Weekend-ul viitor in Copenhaga-sugestii, sfaturi?
Buna fetelor,
Saptamana viitoare voi merge la Copenhaga cu serviciul. In weekend nu am nimic programat, asa ca sper sa vizitez putin prin jur. Ce sfaturi/sugestii imi dati? De la muzee la gradini, shopping etc..."must see" pe romaneste (fara sa cheltui prea mult )
Va pup si sper din tot sufletul ca va veti face timp si pentru mine...
Koky, mama de doi super bebici...acum "Spiderman" si "Cinderella" :)
Raspunsuri
lilanda spune:
Koky, intii si-ntii te sfatuiesc sa-ti iei haine de vint si/ori ploaie . Apoi, daca e vorba sa stai doar un weekend, sa iei un tur sight seeing de autobuz sau vaporas (eu as prefera vaporasul pe canale), fiindca e hop on, hop off si te plimba cam pe la toate obiectivele importante. Poti cobori la Amalienborg, la Mica Sirena, in Nyhavn etc. La pas, trebuie sa mergi neaparat in Strøget, cea mai lunga strada pietonala din lume, fara masini, cu magazine, restauante si alte obiective turistice. E interesant si Christiania si recomand, daca esti iubitoare de arta, Muzeul de Arta din Copenhaga, a carui colectie de impresionisti e chiar impresionanta :-)
Si mai ales sa nu te astepti ca ceva ar putea fi ieftin in Copenhaga...dimpotriva!
Drum bun si vreme frumoasa!
Koky spune:
Buna,
Multumesc mult pentru raspuns. Cam cat m-ar costa turul orasului (cu autobuzul sau vaporasul), ai idee? Un pranz...obisnuit (nu icre negre ) cam cat costa (in euro)? Este vreun fel de mancare specific Danez, pe care nu "am voie sa-l ratez"? Alte sugestii...? Voi sta langa aeroport, care este cel mai bun (si simplu) traseu ptr a ajunge in centru? M-am uitat un pic pe internet, se pare ca metroul merge OK, dar 1 h??? In fine, nu m-am uitat atent, doar asa, pe fuga. Am un balamuc la seriviciu cu plecarea asta...ceva de groaza...dar vreau totusi sa profit daca tot ma duc.
Multumesc mult
lilanda spune:
- un tur cu vaporasul pe canale e vreo 70-80 de coroane, din cite imi amintesc...asta face 10 euro. Probabil ca si autobuzul e cam tot pe-acolo, 10-15 euro.
-un prinz la restaurant costa cam de la 30 de euro in sus, fara bautura, bautura care e scuumpa rau. Apa insa-i gratis Dar poti gasi si localuri fara pretentii care ofera prinz-bufet, cam la 15 euro.
-mincare specific daneza io nu-ti recomand, ba dimpotriva! Sa ocolesti cit poti felul asta de mincare (friptura grasa ori un gen de caltabos, cu cartofi fierti si sos brun cu mii de calorii!). Cred ca cel mai danish style e cafeaua de dimineata cu rundstykker (astea sint un fel de chifle mai mari, proaspete si cu coaja crocanta- yummi, care se taie in doua si se ung cu unt, ori brinza ori diferite feluri de påleg-preparate din carne, de obicei bune).
-din subsolul aeroportului circula trenuri, din 30 in 30 de minute catre Gara Centrala din Copenhaga - se fac doar 20-30 minute, nu mai mult! Acelasi tren il poti lua in sens invers si la Malmö, in Suedia (tot jumatate de ora faci). Apoi din Gara Centrala, Strøget-ul (strada pietonala si comerciala) e la 10 minute de mers pe jos. De acolo poti sa iei si vaporasul. Nu te sfii sa ceri indicatii, fiindca lumea-i draguta si gata sa te ajute.
ahhh si inca ceva f. important: nu se obisnuieste lasatul bacsisului pe-aci.
Koky spune:
Buna,
MAMA MIA, cand ai zis ca-i frig, am crezut ca glumesti, DA'SUNT DEGERATA!!!!!! Orasul e superb, am fost ieri cu vaporasul si prin centru, chiar pe strada asta de care zici tu iar seara am mancat la Sultan....f misto, dar am asteptat de-mi venea sa-i dau cu capul de masa...in final am mancat si-am baut si un cocktail si bine am facut, ca atunci cand m-am intors la hotel, nu numai ca era frig sa mori, dar si ploua...azi sunt libera pana in pranz si ma duc sa iau micul dejun in oras, pe urma sunt ocupata azi si maine...dar in weekend vreau sa ma duc undeva, sa vedem. Cand ma refeream la mancarea daneza, ma refeream la bufetele (bufeturile??? "nu mai stie la mine romaneste" ) de peste, se pare ca astea sunt specifice aici...din cate am citit pe internet.
OK, pupici, am plecat ca mor de foame.
lilanda spune:
Koky, hai mai, ca nu-i chiar atit de rece...doar vint si ploaie Inchipuie-ti ca tot cam asa e iarna pe-aici, cu vreo 7-8 grade mai putin insa, ceea ce, trebuie sa recunosti, e muuult, muuult mai cald decit in Canada!! :-)
Iti urez "en hygglig aften" !!!
xandra28 spune:
ah, vreau si eu la copenhaga!!!
as merge de revelion!
ce parere aveti? cam la ce hotel sa ma orientez?
am cum sa-mi petrec revelionul pe strada?
astept opinii.
thanks.
anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii
astia mi-au luat motul!
varsta lui vladut
lilanda spune:
quote:
Originally posted by xandra28
ah, vreau si eu la copenhaga!!!
as merge de revelion!
ce parere aveti? cam la ce hotel sa ma orientez?
am cum sa-mi petrec revelionul pe strada?
astept opinii.
thanks.
Anda, cu cea mai mare sinceritate iti spun, ca de Revelion ar fi bine sa te orientezi in alta parte. Danezii au un mod de a petrece sarbatorile in familie si e putin probabil sa gasesti ceva excintant, fie chiar si in Copenhaga...asta mai cu seama ca totul va fi inchis-inchis vreo zi jumate!!! Deci, ca turist, s-ar putea sa fie plictisitoooor..ori foarte scump. Mai bine ai veni prin mai, cind e vreme, de obicei, frumoasa!!!
xandra28 spune:
hmmmm... inca nu m-am hotarat...
multumesc pt sfaturi, any way.
o recomandare pt un hotel? bun si ieftin, of course.
ma gandeam la 3 stele, zona tivoli, dar vad ca scorurile sunt destul de mari......
anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii
astia mi-au luat motul!
varsta lui vladut