Dezbatere publica in Ungaria despre cezariana, Ro?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Imi place cum gindesti, Ank! Sa fie asa cum vrei tu.

Un singur miiiiic amendament la ce ai scris tu: indiferent cit de crunte ti s-au parut durerile menstruale, amintirea lor te va mingiia in clipele de dureri cu adevarat crunte din timpul travaliului. Poate ca totusi dureri atit de mari pentru tine la menstruatie inseamna un prag al durerii destul de scazut, nu ridicat.

Oricum ar fi, iti tin pumnii! Si iti urez un bebic frumos, sanatos, papacios si somnoros (ma abtin de la... k..cios si p...sacios, dar e bine sa fie si asa).

multumesc de urari

aaaa... cat despre durerile de atunci am ajuns in perfuzii si tremuram non stop (aveam niste microchisturi pe ovare , de acolo erau durerile asa de mari)... Poate sunt masochista si mi-au placut

Ank 37+

Raul
AMR maxim 3 saptamani de stat in burtan !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citind pe aici incep sa inteleg ca in Romania cezariana e pe post de inlocuitor de epidurala.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Citind pe aici incep sa inteleg ca in Romania cezariana e pe post de inlocuitor de epidurala.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

---------
eu ma gindeam ca e "un pas catre evolutie" ca si laptele praf acum citeva decenii,dar cred ca si tu ai drepatate.ptru concluzie.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_anna spune:

buna mamicilor
sunt noua pe aici,e tare dragut sa faci schimb de pareri.
si eu sunt o tanara mamica care a nascut prin cezariana,desigur vezi doamne motivul operatiei fiind ca bebe meu nu era intors cu capul in jos la 39 de saptamani,ceea ce ma face sa cred ca nu a fost adevarat,vreau sa spun ca a fost groaznic de dureroasa refacerea,referitor la intrebarea de ce se fac asa multe cezariene, e ca doctorul baga la portofel mai multi bani si desigur nu il intereseaza cum e dupa aia.lipsa de informare ar fi un alt motiv,dar tu ca pacienta si ca o viitoare mamica te preocupi si crezi in mare parte tot ce spune doctorul.as vrea sa dau un sfat viitoarelor mamici sa opteze pentru nasterea naturala si sa nu le fie frica de tot ce le spune un doctor sa incerce si la altul sa verifice spusele celui care te indeamna la cezariana.
va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by elena_anna

buna mamicilor
sunt noua pe aici,e tare dragut sa faci schimb de pareri.
si eu sunt o tanara mamica care a nascut prin cezariana,desigur vezi doamne motivul operatiei fiind ca bebe meu nu era intors cu capul in jos la 39 de saptamani,ceea ce ma face sa cred ca nu a fost adevarat,vreau sa spun ca a fost groaznic de dureroasa refacerea,referitor la intrebarea de ce se fac asa multe cezariene, e ca doctorul baga la portofel mai multi bani si desigur nu il intereseaza cum e dupa aia.lipsa de informare ar fi un alt motiv,dar tu ca pacienta si ca o viitoare mamica te preocupi si crezi in mare parte tot ce spune doctorul.as vrea sa dau un sfat viitoarelor mamici sa opteze pentru nasterea naturala si sa nu le fie frica de tot ce le spune un doctor sa incerce si la altul sa verifice spusele celui care te indeamna la cezariana.
va multumesc

Pai draga mea, tie nu ti s-a facut o ecografie? Si daca da, cum oare de te indoiesti ca aveai un fat in alta prezentatie decat cea craniana? Doar pt ca aveai 39 de saptamani? Sunt foarte multe cazuri unde se intampla asa la o sarcina aflata la termen. Si n-as vrea sa-ti spun cum este sa nasti un copil care este in pelviana sau altfel. Pe langa faptul ca poti muri si tu si bebe, te taie inclusiv pe col si perete uterin si aplica forceps sau vidextractor.
Deci pot fi multe sechele. Se intampla in nasterile naturale sa fie nevoit medicul sa rupa claviculele fatului daca este prea mare si pelvisul mamei ingust. Sora mea a nascut o fetita de 3 kg la un medic excelent de la Giulesti si din cauza cordonului mai scurt, i-a fracturat din greseala fetitei clavicula.
Cezariana nu este un moft, ci o interventie impusa si necesara.
Eu nu voi regreta niciodata ca am nascut prin cezariana, cunosc multe mamici care au nascut natural si au o groaza de neplaceri. Dureri la contact, infectii la epiziotomie tratate cu antibiotic urmat de pierderea lactatiei, perineu facut zdrente cu tot cu epiziotomie (majoritatea se trezesc peste 10 ani cu ruptura de perineu si se mira ca o au desi au fost taiate, insa nu stiu un lucru: la angajarea capului copilului perineul incepe sa cedeze si se "desira", chiar daca nu se produc rupturi intotdeauna. Asta inainte de a se vedea capul bb-ului si a se face epiziotomia.), incontinenta urinara, prolaps de organe (la cele care sunt "ajutate" de moase cu coatele pe burta si nu sunt putine cazuri).
O comisie de medici au declarat odata ca cel mai safe mod de a naste, atat pt mama cat si pt copil, este cezariana cu rahie, la 2,3 ore de travaliu. Se asteapta travaliul pt o dilatatie de 2,3 cm, necesara pt eliminarea lohiilor fara a fi necesara o aspirare a uterului sau o dilatare manuala.

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Am nascut natural. Durerile din timpul travaliului nu au fost super-extra-groaznice. Sunt o persoana rezistenta; am facut karate adica am mancat ceva bataie si nu fac nazuri. Nu am facut peridurala ca a fost nashtere spontana desi stateam in spital de x timp :D si ca urmare nimeni nu mai credea ca nasc si mai era si duminica seara . Chestia este ca mi-au pus o perfuzie in mana cu nu shtiu ce. Poate ca ceea ce mi-au pus in perfuzie mi-a mai atrofiat din simtiri. Iar acum, hmmmm, a trecut ... si amintirile nu mai sunt atat de vii.

Ce ma uimeshte pe mine cand se vorbeshte despre nashtere vaginala versus cezariana este ca:
1. Nu se vorbeste de dezavantajele nashterii naturale versus cezariana. Daca e sa citeshti, nashterea naturala este o chestie de vis care doar doare si atat. Eu m-am confruntat dupa nashtere cu: 1 luna nu am putut sta pe scaun normal si nu puteam merge drept ci cu posteriorul inapoi, incontinenta urinara cu care m-am captusit (la urma urmei am doar 35 de ani nu e cazul sa fac pipilica pe mine de acum), mi-au crescut dioptriile la ochelari. Au fost si altele dar zic ca se intampla in ambele cazuri. Peste durerea de dupa pot trece, peste chestia cu dioptriile trec ca am schimbat ochelarii, dar cu pipileala ce fac? Trebuie sa ma tratez, nu trece de la sine - daca trece; daca nu , ghinionul meu, umblu cu tampoane dupa mine ca imi plac taaaare mult. Toata chestia sa nu miros in tramvai sau autobuz, zice lumea ca nu folosesc sapun.
Poate cine a facut cezariana spune clar care sunt dezavantajele cezarienei (fara chestia cu moartea care cred ca se poate aplica in ambele cazuri).

2. Nu am vazut nicaieri statistici, tabele de comparatie intre avantajele/dezavantajele nashterii naturale<->cezariana daaaar pentru bebelushul care trebuie sa vina pe lume. Eu acum imi dau seama ca da-le-ncolo de dureri/estetic cand in joc este viatza copilului meu. Pentru ca a fost pelvian noi ne-am confruntat la nashtere cu: hemoragie cerebrala care ulterior a degenerat in altele. Care sunt avantajele/dezavantajele cezarienei pentru bebelush? Pe mine una asta ma intereseaza.

3. Cei care vorbesc de nashtere sunt medicii ginecologi. Pentru ei eshti un ... pacient ... pentru <= 9 luni si apoi la revedere. Jobul lor s-a terminat. Daca bebe are probleme este treaba neonatologului din maternitate pentru X zile si a mamei/parintilor pentru toata viatza. Ca urmare ma simt ca o factura pe care azi nu am chef sa o operez in calculator asha ca o las pe maine ca poate nu mai trebuie. Ma intreb care o fi parerea neonatologilor? Pentru mine ei sunt deosebitzi pentru ca nu pot face diferente ca bebelushul asta este de 1000 euro si celalalt ... ei celalalt i-a fugit mama din spital asha ca vedem maine daca mai traieshte! Nu pot face asha chiar si numai pentru ca bebelushii sunt atat de mici si neajutoratzi. Asha mi s-au parut mie neonatologii din maternitatea la care am fost.

Acum, nu shtiu de unde inversunarea asta ca sunt prea multe cezariene cand este politica de spital sa NU FACI cezariene; poate prin al 12-lea ceas.

Deci sunt pentru permiterea mamei sa aleaga calea cea mai sigura cu asistenta medicului. Dar de-adevaratelea asistenta medicului, nu manipulare sau dezinformare prin omisiune sau mai ales dezinteres.

Aaaa si legat de asigurari, who care's, statul pune pe mine tot felul de taxe si eu ar trebui sa fiu cu bun simtz pe viatza copilului meu. Ei, la faza asta am avut bun simtz dar acum, fara suparare, mi-a venit mintea la cap si mi-a trecut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

La cate neplaceri ai insirat acolo ar trebui sa fugim toate de nasterile naturale.... eu zic ca problema la cezariana la cerere este exact acel aspect precizat de tine pe final

"O comisie de medici au declarat odata ca cel mai safe mod de a naste, atat pt mama cat si pt copil, este cezariana cu rahie, la 2,3 ore de travaliu. Se asteapta travaliul pt o dilatatie de 2,3 cm, necesara pt eliminarea lohiilor fara a fi necesara o aspirare a uterului sau o dilatare manuala."

Eu imi pun intrebarea cate dintre fetele care opteaza pt cezariana la cerere asteapta acea dilatatie de 2-3 cm? , din moment ce chiar asta e motivul la care apeleaza la cezariana , sa scape de orice urma de durere..

Ank 37+

Raul
====================================
Finish line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

verisoara mea are 2 copii, ambele nasteri prin cezariana. mi-a zis ca la al 2 lea copil o apucasera deja contractiile si ca nu imi poate descrie cat de cumplit a fost. stiu ca fiecare organism reactioneaza diferit, dar stau sa ma intreb, daca la inceput a acuzat astfel de dureri, ce se intampla mai incolo?
sincer, presupunand ca fata mea nu ar fi fost in pozitie transversala si ca as fi nascut prin cezariana doar la cerere, nu si justificat astfel, nu as fi asteptat nici o dilatatie, ci asteptam doar unda verde a doctorului, care sa imi spuna ca e pregatit copilul si ca poate fi scos.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

La inceputul "carierei" pe DC si eu am fost o inversunata aparatoare a nasterii naturale. Cezariana la cerere mi se parea un moft. Intre timp am vazut cum sta situatia in RO...si am inceput sa ma razgindesc. Dar putin de tot.

In conditiile in care am nascut eu aici, ramin in continuare adepta convinsa a nasterii naturale. Cezariana mi se pare ca este o decizie medicala care apartine doctorului si o alternativa de urgenta. Nu ma imbat cu apa rece ca lecturarea pe Net si deschisul a -n carti despre nastere ma va face o experta in probleme de nastere. Prefer sa ma pun in miinile unui medic iscusit.

Am nascut natural si nu pot sa zic ca m-a traumatizat...(chiar am facut-o de doua ori). Dar am avut conditii...sotul si mama linga mine, camera in care am avut travaliul s-a transformat in sala de nastere, muzica, dush, masaj, plimbat, monitoare, tot tacimul...asistente ultra dragute, doctor sculat de la masa de Thanksgiving (Alex s-a nascut de sarbatoare), pediatru la fel (pediatrul i-a vazut in prima ora de la nastere). Si toate astea in ipostaza de pacient obscur si obisnuit (nu pile, nu doctori profesori universitari, nu spaga, nu plecaciuni, nu cunostinte si relatii).

Daca aceleasi conditii s-ar oferi in RO (educatie, spitale dotate si personal medical profesionist din toate punctele de vedere) probabil ca as fi la fel de inversunata. Cezariana vs. naturala nu tine de plusuri si minusuri din punct de vedere medical ci din punct de vedere al unei ingrijiri mai de calitate...si nu le poti blama pe mamici...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by Ank83

La cate neplaceri ai insirat acolo ar trebui sa fugim toate de nasterile naturale.... eu zic ca problema la cezariana la cerere este exact acel aspect precizat de tine pe final

"O comisie de medici au declarat odata ca cel mai safe mod de a naste, atat pt mama cat si pt copil, este cezariana cu rahie, la 2,3 ore de travaliu. Se asteapta travaliul pt o dilatatie de 2,3 cm, necesara pt eliminarea lohiilor fara a fi necesara o aspirare a uterului sau o dilatare manuala."

Eu imi pun intrebarea cate dintre fetele care opteaza pt cezariana la cerere asteapta acea dilatatie de 2-3 cm? , din moment ce chiar asta e motivul la care apeleaza la cezariana , sa scape de orice urma de durere..

Ank 37+

Raul
====================================
Finish line

Eu nu sunt de acord cu cezariana la cerere, la o data stabilita dinainte, cum se practica uneori. Chiar imi pare rau ca nu am precizat. In acest caz, problema este ca bebelusul nu este pregatit pentru nastere si poate avea probleme respiratorii. Se intampla rar, pt ca astfel de cezariana la cerere nu este facuta niciodata inainte ca sarcina sa ajunga la termen. Insa acel interval dintre data stabilita pt operatie si declansarea travaliului este foarte important pentru plamaneii bebelusului, in acest timp copilul se pregateste dpdv respirator ca sa treaca din mediul lichid la aer.
Si cred ca ar fi o idee buna ca in situatia unei cezariene la cerere, sa se suporte costurile, deoarece nasterea nu s-a declansat si cezariana nu este impusa de o situatie medicala anume.

www.flickr.com/photos/pisicuta/" target="_blank">Mari

Mergi la inceput