Nevralgie de trigemen

Nevralgie de trigemen | Autor: marci

Link direct la acest mesaj

Va rog, frumos, recomandati-mi si mie un neurolog bun!
Socrul meu sufera de nevralgie de trigemen si sunt niste dureri infernale. As vrea sa-l ajut si nu stiu cum, neurologul la care am fost a spus ca nu exista un tratament care sa dea rezultate certe, asa ca.....incearca la neuroleptice intr-o veselie.
Cineva mi-a zis ca dr. Burlibasa de la Fac. de Stomatologie face infiltratii si se obtin rezultate bune pe o perioada de 2-3 ani. Exista printre voi cineva care a facut infiltratii pt asa ceva?
Va multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

nevralgie de trigemen inseamna ca atras curent?daca asa este pot sa-ti spun ca si eu m-am trezit intr-o noapte cu niste dureri infernale , ma durea urechea oasele fetei si am rezolvat-o.am incalzit sare de sac am pus-o intr-un prosop si am asezat-o pe zona afectata.multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela73 spune:

Tatal unei foarte bune prietene de-a mea are acelasi diagnostic. Acum 10 ani-15 ani ( i-a fost facuta infiltratie cu alcool -parca- dar intre timp efectul a trecut). Din pacate in cazul dansului nu exista leac: a fost la fostul spital 9 la un neurochirurg renumit (o sa aflu numele daca vrei) si dupa RMN a reiesit ca nu poate fi operat pentru ca ne respectivul nerv apasa o artera (de fapt asta provoca durerea). I-a mai spus ca oricum, chiar daca ar fi putut sa-l opereze, are de atat de multa vreme aceasta durere incat ar mai simti-o oricum, practic organismul este obisnuit cu aceste dureri ingrozitoare. Stiu ca a mai facut infiltratii cu un medicament pe care l-au luat din Franta (este f ieftin dar nu era omologat in RO).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Socrul meu sufera de aceeasi chestie. Dr pe care l-ai pomenit ii face periodic infiltratii. Cateodata efectul dureaza 6-8 luni...dar ani...in niciun caz. Mai face de ceva vreme acupunctura la Centrul Roman de Acupunctura (sau se poate face si la particular) cu efect destul de bun dar nu a gsait inca soltuia pentru durata mai lunga. Din fericire din asta nu se moare dar nici nu traiesti prea bine...

Roxana 19 sapt cu si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Fetelor, va multumesc mult pt raspunsuri!
Stiu ca boala nu se vindeca, dar speram ca cineva cunoaste un medic care sa gaseasca mai repede un remediu.
In momentul de fata este internat la Spitalul Militar, a inceput un tratament, dar nu este eficient.
Ceea ce nu inteleg eu este de ce nu vor sa-i interneze, pt ca mi se pare normal sa-i dai medicamentatie sub supraveghere medicala, mai ales ca e vb de neuroleptice.
Lui, initial, i-au dat o lista cu 4 neuroleptice pe care tb sa le incerce pe rand, numai ca de la atata durere lua din toate si nici un efect.Pe langa aceste neuroleptice mai avea si cateva aintiinflamatorii.
Sper ca de sapt aceasta sa inceapa tot acolo si acupunctura si poate asa o rezolvam, chiar daca numai pt juma` de an.
Inca o data va multumesc si mai astept sugestii!

Mergi la inceput