Mamici de Ianuarie-februarie 2008 (37)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sweetgys spune:

Merci mult Gugu, vad ca intre timp mi-ai raspuns si despre Bethesda. Atunci astept noutati si nastere usoara prietenei tale.

Gya 21+

in burtica la mami

cam atat mai am si vin si eu in lumea voastra,URAA

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

Am sa incerc asa pt ca nu pot pune linkri sunt considerate reclama:


Orice viitoare mamica stie deja ca a intrat in vigoare o noua lege privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului. Inca nu stii ce prevad noile reglementari? Iulia Stoicescu, jurisconsult, specialist 121, ne spune de-a fir a par:

Incepand cu 1 ianuarie 2006, indemnizatia pentru cresterea copilului a crescut la suma de 800 de RON lunar (8 milioane de lei vechi) pentru persoanele care in ultimele 12 luni anterioare nasterii au realizat venituri supuse impozitului pe venit, conform Ordonantei de Urgenta nr. 148/2005.

Modificarea perioadei de contributie la asigurarile sociale la 12 luni le nemultumesc pe proaspetele mamici. Motivul il constituie faptul ca, in momentul in care au ramas insarcinate, erau necesare doar 10 luni de munca inainte de nastere pentru a beneficia de indemnizatie.

Indemnizatia se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, respectiv 3 ani in situatia copiilor cu handicap.

In calculul celor 12 luni se includ si perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

a) si-au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;
b) au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
c) au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;
d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii;
e ) au realizat in sistemul public de pensii, anterior datei intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
f) au beneficiat de indemnizatia lunara prevazuta pentru cresterea copilului.

Concediul si indemnizatia lunara se vor acorda doar pentru primele trei nasteri.

O noutate consta in stimularea proaspetelor mamici pentru reintoarcerea pe piata muncii, caz in care vor primi un stimulent in cuantum de 300 de lei RON (3 milioane lei vechi) pana la implinirea varstei de 2, respectiv 3 ani de catre copil. In aceasta perioada, plata indemnizatiei de 800 RON se suspenda.




http://bd.lilypie.com/hCDRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

Noua lege privind indemnizatia pentru cresterea copilului





Incepand cu 1 ianuarie 2007, drepturile pentru sustinerea cresterii copiilor se vor acorda astfel:
Lunar se va plati indemnizatia pentru cresterea copilului, in cuantum de 6 milioane lei lunar, persoanelor care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit. In situatia in care beneficiarii indemnizatiei renunta la concediul de crestere a copilului, vor primi un stimulent de 100 de lei RON pana la implinirea varstei de 2, respectiv 3 ani de catre copil.

Alocatia de stat pentru copii, acordata lunar, va fi in cuantum de 200 de lei RON (2 milioane lei vechi) pana la implinirea de catre copii a varstei de 2 ani sau 3 ani, in situatia copiilor cu handicap.

Conform acestei reglementari, sfera beneficiarilor va fi mai larga. De acest drept vor beneficia si persoanele care nu sunt asigurate in sistemul public de pensii, precum si cele care nu desfasoara activitate.

De indemnizatia si stimulentul prevazute de acest act normativ beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului, persoana care a adoptat sau i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore.

Perioada in care persoana beneficiaza de drepturile pentru cresterea copilului constituie perioada asimilata stagiului de cotizare si, de asemenea, pentru drepturile de cresterea copilului nu se datoreaza contributii sociale obligatorii stabilite prin lege si nu pot fi urmarite silit.

Pentru obtinerea acestei indemnizatii, este necesara o cerere insotita de urmatoarele acte:

a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
d) adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor prevazute la art. 1;
e) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
f) declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate;
g) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana nu beneficiaza de drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta;
h) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
i) dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
j) dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003;
k) dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte plata contributiilor sociale timp de 12 luni anterior nasterii;
l) alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta.

Aceasta cerere, insotita de actele mentionate anterior, se depune, dupa caz, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.

Pana la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti.

Cererile se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la directia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv. Decizia de admitere sau respingere se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii. Contestatiile formulate impotriva deciziei se solutioneaza potrivit Legii contenciosului administrativ.

http://bd.lilypie.com/hCDRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zeririlouiza spune:

Gugule sa creasca putzulica mare mare si sa-ti traiasca. Ar fi frumos sa vina chiar de craciu zic si eu

Gya lasa ca totul va fi bine la morfo si te asteptam cu vesti bune

Natalia, sa-ti traiasca si tie fotomodelul

[font=Arial]Ereena[/font=Arial], daca vrei sa-ti apara linkurile pune pauza dupa www. si inainte de .com sai .ro

Louiza 24s +
mai avem putin

www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze cununie, nunta, luna de miere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca.Diana spune:

quote:
Originally posted by alina023

Gugule, sa-ti traiasca flacaul si sa-ti faca un cadou frumos de Craciun! Chiar ca ne ajungeti din urma, grasunilor! Ce frumoase sunt momentele acelea cand ne vedem puii la ecograf..

Eu sunt putin trista pentru ca tati nu simte la fel ca si mine si nu il inteleg deloc. E incantat cand ii povestesc dar daca nu trag eu de el sa ii spun ce si cum, sa ii arat poze etc, el nu intreaba nimic. Nu stiu ce Dumnezeu se intampla cu el. Poate pentru ca este al doilea copil???

Alina 29+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

poze Ana mica in burtica




Alina, nu fi tristuta. Eu cred ca pur si simplu barbatii simt altfel decat noi. Asta nu ii face sa fie tatici rai (tu stii deja asta). Si eu am fost trista dupa morfologie pentru ca tati s-a speriat de pozele 3D, poze de care eu eram super incantata. M-am linistit si mi-am dat seama ca nu are sens sa ma mai alarmez.
Suntem mai sensibiloase acum si avem nevoie de multa iubire. totul se invarte in jurul burticii noastre, bebe este cel mai important si avem sentimentul ca ne putem da si viata pentru el.
taticii nu percep lucrurile asa cum le percepem noi. nu ei il poarta pe bebe 9 luni de zile in burtica, ci mamicile. cred ca este normal sa nu fie atat de absorbiti precum suntem noi...
Te si pe tine si pe Luca. Apropos, i-ai aratat mesajul de la mine cu pupicii?

Anca D.

23+ Luca Alexandru
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raca spune:

Ereena multumesc....astea le stiam deja. Problema se pune la concediul de maternitate (alea 126 de zile).

22+

Vine Barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

'Neata tuturor fetelor! Mi-a fost dor de voi. Dar chiar daca nu a mers server-ul, eu tot nu aveam cum sa va citesc. Am niste zile de mare angajament la job. Intalniri peste intalniri, mai mult am fost plecata, decat la birou. Laura ziceai de drumuri. Da' eu, care lucrez in vanzari?? Ce crezi ca fac? Dar prefer sa stau in trafic si sa ma joc pe mobil decat sa ma lipesc de tot felul de oameni, sa ma calce in picioare, sa ma loveasca in burta si cate si mai cate. Plus ca eu nu stau in Bucuresti si as face destul de mult pana acasa, cu mijloacele de transport in comun. Deci, depinde de multe lucruri si fiecare ia decizia care crede ca e cea mai buna pentru ea. La fel si cu nasterea. Eu nu pot sa spun ca e corecta sau gresita o anume varianta. La fel cum nu pot sa judec daca o femeie se decide sa faca avort. Pot doar sa spun ce imi doresc eu. Ca, pana la urma, anumite decizii le luam avand ceva in minte. Si acel ceva poate fi frica de durere, diverse probleme medicale sau considerente religioase. Eu sper sa nasc natural, imi doresc asta, si fara peridurala. Dar Dracea mi-a spus ca in ziua respectiva aflam sigur-sigur cum va fi nasterea. Deci, pana atunci, pot doar sa sper. Daca Dracea decide ca trebuie cezariana, atunci aia e! N-am ce face...

Honey - eu cred ca vestea ta este extraordinara, mai ales ca asta va doreati extrem de tare! Va tin pumnii si va doresc tot binele din lume in noua lume!

Vorbind cu Simona (gatta) la telefon, am zis sa imi sun si eu medicul sa intreb de morfologia asta de trim. 3. Mie mi-a spus ca nu e nevoie, ca restul masuratorilor si echografiilor de urmarire inainte de nastere se fac de catre ea. Which is good!!! Si ca oricum, copilul nu prea mai poate fi masurat, totul se bazeaza pe mama si pe pozitia copilui. Ca orice malformatie congenitala sau de alta natura trebuia depistata la morfo de trim. 2 si ca oricum e prea tarziu daca a fost ceva ratat atunci.

Gugu, bine ca a ramas Alex...! Iris data viitoare, daaa?

Laura Ioana - te-am dat drept exemplu aseara. L-am luat la rost pe sotul meu cum ca se repeta istoria cu cizmaru' fara pingele si croitoru' in zdrente. Face niste poze extraordinare - are cu mamici cu burtici, cu bebelusi si copii mai mari si poze cu mine si cu primul nostru copil - 3 mari si late, de cand nici nu aveam burta. Nu ca acum as avea, la 25+. Dar se vede mai bine, macar! Sa vedem cand ia actiune.

Alina si Natalia - sa va traiasca grasunii si sa creasca si mai maaaaaari! De 'fo 3 kile', asa!

In legatura cu exercitiile Kegel... eu le fac - in timpul partidelor de dragoste - de vreo 7-8 ani, fara sa stiu ce e cu ele. Mi s-a parut mie o idee excelenta sa incerc si am vazut ca sotul meu e super incantat. Ca atare, cand m-am documentat, am aflat ca a fost altul la fel de destept inaintea mea si i-a dat si un nume. Bine, pe mine m-a ajutat mult si sper sa ma ajute si la nastere, faptul ca am facut sport de performanta. Si altfel lucrezi cu muschii.

Mai scriu... azi plec de-abia la 3.

Pana atunci, va pupa
Creata 1 cu Creata 2 in 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

Stii raca atunci cand stai 24 de ore in casa 23 in pat e o placere sa cauti astfel de lucruri . Imediat vine si asta.

http://bd.lilypie.com/hCDRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Zuzici... am venit de la doctor acum vreo jumatate de ora, dar nu m-am putut aduna sa intru sa va povestesc.

Ne-a bagat in cabinet, am vorbit, mi-a intocmit carnetul gravidei..i-am spus de picioarele umflate si mi-a recomandat lichide multe,cca 3l /zi si sare.A zis ca, contrar a ce spun medicii de boli interne, sarea e buna... altfel, daca nu papam sare si doar bem lichide, eliminam si sarea din corp si astfel se dilata vasele de sange si de-aceea avem picioare umflate.
Mi-a mai spus sa am grija si la greutate, datorita faptului ca eu am luat destul de mult in primul trimestru...si sa-mi verific tensiunea arteriala, caci poate duce la preeclampsie.
La control, mi-a descoperit niste "cosuri" de la infectie, pentru care m-a chemat maine sa le opereze... anestezie locala si taiate.
Colul era bine, s-a inchis..si lung de 3,8-4,0 cm .
Bebe e bine,inimioara , stomacelul si vezica sunt normale.
Cordonul ombilical era normal si cu circulatie sangvina pe el.
Totul a parut ok...pana in momentul cand ne-a spus ca... e baietel.Nu am facut 3D sau 4D , ci doar 2D... din cauza ca bebe avea cordonul cumva peste fetisoara si a zis ca nu s-ar vedea bine.
Ceea ce doctorul a zis insa ca e cuculetz... mie-mi vine insa destul de greu sa cred.Totusi, incerc sa ma pregatesc psihic acum pentru eventualitatea de-a avea un baietel , si nu o fetitza.
Cand Dan a auzit vestea, m-am uitat la fata lui si, in momentul acela parca lumea lui se naruise. M-am simtit mizerabil, si cumva parca il dezamagisem, il lasasem balta... ca si cum ar fi fost vina mea.
Am iesit din cabinetul doctorului plangand si nu m-am putut opri decat acum.... Am o durere de cap imensa si nu vreau decat sa dorm si sa nu mai stiu nimic.
Mi-au luat si sange si valorile-s normale.
Bataile inimii lui bebe sunt normale..oscilau intre 145-150 batai/minut.
M-au monitorizat si sa vada daca am contractii... si, e bine, caci lipsesc.
A mai zis ca bebe e lung si slab.

Va pup zuze dragi.



www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:


Concediul pentru sarcina si lauzie


Legea nr. 19 / 2000, publicata in Monitorul Oficial nr. 140 din 1 aprilie 2000, privind sistemul public de pensii ai alte drepturi de asigurari sociale, care a intrat in vigoare de la 1 aprilie 2001, nu foloseste notiunea de concediu de maternitate, ci pe aceea de concediu pentru sarcina si lauzie si se refera la indemnizatia de maternitate.

Potrivit articolului 118 alin. 1 din aceasta lege, asiguratele au dreptul pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatia de maternitate. Prin asigurate se intelege persoanele fizice asigurate in conditiile legii 19 / 2000 si care pot fi cetateni romani, ai altor state sau apatrizi, pe perioada in care au, conform legii, domiciliul sau resedinta in Romania. Asiguratii au obligatia sa plateasca contributiile de asigurari sociale.

Alineatul 2 al articolului 118 precizeaza ca femeile beneficiaza de aceleasi drepturi, 126 de zile calendaristice concediu pentru sarcina si lauzie, daca au incetat plata contributiei de asigurari sociale, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat.

Potrivit articolul 119 din legea 19 / 2000, concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.

Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina incepand cu luna a sasea de sarcina.

In cazul in care copilul se naste mort sau moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.

Conform articolului 120 din legea nr. 19 / 2000, cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul ce se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale in lunile respectiva.

Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat.

ART. 118 (1) Asiguratele au dreptul, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, la concediu pentru sarcina si lauzie, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate. (2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care au incetat plata contributiei de asigurari sociale, in conditiile prezentei legi, dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. ART. 119 (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare. (3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.

--------

da este adevarat trebuie sa lucrezi minimum 6 luni sau sa faci un contract individual de asigurare dar tot pe minimum 6 luni inainte de concediul prenatal sau de nasere. In cazul al doileaq va trebui sa platesti un procent de 30% din suma pt carete asiguri timp de 6 luni minim.


http://bd.lilypie.com/hCDRp3.png

Mergi la inceput