Dezbatere publica in Ungaria despre cezariana, Ro?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

Pt Monica70: spune-mi te rog, in Szeged, cunosti pe cineva care a mers acolo?
As dori mai multe detalii te rog, pe annyfe@yahoo.com
Si eu sunt ingrozita de nasterea naturala in sine (am o malformatie la coloana din nastere in zona sacrala ce-mi oricum ingreuneaza purtarea nasterii), cat si de incompetenta dr RO si conditiile derizorii de aici....

Multumesc,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viviannie spune:

pt Ank83, am vazut ca esti in TM.
spune-mi te rog, la ce spital ai nascut?

A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

quote:
Originally posted by Viviannie

pt Ank83, am vazut ca esti in TM.
spune-mi te rog, la ce spital ai nascut?

A

Aceeasi,
Viviannie TSR

La odobescu am nascut... mi s-a parut ok pt un spital de stat.Conteaza mult cum se ocupa medicul tau de tine si ce interes isi da el pt pacientele lui... daca ai unul pe care il intereseaza soarta ta va fi ok indiferent cum vei naste

Ank Raul 17.10.2007
si cu bb2
Poze Raulito

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina_b spune:

Eu am nascut prin cezariana. Si nu m-am gandit la mine, ci la copil. Din punctul meu de vedere, nasterea prin cezariana este mai complicata pentru mama, dar copilul este ferit de orice risc care poate aparea in cazul unei nasteri normale. Eu am avut o sarcina foarte mult asteptata si foarte grea; inclusiv medicul meu m-a sfatuit sa nasc prin cezariana pentru a elimina orice risc pentru copil. Nu a facut-o din considerente materiale, caci suntem prieteni si nu i-am dat nici un leu.

Si vorbesc in cunostinta de cauza, caci mama mea ar fi avut un frate daca bunicii mele i-ar fi facut medicii cezariana la timp la nasterea lui...asa, bebelusul a murit la nastere datorita unor complicatii.

Mai mult, toate prietenele mele au nascut natural si in majoritatea cazurilor au avut probleme la nastere, ori ele, ori bebelusul.

Repet, nu m-a interesat sa-mi fie mie bine (si nu mi-a fost deloc), ci copilului, si asta e tot ce conteaza in definitiv nu?... Iar teoria ca cei nascuti natural sunt mai luptatori, le va merge mai bine, etc este total falsa din punctul meu de vedere. Mama este nascuta prin cezariana, este o luptatoare si a ajuns foarte bine in viata...iar fiica mea, este un copil perfect, fara probleme, care a supt din prima zi de viata (desi am nascut prin cezariana, am avut lactatie imediat, si chiar din belsug...medicul mi-a spus ca importanta pentru lactatie este si starea psihica a mamei...).

Catalina, mamica de Eva (01.06.2007) POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Eu am nascut prin cezariana, dar nu a fost la alegere. Am stat 12 ore in travaliu acasa. Apoi la spital au mai fost inca 30 de ore pana am ajuns la dilatatie 10. M-au lasat atat nu pentru ca au fost indiferenti, ci pentru ca le-am specificat ca doresc sa nasc natural si pentru ca fetita mea nu a avut nici o problema.
Fetita mea a avut 4.100kg si eu sunt migniona, si cu toate astea am luat in considerare nasterea naturala.

Operatia nu ma doare, m-am refacut destul de repede, dar sunt in continuare de parere ca nasterea naturala este mai buna. Eu am sta in spital 8 zile si apoi doua saptamani am avut dureri (noroc cu calmantele).
Am vazut fete care justifica alegerea cezarianei prin faptul ca bebe se expune la mai putine riscuri. Fals - exista si la cezariana foarte multe riscuri. Cezariana este o optinune care dupa parerea mea trebuie folosita numai in cazurile absolut critice.
Mai exista apoi multe fete care sustin argumentul "nasc ca o doamna". Nu vad unde-i "domnia", va place mai mult sa fiti asistate la baie sau va simtiti doamne cand trebuie sa mergeti la toaleta insotite de cineva pentru ca sunteti prea slabite.

Eu cred ca fiecare isi face propriile alegeri, insa parerea mea este ca greseala consta in faptul ca se lasa aceasta alegere pe umeri nostrii, iar noi nu dispunem oricat am incerca de informatiile necesare unei alegeri corecte. Numai un medic poate sa spuna care este metoda indicata de nastere (asta implicand numai detalii medicale, nu in functie de cat poate incasa de pe urma operatiei).

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Eu consider ca fiecare viitoare mamica are dreptul sa aleaga modalitatea prin care vrea sa nasca, in conditiile in care discuta cu un medic si i se pun in vedere toate riscurile / beneficiile.
Eu am nascut prin cezariana. M-am ars pe burta (arsura de gr 3) in luna a 9-a si nu se punea pb unei nasteri naturale, insa si daca nu aveam motive medicale, tot prin cezariana nasteam, si asta pt ca m-am chinuit f mult sa am un copil si nu puteam admite sa i se intample ceva, orice, la nastere. riscurile pt copil sunt mult mai mici la cezariana, iar riscurile pt mama...mi le-am asumat.
Ca atare, daca Dumnezeu ma va ajuta sa raman insarcinata si sa mai pot duce o sarcina pana la capat (am si o extrauterina in urma careia am ramas fara o trompa, si o intrauterina oprita din evolutie - intra+ extra in acelasi timp, sarcina gemelara), voi naste categoric tot prin cezariana.
Si credeti-ma ca nu este vorba de durere, pt ca de suportat, am suportat multa durere fizica cu toate interventiile la viata mea...insa ma gandesc la copil...sora mea a vrut cezariana (si i-a facut eco inainte, la care nu s-a vazut nimic), iar pitica ei a avut tripla circulara...orice se putea intampla daca nu avea ea instinctul pt cezariana. Si la a doua fetita la fel, a avut dubla circulara, care nu s-a vazut, si ea a vrut tot cezariana. si slava Domnului, toate fetele (1 a mea, 2 ale sorei mele) sunt bine, sanatoase, si noi la fel :)
Poveste cu happy end.

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput