Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-9

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

try multa sanatate lui Adrian, imi pare tare rau ca hemoglobina a scazut in ultima perioada, sa dea Domnul ca hgb sa revina la valori normale in curand.


Ontz eu l-am alaptat exclusiv pe David cat am putut de mult si am suplimentat laptele matern pentru ca nu am avut lapte pe cat ar fi mancat copilul. Clara a luat foarte bine in greutate, iar daca tu nu ai nicio problema cu lactatia, nu vad de ce sa suplimentezi cu lapte praf. Copilul creste excelent la sanul tau, ii asiguri tot, in plus nici nu se poate compara o greutate a unui copli normal care a pornit de la 3300 cu una de la 1500-1600 a unui prematurel. Sunt sigura ca doctoritza ta nu a luat in considerare greutatea de inceput a copilului.

sheanna spor la mers puiutzilor.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David
Asteptand bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Try, din cate am citit si invatat, DBA ca si multe alte boli rare au extrem de multe necunoscute. Chiar si in cazul unora mai cunoscute si extrem de studiate nu se poate spune cu precizie care este evolutia.
Stiu ca te gandesti la toate variantele posibile, in principal, cele mai putin pozitive dar, crede-ma, exista miracole pe lumea asta. Si minuni! Ca Adrian, ca baietii mei, ca toate esentzele de aici!


Ignatica, ce mai face David?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Shenna daca ai fi in fata mea te-as strage tare, tare in brate si te-as pupa...sfaturile tale au dat rezultate.
Am organizat o cazemata pt Dragos (plapuma pe jos langa patutul lui cu zabrele si la margini niste fotolii din burete pt copii) si a inceput sa se ridice singur pe langa ele si face ture tinandu-se.
Vai cat sunt de mandra de el!
Try multa sanatate micutului! va tin pumnii!

http://b2.lilypie.com/M6hZp3.png
http://tt.lilypie.com/pWGep3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Sheanna David se chinuie cu mersul singurel, nu este sigur pe el si tot sprijinit de o manutza merge. Mai bine zis se tzine de un deget de-al meu, merge foarte bine asa, dar nu porneste singur. Ii este foarte teama, se aseaza in funduletz in cazul in care il las sa stea drept pentru cateva secunde.
Si bineinteles, patesc ca si cu ridicatul in fund, au inceput rudele sa ma trimita la neurologie, ortopedie etc. pentru ca a David are un an si 2 luni si nu merge singur. M-am saturat si sa explic ca nu suntem caz patologic, copilul merge perfect in picioare tinandu-se de mobila si exploreaza casa in 4 labe, deci nu avem nici o problema cu musculatura.
Sunt sigura ca noi l-am inhibat pentru ca au fost cateva vizite la parinti, unde s-a insistat cu mersul singurel si copilul, care nu avea echilibrul bun, a devenit din ce in ce mai nesigur pe el, refuzand categoric sa se mia ridiec in picioare. Acum il las in pace, vreau sa evolueze normal, fara sa fortzam nimic.
Aa, am uitat sa adaug, toate expertele in crescut copii din parc au inceput sa-mi recomande sa ii dau Calciu, vitamine etc. Oare e nevoie de asa ceva?

Voi in ce stadiu sunteti?


Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David
Asteptand bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Sanziana, ma bucur din tot sufletul pentru voi! Numai o mamica de esentza tare poate intelege ca pentru noi fiecare achizitie este o mare victorie!

Ignatica, o sa o citez pe Sanziana: Daca ai fi langa mine v-as imbratisa pe amandoi!
Exact, dar exact in aceeasi etapa sunt si brebeneii mei. Iar eu, binenteles, imi fac aceleasi ganduri ca si tine.
Stii ca, desi s-au nascut la 27 sapt, David si cu gemenii mei au aceeasi varsta corectata (adica, ar fi avut DPN la sf lui august). Nu sunt patologice aceste temeri de a merge singuri dar, nici prea placute nu sunt, mai ales cand vezi alti copii, mai mici care deja merg singurei.


PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT


Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

TRY - ne gandim la voi. Toate cele bune!
Fetele nu va mai agitati cu mersul.Iaka Sofia la 1,5 ani a inceput sa mearga (1,3 corectat). Si dupa o saptamana nu numai ca e f. stabila dar vrea...sa fuga:) In noiembrie avem urmatoarea intalnire la spital sa vedem cum sta cu spatele. Da' am asa o senzatie ca ne paste corsetul. Catrina a scapat de olita pe care a luat-o "shoishelu" care soricel i-a adus o "schilitza" (i-am pus un colacel d-ala cu scarita. a fost dureros pt. ea ca iubea olita cu pooh). A inceput sa-i placa la gradi unde azi mi-a comunicat "Am mincat (cu i nu cu â) eine banana"





"Pe-un picior de plai
Let's get high"




Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Asa e Anna, ma napadesc uneori gandurile negre tocmai pt ca stiu ce paote insemna pt Adrian sa iasa din remisie, si cand ma gandesc ca n uare decat un anisor si ca e posibil sa nu cunoasca alta fateta a normalitatii decat cu transfuzii lunare si chelare zilnica cu desferal mi se rupe sufletul.
Acuma m-a lovit faptul ca eu tot timpu lam fost suspicioasa legat de operatia asta ca fiind o posibila cauza de a iesi din remisie si dupa ce-am patit cu instinctul meu legat de problemele lui i nsarcina si in NICU mi-am tot spus sa am mai multa incredere in instictul meu si sa actionez mai cu tarie si mai hotarat cand simt ca ceva nu e bine sau in neregula.
Si-acuma ma gandesc ca poate ar fi trebui sa aman operatia pt o perioada cand hemoglobina lui era iarasi ridicata si/sau mai stabila. La el incepuse sa scada dinainte de operatie, dar totul a decurs asa repede (am primit rezultatele analizelor cu vre o2 ore inainte sa-l bage-n operatie) si pe mine vestea hgb lui scazute m-a marcat asa de tare ca nu am fost capabila sa mai gandesc prea multe.
Dar sper insa sa aiba putere si sa recupereze scaderea asta in hemoglobina si sa ajungem cu bine la controlul de peste 6 sapt. si sa dea Domnul sa avem o valoare mai buna decat 91.

Adrienutu' meu tot de 2 manute merge, nu poate deloc sa mearga fara doua maini, nu e chestiune de lipsa de curaj, ci nu poate inca, dar se plimba foarte bine pe langa lucruri de unul singur. Si noi o sa mergem mai tarziu ,de asta-s sigura, insan u-mi fac prea multe probleme, ma iales dupa ce-am fost la evaluarea neuro-psiho-motorie de sapt. trecuta si a iesit atat de bine sunt si mai relaxata in privinta asta. Stiu ca nu-i usor sa vezi alti copii de varsta apropiata facand mult mai multe lucruri, insa asta e numai problema noasra, ca mame, nu e problema puiutilor, ei evolueaza cum trebuie, noi poate fixam stafeta prea sus si nu trebuie niciodata sa uitam de unde am plecat cu ei.
Si vreau sa va zic ca are o dorinta de a ne imita cuvintele care ma bucura atat de tare, mai ales ca alex nu a fost un vobaret timpuriu (asta pe langa faptul ca si acum stalceste cuvintele intr-un hal fara de hal si nu toata lumea il intelege ce vorbeste). Spune tata si papa, dar asta de ceva vreme, iar mai nou spune gata (data pronunta el), haide (mi-e greu sa reproduc pronuntia lui) si il striga pe ales (zice aes sau ma idegraba as), dar e cu trimitere la frate-su. Si de cand l-am vazut asa dornic de vorba incerc sa-l stimulez si mai tare si ma concentrez un pic mai mult pe latura asta a lui. E un dulce!

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Sheanna iti multumesc tare mult pentru raspuns , sunt sigura ca in curand vom posta mesaje despre pitici mergaretzi prin toata casa. E adevarat ca nu imi place cand mi se spune: "Are aproape un an si 3 luni si nu merge.. Ati fost cu el la medic?", dar asa cum spunea si Try problema e a noastra, poate ca avem asteptari prea mari de la ei. Eu tot incerc sa ma educ si sa nu mai fac comparatii cu alti copii, eu imi cunosc copilul, stiu ca am pornit de la 2300 si cu 5 saptamani in urma iar altii nu stiu asta si de aceea dau cu sfaturi in stanga si in dreapta. Totusi simt ca e o adevarata moda in tara noastra: copilul trebuie sa stea in fund la 6 luni, sa mearga pana la un an ca daca nu, are el ceva, si bineinteles sa stie Luceafarul la 3 ani. Trebuie sa ai un copil precoce si geniu ca sa mai poti scoate un cuvant. Am vazut mamici care chiar s-au uitat urat la mine pentru ca nu imi merge copilul singur, de parca ar fi fost vina mea si am auzit si remarci de genul : pai trebuie sa faceti exercitii cu el...De-asta sunt asa de inversunata. Cred ca o iau razna cand il voi da la gradi .

papadie multumim pentru incurajari, felicitari pentru Pescarush miscaretz.

Try sunt alaturi de voi, mi se rupe sufletul uneori cand iti citesc postarile, cand vad poze cu Adrian si stiu ca este asa fragil. Sper ca lucrurile sa evolueze in bine si organismul lui sa se refaca incet si sigur dupa operatie si sa aveti valori bune a hgb peste 6 saptamani.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)



Nasterea sufletelului nostru David
Asteptand bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Ignatica ai uitat sa spui de cate ori esti intrebata :ce stie sa faca, sa zica? Asta ma exaspereaza si pe mine. Eu sunt foarte relaxata, neavand cu ce sa compar mi se pare ca se dezvolta normal,DAR.....ma intalnesc cu alte mamici, ca doar nu traim in pustietate si incep: sta in fund, mananca orice,merge, zice, intelege, foloseste olita? Si eu...

http://b2.lilypie.com/M6hZp3.png
http://tt.lilypie.com/pWGep3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

eu dupa ce mi-am tabacit piele sa ii spun asa de laude peste laude ale altor mamici, am inceput sa l eocolesc pe ele si mici lor napoleoni, si am devenit si ironica.

atunci cand eram intrebata ce stie sa faca un bb de sase luni (4 corectate), le spuneam ca tocmai a terminat primul an Oxford stie sa mearga pe bicicleta si sa schize si ca se pregateste intens pt doctorat!
dar inca nu face pipi si kk la olita si nici nu mananca singur dar cu siguranta va invata si asta ca doar e destept!




POZE VLADUT



"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput