Romanii din Marea Britanie (15)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Mammy e o culoare blond cu tente depinde de lumina uneori pare roscatiu uneori pare mai spre saten dar in genere e blodutza. Daca are 3 ani deja are voie la 2 ore pe zi 5 zile pe sapt la nuersey gratis. De la 5 ani abia copii incep scoala efectiv aici cum e la noi in ro la 7 ani, clasa 1 cum ar veni. Unele scoli de la 4 anii ii iau full time in clasa pregatitoare de scoala, unele ii iau tot doua ore pe zi. Daca vrei sa il aduci aici te sfatuiesc sa mergi sa il inscrii de pe acum la scoala ca aici nu e ca in ro aici si la scoala de cartier tre sa fii inscris pe lista lor si dupa ziua copilul de trei ani te contacteaza ei sa te anunte de la ce data va incepe copilul scoala ca in genere se elibereaza un loc si atunci cheama urm pe lista. Stiu asta de la fosta vecina care are o fetita de 4 ani nascuta aici si care a fost inreg la scoala din cartier deci nu scoala cu pretentii inca de la un an. Si dupa ce a trecut ziua ei de 3 ani ea e nascuta in nov a primit scrisoare de la scoala cu data la care incepe. La inceput a mers de la 1 si un sfert la 3 si un sfert dupa amiaza, acuma merge de la 9 la 12. ea daca nu ma insel a inceput scoala din ianuarie anul asta ca a implinit 3 ani anul trecut in nov, sper sa nu ma insel oricum pot sa verific sa iti zic.
Ce sa zic sa il trimiti full day la nursery se plateste si sincer mie mi se pare cam scump la multe gradinitze full time de la 8 la 6 5 zile pe sapt e in jur de 200 si ceva de lire, eu am sunat si intrebat personal pt fata vecineii mele daca poate merge full time. E aiurea asa cu doua ore pe zi si puse in mijlocul zilei vecina mea ii e tare greu cu munca ca nu are cu cine sa lase fata si a vb cu mama ei sa vina sa o ajute ca atunci cand mergea fata la scoala dupa amiaza mergea mai devreme la munca si venea acasa sa ia fata de la scoala la timp si o mai duceam eu ziua, dar acum fiind scoala fetei de la 9 la 12 sta acasa merge si ia fata de la scoala si apoi pleaca cu tot cu fata la munca ca nu are ce sa faca cu ea. Iti dai seama ca e f obositor pt amandoua mai ales pt fetita care uneori tre sa lipseasca de la scoala din cauza muncii mamei ei.
De aia eu am ales sa stau eu cu ea pana merge full time la scoala ca alta sansa nu am si atunci tre sa ajung sa o iau de la scoala la 3 deci tre sa gasesc o solutie de un servici mai flexibil ca sa incep la 8-9 si sa termin la maxim 2 ca la scoala full time e de la 9 la 3 dupa amiaza.
Mai ales ca eu nu mi-am terminat inca facultatea vreau sa o termin pe cea din ro la distanta si sa fac aici un curs de calificare ceva sa ma pot angaja dar imi trebuie ceva flexibil la program si sincer nu stiu ce am sa gasesc dar o solutie tre sa existe. De asta am zis ca noi oricum mai vrem bebe 2 asa ca prefer sa il facem acum sa termin cu bebeii ca oricum tre stau cu ei acasa si dupa ce merg amandoi la scoala full time sa ma pot ocupa si de "cariera" mea.
Oricum eu sunt mai mult the family type nu the carier woman dar simt si eu nevoia sa am un servici nu neaparat dpdv financiar, normal ca nu strica un venit in plus dar si pt sanatatea mea mintala si fizica.
Mai ales ca de cand am venit in uk am trecut brusc de la doua facultati plus job la stat degeaba ca nu gasesc job in afara de cleaneritza. Nu ca ar fi ceva wrong cu asta da nu ma vad spaland dupa altii toata viata. As vrea un job de office sau daca reusim sa ne deschidem noi un business ceva aici cu toate ca job-ul ar fi mai bine un business iti ocupa tot timpul, am avut in ro si stiu ce inseamna. Bine nu tre sa raspunzi tu in fata altora dar si munca titanica care vine odata cu business-ul nu e de neglijat, lumea trebuie mereu verificata ca daca sunt lasati de capul lor ajungi la faliment rapid asa ca as vrea un job cat de cat normal sa avem si noi ceva profit in plus care intra in casa si sa ne permitem si noi un pic mai mult decat avem acum.
Am fost aici la destule interviuri la colegii si facultati si peste tot m-au acceptat, bine nu oxford sau cambridge ci ceva mai local, dar piedica erau banii acum pot studia daca vreau si preturile sunt mult mai mici nici nu se compara cu cele pt international students.
Asa ca nu ramane decat sa ma ocup de copilutzi si apoi sa ma ocup si de moi oleaca sa imi fac si eu rostul in viata cum se zice in ro.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Mada, sar'mana ...Neaparat trebuie sa-mi cumpar alt carucior cand ajung acolo. Am un Graco Quattro Tour acuma si e cam mare, e adevarat! Sigur ca ne intalnim cand vin acolo, caci diferenta dintre copiii nostri nu e mare si s-ar putea juca impreuna ...
Mess, bine ai venit! ...incearca un wireless, asa cum te sfatuiesc si fetele!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Oana cu cea mai mare placere, ti-am zis daca vrei mai discutam pe messenger ca eu is toata ziua online si pot sa iti dau detalii cu ce m-am mai confruntat eu pe aici ca mamica de bebe mic. Si sigur as vrea sa ne vedem sa se mai joace bebeii impreuna ca is apropiati de varsta bine asta daca vreti si voi, ti-am zis distanta nu e pb fata e obisnuita sa mergem si cu tren si cu metrou si cu vreo trei busuri sa ajungem la destinatie, vb lui bunicasu' a cam crescut pe drumuri copilul asta ca na distantele in londra nu se compara cu cele din ro, mai ales cand esti singura cu bebe si nu ai masina. Poate par cam "desperate" dar sincer as vrea sa am pe cineva cu, care sa ma mai intalnesc la o cafea la o barfa ceva si sa aiba si bebe cu cine se juca. Eu cu playgroupurile nu am avut cine stie ce experienta tare placuta nu m-au impresionat mai deloc asa ca prefer tot o cunostinta cineva care sa aiba timp ca si mine sa ne vedem din cand in cand ba la mine ba la ea sau in parc daca e frumos undeva sa ne fie usor la amandoua.
Ella multumim de complimente.
Mess ma bucur ca ai reusit sa vii aici , parca ai mai intrat la noi la subiect, sau oricum te-ai interesat de uk aici pe forum, dar din romania. Ai rezolvat cu prietenul? ca parca el vroia sa plece primul sau ceva de genul... Daca vrei ceva sa muncesti de ce nu dai anunt la ziarul local? E ieftin si destula lume il citeste sau pui un anunt la un off licence din zona de la tine sau din zona pe unde vrei sa muncesti. Ai sa vezi ca ceva raspunsuri tot primesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Probabil am mai fost si pe aici Cand eram in Ro aveam doar calculator cu net (nu aveam tv, radio), si binenteles ca "navigam" toata ziua (aveam si munca legata de net), de asta imi si vine tare greu aici fara. Din cate am inteles la net-ul prin mobil (T-mobile, 3) nu poti sa folosesti messenger cu castile (cel putin asa mi-au explicat la un magazin 3). Eu totusi o tin pe a mea ca vreau sa ma mut, dar deocamdata nu am gasit nimic convenabil.
Lucrez part-time si astept sa treaca un an sau sa se scoata restrictiile. Mai prind cate o jumate de ora pe net de la munca cand n-am nimic de facut si pe la netcafe.
Se vede ca multe sunteti de mult pe aici si nu mai stiti noutatile: de munca se gaseste f greu, eu cand am venit am cautat vreo 3 luni si cleaning sau orice si nici asta nu gaseam, pana la urma am reusit sa gasesc job-ul actual part-time, stiu romance care muncesc si cu £ 3/ora la negru...
Deocamdata mi-am luat vreo 10 carti de la un charity shop, sper sa-mi mai "dezghete" engleza. Mai scap cate o zi la plimbare in oras (si imi ocupa toata ziua), bineinteles ca fac aproape in fiecare zi proaspat de papica, daca tot am timp... deci umplu cumva timpul... dar totusi daca as avea net ar fi tare bine
Oricum cand mai am timp de net o sa mai trec si pe aici sa va vizitez

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

Nu gasesti usor cleaning pt ca se merge pe recomandari, dar daca insisti se poate si plata e de 6-7 lire la ora, la inceput s-ar putea sa iti dea 5 dar daca vede ca esti de incredere ajungi la 6-7. Sunt fete care iau si 10 la ora. Numai polonezele muncesc pt 4-5 pe ora. Cel mai prost din cate stiu se plateste la hoteluri si cleaning daca vrei se poate si la agentie si se plateste bine, nu 3 pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Ce ziceti de o intalnire pe 15 decembrie? Cate ati fi dispuse sa participati?

Mamy, doar in nu stiu care orasel a fost oprita receptia pe analog.
--------------------

Andra

Sunt tanar, Doamne!

Mergi la inceput

Motanik o intrebare rapida:
ai idee de vreu hotel sau b and b mai ieftin in londra? am o prietena care vine cu sotul pt o sapt si vor ceva mai ieftin, vin in concediu deci undeva sa fie usor de ajuns la transport pt centrul londrei da sa fie ceva ieftin, nu youth hostel ca nu vor baie la comun si din astea da ceva mai simplut dar curat. Any ideas please?

Mergi la inceput

http://www.easyhotel.com/

--------------------

Andra

Sunt tanar, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Andra de ce asa tarziu si nu pe 1 dec de ex? Ma gandesc ca 15 e foarte aproape de Craciun si mi s-au anuntat rudele si prietenii cu vizite - e posibil chiar sa zbor in Ro sa-l iau pe Andrei.
Ai dreptate cu analogul - eu vazusem ieri stirea dar era sonorul incet si din imagini am presupus ca e ceva general. Nu ma ofticam decat de faptul ca pierdeam 'The Tudors'.

Mada, eu am citit chiar si faptul ca statul englez suporta pana la 75% din costul gradinitei (exista un child care tax), prin Inland Revenue dar trebuie sa ajungem la citizen advisors sa vedem daca ne calificam (cum nu suntem englezi...). Cu scoala pt Andrei nu cred ca e cazul sa ma agit pt ca oricum sotul vrea sa ne intoarcem in Ro peste 2 ani - cu speranta ca o sa terminam de construit casutza pana atunci. Dar gradi aici nu cred ca i-ar pica rau - in primul rand sta cu noi si in plus invata engleza (atat de necesara pt viitor din pacate)

Mess0804, ai dreptate cu messengerul - ma rog partial. Noi nu mai putem folosi serviciul de call. Daca vreau sa vorbesc cu voce pe yahoo messenger folosesc conferinta (cu casti sau fara).

Mergi la inceput

Mamy, pe 2 este ziua sotului meu asa noi nu am putea veni la o intalnire in acel weekend.
Am zis 15 tocmai gandindu-ma ca e mai lejer, se termina anul, dar daca zici ca nu e bine asa, propun 8 decembrie. Ce ziceti?

Daca se strange lume, ma interesez si de cateva locatii si vin cu linkuri sa alegem.
Daca doriti totusi pe 1 decembrie, nu contati pe mine.

--------------------

Andra

Sunt tanar, Doamne!

Mergi la inceput