vrem sa adoptam un copil

vrem sa adoptam un copil | Autor: balahura

Link direct la acest mesaj

Suntem o pereche din Brasov si zilele trecute ne-am hotarat sa adoptam un copil,dupa lungi incercari de a ramane insarcinata(laparoscopie si extra uterina),doctorul ne-a inchis dosarul ,singura sansa este acum "in vitro"dar pt. noi este cam mult ,tr. sa o luam de la capat cu analize..........Suntem necunoscatori in acest domeniu,am citit ceva pe forum si ne-am cam speriat,credeam ca s-a schimbat ceva in legislatia rom. dar se pare ca nu.daca are cineva rabdare se ne explice pas cu pas,ce inseamna o adoptie am fi foarte bucurosi.Avem apartament,avem amandoi locuri de munca si ne incadram (credem noi)in cerinte.Multumim anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Nu stiu ca va trebuie dpdv birocratic, dar stiu un bb care are nevoie de parinti. Cand am nascut, acum 4 luni, era in maternitate un baietel abandonat care avea atunci 1 1/2 luni, foarte sanatos si dragalas, era ingrijit bine de asistentele si dr. de la spitalul Titan ( Sfintii Imparati Constantin si Elena). Mama lui avea 17 ani si nu vroia copilul, nu a fost dat la camin ca sperau sa il ia cineva din spital, unde era mai bine ingrijit, fiind singurul. Acum 1 luna cand am fost la spital mai era acolo.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
BUBURUZU MEU BOTEZAT

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico_ro spune:

Bun venit in randurile noastre!
Trebuie sa mergi la Protectia Copilului, vizavi de SIF Transilvania, pe Iuliu Maniu, la Serviciul Adoptii, unde ti se va spune tot ce trebuie sa aduceti (documente, analize medicale, caracterizari, etc) si ce procedura trebuie sa urmati pt atestare (care legal dureaza cam 2 luni de la depunerea cererii, daca tin bine minte). Dupa ce veti fi atestati ca familie apta sa adopte, veti astepta sa vi se prezinte un copil potrivit familiei voastre, apoi urmeaza incredintarea in vederea adoptiei pe trei luni si in final adoptia.
Sfat: veti fi descurajati ca nu-s copii mici adoptabili, etc, nu va lasati fiindca situatia nu e chiar asa gri.
Succes!
PS Citeste capitolele anterioare de aici, pe toate asta ne-a ajutat sa aflam multe despre procedura si mai ales ne-a dat sperante ca undeva, copilul nostru ne asteapta...
Mai devreme sau mai tarziu fiecare si-l gaseste si merita trecute toate etapele adoptiei, chiar daca e greu si frustrant uneori, fiindca la capat e FERICIREA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balahura spune:

Va multumim din suflet de mesaje ,saptamana viitoare mergem la Protectia Copilului,pentru atestat si ce acte trebuie facute,suntem un pic speriati ca trebuie sa-ti cauti si tu copilul,noi am vrea un nou nascut sau cel putin sa aiba pana intr-un an ,dar am inteles ca e destul de greu.Am inteles ca in Brasov exista o asociatie care te ajuta sa infiezi mai usor su cel putin te indruma corect.Oricum am inteles ca in primul rand trebuie sa ne facem atestatul.Inca o data mii de multumiri pen tru indrumare si mai asteptam mesaje de la voi .Pupici "Remus si Emi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara76 spune:

Balahura felicitari pt hotararea pe care ati luat-o.Noi nu ne-am cautat copilul desi de multe ori ne-am gandit s-o facem.Am avut noroc,si ni l-au gasit cei de la dpc,la 3 luni de cand am primit atestatul.In legatura cu varsta,intradevar e mai dificil sa gasesti un copil sub 1 an,dar important este sa nu va descurajati.D-zeu ne gaseste la fiecare copilasul si ne indreapta pasii spre el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Continuati va rog aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balahura spune:

iti multumim ptr sfat ori ce sfat e bine venit. Noi suntem la inceput si un pic speriati dar si noi speram sa fie bine.

Mergi la inceput