Strumfi de iulie-august 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 11
Luna1 spune:
Fetelor am intrat sa va spun ca totul se negociaza pe pamant, pana si religia.
Azi m-am dus la vanatoare de biserici catolice crezand eu ca e simplu, gasesc biserica ce imi place, vorbesc cu parintele si botez copilul. Neeeeee, nu e asa. Al meu sot nu e nicio religie, daca il intrebi cica e jedai (aia din razboiul stelelor). In fine gasesc eu o bisericuta frumoasa aproape de mine (dupa ce colind doua orase in apropiere dar nu gasesc nicio biserica pitoreasca cum vreau eu) si cum nu era nimeni in biserica sun la usa casei parohiale si raspunde tata popa. Ne invita inauntru (eram cu o prietena su cu copiii mei plus fata ei de o seama cu fiu-miu) luam loc pe canapea (frumos din partea lui, da' n-a dat si el o cafea macar) si incepem sa vorbim, explic situatia: eu ortodoxa, fiu-miu ortodox al meu sot jedai (cred ca se scrie jedi) vrem sa botezam cupilu' catolic. Neeeee, nu se poate, macar unul din parinti trebuie sa fie catolic. Se scarpina tata popa in cap, ma scarpin si eu, zic "trebuie sa gasim o solutie", el zice "pai nu poti boteza copilul asa ca dupa aia nu mai vii la biserica si gata, nu e bine". Promit solemn ca vin la biserica. Dupa ce se mai scarpina in cap vreo 10 minute zice "tu trebuie sa iei niste lectii de catolicism si apoi sa fi introdusa in comunitate". Ok zic, no problemo, si asa mereu am fost atrasa de catolicism si la biserica vroiam oricum sa incep sa mai merg caci e frumos sa cunosti oameni noi, plus ca spiritual m-am simtit cam "empty" de cand am ajuns aici. Pai zice popa dupa ce se mai scarpina in cap "lectiile le iei pana la Craciun apoi la Paste botezam copilul". Eu raman interzisa. Buuuun, pun un zambet incurcat pe fata si zic "parinte pai noi ne gandeam ca am vrea sa o botezam in noiembrie, ca vine mama si e batrana ea nu calatoreste prea des (ea are doar 55 ani)!" Se mai scarpina el in cap nitel si zice "cand in noiembrie?" "Pe patru", " ok, ia completeaza formularul asta".
Bine ca luni la 7 ne intalnim sa-mi explice exact procesiunea (mi-a dat si o carte sa citesc ce si cum) si gata, de duminica merg la biserica.
Dar e bine ca pe 4 noiembrie la ora 1 o boteaza, si sunt fericita ca a zis ca nu o oboteaza ca in alte biserici in timpul slujbei de duminica ci face ceremonia doar pt ea.
Deci cum spuneam am iesit de acolo transpirata dar victorioasa. Mi-am folosit tot talentul de negociator avut vreodata. Dar a meritat sunt asa fericita.
L-am sunat pe al meu si i-am zis ca atat ii trebuie sa faca vreo gluma proasta luni, ca eu ma chinui sa fac copilul catolic.
Hai ca m-am lungit, va pup.
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!
fianna spune:
Hahaha Luna, si eu credeam ca la mine a fost simplu. Bine ca ai avut de unde alege biserici. La noi in zona sunt doua biserici ale parohiei de care tine sotul meu, si evident ca eu visam catedrale si cladiri maiestuase, ceva in genul celor din Italia. Da' de unde! Macar una din cele doua bisericute e mai veche si e construita cu piatra si are forma de biserica, cealalta e moderna si mie nu-mi place. Oricum, si preotul nostru s-a lasat desi s-a prins el ca noi nu le prea avem cu mersul la biserica, dar spera sa ne convinga. Cand ajung in Uk insa o sa trebuiasca sa ne intalnim cu el sa ma cunoasca si sa-mi povesteasca despre ce inseamna botezul catolic si ce responsabilitati avem fata de copil plus in ce consta slujba si alte alea. Noi am trimis deja formularul completat si am primit o hartie cu slujba si ce va trebui sa spunem.
In ce priveste "religia" sotului tau sa stii ca si eu tot jedai sunt si abia astept sa ma joc cu fii-miu de-a cavaleri jedi si darth vader. Sotul meu s-a resemnat....
fianna Matthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER
www.flickr.com/photos/14295400@N03/1456592435/
Luna1 spune:
Fianna daca va mutati in UK e bine de mers la biserica din cand in cand, scolile catolice sunt cele mai bune. (exceptand scolile private binenteles).
Insa pe mine nu ma intereseaza scolile ci mai mult faptul ca ea va avea acces mai usor la catolicism decat la ortodocsi.
Luna, mamica de Adelise Cezara(11.08.2007) si Cosmin (30.07.2001)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">[b]Sonia trebuie sa traiasca!
Antoanela23 spune:
Luna, felicitari pt negociere, esti tare.
Ma duc la nani fetelor ca sunt hopeless cu raspunsurile pt ora asta.
Pupici
Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)
Simo78 spune:
Luati o si spor in ziua de azi!
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
madabout2003 spune:
Neata! Mersi de cafea Simo!
Luna sa imi explici si mie cum e cu procesiunea cu toate ca nu cred ca o sa fie la fel si in Romania.
Sa aveti o zi frumoasa! Eu mai intru diseara!
MADA mamica de Emily 07/08/07
www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea
Nonna76 spune:
Buna dimineata si multam de Simo.
Eu tre sa-mi fac curaj azi sa ies la cumparaturi...haine pt. mine ca simbata ma duc la un botez. Adevarul e ca nu stiu ce marime port,dar sunt pregatita sa nu ma speriiInainte purtam 40-42 dar acum sigur peste 44 dar sper ca nu 48.
Ce e mai greu e ca tre sa merg cu Andrei in marsupiu si tre s-o solicit pe vinzatoare sa ma ajute.In carut nu mai am curaj singura,nu vrea sa stea si pace iar in marsupiu nu zice nimic.
Eu n-am botezat copilul inca dar vad ca nu sunt singura.Nanuta noastra e in doliu si asteptam sa treaca perioada ca vrea sa danseze la botez .
Il vom boteza pe 27 octombrie.
Luna ai vazut ca vine mama ta la tine? Si sigur o sa vina si cu cadouri pt. fata.O sa se topeasca de dragul ei.
O zi buna.
poze
Monica ,mama lui Andrei (17 iulie 2007)si Vlad (8 martie 2003)
jadi spune:
Neata, hop si eu la cafea, l-am alaptat pe cel mic, l-am pregatit de gradi pe cel mare si acum as vrea sa mananc si eu .
Anto, cauta la bebelusultau sau la chic bebe , le scoti spatiile si pui .ro in coada! Eu am cumparat de la amandoua si sunt prompti, faci azi comanda si maine ai produsul! Cei de la Graco au o reducere draguta www.clip-trade.ro/store/view.php?prod=2010007" target="_blank">aici. Dar poti gasi si produse mai ieftine, pe bebelusul tau e patul de la neonato si pe chic bebe unul de la cam. Te orientezi tu!
Deni & Vlad & Tudor
i_ulia spune:
luna, daca te consoleaza cu ceva, la protestanti e la fel. trebuie sa iei cursuri inainte. si dupa aia dai examen. eu cand am confirmat am avut de citit un cartuloi, catehismul mare. in ziua confirmarii am intrat intr-o sala cu tot prezbiteriul (consiliul bisericii) si m-au intrebat diverse chestii (mai toate legate de sfantul duh, ca erau rusaliile). cand ne-am casatorit ne-a chemat preotul, am ales un citat din biblie pentru cununie, am discutat despre casatorie si cat de important este pasul acesta. mi se pare mult mai aproape de oameni decat la ortodocsi.
astazi vreau sa merg la primarie, poate reusesc sa iau banii de trusou si prima de la stat.
ghinetz spune:
Vin si eu la cafea. Da o beau pe fuga, ca vad ca a inceput bb sa maraie. Stiti, el nu plange decat cand ii e foame. In rest...parca striga. Stiu, eu sunt cam zuzu, dar intr-o zi chiar am avut impresia ca a zis ma-ma. Ma rog, un plans asa...Oricum nu m-a crezut nimeni. Dar ce-mi pasa. Eu stiu ce am auzit.
Pe bune, chiar mi-e dor de Lia. Yuhuuuuu! Sa inteleg ca Minunea te tine asa ocupata. Hai, mai povesteste ceva cu noi...
Oana, Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"