Cancer Col Uterin!!!

Cancer Col Uterin!!! | Autor: Mitsu-bishu

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Am mai postat un mesaj in legatura cu acest subiect la liste de medici , sperand ca ma poate ajuta cineva, dar cum pe acolo nu e asa de multa agitatie, am decis sa deschid un subiect individual, poate va atrage atentia mai repede.
Matusa mea a primit rezultatul testului Papanicolau II - III, ceea ce, dupa parerea medicului ei ginecolog de la Victor Babes inseamna suspecta de cancer. Eu nu ma pricep si voiam sa va intreb daca e chiar asa de grav si daca stiti un medic ginecolog mai bun care se pricepe la depistarea si tratarea corespunzatoare a acestei nefericite boli...
Va multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsurile voastre!

22+ cu baby neidentificat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Am uitat sa precizez ca matusa-mea are 40 de ani si doua nasteri, o cunostinta i-a spus ca ar putea avea o rana pe col si cam asa ies rezultatele la Papanicolau in cazul asta...
In orice caz, daca mi-ati spune un doctor bun pentru o a doua parere... V-as fi foarte recunoscatoare!

Pup mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Eu nu stiu ce-a vazut medicul ginecolog la examenul vizual.Poate e,poate nu.Numai la un alt consult se poate lamuri.Vreau sa spun ca eu am avut Pap 2 spre 3 si intr-adevar aveam o rana pe col.Dupa ce am cauterizat-o,pap-ul a revenit la 2.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Testul Papanicolau, ceea ce aici se traduce prin smear test, este procedura prin care se verifica daca celulele cervixului sunt ok. Si la mine au iesit anumite anormalitati care i-au determinat sa ma trimita la investigatii suplimentare. Am facut o colposcopie, care a evidentiat anumite chestii in neregula, iar dupa colposcopie, mi s-a luat o biopsie. Abia biopsia are relevanta 100% daca e cancer sau nu. In cazul meu, s-a hotarat a fi o usoara anomalie, aflata in prima faza, care, de multe ori, trece fara nici un fel de tratament.Am repetat, intr-adevat, acest test dupa aproape un an, pentru ca intre timp am ramas insarcinata si am si nascut, si totul revenise la normal.
Intr-adevar, rezultatele astea pot indica o rana pe col, care, prin cauterizare, se poate indeparta de la prima sedinta. daca nu se intampla la prima sedinta, se intervine a doua oara, si , in 99% din cazuri, problema e rezolvata. Daca e lasata asa, aceasta rana pe col poate dezvolta un cancer de col. In cazul cancerului de col, in marea majoritate din cazuri,problema se rezolva dac se descopera intr-o faza destul de incipienta, prin indepartarea chirurgicala a portiunii de col afectata. Recuperarea dupa operatie e usoara, in general.
Doresc sanatate multa matusii tale! Spune-i sa ceara o biopsie,asta reflacta clar daca e malign sau benign. Oricum ar fi, problema se poate rezolva. Numai bine!

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Fetelor, va multumesc mult de sfaturi. Sper sa ii fie de ajutor matusii mele; deocamdata ii e frica de o biopsie, ar dori mai mult sa ceara o a doua opinie, adica sa repete testul si sa il interpreteze alt medic, eventual. Inca o data, daca stie cineva un ginecolog bun in astfel de probleme, il rog sa ma informeze si pe mine. Sanatate multa tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

sa faca o colposcopie la dr.Mihaela Badea de la clinica Micomi
(pe langa spitalul Giulesti)...asta daca e din Bucuresti

multa sanatate

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

O alta doctorita din Bucuresti f. priceputa la probleme de col este Gabriela Dinca (Polizu/Medsana/Sanador).
Nu are de ce sa ii fie frica de biopsie, eu am trecut prin asa ceva, cu anestezie locala, a durat f. putin si nu a fost deloc dureros.
Testul Papanicolau nu este suficient pentru a sti exact care este problema si cat de grava este.
Subscriu la ce au scris fetele, colposcopia este absolut necesara si eventual biopsie.
Nu are de ce sa se ingrijoreze prea tare, dar sa nu lase problema neinvestigata, abia atunci poate avea consecinte urate.
Multa sanatate!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Mitsu, ti-am trimis un Pm cu detalii despre Dr.Peltecu. Eu zic sa mergi cu toata increderea. Are rezultate excelente in acest domeniu.
sanatate multa tuturor!

Ninia

Mergi la inceput