despre greutate-sondaj

despre greutate-sondaj | Autor: aiamoni

Link direct la acest mesaj

Sa vedem daca cineva are aceeasi curiozitate ca mine.
Este evident ca multe dintre noi ne luptam cu kilograme, mai multe sau mai putine, ne consumam timp citind despre retete si impartasind experiente, ne abtinem o data si cedam ispitei de doua ori, o dieta fulger de o saptamina si apoi o vacanta in care nu ne-am putut abtine si apoi iar totul de la inceput. Vad multe nume la aceste subiecte pe care le-am vazut si acum o luna, si acum un an, si acum doi ani...asa ca mine, citind despre asta la infinit.
Intrebarea mea: exista domisoare sau doamne care s-au apucat odata de slabit, au reusit sa slabeasca, si apoi, cel mai greu, sa se mentina permanent. Adica nu ingrasat si slabit consecutiv, ci slabit odata si gata, problema rezolvata! Si daca da, poate aflam din experienta lor pe care eu o consider cea mai valoroasa, pina la urma. Cum au reusit sa-si ia mintea de mincarea lor preferata si plina de calorii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

Uite eu sunt una din cele care au reusit. Nu vreau sa ma laud, ci sa va motivez pe toate. Sincer, nu stiu daca functioneaza la mai multe kilograme, eu am avut doar 6-7 si le-am dat jos progresiv, in vreo 6 luni. Nu am tinut nici un regim, am mancat ciocolata neagra in fiecare zi (cam 4-5 patratele - 150 calorii) pentru ca sunt pofticioasa si nu ma pot abtine, am mancat orez, paste, smantana, etc tot ce-mi mai trecea prin cap, dar nu depaseam NICIODATA 1500 calorii/zi. Dimineata un fruct, la pranz mancarea de baza si seara iar niste fructe, morcovi. Si miscare de 3 ori pe saptamana cate 45 minute, mai mult nu pot. Si vad ca ma mentin, dar incerc sa nu-mi schimb acest ritm de viata. Mi-e pofta, mananc o pizza (o felie, doua) - bine atunci nu mai mananc decat 2-3 fructe in ziua aceea. Asa nu poftesc la nimic, dar nici nu depasesc limita de calorii. Azi am mancat la pranz cartofi prajiti, apoi seara mai mananc cativa morcovi sau o salata de rosii/castraveti si gata. Nu e un mare secret, corpul trebuie sa arda mai mult decat primeste, altfel kilogramele se depun. Cu putin sport (va zic, eu nu dau in branci) se ating rezultatele. Trebuie mancat pe indelete, savurat mancarea ca de aia o mancam, sa ne bucuram de fiecare inghititura, sa mestecam pe indelete si credeti-ma ca foamea nu mai vine, stomacul e satul (portii normale mananc, nu ca o vrabiuta), iar cand mi-e foame fructe, morcovi, salata. Merge, nu renuntati !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

si eu am slabit 20 lb ( 9 kg) . le pusesem intr-un an cand am ajuns in US si le-am dat jos tot intr-un an aprox ( 10 luni ) acum mai vreau sa dau jos 5 lb si sunt sigura ca reusesc.
am mers la sala aproape in fiecare zi ( alergat 3 mile + greutati ) si controlul portiilor.
evident ca am inlocuit painea alba cu double fiber bread si mananc numai fat free . totusi nu cred ca reuseam sa slabesc fara mers sala
eu am inceput de la 1,68 (5,6") si 145 lb si la 130 lb nu mai dadeam jos. atunci am inceput sa calculez caloriile si cand am redus la 1500cal pana la 1800 cal pe zi am reusit sa slabesc pana la 122-125 lb
am mers pe www.thedailyplate.com ca sa-mi calculez caloriile zilnice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu am slabit 10 kg si nu le-am pus la loc. Am numarat calorii 1200-1500/zi si am facut sport. La inceput mai greu ca eram ne-antrenata, m-am urcat prima data pe un treadmil si am alergat usor 500m si era sa mor, am apucat sa fug in baie sa vomit . Asta a fost de fapt pentru mine ceea ce m-a determinat cel mai tare. M-am simtit atat de batrana in seara aia , dar dimineata mi-am spus ca e alegerea mea daca voi imbatrani inainte de vreme. Si am continuat sa merg la gym, initial pe treadmil, apoi am inceput cu greutati si apoi am mers si la clase de combat si pump. In prima faza este greu dar odata ce ai putin tonus incepi sa te simti bine dupa gym si sa cauti gym-ul ca si ciocolata. E adevarat ca am crescut rapid intensitatea exercitiilor si am muncit foarte intens. Din cauza asta mi-a luat doar 3 luni sa dau jos cele 10 kg. Cred ca grasime am dat jos mai mult decat atat pentru ca am facut muschi si sunt mai grei decat grasimea. Am devenit dependenta de gym, dar nu ma plang , ma simt mai tanara si mai puternica decat am fost vreodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Privind in urma, cred ca unul dintre cei mai importanti factori atunci cind m-am hotarit sa slabesc a fost vointa si apoi rabdarea si perseverenta. Am slabit si eu 12 kg, a fost un proces extrem de lent (vreo 15 luni) si frustrant citeodata insa acum nu pot decit sa ma bucur ca am rezistat.

Nu am tinut o "cura" anume, nu am facut foamea ci mi-am schimbat total stilul de a minca, m-am axat pe alimente sanatoase, am inceput sa citesc despre vitamine, fibre, carbohidrati si m-am inscris la o sala de fitness.

De la 78 kg (la 1.72m) ajunsesem la 66 kg, un an de zile am reusit sa ma mentin apoi mai luam in greutate 1-2 kg (cind mai exageram cu mincarea) pe care le dadeam jos. Acum oscilez undeva la 67-68 kg (se vede ca n-am mai facut sport de mult ), incerc sa mai slabesc dar nu fac din asta scopul vietii mele. Important este ca stiu cu ce am gresit si ca fac ceva sa remediez situatia.

Nu stiu daca as putea sa ma mentin la o greutate fixa pe o perioada nelimitata, mi se pare foarte greu. Incerc sa pastrez un echilibru, sa ma hranesc sanatos dar in acelasi timp sa-mi fac si placeri mici din cind in cind, o bucatica de ciocolata, o prajitura, etc. Prefer lucrurile naturale intotdeauna, mai degraba as gusta o prajitura facuta in casa decit una din cofetarie, iar de sucurile din comert nu ma ating. Fructele ma ajuta foarte mult sa-mi tin pofta de dulce in friu.

Ma cintaresc aproape zilnic si incerc sa-mi tin greutatea sub control. De cite ori am tendinta s-o iau razna cu mincarea ma gindesc la cum aratam si ma simteam la 78 kg si cum arat si ma simt acum si imi zic "n-ar fi pacat de toata munca aia?" Imi amintesc cit de greoaie ma simteam, umflata, cit de greu respiram cind urcam scarile, si asta e de ajuns sa ma readuca pe calea cea buna. Nu mai vreau sa ma intorc unde am fost.

Un alt lucru care m-a ajutat extrem de mult in lupta cu kg in plus a fost sustinerea din partea sotului care m-a incurajat si a incercat sa-mi fie alaturi si nu in ultimul rind sint recunoscatoare unui grup de fete minunate de pe acest forum fara de care sint sigura ca mi-ar fi fost mult mai greu. Pentru mine a fost important sa stiu ca nu sint singura, sa cunosc si alte fete care se lupta cu aceeasi problema, sa fiu incurajata si ridicata de jos atunci cind simt ca o iau razna.

Aiamoni, referitor la ultima ta intrebare, cred ca trebuie sa ne autoeducam. Eu de exemplu am avut o perioada destul de lunga in care mincam orice, dar mai ales prostii: hamburgeri, cartofi prajiti, pizza, dulciuri. Acum, dupa citiva ani de mincat sanatos, ani in care am vazut cum e sa maninci "altfel", trec in viteza pe linga fastfood-uri. N-am sa fiu o ipocrita si sa declar ca n-am mai mincat asa ceva de ani, ocazional gust un cartof prajit si 1-2 felii de pizza dar ele sint exceptia de la regula si nu parte din meniul zilnic.
Cred ca daca iti place in mod special o mincare, fie ea si plina de calorii nu e bine sa o stergi de pe lista pentru totdeauna, sa te umpli de frustrari care pina la urma rabufnesc si te fac sa te opresti in frigider. E bine sa o "degusti", rar si in portii mici si sa incerci sa ai un meniu sanatos, cu alte cuvinte sa urmezi regula dar cu "scapari" rare.

www.wrongspelling.com/album/" target="_blank">Pozele mele * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Desi numele meu apare de ani de zile pe aici, pot spune ca am si eu ceva de spus acum. Am 1.67 si ajunsesem la 80 de Kg in 1995. Le-am dat jos in salturi (diete mai drastice, uneori nebunesti urmate de perioada de mentinere sau doar usoara ingrasare) pana pe la 69 (acum 7 ani). Dupa aceea, cam intr-un an de zile am dat jos pana la 61-62.
Metoda: dieta sanatoasa si echilibrata si sport de cel putin 3 ori pe saptamana. Apoi m-am maritat si am facut si 2 copii in 3 ani.

La sarcini am luat cam 12-15 Kg si am dat jos cam 2 Kg in plus dupa fiecare copil. Astazi sunt in jurul a 56-57 Kg constant.

Secretul: dieta echilibrata cu de toate, dar cu masura, sport constant. Nu pot spune ca nu sar calul cateodata, dar de exemplu dupa un weekend de pizza, gratare, tort etc, vin rapid cu o zi de fructe exclusiv si gata, totul OK.

Plus ca ma straduiesc in continuare sa fac sport in mod constant. Nu imi reusesti intotdeauna, ca programul meu e f incarcat cu serviciu solicitant, casa mare si familie cu 2 copii, dar programul nostru este gandit de asa natura incat seara, dupa ce punem copiii in pat, sa facem 1/2 ora sport. Nu ne reuseste intotdeauna, dar ne straduim.

La fel, ne straduim sa mancam sanatos si variat, fara excese. Si inca ceva, noi tinem toate posturile, ceea ce ajuta enorm la mentinerea siluetei, cu conditia sa tii post adevarat: adica mananci ca sa te hranesti, nu ca sa inlocuiesti cu produse "de post" ceea ce mancai in mod obisnuit.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Ce mai important e sa constientizezi faptul ca e ireal sa slabesti rapid multe kg si sa nu le pui la loc. Slabitul sanatos inseamna schimbarea atitudinii fata de mancare si controlul meselor si a activitatii fizice. Eu am slabit din martie 2006 si pana acum de la 73 la 57 jumate la 170 de cm.
Mananc si cartofi prajiti si pizza si tort, dar nu reprezinta felurile principale. Sportul e iar partea cea mai importanta, pentru ca ajuta inclusiv la reglarea tranzitului intestinal la fel ca si cei 2 litri de apa pe zi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Se pare ca am ceva probleme cu internetul, abia acum am reusit sa vad raspunsurile. Multumesc pentru ele, sunt un sprijin si un exemplu pentru mine. La mine problema cea mare sunt dulciurile, si din pacate faptul ca nu ma pot opri niciodata la o bucatica, daca ma apuc apoi o tin dintr-un dulce in altul toata ziua, n-am liniste si stare pe scaun daca nu mai "gust" ceva. Imi e mai usor daca renunt de tot, dar problema e ca nu vreau, sau n-am destula ambitite.
De mincat eu maninc destul de sanatos. Culmea e ca la fast-food si sucuri pot aplica foarte bine regula "din cind in cind", pot trece luni de zile fara...doar la dulciuri e greu tare, mai ales ca acasa am doi copii la care le mai fac uneori o prajitura sau le mai cumpar o ciocolata si ma dau si eu la ea, iar la serviciu ciocolata sta vesnic pe masa, la discretia tuturor. Greu sa tot treci pe linga ea de 10 ori pe zi si sa nu pui mina. Rezisti o data, de zece ori...dar e atit de greu sa duci lupta asta vesnic...iar sport..nu prea am timp.
N-am decit 5-6 kg de pierdut, dar nu reusesc...

Bird70ma regasesc in ceea ce spuneai, am 35 de ani si ma simt cam batrina si fara vlaga...dar dupa o zi plina de stres la serviciu si apoi treburile casei nu vreau decit sa stau pe fotoliu si sa nu-mi misc nici macar un deget...poate recitind ce-ai scris sa ma ambitionez putin. Problema cea mare ramin insa dulciurile si am deschis acest topic sa vad cum reuseste cineva sa reziste ispitelor nu o zi, doua, o saptamina, o luna, ci tot restul vietii.

Multumesc inca odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

E mai greu pina te apuci, dar si cind te apuci, devii dependenta. Apoi 5-6 kg nu e mult deloc, poate fara ele arati la fel. In schimb sportul te modeleaza, imi place cum mi-am modelat trupul cu sport. Merg la gym zilnic, am o sala aproape de serviciu si ma duc in pauza de prinz. Ce-i drept ridic mai mult greutati, adica lucrez la aparate, si fac zilnic abdomene. Am inceput sa alerg prin cartier, e mai greu la inceput, dar din ce in ce mai bine in fiecare zi. Merg odata pe saptamina la inot, nu chiar regulat, e mai mult pentru socializare, ma intilnesc cu fostele colege de la serviciu, inotam cit inotam, dupa care zacem in hot tub. Cu mincarea am facut de mult timp pace (sint o fosta aproape obeza in adolescenta), adica mi-am schimbat total obiceiurile alimentare de foarte mult timp.
La inceput e enervant sportul asta, dar cu perseverenta chiar devine placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Fetelor, eu sunt foarte curioasa cum reusiti voi sa va calculati caloriile. Eu mananc mare parte mancare gatita in casa (sunt super mofturoasa) si habar n-am cum as putea face asta.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si eu am devenit dependenta de diete si tot ce tine de slabit. Am reusit si am slabit 15 kg intr-un an cu Montignac si am ajuns la 55. Primele 5 kg le-am slabit cel mai usor. Dupa aceea a devenit din ce in ce mai greu. Am avut vreo 3 praguri, cand nu se mai misca acul de la cantar in jos si pace, in ciuda faptului ca mancam tot de regim. Am facut si un pic de sport, cel mai mult abdomene, ca sa scap de burta. Tot am ramas cu ceva burtica, dar zic eu ca e acceptabil.
Cel mai greu e cu mentinerea. Organismul meu s-a obisnuit cu un anume stil de viata si acum, daca scap la ceva dulce sau mi-e pofta de cartofi prajiti, organismul meu reactioneaza ca la o furtuna. Asa ca trebuie sa am mereu grija, daca am mancat ceva interzis, cateva zile am grija si nu mai mananc nimic rau, ca sa pastrez un echilibru. iau spirulina, beau ceai de seminte de marar, intr-un timp luam si tinctura de papadie, as face orice ca sa nu ma ingras. Vad tot felul de emisiuni pe la tv cu sfaturi si diete, etc, sunt mereu la curent cu tot ce tine de slabit. Cateodata ma gandesc ca am devenit obsedata. Se poate sa fie si asta adevarat, cine stie...

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput