Mamici de Ianuarie-februarie 2008 (37)
Raspunsuri - Pagina 17
Ellenuta spune:
gugushtiuc,
eu am facut analiza accea ptr depistarea diabetului gestational. chestia e ca dureaza vreo doua ore, deci trebuie sa ai timp cand mergi acolo. decurge cam asa: iti ia sange, il trimite la laborator, rezultatul vine cam intr-o ora. dupa ce vine, iti da sa bei apa cu 50 g de glucoza (n-ai mai baut ceva asa dulce in viata vietilor tale). te mai lasa o ora si iti recolteaza din nou sange. ptr rezultat mai trebuie sa stai inca o ora. eu am stat doar doua nu trei ptr ca am facut analiza la o clinica unde am abonament, iar rezultatul a fost trimis direct acolo, nu a mai fost nevoie sa stau dupa el.
mine mi-a iesit super glicemia, 94. dr meu se cam speriase ptr ca am luat mult in greutate (12 kg in 7 luni), dar se pare ca temerile au fost nefondate.
pe de alta parte, aveam si probleme cu tensiunea (intr-o zi m-a gasit cu 14 / 8 si se temea de preeclampsie, insa analizele la urina au iesit curate. eu cred ca sufar de fobia halatului alb ... mi-am mai luat tensiunea si acasa si nu am sarit de 11/8, 12/8.
succes cu analiza si sa iasa bine!
pupici
26+
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png
NataliaS spune:
Neata fetele!!!
Am si eu vesti de ieri:
- mi-am luat analiza de urina si e negativa - URAAA am scapat de nenorocitul de stafilococ!!!!
- mi-am vazut ghindutza la eco - Alina - iti facem concurenta - si noi radeam cu medicul ca are picioare lungi, cu cateva zile mai lungi decat varsta cronologica. E in prezentatie craniana, are intre 1200-1400 g si toate la locul lor!!!
- am mai vb cu medicul si inca tot n-am hotarat daca voi incerca sa nasc natural. Teoretic s-ar putea, practic mai vedem cat de mare creste ghinduta.
Lala - sunt constienta de riscul rupturii uterine, dar la fel de bine imi amintesc ce greu mi-a fost dupa cezariana...aveam nevoie de odihna, iar acum nu voi putea sa ma odihnesc mai deloc cu o ghinduta mica si una mai mare care au nevoie de mine full time.
Ange- din punctul meu de vedere cezariana e nasoala - mi-am revenit repede, a doua zi ma plimbam pe coridor vorbind la telefon si am mers pana in cealalta parte a clinicii singura sa-mi vad pitica...DAR...asta pentru ca am eu vointa si nu pot sta locului,nu inseamna ca nu aveam niste dureri...
Ma gandesc ca daca as naste natural ar dura o sapt, doua si apoi as fi ca noua...who knows...oare nu stiu ce-mi doresc???
Natalia 28+ sapt si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://bd.lilypie.com/oRqSp3.png
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw
gugushtiuc spune:
quote:
Originally posted by alina023
Gugule, sa-ti traiasca flacaul si sa-ti faca un cadou frumos de Craciun! Chiar ca ne ajungeti din urma, grasunilor! Ce frumoase sunt momentele acelea cand ne vedem puii la ecograf..
Eu sunt putin trista pentru ca tati nu simte la fel ca si mine si nu il inteleg deloc. E incantat cand ii povestesc dar daca nu trag eu de el sa ii spun ce si cum, sa ii arat poze etc, el nu intreaba nimic. Nu stiu ce Dumnezeu se intampla cu el. Poate pentru ca este al doilea copil???
Alina 29+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
poze Ana mica in burtica
Ai dreptate. In cazul meu de gravida cu risc echografiile dese sunt singurul aspect placut al sarcinii pe care trebuie sa o monitorizez atent.
Sa stii ca e posibil sa fie sotul tau asa din cauza ca e a doua sarcina. Deh... mai dispare entuziasmul.
Al meu ieri la echo, mai avea un pic si se topea.
Acum doua saptamani a vazut el o poza intr-o revista cu un bebe de 6 luni in burtica si a avut o reactie tare ciudata. Nu-si imagina ca la 6 luni bebe deja are fatzuca bine formata cu ochisori, cu obrajori etc. Tot restul zilei s-a tot uitat la poza si intreba mirat: "Cum, bebitza al nostru asa arata? Mancal-ar tata de Gugushtiuc mic!!!"
GUGU 27+ Alex
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
Lala_D spune:
Felicitari Gugu si Natalia pentru grasunei
Abia astept sa il vizionez si eu peste vreo doua saptamani pe bebe
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )
gugushtiuc spune:
Eu mi-as dori taaaaaaaaaaaaare mult sa nasc natural. Acum depinde totul de saracia asta de placenta care urca cu viteza melcului. E situata la 2.6 cm de OI al cervixului. Mai am o speranta, sa creasca segmentul inferior al uterului si sa urce si ea mai sus. Deocamdata asta micu' vad ca doarme tare bine cu capushorul pe ea.
GUGU 27+ Alex
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU mic
gugushtiuc spune:
quote:
Originally posted by Ellenuta
gugushtiuc,
eu am facut analiza accea ptr depistarea diabetului gestational. chestia e ca dureaza vreo doua ore, deci trebuie sa ai timp cand mergi acolo. decurge cam asa: iti ia sange, il trimite la laborator, rezultatul vine cam intr-o ora. dupa ce vine, iti da sa bei apa cu 50 g de glucoza (n-ai mai baut ceva asa dulce in viata vietilor tale). te mai lasa o ora si iti recolteaza din nou sange. ptr rezultat mai trebuie sa stai inca o ora. eu am stat doar doua nu trei ptr ca am facut analiza la o clinica unde am abonament, iar rezultatul a fost trimis direct acolo, nu a mai fost nevoie sa stau dupa el.
mine mi-a iesit super glicemia, 94. dr meu se cam speriase ptr ca am luat mult in greutate (12 kg in 7 luni), dar se pare ca temerile au fost nefondate.
pe de alta parte, aveam si probleme cu tensiunea (intr-o zi m-a gasit cu 14 / 8 si se temea de preeclampsie, insa analizele la urina au iesit curate. eu cred ca sufar de fobia halatului alb ... mi-am mai luat tensiunea si acasa si nu am sarit de 11/8, 12/8.
succes cu analiza si sa iasa bine!
pupici
26+
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png
MUltumesc pt raspuns. Stiam eu ca trebuie sa bei ceva. Partea nasoala e ca eu fug de dulce ca draq de tamaie. Nu-mi placea nici inainte de sarcina nici acum. Sper sa nu fie nevoie sa beau. Azi primesc si eu rezultatul la analize.
GUGU 27+ Alex
raca spune:
Ereena...la mine nu merg linkurile, o fi o probl de la calc meu sau pur si simplu nu mai merg???
22+
Vine Barza!
alinaatudor spune:
Gugu,
testul de toleranta la glucoza orala...este o analiza care se face si pentru depistarea diabetului in general..In sarcina..se face numai o parte din acest test...Adik..se ingera o cantitate de glucoza dimineata..si se masoara peste 1 ora glucoza in sange. Exista niste valori normale ..si daca aceasta glicemie este in valori normale..testul este normal...
Exista si niste valori borderline..neconcludente..pentru care..se mai poate repeta testul
Sper ca am fost destul de explicita:D
Alina 22 si Stefania
Ereena spune:
raca , eu le-am accesat acum 20 min ,nu stiu care poate fi cauza, dar pot cauta altele .
http://bd.lilypie.com/hCDRp3.png