Colectia de toamna-iarna 2005 (157)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Anda, din cite stiu eu de la drita mea, infectia urinara se manifesta cu febra.

Si eu o duc pe Rachel astazi la doctor fiindca de citeva zile se scarpina jos, este rosie si putin umflata si spune "mami, bu-bu" si suspectez ca a colectat ceva de pe toaletele de la cresa.

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

cuscra, stiu ca te-a durut sufletul, dar io votez pentru inca o sansa educatoarei. ai putea sa-i spui sincer ca ti-a picat foarte prost ipostaza in care le-ai vazut, pe ea si pe rachel si ca o interpretezi ca fiind cam brutala si ca insisti sa nu se mai intample. macar atat sa faci. poate ca vrea sa se impuna nitel educatoarea, sa-si invete grupa mai disciplinata ca sa nu fie nevoita sa fie cu okii ca radarul mereu, sa-i vada mai cuminti. io stiu, zic si io. oricum, este exclus s-o abuzeze mai rau intr-o tara precum canada, si daca e mai nebuna, le e frica. tu poti vedea daca va avea vreodata vanataie de la urma de degete mai stranse sau chestii de genul asta. oricum nu te grabi asa repede la soacra...

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Ina putine si proaste variante ai.La cresa sint sigura ca peste tot se intimpla asa,doar ca nu toate mamele au "norocul" sa pice la fix.Bag mina in foc ca la toti copiii se striga , la noi sau la voi,orict de "cu pretentii" ar fi institutia.Soacra n-ar striga deloc la Rachie? Sau aici e vorba de "singe din singe" si nu se pune?
Anda io nu stiu cum arata infectia urinara la baieti,dar sigur erectia nu da umflaturi si inrosire.A lui T e de multe ori sus si nu are nici o manifestare din cele expuse de tine.SI nu-i decalotat complet.Ai pus ceva rivanol sau vreun unguent?

Leea si Tudor David (19.12.2005)

iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Am fost la doctor, Rachel are o puternica diaper rush , nu a fost schimbata la cresa, au lasat-o uda prea mult . Mi-a prescris o crema cu hidrocortizon si ii fac bai cu oatmeal.

Cuscra, nici eu nu vreau sa fiu radicala, dar in cazul acesta trebuie. Am vazut cu ochii mei ce s-a intimplat si ma doare. As putea sa o avertizez, cum spui, dar sint convinsa ca s-ar purta tot asa, si chiar daca nu, cum am siguranta? Decizia este finala, fata nu o sa mai mearga la acea cresa.
Eram multumita, incepuse sa practice bunele maniere invatate acolo
“ yes, please” , no , thank you” , you’re welcome" , eu una nu as fi avut o asemenea influenta asupra ei, din pacate nu sint destul de autoritara, daca ii cer ceva si-mi urla cu citeva octave mai sus ma predau, ii dau ce vrea numai sa o multumesc ( si adevarul este ca nici ea, sireata, nu cedeaza cu una, cu doua).

Of, ar fi trebuit sa ghicesc din timp ca plinsetele zilnice de dimineata, cind o las acolo, dupa-amiezele, noptile in care nu mai vrea sa stea in camera ei fara noi,repezeala cu care se imbulzeaste pe usa de la cresa cind merg sa o iau acasa, rugamintile ei "mami, mami, nu cresa!, mami soon ( tradus: mami sa vii sa ma iei repede)" insemnau ceva, erau un semnal de alarma, dar nu am luat in seama nimic, mi-am spus ca o sa se obisnuiasca in timp.

Astazi dupa-amiaza ne-am intilnit cu bunica Alexiei care ne-a marturisit catranita ca nepotica ei are diaree, a varsat toti carnatii din pizza servita la masa de prinz, ca este apatica, nu i se mai poate intra in voie, au gasit-o cu citeva cucuie in cap, le-au descoperit la baita. Parintii s-au dus sa ceara explicatii si li s-a spus ca un baietel a lovit-o. Ieri a fost bunica sa o ia de la cresa si a gasit-o pe Alexia in baie, se spala pe maini, iar linga ea era un baietel cu pantalonii in vine care nu mai apucase saracul, sa ajunga pe buda si facuse pe jos, bunica descria mirosul si mizeria care au dezgustat-o peste masura.
Si ei au decis sa o retraga pe Alexia de la cresa si mi-a spus ca va mai fi retras inca un baietel, deci nu sint singura mamica nemultumita.

Cert este ca pot accepta sa i se serveasca lapte rece, felii de paine cu margarina, sa o iau uda leoarca pe hainute, pot indura sa fie bolnava in fiecarea saptamina ( acum este expusa mai mult ca niciodata si nu mi se pare un capat de tara daca ia toate bolile de la ceilalti copilasi) pot inchide ochii cind o gasesc cu pampersul neschimbat, ratacita prin baie, dar nu pot trece cu vederea agresivitatea verbala si fizica. Celelalte neglijente mi se par mai mult sau mai putin minore , dar agresiunea lasa urme adanci.

Astazi ii povesteam unei amice intimplarea de la cresa si ea mi-a spus ca pe vremea “ noastra” (adica acum o suta de ani) copiii traiau in conditii mult mai mizere si nu mai erau scarmanati in fund si nu aveau atitea jucarii si facilitati si ca, in fond, sint milioane si milioane de copii care merg la cresa si poate trec prin aceleasi experiente, fara sa stie parintii lor. Da, i-am replicat eu , sint convinsa ca asa este, insa acele milioane si milioane de parinti poate nu au alta varianta pentru copiii lor, eu am, asa ca o sa ma folosesc de ea si o sa-mi tin fata aproape de casa( unde esti Lordo, mama, ca mereu m-am gandit la tine!).

Leea, soacra-mea, cind este vorba de copiii si nepotii ei, taie in carne vie. Nimeni si nimic nu-i sta in cale. Nu am nici un dubiu in ceea ce-o priveste. Nu numai ca nu ar tipa la Rachel, dar ar rasfata-o si, daca ar fi dupa ea, poate ca ar spala-o numai in apa de trandafiri , atit de draga ii este. Si chiar daca ar tipa si ar atinge-o (desi nu ar face niciodata asta) nu “s-ar pune” ca ii este bunica si “unde da bunica ( era cu mama, de fapt) creste” . Eu o sa fiu victima in casa, pe mine pica "gura soacrei" ca pe fi-su si nepoata-sa ii iubeste si daca ei o iau razna, trebuie sa-si verse si ea naduful pe cineva, nu? Eh, acuma, ca am mai imbatrinit amindoua,ma gandesc ca poate ne-or lasa puterile si in loc de cearta si galceava ne-om apuca de lucruri mai utile...

Aceasta este intimplarea noastra, nu foarte dramatica, Slava Domnului, nu stiu cum fac eu ce fac si ma nimeresc taman cind fetei mele nu ii este bine ( asa si cu bona , mai tineti minte?) cred ca cineva acolo sus tare mult trebuie sa o iubeasca, altfel, zau daca imi explic.

Va pup dulce

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

ina - draga mea, sunt convinsa ca vei lua cea mai buna hotarare pt tine si pt printesa ta!
iti urez un week-end placut ,alaturi de fam ta la cabana si distractie palcuta de " ziua curcanului"!
sa te gandesti si la noi

leea ,anda,miri,madutza - sanatate la copii

miri - esti de coma cu mop-ul trebuie sa-i faci poza, sa-l vedem si noi.
ioana - La multi ani !
sa va iubiti inca vreo 99 de ani de acum in colo, ca pana acum!
va pup, week-end placut si fara prea multi copii bolnavi

Adeline( 16.12.2005)Claire(7.12.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Ina - eu zic mai da o sansa gradinitei. Tii minte ce "fericita" te face prezenta soacrei tale. Desi e un maaare avantaj sa lasi copila cu cineva de incredere, daca ai asa mari dubii privind educatoarele, atunci suport pt binele fetei. Eu asa fac cu bona: ma scoate din sarite, dar pt. Ana e perfecta. Si atunci rabd si ma port dumnezeieste cu ea, am ajuns sa-mi fie frica sa-i zic orice, numai sa nu plece.
Ai mai avea o varianta, pe care o vor alege verii mei de acolo: bunici mutati definitiv in Canada ai caror nepoti au crescut.
Dar gandeste-te si ca peste 1 an tot la gradinita va ajunge Rachelina, asa ca o iei de la capat fix cu aceleasi griji de acum privind conditiile si personalul. Eu iti doresc sa iei cea mai buna decizie Si mersi de urarile de acum 2 sapt, n-am uitat de ele, n-am apucat sa-ti multumesc.

Anda si Ina: pt. orice roseata, umflatura, scarpinici, bubite la pasa/putzu: la dermatolog cu ei. Pot fi mici micoze care netratate dau complicatii, sau doar pacatoasele infectii urinare, insa sunt fte neplacute si merge ggreu si dureaza (vezi Feli cu Ili cat au tratat). La dermatolog se poate merge la adulti, eu am fost acum 3 sapt cu Ana care avea niste bubite, au zis ca e micoza si am dat-o cu crema 2 sapt. Ei bine, acum vad ca iar i-au iesit, luni merg sa vad ce naiba sa mai fac. Si ea nu avea mancarimi sau usturimi. Copiii vostri merg si in colectivitate, cu atat mai mare cred ca e probabilitatea sa captuseasca diverse :(

Noi bine, ma doare pe jos pt ca se largeste bazinul, apasa copilul pe vechea cicatrice care e tensionata, acuma ma doare pana in genunchi asa radiaza, da'i suportabil. Aseara am fost la dr. nou la control ca era de garda, zicea ca-mi poate face cezariana dc vreau sau ma doare tare. Instant mi-au trecut durerile, va dati seama.
Ana e in forma maxima, are o energie teribila, si mai face si prostii si apoi imi rade in nas... acuma ca acuma, insa peste ani cu personalitatea ei, cred ca ma asteapta mari meciuri

Acum in loc sa stau in pat, am facut ciorbica si gulas de purcel, ca Ana e in perioada fomista si nu vreau s-o scap Mentiune: e a2a oara cand ii voi da carnita de porc, da' cred ca ocazional merge, ca doar azi-maine facem 2 ani. VA dati seama cum a trecut timpul????

Leea, tie multa putere si sanatate lui T. M-a ingrozit 42-ul ala. Din postarile tale si ale Andei imi dau seama cat de greu e sa fii mamica singura, insa voi va descurcati cu brio. Eu nu stiu dc as reusi cu toate.

Ripley 38+ Iris Maria si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

ripley, deci miercuri nastem, da?
mai, putza nu ma era umflata de dimineata. stai sa vad diseara, daca e diseara la fel ca ieri seara, la dr. cu el.

ina, dar alta cresa? de control, asa, inca o luna si p-orma chemi soacra daca tb.? vorba lui ripley, peste un an tot la gradi mergeti...plus soacra prin casa care are alt program de dimineaa de la baie pana seara la culcare...

mami de poet(09.12.2005)
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

leea, n-am pus rivanol, da' pun diseara, spal bine la baie si p-orma pun. rau n-are ce sa faca, ala nu ustura. E sigur ca am voie rivanol pe mucoase? adik sa pun dedesubt, acolo, dau pielea la o parte mai intai.

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Salutari si de la noi

Tocmai am terminat de facut curatenie prin casa, am culcat maimutzica si inainte de a ma baga si eu in pat am zis sa dau si o fuga pe aici sa vad care/ce face

Anda nu ma pricep la problema lui Nic, tin pumnii doars a fie ok, daca si diseara e asa, fuga cu el la dr.

Ripley nascare usoara!!!! Sa o mai tina pofta asta mare pe Anutache

Ina eu zic ca si fetele, mai incearca la o alta gradi, inainte de a chema socrella

Multumim ptr urarile catre pescari, se pare ca v-a auzit cine trebuie, azi tocmai m-a sunat marius sa-mi spuna ca a prins o groaza de stiuci, capturi frumoase. Doamne ajuta, macar nu s-au dus degeaba. Abia astept sa vina acasa, sper sa aiba drum liber maine

In rest...nici o noutate la noi..ma duc sa ma bag in pats a mai prind si eu 1 ora de somn macar

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Anda io i-am pus rivanol la recomandare pediatrei atunci cind l-am decalotat accidental sau nu.Si unguent oftalmic cu kanamicina.Da vorba lui Ripley dermatologul e sfint.Cine stie cu ce s-o fi procopsit.
Ina jos palaria in fata soacrei tale in ce priveste comportamentul fata de nepoata-sa.Mai ramine sa vezi cum o s-o inghiti tu.
Ripley am inghetat cind am vazut 42.Asta la spital ca acasa avea un 39,5.Ceea ce inseamna ca termometrul meu inseala.A trecut insa si acum ma gindesc serios daca nu cumva sa renunt la gradi si sa-mi iau bona.De-mi mai face vo 2 episoade de-astea, ma duc pe paduri.Referitor la cresterea copiilor singura,nici nu-ti inchipui ce resurse avem.Sigur ca si tu te-ai descurca.Slava domnului ca nu-i cazul.Inteleg ca nu mai vrei ceza?

Tudor per general e mai bine,insa tuseste cumplit.N-am dormit toata noaptea.Nu stiu ce sa-i mai dau.Dr i-a prescris bromhexin,iar pe prospect zice sa nu-i mai dau si alte antitusive.Dar el tuseste toata noaptea si urla ca din gura de sarpe.Cred ca-l doare gitul de atita tisit.Stiti altceva mai bun?Stodal am incercat si cu el sau fara el,tot aia.Tusea e cind productiva cind nu.Mai mult productiva.

Leea si Tudor David (19.12.2005)

iubire…in imagini
............................................................................
Vrei, te rog, sa iei putin mina de pe umarul meu?...Poate reusesc sa zbor.
Ce pacat!Intr-o zi,fiecare copil va invata ca nu tot ce se clatina e leagan...

Mergi la inceput