua crese particulare Happy kids si kinderland care mi-au lasat impresie f buna. Numai ca preturile sunt mari 640 , respectiv 550 pt program prelungit si nici nu sunt in centru. Happy kids organizeaza incepand de luni clubul juniorilor. Este dupa-amiaza impreuna cu unul din parinti pt. a se obisnui copilasii. Eu o sa merg cu Elena mea care are 1 an si 2 luni. Eu stiu sigur ca ii va placea, ea toata ziua vrea afara la copii, noi stam aproape toata ziua afara. As vrea sa o dau si eu la cresa la inceputul anului 2008, nu stiu inca unde (noi stam in zorilor, daca stiti ceva, va rog sa-mi spuneti si mie), a mea nu cred ca va avea mari probleme cu acomodarea, ca ea sta cu oricine aproape, doar cu somnul cred ca ar fi problema ca ea adoarme doar tinuta de manuta).

Mihaela si Elena Maria (9 aug 2006)

Mergi la inceput

mihaela, cresa de stat din zorilor este super ok. stiu persoane care au avut copiii acolo si au fost foarte multumiti. doar ca este f solicitata, deci trebuie inscris copilul cu muuuuuuuult inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Mihaela cresa din Zorilor de pe Pasteur e super insa trebuie sa "insisti" putin.E intr-adevar foarte solicitata.

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelagrosan spune:

alexa ioana poti sa-mi spui te rog unde e cresa asta?Pe ce strada? E vorba cumva de cresa studenteasca de pe pasteur? Eu de aia am auzit cate ceva.
Singurul lucru pt care as da-o la particulara e ca sunt mult mai putini copii, maxim 12, deci sanse mai mici de imbolnavire. Pana acum nu am avut probleme de sanatate , dar cand ajung in colectivitati incep si racelile.

Mihaela si Elena Maria(9 aug 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Mihaela, scuze ca ma bag, cresa de pe Pasteur nu e cea studenteasca ci cea din casa de langa blocul cu farmacia Aldedra(Pasteur 59).Eu am auzit numai lucruri bune despre acea cresa.

Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

asi

mihaela, ai dreptate ca de obicei la particular sunt mai putini copii. dar nici unde merge alexa nu'i chiar asa mare "jale", adica sunt camm 15 copii in grupa (sunt 2 grupe)... numarul mai exact ti'l pot spune azi, ca am uitat sa intrebam dimineata si o sa intrebe maica'mea cand merge azi dupa ea.

dupa cum zice si asi, ca sa prinzi loc trebuie putin "insistat", sau pur si simplu sa mergi sa o inscrii cu cateva luni bune inainte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Heeei! Multumesc frumos de raspunsuri!
Chiar acum nu am vreme de stat la povesti. Diseara, pe la 22-23, intru sa va spun ce am aflat eu despre crese, facand sapaturi pe la diverse adrese pe net.

Alexa Ioana, diseara iti trimit PM.
mihaelagrosan, daca ne-or primi, poate venim si noi la clubul juniorilor de la Happy Kids!
argirmonica, salut, ca nu ne-am mai citit de mult! Iti spun diseara de ce ne-am gandit la cresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Dupa ce am injurat bine (mai mult de o ora) providerul meu de Internet, in sfarsit merge netul!

Asaaaa... sa va spun ce am aflat eu:

Dintre cresele particulare din Cluj-Napoca, se pare ca primele doua de luat in considerare ar fi Happy Kids si Bethania.

Dintre cresele de stat, eu le-am notat pe cele care m-ar interesa ca asezare (in spatiu, ca sa-mi vina mai usor s-o duc si s-o aduc ): cresa de pe Meziad, de pe Tazlau, de pe Grigore Alexandrescu (am inteles ca sunt doua crese?), Cresa Studenteasca, cresa Zorilor (de pe Pasteur), cresa Grigorescu, eventual cresa de pe Pavlov.

Din cate imi dau seama - ca azi-noapte m-am "documentat" pe diverse forumuri - noi nu ne permitem cresa particulara. Suntem bugetari amandoi, nici acum nu o ducem stralucit, asta e!... Ramane sa vedem pe la cresele de stat, poate-poate gasim un locsor.

Mergi la inceput