despre greutate-sondaj

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

bird70 nu sustin ca varsta biologica nu-si spune cuvantul , metabolismul se schimba si arderile numai sunt aceleasi.Desi sunt tanara ma confrunt cu destule probleme endocrine , care mi-au influentat in mod negativ aparatul digestiv.Consider ca si eu am de dus o lupta de de autoeducatie si pastrare a bunelor obiceiuri , de asta am si scris.Nu am tinut diete si nici nu m-am infometat ca multe alte tinere de varsta mea.Din pacate mancarea din ziua de azi nu se aseamana cu ce era acum 20-30 de ani , e greu sa alegi din atatea rele , raul cel mai mic.
ellinia fiecare are meniul sau , in care include mancaruri dupa bunul plac.Nu ma impac cu legumele fierte , prefer un orez fiert , un piure , papilele mele gustative spre asta inclina , asa ca nu ma deranjeaza ca au mai multe calorii , atata timp cat ma multumesc cu o portie mai mica.Dulciuri prefer cele facute in casa prajituri cat mai simple fara tot felul de creme , tartele cu fructe sunt preferatele mele.Nu imi fac procese asa mari de constiinta pentru o pizza sau niste bucati de ciocolata sau budinca cu branza si spaghete facuta acasa mancate odata la nu stiu cat timp.Mie nu-mi plac multe ca imi par prea dulci , la fel ca mezelurile ma simt rau de la ele si unele mancaruri gatite , fiind prea grele pentru gustul meu.In schimb mananc cereale cu lapte foarte des , intre mese iau un baton tot de cereale , in loc de covrigei , biscuiti si alte cele.N-am probleme in a rontai morcovi sau a-mi lua salate cand sunt la facultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Rallu, sa stii ca si la mine a fost frica, intr-o oarecare maura. Mi-a ramas intiparita in minte imaginea mea, de cand eram grasa si imi este groaza numai la ideea ca as putea ajunge din nou asa!
Denisabia, ai dreptate, eu nu pot sa sufar morcovii cruzi, in schimb fierti ii mananc. Mai faceam o salata de vara cu mar, telina si morcov, in trei straturi, eu nu o puteam suferi, in schimb sotul meu o adora!
Eu am gasit ca solutie pentru pofta de dulce Fibrobarul. Stiu ca multa lume nu-l agreaza, dar eu ma impac cu el. Sau mai fac ceva dulce cu fructoza, sau vreo budinca cu paste integrale, branza, stafide, fructoza, incerc sa le invart in asa fel incat nici sa nu sufar prea mult... Ma mai reped din cand in cand la vreo prajitura sau la mai stiu eu ce interzis, dar asta este, nu o sa ducem la extrem!
Si atitudinea asta cu ignoratul chiar functioneaza si in timp te obisnuiesti. Si eu tot as procedez. Ma mai serveste si pe mine lumea cu gogosi, placinte, prajiturele sau cate alte chestii. De regula refuz, doar daca e prea insistenta persoana iau un pic si gata.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Multumesc pentru raspunsuri, fetelor.
Chestia cu "din cind in cind" si "citeva bucatele de ciocolata" nu m-ar deranja nici pe mine! Cum am spus, la mincare n-am probleme, pot minca doua felii de pizza din cind in cind, hamburger de vreo 3 ori pe an, am renuntat practic si la cartofi prajiti fara probleme...doar la dulciri nu pot renunta, si la nevoia de a rontai ceva tot timpul. Problema e ca daca am mincat doua patratele de ciocolata efectiv n-am stare, nu mai pot sta pe scaun daca nu mai iau...aici e problema.
Citeodata ma gindesc ca daca as reusi sa slabesc as putea dupa aceea sa ma mentin. Dar slabitul e mai greu...Imi imaginez ca frica de obezitate e un ajutor, dar la mine nu prea e cazul, de 10 ani am 5-6 kg in plus, nu mai mult, nu mai putin. Nu cred ca ar fi probleme de sanatate, eventual excesul de zahar sa ma sperie...
Sper sa se continue subiectul si sa mai primesc pareri si sfaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Daca in ultimii 10 ani ti-ai pastrat greutatea si ai doar cateva kg peste ce ti-ai dori, sfatul meu este sa nu te gandesti la dieta. Daca alimentatia si regimul tau de viata te tin in echilibru nu are sens sa te joci cu echilibrul asta. Fa un plan de miscare, dar nu abdomene sau ceva in genul asta ci cardio. Continua regimul alimentar pe care il ai si consuma zilnic 200 calorii cu miscarea. Incet-incet ai sa slabesti fara sa-ti dai peste cap echilibrul in care esti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Poate ai dreptate, am trecut chiar si peste o sarcina acum 5 ani si n-am avut probleme mari, am slabit treptat in 6 luni. Insa am ramas cu o burtica tare neplacuta, si mi-ar placea sa mai dau jos si de pe picioare...La mincarea de baza nu prea am ce sa schimb, sincer, de aia nici nu zic nimic despre ea. Insa nu stiu cum sa renunt la dependenta de dulciuri...cred ca daca as taia caloriile respective ar trebui sa se vada rezultate. Dar cum singura solutie pare propria ambitie si eu nu posed asa ceva...
Cit despre sport, cum am spus, n-am cum sa fac mai mult de 30 de minute pe zi, si au fost perioade cind am facut asta constant dar fara rezultate. Probabil e prea putin...ar trebui min. 45 la intensitate mai mare. Greu!
O sa mai incerc, ce altceva imi ramine de facut?
Pina la urma concluzia mea e ca tentatiile sunt peste tot, n-ai cum sa le ocolesti, si numai propria ambitie te poate ajuta sa eviti dezastrul. Are cineva de vinzare asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

In tinerete eram tare obsedata de kg cu toate ca n-am fost plinuta, cca 52/52/54 kg la 166 cm. Dar, datorita obsesiei am cochetat cu diverse diete, ceaiuri de slabit si otet de mere. Fara rezultate semnificative.
La stres usor si mediu ma arunc in frigider si cantarul o ia in sus. La stres mare slabesc, ca uit complet ca mai trebuie sa mananc si asa am avut vreo 3 perioade de 47 kg, eram femeia-snur, fara...si fara...
Dupa nastere am ramas cu ceva kg, am mai dat jos, apoi iar am dat de stres!!!

Mergi la inceput