Dr.TUTUNARU (21)
Raspunsuri - Pagina 8
danacip spune:
buna.
noi am intrat in 34 de sapt si suntem monitorizati de tutunaru.
am facut 2 morfologii la 16 si 22 sapt la dr iosup. val ale ir-uri marite. tratament cu pregnyl, magne b6 si biomarine. dupa vreo 14 injectii au scazut destul de mult (la jumatate). acum nu mai fac injectii dar mergem in continuare pe magne si bio.
tanima_i2002 spune:
Oana, hai sa iti pove si eu.
Eu bat recordul la eco asa ca nu le mai numar. In primul rand eu am ajuns prima oara la iosup cu sarcina oprita din evolutie si IR-uri 1. El m-a trimis la T. Era deja a doua sarcina pe care o pierdeam. Apoi am mers la T de la 4 saptamani de sarcina, mi-a dat tratament cu pregnyl inca de la inceput stiind istoricul meu, am facut prima morfo fetala la 14 saptamani, IR-urile erau peste 7.5. A doua morfo fetala la 20 de saptamani mai scazusera un pic, am continuat cu tratamentul si am facut eco morfo la 3-4 saptamani pana la 30 de saptamani cand au scazut sub 0.5 sau aproape de 0.5 (adica 0.49 si 0.52). Cat timp IR-urile au fost mari am avut dureri de burta, contractii, 6 internari in spital. Dupa 30 de saptamani am simtit si eu adevarata frumusete a sarcinii, contractiile au scazut in intensitate, mi-era si mult mai bine.
Eu sunt convinsa ca la mine aceste IR-uri chiar au fost o problema. Daca nu este asa, important este ca am reusit sa duc sarcina la bun sfarsit si am un copil normal, singura problema care a avut-o a fost din cauza pozitiei in care a stat in burta drept ptr care s-a nascut cu piciorul stang putin stramb dar am facut fizioterapie si deja zic eu s-a rezolvat, problema nu f mare ptr ca altii am vazut cu picioare mai strambe ca ale lui Rares nu au mai facut nimic.
Cred ca am fost destul de explicita.
Apropos, ma intereseaza si pe mine statistica asta si mai ales daca in urma tratam cu pregnyl apar si probleme la bebei. Mie asa imi intrase in cap la un moment dat dar acum mi-a trecut.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007
Monique_new spune:
Buna ziua la toata lumea.
Eu am nascut acum 1 an si 2 luni si as vrea sa ma duc la un control. Ori ma doare operatia ca am ridicat niste mobila prin casa ori am racit.Imi spune si mie cineva ce tarife mai sint?
Oana Eu am facut 2 eco la Iosup si nu am avut pb cu IR.Pupici luptatoarei Soso
POZE COSMI 1 ANISOR
POZE NOI COSMINUTA
www.dropshots.com/day.php?userid=233103&cdate=20070121" target="_blank">Filmulet
Monica si bebe Cosmina (13 septembrie 2006 )
madau spune:
Oana eu am avut IR-urile marite la 14 sapt, am facut tratament cu Magne b6, la echo de 20 sapt erau la fel, dar bb era bine crescuta, insa ptr ca n-au cedat la MagneB6 m-a trecut pe Pregnyl. Dupa 5 doze totul a fost super ok, valorile au revenit la normal si n-au mai crescut.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
kay spune:
deci la unele a functionat Pregnyl-ul asta... sau altceva... oricum , tot nu sunt convinsa si tot sunt revoltata ca se fac studii pe bietele gravide fara sa fie anuntate in prealabil... nu e cinstit !
e, la mine n-a functionat deloc, nimic. cu 1 sapt inainte sa se nasca Soso erau tot 0.70-0.85... si mi-am intepat posteriorul constiinciaoasa ! eu nu inteleg de ce evolutia sarcinii mele nu a ridicat un semn de intrebare in privinta utilizarii Pregnylului? daca nu mergea, de ce nu mi-ati spus de posibilitatea unei malformatii de cord, domn doctor? intreb si eu asa...
multumesc fetelor pt raspuns, inca nu sunt convinsa. o sa mai cerecetez !
oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
kay spune:
tanima_i2002, mi te alatur la numarul record de eco, si anume :
5 morfo-fetale, la 4 dr diferiti
20 eco la T
si inca vreo4-5 la terti ecografisti,la medlife, sanador...
deci am avut 20 de consultatii cu ecografie la dr. T, am mai fost si fara eco...
daca nici eu nu m-am controlat/consultat/cautat...
stiti ce mi-a zis Iosup cand i-am zis de malformatiile Soniei? ca sa ma bucur ca dupa ce o operez de 3-4 ori pe cord, pe urma am un copil ! pai la 18 ani cand se termina operatiile, ma indoiesc ca mai e un copil... o sa fie cu 3 ani mai mica decat mine acum...
oana de Sosonica 6.06.2007
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
50.000(germania)-75000(sua) euro pt a salva viata Sosonicii!!!www.helpsonia.com
rest de strans : 17.000(germania)-42.000(sua)euro !
alfa_anca spune:
Buna fetele!
Sunt si eu pe punctul de a naste in urmatoarele zile (ore :O:O) cu Dr Tutunaru. Precizez ca urmeaza sa nasc natural cu epidurala. M-ar ajuta f mult dc vreuna dintre voi ati putea sa imi dati cateva detalii (eventual pe PM) despre nastere (cui, cand, cat tb sa dam spaga; eventual alte detalii pe care le considerati voi importante) si despre sejurul de dupa nastere in spital (ai vreo posibilitate sa stai cu copilul in salon? te primesc cu hainutele tale de acasa sau il tin numai infasat? te cheama la alaptat cand e nevoie sau t-il aduc pe bebe in salon sau le da direct glucoza/lapte praf la copii ca sa nu mai planga? sotul poate intra?, etc).
Va multumesc anticipat si va urez multa sanatate si voua si la bebei.
Anca 39+ Elena
AMR 1 zi pana la termen
poze
bulinuta27 spune:
si eu am avut ir -uri marite, am facut 2 echo morfo si nenumarate echo la T, am facut tratament cu pregnyl din saptamana 5 pentru ca nu era bb in sac si pe urma din cauza ir-uri marite...eu am avut probleme mari de tot in sarcina si daca nu era tutu nu cred ca mai ajungeam sa nasc (la 37 de saptamani cu cezariana ca bb deja avea 4150 si crestea zilnic cu 50-100 gr). eu am facut diabet si preclampsie, internari etc, noroc ca nu m-a lasta asa si m-a cautat peste tot...ca ma stiau toate sectiile din spital...ce sa mai zic...greu dar a meritat
despre Rares pot sa va spun ca i-am descoperit la 7 luni o hemipareza pe dreapta si o intarziere motorie...dupa discutii lungi cu dr neuro ne-am dat seama care ar putea fi cauza: aerul conditionat din camera bb-ilor; in prima zi copilul meu arat perfect normal ca dupa o cezariana, adica fara sa se chinuie la nastere, in zilele urmatoare era foarte umflat la ochisori (am pozele care o demonstreaza) iar in a 3 zi cand m-am dus la el era fix sub aerul conditionat : asistentele: nu are draga nimic lasa-l acolo...cam asta e povestea
bulinuta mamica de bulinel dragutel
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
Ajutati-o pe Sonia,
Shobo spune:
si cazurile mele dc e sa facem statistica:
prima sarcina acum 3 ani: la 14 sapt la Iosup IR crescut pe o sg parte si tratam cunoscut cu Pregnyl injectabil la 4 zile, magne-B6 4/zi si ulei peste 1/zi. la 20 sapt la iosup scazusera IR-ul ok si am cont cu restul dar fara pregnyl. la 35 sapt am repetat echo la iosup si era iar ok. nu stiu dc a fost efectul Pregnyl-ului.
sarcina 2 acum: la 14 sapt la iosup iar IR crescut insa cand am auzit iar de injectii am zis cu tupeu nu mai vreau si merg decat pe magne B6 si ulei de peste si la 20 sapt la Calomfirescu aveam totul ok la IR-uri. Calomfirescu mi-a confirmat ceea ce citisem si eu pe net ca IR-urile nu au valoare in trim I !!, deci nu va alarmati fetelor, de cele mai multe ori ele scad de la sine, fara vreo interventie anume.. bb a crescut ok si eu ma simt f bine, nu am alte pb.
sarcini usoare!
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si in sapt 26
erika.maria spune:
bunaa alfa anca!
cred ca ai nascut deja...........
poti sa ne spui si nou cum a decurs?
mai avem 6 saptamani si nastem tot cu T.
merci, un bb sanatos
34+ erika