Suflet pierdut...prin asternut...

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dex spune:

alessia105, ai reusit sa demonstrezi ca de fapt probleme au doar cei care le vad, ceilalti nu le au ca nu le vad.
Fiecare vede cu ochii lui.
Daca o presam atat cum crezi tu, sora mea ar fi fost autoare vreunui subiect in care se plangea, nu eu care nu stiu cum sa fac in asa fel incat nici sa nu o "presez", dar totusi sa vada si cu alti ochi.
Acu pe bune: daca o tot inebuneam atat, crezi ca-mi pasa mie (ma rog, noua suntem ceva mai multi) de implicatii?
Nu cred. Ar fi fost: Faci, dregi, te somez, nu re mai primesc, nu mai fac aia pt tine, daca nu...etc..
Non-sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Dex, se pare ca nu esti foarte dispus in a-ti reevalua pozitia, cred ca argumente au fost destule pana acum, restul e doar timp irosit de pomana.

Nu pot sa spun decat atat: saraca sora-ta. Dupa traumele divortului, mai are de indurat si ostilitatea voastra. Cred ca numai la ea nu va ganditi cand ii analizati cu atat precizie situatia, o condamnati pentru ce face, si-i stabiliti cu certitudine viitorul ei.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

quote:
Originally posted by dex

alessia105, ai reusit sa demonstrezi ca de fapt probleme au doar cei care le vad, ceilalti nu le au ca nu le vad.
Fiecare vede cu ochii lui.

Da , asta si vroiam sa iti arat ca fiecare vede cu ochii lui ... fiecare considera o problema intr-un anumit fel ...ce e rau in asta??? ...Ex . cel mai concludent : daca ptr tine este o problema ca sora ta are o relatie cu cineva mai in varsta ca ea ..ptr ea nu este nici o problema ( execeptand problemutzele colaterale) ..si in fond ea e cu el si nu tu ...poate ea greseste in totalitate ...poate tu ai dreptate 200% ...adevarul este undeva la mijloc INTOTDEAUNA ... adevarul tau nu este si adevarul ei ..si nu este corect din partea noastra a celor care privind din afara sa luam in calcul dooar o parte ... si sa spunem "tu,draga dex. ai dreptate 100% ",dar fara sa aruncam macar ochiul si peste baricada ...
Daca iti pasa atat ....daca nu ati facut niodata presiuni asupra ei ... arata-i topicul ... spune-i "uite asta am scris din dragoste ptr tine" ...asta e parerea mea despre tine ...despre ceea ce faci .. ( sincer nu cred ca o vei face .... ptr ca stii ca nu va fi de accord cu ce ai scris despre ea ...ptr ca din pct ei de vedere adevarul e cu totul alfel ..altfel decat vrei tu sa fie ...ea a iesit din niste canoane acceptate de tine ...pe cand ptr ea sunt cu totul alte canoane valabile )
Eu am o vb la care tin enooorrrmmm " Respecta tu primul ,daca pretinzi respect de la altii" ... asta iti spun si tie respecta-o daca vrei sa te respecte ...respecta-i actiunile ...respecta-i dorintele ..chiar daca ele nu coincid cu ale tale ..si atunci vei primii de la ea respect mai muuuult decat te-ai fi asteptat vreodata

quote:
Acu pe bune: daca o tot inebuneam atat, crezi ca-mi pasa mie (ma rog, noua suntem ceva mai multi) de implicatii?
Nu cred. Ar fi fost: Faci, dregi, te somez, nu re mai primesc, nu mai fac aia pt tine, daca nu...etc..

..

Cu mana pe inima iti spun ...stii de cate ori am auzit replica asta???? ...milioane de ori ...pentru mine e echivalentul ( fff elegant si subtil ) la a spune .. "uite cate fac ptr tine , esti datoare sa ma asculti din respect ptr ajutorul dat " ...in cazul meu ajutorul mi s-a oferit fara sa il cer .. si s-a dovedit a fi unealta de santaj ..." vezi te-am ajutat atunci , nu te-am stresat , nu ti-am impus ..dar te-am ajutat ...acum e randul tau sa iti arati respectul" ...asta e adevarul meu ... adevarul tau ..si al surorii tale poate fi altul ...

NU cred ca este corect sa incep sa iti cant in struna cand nu simt asta ...cum ai spus si tu este un forum public si fiecare ne aducem contributia asa cum credem de cuviinta ...cand ai postat ti-ai asumat atat reactiile pozitive din pct tau de vedere cat si pe cele negative ..daca nu trebuia sa scrii ...maree ..."sa raspunda nuuumai cei care gandesc ca mine "...

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dex spune:

Nu cer numanui sa-mi cante in struna.
Incercati sa-mi demonstrati ca ea face chestiile astea pt o presam, ceea ce nu-i asa.
Repet inca o data: daca o presam, daca-i faceam viata un chin nu ma dadeam de ceasu mortii ca sa vad cum s-o iau ca sa fie bine pt ea.
Asadar dilema mea: cum o trezesc din cosmar fara sa o zapacesc mai rau.
Sper ca de data asta m-am facut inteles.
Asadar, ea nu face chestiile aste din cauza mea sau a parintilor.
Am observat ca, fara sa intervina nimeni, face lucruri contradictorii, care au efecte negative (uneori ireparabile) si asupra ei si a celorlalti. E normal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

usurel fetele!ce faceti acum cu dex ati facut si cu mine cand va povesteam de relatia cu exa.dadeati cu pietre in mine,exact in cel care nu avea nici o vina.dar in opinia voastra eu eram cel al dracu.
asa faceti si acum.no offence!

Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by dex

Am observat ca, fara sa intervina nimeni, face lucruri contradictorii, care au efecte negative (uneori ireparabile) si asupra ei si a celorlalti. E normal?

Daca este foarte indragostita, s-ar putea sa fie normal! (mai ales daca simte ca cei din jur si familia nu o sustin sau nu o inteleg).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

desi citesc cu interes subiectele, de obicei nu scriu la "in unul sau in doi". nici acum nu as fi scris daca nu as fi vazut ca discutia degenereaza...
dex cere un sfat, atat. nu cred ca trebuie judecat el, sau parintii lui, sau oricine altcineva. putem fiecare sa ii impartasim din experientele pe care le cunoastem, ale noastre sau ale altora, si sa il ajutam sa gaseasca o cale de comunicare cu sora lui. de asta are nevoie, de aceea a scris aici pe forum.
dex - stiu ca nu spun nimic nou, situatia ta este foarte delicata. pe de o parte iti faci griji pentru sora ta, pe de alta parte pentru nepotica ta. ai vrea sa fie fericite amandoua si nu stii cum sa le ajuti. din pacate amandoua sufera acum, in primul rand din cauza divortului si va trece o buna bucata de vreme pana cand lucrurile vor reveni la normal.
in privinta sorei tale - eu personal, intr-o astfel de situatie, as incerca in primul rand sa il cunosc mai bine pe omul acela. as incerca sa vad partile lui bune, as incerca sa il accept asa cum este el, sa accept relatia lor. probabil relatia este una "de tranzitie", sora ta are nevoie de un om care sa o ajute sa treaca prin durerea divortului. a fost probabil traumatizanta despartirea, iar ea incearca sa se refaca si simte ca nu poate singura. chiar lucrurile contradictorii pe care le face imi spun (mie, personal) ca inca nu-si gaseste echilibrul si linistea. stiu oameni care au suferit chiar ani de zile pana si-au revenit, deci acorda-i sprijinul tau si ai rabdare.
in privinta fetitei - cred ca cel mai important este sa vorbiti cu ea, si tu si parintii tai, fara sa emiteti nici un fel de judecati, fie ele pozitive sau negative, despre mama sau tatal ei. sa ii explicati ca ei o iubesc, chiar daca s-au despartit. cand mama lipseste de acasa noaptea, explicati-i ca mama ei o iubeste chiar si atunci cand lipseste.
daca vrei sa o ajuti pe sora ta, poate cel mai bun lucru pe care ai putea sa il faci ar fi sa vorbesti cu parintii tai si sa ii rogi sa accepte relatia ei asa cum este. le va fi foarte greu, poate chiar imposibil, dar macar incearca. eu personal cred ca atunci cand va fi acceptat in familie, el nu o va mai putea manipula atat de usor si ca relatia lor, daca nu este una solida, se va destrama de la sine. in momentul asta izolarea de familia ei ii face rau sorei tale de doua ori: o data pentru ca se simte judecata si condamnata pentru ceea ce face si inca o data pentru ca nu il poate evalua pe acest om si in mediul ei (judeci mult mai usor si mai clar un om atunci cand il vezi interactionand cu persoane pe care le cunosti bine).

iti doresc sa ai multa rabdare, sa perseverezi in eforturile tale si sa iti ajuti sora sa isi gaseasca echilibrul de care are nevoie!

impresii de calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

buna dex
Dupa o casatorie cu probleme cum ai spus si un divort recent as fi crezut ca-si ia o "vacanta" de la o viata tumultoasa concentrandu-se exclusiv asupra copilului, analizand impactul divortului asupra fetitei. Din pacate unele persoane au un comportament distructiv generat de o instabilitate emotionala, dar e regretabil ca nu e singura victima (in mod cert copilul este afectat de fiecare decizie a ei).
Poate ca nu o sa-si dea seama niciodata, poate copilul ii va reprosa ulterior...nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by dex

Repet inca o data: daca o presam, daca-i faceam viata un chin nu ma dadeam de ceasu mortii ca sa vad cum s-o iau ca sa fie bine pt ea.
Asadar dilema mea: cum o trezesc din cosmar fara sa o zapacesc mai rau.
Sper ca de data asta m-am facut inteles.

Dap. Te-ai facut.
Si eu inca mai repet inca o data:

nu este treaba ta sa-i reglezi viata, treaba ta e sa ii oferi solutii mai bune decit cele actuale, daca esti chiar asa de revoltat

E usor sa spui NU mai fa cutare lucru, mai greu sa sa fii responsabil (cu mai mult decit ingrijorarea ) si sa oferi alternative.
Te inteleg...pina la cer si inapoi, stiu ce ti-e in suflet dar tot zic: nu ai dreptul sa intervii in viata surorii tale, ai doar dreptul s-o sfatuiesti.

Singurul lucru pe care sa spunem ca i l-ai putea reprosa ( dar nici pe ala chiar asa de mult, adica nu tu ar trebui sa tii controlul de prim rang, mai degraba tatal copilului ar fi indreptatit...) e ca ea si-ar neglija copilul in favoarea noii relatii care va sta in git voua, familiei.

Insa, fiindca nu cunosc situatia in toata amplitudinea ei, nu pot spune ca ai fi total altruist cerindu-i sa renunte la tot ce va supara in mijlocul familiei (dar ei ii face bine), de dragul unui viitor perfect.

Si, daca tot te supara asa de tare ca noi astia... vedem problema de pe dinafara, ce zici: ai fi gata sa ne lasi sa o vedem si pe dinauntru?
Vorbeste-ne despre copil si relatia surorii tale cu el.

De ce nu sta sora ta cu copilul si unde sta, de fapt, cind nu sta cu copilul?
Dupa divort a stat cu ea?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

quote:
De ce nu sta sora ta cu copilul si unde sta, de fapt, cind nu sta cu copilul?

raspunsul e simplu.nu sta cu copilul fiindca nu e acceptata cu noul iubit acasa,iar de stat probabil sta acasa la noul iubit.
vad ca va revoltati sistematic ca omul se baga in viata sorei lui dar vad ca omiteti sistematic sa luati in calcul ca sora lui are un copil care o asteapta acasa.indiferent ca ea este in love sau nu.
copilul acela nu are si el dreptul la viata?sau numai sora neinteleasa?

Bubbles show made by espiritu.Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=AJetdbiGa8I" target="_blank">bubbles show.click!
www.mediafire.com/?sharekey=920dacd232d8c5c3ab1eab3e9fa335caaaf2519b61b5749c" target="_blank">sau aici!

Mergi la inceput